סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 08, 2024 10:19 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:21 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
חגי סגל מנסה להסביר איך הליגה בכל זאת מעניינת

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 21&Lang=he

אותי הוא לא שכנע ולדעתי חייבים גם יורדות
וגם סדרת גמר שזה עוד יותר לא ספורטיבי שיש פיינל פור
וגם קבוצה מהפלייאוף התחתון יכולה לקחת אליפות!!
ולבטל כמובן את חוק הזרים השערורייתי

נערך לאחרונה על ידי basketball_fan בתאריך ג' פברואר 07, 2012 4:43 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:23 pm 
Hall of Famer

מה שערורייתי בחוק הזרים? מישהו בעד זרים ללא הגבלה ? או שפתאום מכבי בעד החוק הרוסי (הם לא טענו פעם שזה חוק שחוקק במיוחד נגדם?) ?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:30 pm 
Sophomore

זה חוק שפוגע גם בירושלים וגם בגליל
ולא נותן לקבוצה לשחק עם מי שהיא רוצה
אז ברור שזה חוק מטופש לחלוטין וברור שעדיף חוק רוסי
על זה שאתה צריך כל משחק לייבש זרים בחוץ ואגב זו בעיה הרבה יותר
אם אתה גליל או ירושלים מאשר אם אתה מכבי.
אין לקבוצות שום סיבה להחתים עוד זרים
( ובאופן הזוי הן ממשיכות לבזבז עליהם כסף- לדוגמא כל הזרים שעברו השנה בבני השרון או חיפה)
וזה רק מוריד את הרמה של הכדורסל ובגלל זה הליגה צמודה.

שיורידו בהתאם גם את המחירים של הכרטיסים שרק עולים כל הזמן
ואת כרטיסי הפיינל פור שלהם.
אם אשקלון תגיע השנה לגמר הפיינל פור זה יהיה ביזיון כי זו קבוצה
שירדה שנה שעברה ליגה. קבוצת קומבינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לשאלתו של עופר - לי, למשל, לא איכפת אם יהיו חוקי זרים הרבה יותר ליברלים. אולי אפילו ללא הגבלה, אולי עם הגבלה סמלית כמו שיש בעוד מקומות באירופה.

אבל אם אני צריך לבחור בן חוק הזרים הנוכחי לבין החוק הרוסי, אני בוחר בנוכחי. לפחות אחרי שרשמת סגל למשחק אתה יכול לנהל את המשחק כרצונך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:45 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לשאלתו של עופר - לי, למשל, לא איכפת אם יהיו חוקי זרים הרבה יותר ליברלים. אולי אפילו ללא הגבלה, אולי עם הגבלה סמלית כמו שיש בעוד מקומות באירופה.

אבל אם אני צריך לבחור בן חוק הזרים הנוכחי לבין החוק הרוסי, אני בוחר בנוכחי. לפחות אחרי שרשמת סגל למשחק אתה יכול לנהל את המשחק כרצונך.

אני מעדיף אם כבר חוק רוסי או חוק שמחייב נגיד ישראלי אחד על המגרש
ולא מגביל את הזרים כי ככה לפחות כל הזרים יכולים לשחק
ואתה יכול להתמודד גם עם פציעות של זרים שקורות
כי הן חלק מהמשחק. ככה משאירים אותך בלי ברירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:50 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

זה שאוהדי מכבי ת"א בעד זרים בלי הגבלה - ידוע (למעט מקרים בודדים).

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:54 pm 
מנהל פורום

גם אני בעד זרים בלי הגבלה.
מקסימום, אפשר אולי לחשוב על מנגנון של הטבות לקבוצות שמשתפות ישראלים, אבל לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 4:54 pm 
Hall of Famer

גם אוהדי ירושלים, הפועל ת"א, וכל הקבוצות האחרות. גם זה ידוע, מהצבעה ברגליים לכל אורך ההיסטוריה מאז שיש זרים בליגה.
יותר נכון לומר, לרוב האנשים לא איכפת מהדרכונים של שחקנים ברגע שהם טובים, או לפחות נלחמים עבור הקבוצה. הרגליים מדברות יותר טוב מהשפתיים במקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:20 pm 
Freshman

אני גם לא אוהב את זה שכל שבוע יש זרים שלא משחקים וזה יוצר המון מתח וחיכוכים בקבוצות. אבל אני מעדיף שזר יישב בחוץ, מאשר שישראלי יישב בחוץ. לכולם ברור שליגה של 5 זרים, בלי הגבלה של חוק רוסי, היא אסון עבור הכדורסלן הישראלי ושחקנים כמו סקוורר, הרוש, קרני וגיא לביא לא היו מקבלים הזדמנות כמו שהם קיבלו השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
המשפט הזה "לבטל כמובן את חוק הזרים השערורייתי" הוא דוגמה מדהימה לתודעה כוזבת. הרי לפני שהיה החוק הרוסי, חוק הזרים השערורייתי הנוכחי היה המקרה הקיצוני ביותר של שיתוף זרים - מעולם לא היה מותר יותר מארבעה (ולרוב היה מותר פחות), ולרוב זה היה ארבעה וזהו, וגם חוק קומאטוס היה מוגבל הרבה יותר מהאופציה הנוכחית לתמרן עם הזרים. אפשר להתווכח אם צריך מגבלות זרים או לא, אבל לטעון שמשהו שהיה קיים מקידמת דנן, כולל בשנים שבהם מכבי קיבעה את עצמה כקבוצה הטובה באירופה והליגה היתה תחרותית ואיכותית כפי שלא היתה מעולם, הוא שערורייתי ועוד כמובן מאליו, זה קיצוני במקצת.

אבל ככה זה, על זה בדיוק דיברתי כל שנות החוק הרוסי כשאמרתי שהמטרה העיקרית שלו היא לא טובת הכדורסלן הישראלי אלא לאפשר לקבוצות הגדולות להחתים זרים כאוות נפשן. אז מכבי קיטרה על החוק הרוסי (ליתר דיוק, על החלק שבו שעסק בשחקן הישראלי) עד שביטלו אותו, ועכשיו הם מנסים לטעון שריבוי זרים זה משהו שהיה מאז ומעולם בלי קשר לחוק הרוסי וזה לא צודק בלי זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:33 pm 
Hall of Famer

בקשר לירידות ,בעונה הבאה יהיו 12 קבוצות בליגה הראשונה ויורדת אחת מול עולה אחת.

4 זרים זה הרע במיעוטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:40 pm 
מנהל פורום

אני מסכים עם הגישה שצריך להפריד בין פיתוח השחקן הישראלי לבין ליגת על מקצוענית ואיכותית
אפשר מעין ליגת קולג'ים (עד גיל 23) אפשר אפילו להוסיף לזה דראפט
אבל בליגת העל שבה את מתמודד על תארים ועל השתתפות במפעלים אירופים חוקי הזרים צריכים להיות הכי ליברליים שאפשר, מצד אחד ומצד שני כמובן לבטל את הטבות המס שיש על הזרים
או בקיצור, פיתוח השחקן הישראלי זה פרויקט נפרד מליגת העל, הקהל של הקבוצות שיש להן קהל מגיע בלי קשר למספר הישראלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:52 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
גם אוהדי ירושלים, הפועל ת"א, וכל הקבוצות האחרות. גם זה ידוע, מהצבעה ברגליים לכל אורך ההיסטוריה מאז שיש זרים בליגה.
יותר נכון לומר, לרוב האנשים לא איכפת מהדרכונים של שחקנים ברגע שהם טובים, או לפחות נלחמים עבור הקבוצה. הרגליים מדברות יותר טוב מהשפתיים במקרה הזה.

יש הבדל מ"מאז שיש זרים" , ל-"רק זרים". מוכן להתערב איתך שמתוך אוהדי הפועל ירושלים והפועל ת"א (לפחות , אני מניח גם שביתר הקבוצות) , אחוז האוהדים שבעד זרים בלי הגבלה הוא אפסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 5:54 pm 
Hall of Famer

אם תעשה סקר ורבלי/אינטרנטי כנראה שתצא צודק, כי בלדבר או להקיש במחשב כולם גדולים. אם תסתכל על ההיסטוריה ועל היענות האוהדים לקבוצה שלהם יחסית לכמות הזרים שלה, תראה שהסקר שלך לא שווה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 6:23 pm 
Senior

uriel17 כתב:
אני מסכים עם הגישה שצריך להפריד בין פיתוח השחקן הישראלי לבין ליגת על מקצוענית ואיכותית
אפשר מעין ליגת קולג'ים (עד גיל 23) אפשר אפילו להוסיף לזה דראפט

ליגת העל בקושי מעניינת מישהו אז אתה רוצה לפתוח ליגה עד גיל 23? מספיק לראות כמה קהל מגיע למשחקים של גלבוע (מספרים מבישים של 300-400 צופים, ואל תתנו למספרים של העיתונים לבלבל אתכם), קבוצה שזכתה באליפות ובשנתיים האחרונות היא מסיימת במקום השני בליגה בינתיים, ועדיין לא מעניינת נפש חיה כנראה. ליגה עד גיל 23 תעניין בעיקר את המשפחות של השחקנים האלה וזהו, ולא תתרום ולא תפתח אף אחד. יש דבר כזה שנקרא ליגה לאומית, שילכו לשחק שם השחקנים שלא מספיק טובים ויתפתחו שם. ואם הם לא מספיק טובים בגיל 18ללכת לשם, שילכו לשחק בארצית כמו שרוט, חגג' ואחרים עשו בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 7:59 pm 
מנהל פורום

הליגת הזאת לא בקטע של למשוך קהל אלא בקטע של לפתח שחקנים, ליגה שמוקדשת לפיתוח והכנה לליגת העל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 8:24 pm 
Senior

בשביל זה יש אימונים, ליגה לאומית וליגה ארצית. לא צריך ליגת פיתוח, הדבר היחידי שהיא תפתח זה את בזבוז הזמן של האנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 8:39 pm 
Hall of Famer

עם כל הדיבורים על פתיחת השוק למקס' זרים וכו', מעניין אותי לדעת מה המצב בליגות הבכירות של אירופה - ספרד, יוון, איטליה, צרפת, רוסיה, גרמניה ואפילו בלגיה וליגות אחרות שלא חשבתי עליהן עכשיו.

הטור המדובר הוא כמובן מטופש להחריד (וזה לא מפתיע). אם זה רעיון כל כך מעולה ומתואר בצבעים כל כך ורודים, למה בדיוק לא משתמשים בשיטה הזאת כל שנה? למה בדיוק הליגה הישראלית היא הליגה היחידה שלא מגדירה את עצמה כקיקיונית (הכול עניין של הגדרה) שיש אליה עולות, אך לא יורדות.

אהבתי כמובן גם את המשפט הבא - פלייאוף זו שאיפה לגיטימית בכל ליגה ואין ספורטאי שלא רוצה להיות שם. חבל רק שהוא שכח להוסיף שהליגה שלו לא מוכרעת בשיטת הפלייאוף, אלא בשיטת גביע.

מקריאה של הטקסט מבית פראבדה של קופל, אפשר לחשוב שהכדורסל פה הוא באמצע פריחה מטורפת והליגה מעולם לא יותר טובה. חבל שגם בתחום השיווק אתה צריך מוצר בשביל שיקחו אותך ברצינות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 8:56 pm 
Senior

לדעתי ברוב הליגות באירופה המצב הרבה יותר פתוח מאשר בארץ. בגרמניה, בלגיה אין בכלל הגבלה, ביוון מותר 6 זרים (3 בוסמן ו3 זרים), בספרד מותר 2 זרים אבל אין הגבלה על בוסמנים, ברוסיה מותר לדעתי 6 זרים.

וכל זה לא אומר שאנחנו צריכים לבטל את ההגבלה. זה שמשהו הולך במקום אחד לא אומר שהוא מתאים לנו. מכבי לדעתי יכולה להתמודד יופי יופי עם 4 זרים והישראלים המובילים. בטח ובטח שירושלים או גליל יכולות באירופה. לא ראיתי שהגיע איזה פריחה מיוחדת בהצלחות שלנו באירופה בשנים של החוק הרוסי.

והכדורסל פה במצב אנוש. מלבד חולון לדעתי אין קבוצה בליגה שמעניינת מישהו או מביאה קהל כלשהו (ירושלים מביאים השנה הרבה פחות משנים קודמות), אין שום קו עליה, וכמו שאמרתי גלבוע גליל היא דוגמא מצויינת. קבוצה שזכתה באליפות, סיימה במקום השני, והשנה מובילה את הליגה, מביאה בדוחק 300 צופים למשחק ליגה על המקום השני כמו שהיה השבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 9:08 pm 
Hall of Famer

ברוסיה אין חוק רוסי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 07, 2012 9:13 pm 
Senior

לא יודע. אם לא שינו את זה אז יש. מה שכן שינו שם זה את חוקי הזרים, ככה שמשנה שעברה אין הבדל בין בוסמן לזר וקבוצה יכולה בעצם להחתים 5 אמריקאים אפילו אם היא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 6:39 pm 
Junior

ההשוואה לספרד, צרפת, איטליה ושאר מדינות האיחוד לא מאוד רלוונטית כי (א) אנחנו לא באיחוד כמובן ו(ב) ממילא הזרים שמגיעים לישראל הם על פי רוב אמריקאים ולא אירופיים.

אין באף ליגת כדורסל שאני מכיר שוק פתוח לחלוטין מבחינת הזרים. כאמור, האיחוד האירופי זה עניין אחר. גם אני לא חושב שישראל צריכה לבטל את הגבלת הזרים כי בדומה לענפים אחרים במשק, למרות שאני מסכים שהספורט מייצג משהו מעבר ל"מקום עבודה", צריכה להיות הגנה מסוימת על העובד המקומי. גם אם הוא פחות טוב.

אין מנוס מפיתרון כמותי וכל האופציות היצירתיות סטייל החוק הרוסי הן אינפנטיליות במקרה הטוב וטמטום טהור במקרה הפחות טוב. שלא לדבר בכלל על קשקושי הזהות של הקהל שכפי שראי ציין בצדק, מקומם במרחב הוירטואלי ולא מעבר לו. צריך פשוט לקבוע מספר שיהיה גם הוגן מבחינת התחרות הבינלאומית וגם סביר מבחינת אפשרויות הקידום וההשתכרות של השחקן הישראלי. כל מספר בין ארבעה לשישה זרים נראה הגיוני בעיניי, עם נטייה לקצה הרחוק יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 7:00 pm 
Senior

כמובן שאתה טועה. בבלגיה ובגרמניה יש לחלוטין שוק פתוח וקבוצות עם 7-8 זרים אמריקאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 7:21 pm 
Junior

אפשרות נוספת שקופל צריך לשקול - ביטול הטבות המס לשחקנים זרים
מזרחי רוצה זרים בלי הגבלה? שישלם למדינה או שישיג אישור מדנאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 08, 2012 7:23 pm 
Hall of Famer

לזה אני מסכים. חוקי הזרים צריכים להיות יותר ליברלים לטעמי, אבל הטבת המס לזרים חייבת להתבטל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot], uriel17 ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה