סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 07, 2024 5:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 4:39 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4192205,00.html

יו"ר קבוצה הגיש תלונה על סחיטה באיומים
פרסום ראשון - יו"ר קבוצת כדורסל בארץ התלונן כנגד חבר הנהלת קבוצתו: "הוא איים שישלחו את האצבע שלי במעטפה".

לפי הבאזזז, זה קורה בראשל"צ....

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 4:44 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הבאזזז? סחתיין על הקשרים שלך. ממש סוד.
http://one.co.il/Article/195601.html

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 4:48 pm 
Hall of Famer

ת'כלס סומו שלפי הכותרת הייתי בטוח שזה איזה סכסוך במכבי ת"א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 20, 2012 5:01 pm 
Junior

אני? מכבי? לא מבין (למרות שיכלנו לעלות תהיה למה מכבי אכלה את סעודת החג הגביע שלהם ב-206 ולא במסעדה של שארפ...

ושעליתי זאת זה עדיין לא הופיע ב-ONE אחרת הייתי כותב זאת...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 11:35 am 
מנהל פורום

בחרתי צד בסיכסוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 11:36 am 
Hall of Famer

שנזעיק את העיתונאים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 21, 2012 11:38 am 
מנהל פורום

משותפת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 9:56 pm 
Senior

שאלה לאוהדי ראשון (יש פה לפחות אחד שכותב כמדומני). בימים האחרונים רואים כל יום דיווח חדש על המאבק בין פרי לבין קליסקי על השליטה בקבוצה. אתמול הציאו האוהדים מכתב תמיכה חד משמעי בקליסקי ואי רצון לראות את פרי בקבוצה בשום מצב.

המצב כמו שאני מצליח להבין מכל הכתבות והדיבורים כולל אלו של קליסקי ביציע העיתונות לפני כמה ימים, שבעצם מי שדרש את העזיבה של קליסקי זה ראש העיר שמעוניין שפרי ינהל את הקבוצה, וככל הנראה פרי הוא איש של ראש העיר בעניין הזה.

השאלה שלי היא כזאת, בידיעה שזה מהלך של ראש העיר ורצון שלו כנראה ובהתחשב בזה שראשון זאת הקבוצה הכי מתוקצבת בליגת העל על ידי העיריה (4 מליון שקל) שבלעדיה אין קבוצה. האם אתם עדיין תומכים ומביאים תמיכה בקליסקי גם אם בסופו של דבר זה יוביל למצב שבו ראש העיר בעקבות כל הרעש שקליסקי יוצר עכשיו יחליט לקצץ את תקציב התמיכה העירונית מה שיכול להוביל בעצם להכחדה שלה? האם לא עדיף מישהו כמו פרי שנהנה מתמיכה של ראש העיר הנוכחי, מאשר קליסקי שכנראה לא נהנה מהתמיכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 10:20 pm 
Freshman

העניין הוא יותר אפי מאשר קליסקי. אפי לא ישאר בקבוצה אם פרי יהיה היו"ר - וזה מה שרוצים למנוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 22, 2012 11:08 pm 
Senior

קודם כל איך בדיוק אפשר לדעת את זה? אפי כמדומני לא דיבר, מישהו באמת יודע אם הוא ישאר או לא?

דבר שני, זאת עדיין אותה שאלה. האם עדיפים אפי וקליסקי גם במחיר שראש העיר יחליט לקצץ נגיד חצי מהתקציב (מה שיוביל לירידת ליגה מיידית לדעתי) כי מנהלים את הקבוצה האנשים שהם לא "שלו", או שעדיף יו"ר שהוא האיש של ראש העיר (שבעצם שולט בקבוצה) שימשיך את התקצוב כמו שהוא גם אם זה אומר מאמן אחר במקרה הגרוע?

הרי אם המצב היה פרי נגד קליסקי ברור שהתשובה ברורה וקליסקי אמור להיות התשובה אצל כל האוהדים. אבל המצב כמו שזה נראה זה הרבה יותר ראש העיר נגד קליסקי (ביציע העיתונות קליסקי אמר חד משמעית שראש העיר ביקש ממנו לעזוב את התפקיד) ולא פרי נגד קליסקי.

אני יגיד לך למה אני משווה את זה למשל, אצלנו ג'ף רוזן בשנתיים האחרונות עשה כמעט כל טעות אפשרית אולי, מבריח מאמנים, פגע בשם של מה שסה"כ הוא עשה בשנתיים הראשונות הטובות, ויש יגידו הפך את המועדון לבדיחה בשנתיים האחרונות... ועדיין, אני מעדיף שהוא ישאר וימשיך בדרך שלו גם אם קורה מה שקורה בשנתיים האחרונות מאשר שהוא ילך הביתה ויעזוב את הקבוצה כי ביום שהוא יעזוב כנראה שלא תהיה שוב קבוצה. האם השיקולים לטובת הקבוצה (של האוהדים) לא צריכים להיות דווקא לצד השני אם מי שבאמת לא רוצה בו זה ראש העיר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 23, 2012 9:54 pm 
Freshman

ההרגשה הכללית היא שאפי לא ירצה לעבוד תחת פרי. אפי עצמו שומר על שתיקה בעניין, וטוב שכך.
אני לא יודע אם מישהו (חוץ מהמעורבים כמובן) יודע ממש מה קורה/קרה שם. השאלה הכי גדולה היא - מה האינטרס של ראש העיר לפגוע בקבוצה? (איך שלא תהפוך את זה, מה שקורה עכשיו פוגע בקבוצה). משהו מסריח פה, וזה מה שהכי מפריע.

בקשר לשאלה שלך - אוהדים לא חושבים תמיד עד הסוף ועניין התקציב הוא לא בדיוק משהו שנמצא כרגע בראש (אני גם לא חושב שראש העיר ימהר לקצץ את התקציב).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 1:47 am 
מנהל פורום

היו ציטוטים של המקורבים לאפי (דבורה?) שאפי לא ימשיך אם פרי מגיע, הרי הרקע לסכסוך הוא הדרישה של פרי לפתררר!! את אפי
בלי אפי ה4 מיליון של העיריה יהיו שווים 2 מיליון על מגרש ועם אפי ה4 שווים 6 אז אפשר להבין את האוהדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 1:56 am 
Senior

הגיוני (שהם לא רוצים לעבוד אחד עם השני). אפי דיבר היום ביציע העיתונות ולקח את הצד של קליסקי, אומנם לא בצורה בוטה ולא דיבר כנגד פרי, ואפילו אמר שיש לו חוזה ואם מישהו לא ירצה הוא יכול לשחרר אותו אבל הוא לא יעזוב, אבל הוא כן הילל ושיבח את קליסקי וניסה להגן עליו.

אבל שוב, את הצד של האוהדים אני דווקא לא מבין (אפי וקליסקי אני יכול להבין, זאת העבודה שלהם). ברור לכל שפרי נתמך וכל מה שהוא עושה זה באישור וגיבוי של ראש העיר, אותו ראש עיר שאחראי על הפקק של התקציב. במצב הנוכחי של הליגה לקבוצות שאינם מכבי ת"א, הפועל ירושלים ומכבי חיפה (פלוס הפועל ת"א אם וכאשר תעלה ליגה) אין זכות קיום ודרך להתקיים בלי ראש העיר. בגליל העליון קבוצה מפוארת הרבה יותר מאשר ראשון סגרו את השאלטר של התקציבים והיא התפרקה לה לליגה ארצית. בנהריה העיריה סגרה את הברז וקבוצת צמרת קבוע בארץ ובאירופה נמחקה מהמפה (בדרך להמחק סופית בקרוב, אחרי שהחליטו לתת לשאול לקבור אותה שנה שעברה). באשקלון העיריה דיברה על קיצוץ בקיץ ואם הייתה מקצצת (תמיכה של 3+ מליון שקל) הקבוצה בליגה שנייה. ברעננה עזבו את האיחוד וכמו שזה נראה הימים של הקבוצה ספורים. כל אלו קבוצות שהיו הרבה יותר מוצלחות ממכבי ראשון בניהול של קליסקי למשל, וכל אלו קבוצות שנמחקו או בדרך לשם רק בגלל שראש העיר החליט להפסיק לתמוך כמו שהוא תומך. והרי ראשי עיר עושים הכל ממניעים פוליטיים, לא יעזור כלום, אלו שנותנים ואלו שלא נותנים, אחרת התמיכה הייתה נשארת אותו הדבר וכל הקבוצות האלה לא היו מתפרקות להם.

עכשיו השאלה, האם אתם כאוהדים לא באמת רואים את זה ככה? לא רואים את הסיכון שבדבר?

לי כמישהו מהצד זה נראה מאד ברור. ראש העיר רוצה את פרי, צריך להיות מאד נאיבים לא להבין שאם פרי לא יהיה שם כנראה יהיו לזה השלכות כאלה ואחרות בסופו של דבר על המערכת והתקציב מהעירייה. בו נגיד ככה, ראשי עיר כבר מחקו קבוצות (עד היום לא ממש ברור לי מה קרה לגליל ומדוע היא נמחקה מהמפה אחרי כל כך הרבה שנים) על דברים הרבה יותר קטנים מזה.

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ו' פברואר 24, 2012 2:13 am, נערך 5 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 2:06 am 
Senior

uriel17 כתב:
בלי אפי ה4 מיליון של העיריה יהיו שווים 2 מיליון על מגרש ועם אפי ה4 שווים 6 אז אפשר להבין את האוהדים

אבל בלי ה4 מליון אין קבוצה, אין אפי, אין אוהדים, אולי בליגה שנייה. מספיק שראש העיר מקצץ בחצי את התמיכה והקבוצה יורדת ליגה. מספיק שהוא מקצץ במיליון שקל והקבוצה (שגם היום מחזיקה באחד התקציבים היותר נמוכים בליגה) הופכת באחת למועמדת העיקרית לירידת ליגה בכל שנה שהיא מצליחה לשרוד.

בלי אפי הם אולי שווים 6, ואולי לפעמים 4 (דווקא לפני שנתיים בתקציב מהיותר גבוהים בליגה הוא נכשל וסיים שביעי), אי אפשר לדעת מה יהיה. העונה הכי טובה של ראשון הייתה דווקא תחת גודס (אולי פרי יחזיר אותו) שהביא אותם להיישג ולעונה הכי טובה שלהם.

חוץ מזה, שזה נראה לי דיי מצחיק כי אפי לא התחתן עם מכבי ראשון מן הסתם. מחר תציע לו הפועל ירושלים הצעה הוא יהיה מחוץ לראשון עם קליסקי או בלי הרי.

והאמת, אם מדברים כבר על התקציב של ראשון אז אני בהחלט אפשר להבין את הרצון של האנשים להחליף את קליסקי ולהתלונן על הניהול שלו. ראשון היא לא מופת לניהול אלא רחוק מזה. ראשון היא דוגמא לקבוצה שחיה רק מכספי העירייה, בלי שום מקורות אחרים, בלי כמעט ספונסרים רציניים. אנחנו מדברים על קבוצה שמעמידה תקציב מהנמוכים בליגה וזאת למרות שהיא מקבלת את התקציב הכי גבוה מכל העיריות שמתקצבות קבוצות. לשם השוואה לאחרונה פורסם באשדוד שהיא מקבלת 2.6 מיליון שקל מהעירייה, לעומת ה3.8 מיליון שקל של ראשון, ועדיין התקציב של אשדוד גבוה מהתקציב של ראשון השנה. אז צריך לשאול ובהחלט אפשר להעביר ביקורת, איך יכול להיות שעם פערי תקציב כאלה למשל מול אשדוד, עדיין הקבוצה לא מצליחה להעמיד תקציב גבוה יותר, וזה לא שנה אחת זה כבר הרבה שנים (שהתקציב העירוני נשאר אותו הדבר כל הזמן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 10:11 am 
Junior

בגליל אף אחד לא סגר את השאלטר.

המועצה לא נתנה כסף יותר מ-5 שנים.
המקסימום שנתנה היה את האולם בחינם (ויש לציין שהיא המשיכה ועדיין ממשיכה לשלם את חובות העבר - אם כי זה לא עניינו של חיים אוחיון שקנה את הקבוצה מבית המשפט נקייה מחובות)

קם יום אחד חיים אוחיון וביקש שהמועצה כן תתן כסף. לא הסכימו עזב למקום שכן נותנים לו כסף והרבה.
המועצה לא שינתה את תנאי ההסכם לרעה , אוחיון רצה שהיא תשנה אותו לטובה ולא קיבל.
הסכומים אגב שדובר עליהם היו כמה מאות בודדות של אלפי שקלים.
היום בקבוצה של הליגה הארצית המועצה שמה יותר כסף ממה שאוחיון ביקש אז וכולם מרוצים : אוחיון בגלבוע , והגליל עם הקבוצה שיש לנו.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 10:18 am 
מנהל פורום

אז לא הבנתי - למה המועצה כן הסכימה לתת את הכספים האלה עכשיו, אך לא הסכימה בעבר?
בגלל שעכשיו רוב הקבוצה מורכבת משחקני האזור? (סיבה לגיטימית, אני רק שואל)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 10:20 am 
Junior

ראש המועצה מחזיק באג'נדה שהיא נגד : שחקנים זרים ושכירי חרב שבאים לרגע , לוקחים את הכסף ומחר הם משחקים כבר בקבוצה הבאה.

ציטוט די מדויק.

כל עוד הקבוצה לא הייתה שלו והוא לא השקיע בה אז לא כל כך היה אכפת לו.
כשהיא עזבה ושיכנעו אותו בחשיבות קבוצה בוגרת באזור עבור מחלקת הנוער והתושבים אז הוא הסכים בתנאי שהקבוצה תהיה מבוססת על רוב של שחקני הבית.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 10:26 am 
Freshman

קוף ירוק כתב:
והאמת, אם מדברים כבר על התקציב של ראשון אז אני בהחלט אפשר להבין את הרצון של האנשים להחליף את קליסקי ולהתלונן על הניהול שלו. ראשון היא לא מופת לניהול אלא רחוק מזה. ראשון היא דוגמא לקבוצה שחיה רק מכספי העירייה, בלי שום מקורות אחרים, בלי כמעט ספונסרים רציניים. אנחנו מדברים על קבוצה שמעמידה תקציב מהנמוכים בליגה וזאת למרות שהיא מקבלת את התקציב הכי גבוה מכל העיריות שמתקצבות קבוצות. לשם השוואה לאחרונה פורסם באשדוד שהיא מקבלת 2.6 מיליון שקל מהעירייה, לעומת ה3.8 מיליון שקל של ראשון, ועדיין התקציב של אשדוד גבוה מהתקציב של ראשון השנה. אז צריך לשאול ובהחלט אפשר להעביר ביקורת, איך יכול להיות שעם פערי תקציב כאלה למשל מול אשדוד, עדיין הקבוצה לא מצליחה להעמיד תקציב גבוה יותר, וזה לא שנה אחת זה כבר הרבה שנים (שהתקציב העירוני נשאר אותו הדבר כל הזמן).

אני לא יודע כמה אתה מודע לכך שיצחק פרי היה היו"ר לפני כ-10 שנים. הוא עזב בדיוק בגלל הרפתקאות תקציביות מגוחכות שהגיעו לשיאן עם ההחתמה של ג'מצ'י וכל מה שקרה אח"כ. כשהוא עזב אני יכול להגיד שהרבה אנשים נשמו לרווחה וקליסקי שהגיע במקומו אמנם הוא איש יותר אפור וכן, הוא לא דני קליין, אבל הוא לפחות הצליח לייצב תקציב וראשון הפכה להיות אחד המקומות היציבים ביותר מבחינת תשלום לשחקנים ואמות מידה של ניהול הוגן. אתה יכול לבוא ולהגיד שלהסתמך על כספי עירייה זה רע מלכתחילה, אבל זה לא שמדובר כאן במגייס כספים דגול שאמור להגיע במקום קליסקי, אלא בעוד עסקן מקומי. אין לי מידע פנימי או משהו כזה, אבל קשה להאמין שדב צור יחליט פתאום לקצץ את התקציב ודווקא השארה של קליסקי אם תגרור השארה של אפי יכולה להביא להכנסות נוספות, יותר מאשר לתת לחתול לשמור שוב על השמנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 11:45 am 
Hall of Famer

סוקרעטס צודק. פרי כמעט מחק את ראשון וכל תקופת הניהול שלו התבססה על פיזור תקציבים גדולים לרוב, לא תמיד עם כיסוי. לראשון אולי עדיף שראש העיר יתמוך בקבוצה, אבל עוד יותר עדיף שפרי לא יהיה ראש המערכת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 2:30 pm 
Hall of Famer

ראשון הייתה אז קבוצה פזרנית לא רק עם ג'מצ'י. פרי הביא שחקנים יקרים מאד כמו קווין מגי ובראד סלרס, וכמאמן את פיני גרשון שהגיע עטור תהילת האליפות בגליל והגביע בירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 4:03 pm 
Sophomore

לא רק זה. אני לא זוכר אם כבר כתבתי את זה, אבל זר נוסף שהגיע היה סטיב בארט. האבא.
בערך אחרי חצי סיבוב ותחילת שרשרת הפסדים, גרשון אמר עליו במעריב ש"ברט זה שחקן שבא לרשום את השלושים נקודות שלו, ולשבת במצד. זה מה שמעניין אותו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 4:17 pm 
Senior

אני כמובן לא אמרתי שהם צריכים להביא את פרי. אין עוררין על הניהול הגרוע של פרי שהוביל לקריסה של הקבוצה בעבר. אין עוררין בדיוק כמו שקליסקי לא קידם את ראשון לשום מקום, בטח מבחינה תקציבית (אלא אם כבר שעשה חרא עבודה) שדבר אחד הוא כן עושה וזה לא לקפוץ מעבר לכסף שהוא כן מקבל מהעירייה ומעמיד תקציב בדיוק כל פי מה שיש לו (בניגוד לפרי שהתחייב לסכומים שאין והכניס את הקבוצה לבור).

אבל שוב נשאלת השאלה, מדוע ראש העיר רוצה את פרי? הרי הוא יודע את ההיסטוריה גם כן? סיבות פוליטיות מן הסתם. אבל בפוליטיקה יש גם מחיר לא לבצע מה שהראש רוצה, צריך להיות נאיבים לחשוב שנלך נגד ראש העיר, נכפה את קליסקי עליו, ושהתמיכה תמשיך כמו שהיא. זה דיי ברור שוהיה וזה יקרה ראש העיר יפגע בקבוצה, כי ככה זה בפוליטיקה. מצד שני, זה דיי ברור שראש העיר יקבל את מה שהוא רוצה נראה לי ושבשנה הבאה קליסקי לא יהיה שם כי "דירקטוריון הניהול" של ראשון שכנראה כן מבין את זה הולך איתו ולא נגדו.

עמוס, אני עדיין לא בטוח שכמו שאמרת עדיף להם קבוצה בלי תמיכה של הראש עיר מאשר קבוצה עם פרי. למרות ששניהם כנראה יכולים לפרק את הקבוצה, לפרי זה יקח כמה שנים טובות מן הסתם עד שהוא יצליח שוב, לראש העיר זה יכול לקחת 5 דקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' פברואר 24, 2012 4:20 pm 
Senior

beatla כתב:
ראש המועצה מחזיק באג'נדה שהיא נגד : שחקנים זרים ושכירי חרב שבאים לרגע , לוקחים את הכסף ומחר הם משחקים כבר בקבוצה הבאה.

אז לפי מה שאתה אומר בעצם אין סיכוי שנראה את הגליל בחזרה בליגת העל אי פעם? לפחות כל עוד ראש המועצה הנוכחי שם?

חבל, דווקא היה יכול להיות מעניין לראות את הגליל בחזרה בליגת העל ביחד עם הגלבוע, זה היה יכול להיות מעניין.

לגביי העניין של הגליל לא ידעתי, והאמת נשמע לי מאד מוזר מבחינת חיים אוחיון. בגלל כמה מאות אלפי שקלים להעביר את הקבוצה למקום אחר. כנראה זה היה דומה אם כבר אז למצב שהיה הקיץ בחיפה, שג'ף קיבל הצעה מראשון לבוא ולקבל תמיכה של 4 מיליון שקל. כנראה התמיכה שהוא מקבל בגלבוע (דיברו על 3 מיליון שקל או משהו כזה) לעומת חוסר התמיכה שהוא קיבל בגליל הייתה שווה לו את המעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 12:43 pm 
Freshman

נהריה היא דווקא דוגמה הפוכה. העירייה לא סגרה את הברז, אלא פשוט לקחה את ניהול הקבוצה על עצמה, לקבוצה אין ספונסר כבר 3 או 4 עונות, וכל הכסף מגיע מהעירייה. התקציב שמעבירים בשתי העונות האחרונות אמור להספיק לפחות למרכז טבלה בלאומית, אבל בעירייה מתעקשים על אנשים לא מתאימים שינהלו את העניינים (בדומה לפרי). הבעייה של נהריה היא דווקא המעורבות של העירייה, בימים הטובים של הקבוצה עיקר התקציב הגיע מספונסרים (שטראוס, ישקר, סלקום ועוד).

קוף ירוק כתב:
הגיוני (שהם לא רוצים לעבוד אחד עם השני). אפי דיבר היום ביציע העיתונות ולקח את הצד של קליסקי, אומנם לא בצורה בוטה ולא דיבר כנגד פרי, ואפילו אמר שיש לו חוזה ואם מישהו לא ירצה הוא יכול לשחרר אותו אבל הוא לא יעזוב, אבל הוא כן הילל ושיבח את קליסקי וניסה להגן עליו.

אבל שוב, את הצד של האוהדים אני דווקא לא מבין (אפי וקליסקי אני יכול להבין, זאת העבודה שלהם). ברור לכל שפרי נתמך וכל מה שהוא עושה זה באישור וגיבוי של ראש העיר, אותו ראש עיר שאחראי על הפקק של התקציב. במצב הנוכחי של הליגה לקבוצות שאינם מכבי ת"א, הפועל ירושלים ומכבי חיפה (פלוס הפועל ת"א אם וכאשר תעלה ליגה) אין זכות קיום ודרך להתקיים בלי ראש העיר. בגליל העליון קבוצה מפוארת הרבה יותר מאשר ראשון סגרו את השאלטר של התקציבים והיא התפרקה לה לליגה ארצית. בנהריה העיריה סגרה את הברז וקבוצת צמרת קבוע בארץ ובאירופה נמחקה מהמפה (בדרך להמחק סופית בקרוב, אחרי שהחליטו לתת לשאול לקבור אותה שנה שעברה). באשקלון העיריה דיברה על קיצוץ בקיץ ואם הייתה מקצצת (תמיכה של 3+ מליון שקל) הקבוצה בליגה שנייה. ברעננה עזבו את האיחוד וכמו שזה נראה הימים של הקבוצה ספורים. כל אלו קבוצות שהיו הרבה יותר מוצלחות ממכבי ראשון בניהול של קליסקי למשל, וכל אלו קבוצות שנמחקו או בדרך לשם רק בגלל שראש העיר החליט להפסיק לתמוך כמו שהוא תומך. והרי ראשי עיר עושים הכל ממניעים פוליטיים, לא יעזור כלום, אלו שנותנים ואלו שלא נותנים, אחרת התמיכה הייתה נשארת אותו הדבר וכל הקבוצות האלה לא היו מתפרקות להם.

עכשיו השאלה, האם אתם כאוהדים לא באמת רואים את זה ככה? לא רואים את הסיכון שבדבר?

לי כמישהו מהצד זה נראה מאד ברור. ראש העיר רוצה את פרי, צריך להיות מאד נאיבים לא להבין שאם פרי לא יהיה שם כנראה יהיו לזה השלכות כאלה ואחרות בסופו של דבר על המערכת והתקציב מהעירייה. בו נגיד ככה, ראשי עיר כבר מחקו קבוצות (עד היום לא ממש ברור לי מה קרה לגליל ומדוע היא נמחקה מהמפה אחרי כל כך הרבה שנים) על דברים הרבה יותר קטנים מזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 27, 2012 4:23 pm 
Senior

דינו, אני מדבר על ליגת העל. ברור שבשנים האחרונות יש שכונה בניהול וזה כבר סיפור אחר...

אבל בימים הטובים, מלבד שטראוס העירייה הקציבה 4 מיליון שקל (כמו בראשון) לקבוצה + הספונסרים של הקבוצה זה הספיק לתקציב השלישי בגודלו ולקבוצה מובילה בארץ ומוצלחת גם באירופה. העזיבה של שטראוס הייתה מה שהתחיל את הירידה, אבל עדיין בזמנו העירייה המשיכה להקציב את 4 מיליון השקלים והקבוצה המשיכה לשרוד איכשהו. כשהעירייה החליטה לסגור את הברז ולהוריד לאפילו מליון-מליון וחצי (שזה מספיק לקבוצת מרכז טבלה בלאומית כמו שאתה אומר) זה סגר כל צ'אנס של נהריה להחזיק קבוצה בליגת העל. אם מחר העירייה מחליטה לפתוח את הכיס שוב ולתת 4 מיליון שקל תהיה קבוצה בליגת העל נכון? ברור שיצטרכו ניהול יותר טוב, בלי קשר. אבל הכל תלוי בכמה כסף העיריה מוכנה לתת. הדבר הזה אמור גם לאשקלון, לראשון, לאשדוד, לנתניה, הרצליה, גלבוע ואפילו לחולון של פיני גרשון (מקבל 1.5 מיליון העיריה, שאם לא נותנים את זה הם לא מעמידים קבוצה בכלל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה