הרשימות של סאנג' עשו לי תאבון, אז הלכתי על החלק העסיסי יותר. הבהרה אחת: אני בוחר לפי העמדה הטבעית של השחקן. מספרי 4 שעשו הסבה ל 5 לא נלקחים בחשבון.
1.ננאד קרסטיץ - צסק"א.
הקלעי המוביל של הקבוצה הכי טובה באירופה. Nuff said
2.דיוויד אנדרסן - סיינה.
שנה שעברה האיטלקים עלו להצלבה מהמקום השני בבית, השנה הם השתדרגו למקום הראשון ובצורה הכי משכנעת שיש כולל השפלות של קבוצות ספרדיות על ימין ועל שמאל. דיוויד אנדרסן הוא שידרוג משמעותי לעומת שנה שעברה (רקוביץ'). הגבוה המרכזי בקבוצה שמשחקת את הכדורסל השני הכי יפה באירופה לטעמי .
3. יאניס בורוסיס – מילאנו.
כנראה הסנטר ההגנתי הכי טוב בעשירייה הראשונה. לא דומיננטי מספיק בהתקפה וגם לא משחק מספיק לטעמי. יש לו חלק מרכזי בעונה המאכזבת (יחסית) של אסופת הכוכבים ממילאנו אבל הוא עדיין שווה טופ 3 באירופה. כנראה שפרידה מסקריולו תעשה לו (ולקבוצה) רק טוב.
4. אלכס מאריץ' – פנאתאנייקוס.
אולי הנפגע העיקרי מהרוטציות הבעיתיות באירופה שדוסקס עליהן פה. אנחנו מדברים פה על הסנטר הכי טוב ביורוליג בעונת 09/10 . מה קרה מאז? ז'ליקו פשוט העלים אותו. במשחק יורוליג היחיד(!) העונה שבו הוא קיבל דקות משמעותיות הוא החזיק בתפוקה נאה. אפילו בליגה היוונית העלובה אובראדוביץ' לא נותן לו יותר מ 10 דק'. אני לא קונה את זה, מבחינתי עדיין מדובר בסנטר דומיננטי שאין כמעט כמוהו באירופה היום (ואם נותנים לו לשחק – קייס טוב גם למקום שני ברשימה הזו).
5. סופו – מכבי.
מקום חמישי ואני עוד לא מחמיר איתו. נמצא בירידה תלולה. ממוצע של14:25 דק' ו 6.4 נק' בטופ 16. 17 דק בלבד בעונה הרגילה. התקפית? אולי הסנטר הכי טוב ברשימה הזו. אבל זה רק בדקות שיש לו אוויר – וזה זמן מוגבל מידי ובטח שלא מספיק לקבוצה עם שאיפות ללכת עד הסוף העונה.
6. סטנקו באראץ - אפס פילזן.
עוד שחקן שמשחק מעט מידי - רק 19 דק' בממוצע ביורוליג ו 16 בלבד בטורקיה. ירד משמעותי העונה בקצב הריב'. הקבוצה שלו מאד מאכזבת בייחס לציפיות. להגנתו ייאמר שלשחק עם טונצ'רי ו וויאצ'יץ' בקו האחורי לעומת מרסליניו הוארטס זה עולם אחר והבעיה בפילזן, לדעתי לפחות, היא קודם בבניה עקומה של הקו האחורי והתפקוד של המאמן (לשעבר).
7.קשישטוף לברינוביץ' – סיינה.
שחקן יעיל בצורה מפחידה. תקעו לו העונה את דיוויד אנדרסן על הראש העונה והוא עדיין מספק כמעט את אותה התוצרת, מינוס הדקות. כנראה הסנטר עם הידית הכי טובה באירופה - 46% משלוש. מוסר טוב. אם הוא היה שומר יותר טוב ואופציה בטוחה בפוסט הוא היה במקומות אחרים היום.
8.לוקסה אנדריץ' – גאלאטסראיי.
אם לא הייתי שמרן הייתי מעלה אותו כמה מקומות למעלה. משחק בקבוצה שלטעמי היא האוברצ'יברית הכי גדולה באירופה השנה (כולל קאנטו) ומוביל את הקלעים שלה ביורוליג. ייחס האס'/איב' טעון שיפור ולא ברור לי למה בטורקיה הוא מקבל רק 15 דק בממוצע.
9.יונאס ואלאנצ'יונאס - ריטאס וילנה.
ריטאס עפה בשלבים המוקדמים של היורוליג ככה שלא ניתן להעריך את התפוקה שלו ברמות הכי גבוהות אבל לפחות ברמת היורוקאפ ו VTB שהיא ליגה חזקה הילד מראה שהוא ריבאונדר מעולה (לפחות לפי המספרים – הכי טוב ברשימה הזו) פינישר טוב מאד ומשנה לא מעט זריקות.
10. רפאל הטשיימר – סאראגוסה.
כבר הוזכר בתקשורת כמועמד למכבי. נותן העונה 13 ו 7 מול גדודים של נפילים (
) ומוביל את סארגוסה למאזן חיובי בליגה הספרדית. המספרים שלו מזכירים את הנדריקס בעונה לפני שהוא הגיע למכבי רק שפה מדובר על סנטר לכל דבר ועניין במימדים ( 2.06, 113 קילו).
נשארו בחוץ (לפי סדר): קרסמיר לונצ'אר – חימיקי, פראן ואסקז – ברצלונה, איאן וויוקאס – פאו, רוברטאס יבטוקאס – ז'לגיריס, קוסטה פרוביץ – ברצלונה, אנטה טומיץ' - ריאל מדריד, בוניפייס אנדונג – ברצלונה, גיאורגי שרמאדיני – קאנטו, אסטבן באטיסטה - אפס פילזן, דריוס לברינוביץ – צסק"א, מילובאן רקוביץ – ז'לגיריס, לוקה זוריץ – מלאגה, גאספר ודימאר – פנרבחצ'ה.
טעוני הוכחה/עבר זמנם/ ספסל ולא יותר/ מועמדים להפועל? (לא לפי סדר) :
מילקו בייליצה – טאו ויטוריה, פרו אנטיץ – אולימפיאקוס, נייתן ג'אוואי – קאזאן ,אוגוז סאבאס – פנרבחצ'ה, מירוסלאב רדוליצה – פרטיזן בלגרד, ויטור פאבראני – ולנסיה, אנדרו אוגילבי - ולנסיה, פרדרג סמרדסיצקי - ריטאס וילנה, אנדרו בטס – סאן סבסטיאן, רוברט ארצי'בלד – סאראגוסה, חאסאן ריזיביץ' – בודוצ'נוסט, אקינולו אקינגבלה- נאנסי, חואן פאולו באטיסטה – לה מאן, סאשה קאון – צסק"א, אלכסיי סברסנקו – קאזאן, מירזה בגיץ' - ריאל מדריד, קאיה פקר – פנרבחצ'ה, לוקאס מברואידיס – ספרטק ס.פ, מוחמד סנה – פונלאבראדה, פטר פופוביץ' – הכוכב האדום.
טופ 10 לפני השביתה:
1. ניקולה פקוביץ'.
2. טיאגו ספליטר.
3. ננאד קרסטיץ'.
4.זאזא פצ'וליה.
5.דיוויד אנדרסן.
6.יאניס בורוסיס.
7.אלכס מאריץ'.
8.סופו.
9.סמיח ארדן.
10.באראץ.
יהיה נחמד אם מישהו יוכל להרחיב על כל מיני פוספקטים (שמות כמו וינסט פורשוט, טיבור פליס, מירו בילאן, ויכסלאב קאראסוב - שווים משהו?) משיטוט קל ביורובאסקט לא נתקלתי במישהו שהפיל אותי מהכיסא.