סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 7:15 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2012 11:11 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
כתבה נחמדה על ציון 20 שנה אתמול למסיבת העיתונאים בה מג'יק ג'ונסון הודיע שהוא נושא את נגיף ה-HIV.
אישית אני זוכר את אח שלי שהיה בזמנו נער צעיר ואוהד לייקרס שרוף ממרר בבכי אחרי שנודע לו על כך, ובאמת זה היה אירוע מאוד מרגש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4186703,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2012 11:28 pm 
Hall of Famer

האמת, ספק גדול אם המהפך התודעתי (המסוים) שה HIV עשה, היה נעשה ללא מג'יק. אם אכן כך, הרי שתרומתו לאנושות עולה על כל אדם אחר שאי פעם שיחק כדורסל. (פרט כמובן לדניס רודמן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2012 11:35 pm 
Freshman

תיקון קטן, מדובר ב20 שנה לאולסטאר האחרון בו השתתף.

בכל מקרה, בכתבה מדברים על הדקה וחצי האחרונות הדי מרגשות לדעתי:
http://www.youtube.com/watch?v=Lr1alYEIZ4c

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 10, 2012 11:38 pm 
מנהל פורום

אכן ה20 זה למשחק האולסטאר. מסיבת העיתונאי הייתה ב91'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 2:36 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
נורטון, סתם מסקרנות, למה התכוונת - לא מחלה להומואים בלבד? חשיבות המין הבטוח? זה שאפשר להיות במגע עם חולה איידס ולשרוד?

בהתחלה רציתי להגיב באיזושהי הערה צינית, אבל אולי יש בזה משהו. מה שכן, מג'יק לא אחראי בכלל למהפך הבאמת משמעותי בעניין האיידס - זה שהוא הפך למחלה שמתים ממנה למחלה כרונית שאפשר לחיות איתה (כמובן, בתנאי שאתה לא באפריקה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 2:41 pm 
Hall of Famer

מג'יק הפך את התודעה בנוגע לאיידס. ממחלת ההומואים ובאפריקה, שלא מדברים עליה ולמי אכפת אם כמה הומואים מתים או כושים, למחלה שיכולה לתפוס כל אחד וצריך להתמודד איתה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 2:46 pm 
מנהל פורום

אני מאוד בספק לגבי זה. מסיבת העיתונאים המדוברת היא מ-91, האיידס היה עמוק עמוק בתודעה כבר בשנות ה-80. אם כבר, אני חושב שדווקא בנקודה השלישית במה שציינתי למג'יק מגיע הקרדיט הכי גבוה. זכור לי אגב שהיו כדורסלנים שדיברו בנוסח "אני לא אעלה על המגרש אם הוא ישחק" אבל הם היו מיעוט זניח, וזה שמג'יק שיחק בברצלונה (אני מקווה שאני לא עושה כאן פדיחה מוחלט) עם האיידס במשחק כל כך פיזי, לבטח כאן עשה שינוי גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 2:56 pm 
Hall of Famer

האיידס היה בתודעה, אבל כמחלה של הומוסקסאוליות וכמשהו מחוץ לתחום הדיבור הלגיטימי. העובדה שמג'יק, הסטרייט, הנערץ, עם החיוך חלה באיידס גרמה למהפך בתודעה של האמריקאים שזה יכול לקרות לכל אחד ולא רק מחלה בתחום הקהילה. זה גרם לאמריקאים להתחיל ולהתמודד עם המחלה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 4:26 pm 
Hall of Famer

אגב, בחודש של מסיבת העיתונאים המיתולוגית ההיא (איזה שוק היה לקום בבוקר ולשמוע על זה בחדשות ברדיו של 7) נפטר גם פרדי מרקיורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:06 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
נורטון, סתם מסקרנות, למה התכוונת - לא מחלה להומואים בלבד? חשיבות המין הבטוח? זה שאפשר להיות במגע עם חולה איידס ולשרוד?

בהתחלה רציתי להגיב באיזושהי הערה צינית, אבל אולי יש בזה משהו. מה שכן, מג'יק לא אחראי בכלל למהפך הבאמת משמעותי בעניין האיידס - זה שהוא הפך למחלה שמתים ממנה למחלה כרונית שאפשר לחיות איתה (כמובן, בתנאי שאתה לא באפריקה).

הכל נכון, ראובן. מג'יק נדבק בHIV כתוצאה ממין הטרוסקסואלי לא בטוח. כפי שעמוס תיאר, זה עשה שינוי תודעתי עצום בהבנה הציבורית לגבי האפשרויות להידבק במחלה. וכפי שאתה ציינת בהמשך, עצם העובדה שהוא המשיך לשחק אחר כך משחק פיזי כל כך וכמובן לא הדביק אף אחד, גרם למודעות גדולה יותר לגבי דרכי ההידבקות ולגבי ההתייחסות לנשאים.

כמובן שמג'יק לא אחראי להפיכת האיידס ממחלה סופנית למחלה כרונית-לזה אחראים המדענים. אבל דרך ההתמודדות שלו עם מחלתו היתה מרשימה, והעובדה שאמריקה היתה צריכה להתמודד עם אייקון אדיר שהוא נשא איידס חי, נושם, משגשג ומצליח, שינתה הרבה מאד דברים במודעות. ניתן לראות הבדלים ברורים בין ההתייחסות למג'יק, ההטרוסקסואל המקסים שכיכב בענף ספורט פופולרי ובקבוצה פופולרית, לגרג לוגניס שחשף את עצמו כנשא ב95' והפך למוקצה מחמת מיאוס: הומו, מתחרה סוליסט בענף אולימפי זניח, וכמובן-מי שלכאורה סיכן את הרופאים ואת שאר המתחרים כשלא דיווח להם על היותו נשא בזמן שדימם בבריכה בסיאול 88'. זאת לעומת התמונה המפורסמת שבה רופא של הלייקרס מטפל בזרועו המדממת של מג'יק כשהוא ללא כפפות.

לגבי התקופה, אייזק אסימוב נפטר מאיידס ב92' (עירוי דם), והמשפחה שלו לא חשפה זאת בזמן אמת ולאורך כל העשור. ברור שהיתה לחשיפה של מג'יק השפעה יוצאת דופן ורבת הדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:14 pm 
מנהל פורום

לעניין התודעה, אני לא אומר שמג'יק לא תרם לעניין הזה (אם כי אני בספק באיזו מידה אנשי המעמד הבינוני היאפי הזדהו עם אורח החיים שמנהל שחקן כדורסל מקצועני), אבל זה במפורש לא היה העניין היחיד. היה הרבה מאוד מאמץ להפוך את האיידס למחלה של לא-רק-הומואים. הנה דוגמה מפורסמת אחת:

http://en.wikipedia.org/wiki/Alison_Gertz

(זו שעשו ממנה סרט עם מולי רינגולד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:15 pm 
Hall of Famer

כן, ראובן, מה שכולם כולל אתה אמרו. לדעתי היתה למגי'ק חשיבות אמיתית מבחינה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:23 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
לעניין התודעה, אני לא אומר שמג'יק לא תרם לעניין הזה (אם כי אני בספק באיזו מידה אנשי המעמד הבינוני היאפי הזדהו עם אורח החיים שמנהל שחקן כדורסל מקצועני), אבל זה במפורש לא היה העניין היחיד. היה הרבה מאוד מאמץ להפוך את האיידס למחלה של לא-רק-הומואים. הנה דוגמה מפורסמת אחת:

http://en.wikipedia.org/wiki/Alison_Gertz

(זו שעשו ממנה סרט עם מולי רינגולד)

ברור שלא היחיד, אבל נראה לי די בוודאות שהמשמעותי שבהם. אתה לא צריך לחיות כמו מג'יק ג'ונסון כדי להידבק כמו מג'יק ג'ונסון. אני מניח שבאמריקה שמעו יותר מאשר בישראל על אליסון גרץ (אני רואה את השם שלה בפעם הראשונה בחיי), אבל אני גם מניח שהסיפור שלה אפילו לא התקרב לעצמות הסיפור של מג'יק ג'ונסון. בחייך, אנחנו מדברים פה על אחד הספורטאים הפופולריים ביותר בכל הזמנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:24 pm 
Hall of Famer

ובסופו של דבר, גם בחורה עם בערך 7 שורות בויקי. כמה משמעותית היא כבר היתה יכולה להיות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:45 pm 
מנהל פורום

שבע שורות בויקי וסרט הוליוודי.

אתה יודע, בעידן החושך ההוא של שנות ה-80 עוד לא היה את העניין הזה של "אינטרנט". אז מישהו חולה שהיה הולך לכנסים ומרצה הרצאות היתה לו השפעה על דעת קהל והוא סימן טרנד גם אם הביטוי של זה עשרים שנה אחר כך בויקיפדיה הוא לא משמעותי.

מבין שלוש הנקודות, אני בכל אופן זוכר לא רע את השיח סביב האיידס בשנות ה-80 (ויחסית קל לשחזר מה נאמר מתי כי אני זוכר מתי סיימתי בית-ספר), ולדעתי דיברו על איידס כמחלה לא שולית שיכולה לפגוע גם בטיפוסים "נורמטיביים" כבר עמוק בתוך שנות ה-80, ודאי וודאי סביב ההזהרות שנוגעות למין בטוח וכל זה. אני שוב לא פוסל את התרומה של מג'יק גם לעניין הזה, אבל זה לא היה כל כך דרמטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' פברואר 11, 2012 5:46 pm 
Hall of Famer

ארתור אש גם כן נפטר מאיידס סביב 92-93 כמדומני, אם במפורסמי איידס עסקינן. עירוי דם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 16 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה