סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 04, 2024 9:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 5:18 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הרשימות של סאנג' עשו לי תאבון, אז הלכתי על החלק העסיסי יותר. הבהרה אחת: אני בוחר לפי העמדה הטבעית של השחקן. מספרי 4 שעשו הסבה ל 5 לא נלקחים בחשבון.

1.ננאד קרסטיץ - צסק"א.
הקלעי המוביל של הקבוצה הכי טובה באירופה. Nuff said

2.דיוויד אנדרסן - סיינה.
שנה שעברה האיטלקים עלו להצלבה מהמקום השני בבית, השנה הם השתדרגו למקום הראשון ובצורה הכי משכנעת שיש כולל השפלות של קבוצות ספרדיות על ימין ועל שמאל. דיוויד אנדרסן הוא שידרוג משמעותי לעומת שנה שעברה (רקוביץ'). הגבוה המרכזי בקבוצה שמשחקת את הכדורסל השני הכי יפה באירופה לטעמי .

3. יאניס בורוסיס – מילאנו.
כנראה הסנטר ההגנתי הכי טוב בעשירייה הראשונה. לא דומיננטי מספיק בהתקפה וגם לא משחק מספיק לטעמי. יש לו חלק מרכזי בעונה המאכזבת (יחסית) של אסופת הכוכבים ממילאנו אבל הוא עדיין שווה טופ 3 באירופה. כנראה שפרידה מסקריולו תעשה לו (ולקבוצה) רק טוב.

4. אלכס מאריץ' – פנאתאנייקוס.
אולי הנפגע העיקרי מהרוטציות הבעיתיות באירופה שדוסקס עליהן פה. אנחנו מדברים פה על הסנטר הכי טוב ביורוליג בעונת 09/10 . מה קרה מאז? ז'ליקו פשוט העלים אותו. במשחק יורוליג היחיד(!) העונה שבו הוא קיבל דקות משמעותיות הוא החזיק בתפוקה נאה. אפילו בליגה היוונית העלובה אובראדוביץ' לא נותן לו יותר מ 10 דק'. אני לא קונה את זה, מבחינתי עדיין מדובר בסנטר דומיננטי שאין כמעט כמוהו באירופה היום (ואם נותנים לו לשחק – קייס טוב גם למקום שני ברשימה הזו).

5. סופו – מכבי.
מקום חמישי ואני עוד לא מחמיר איתו. נמצא בירידה תלולה. ממוצע של14:25 דק' ו 6.4 נק' בטופ 16. 17 דק בלבד בעונה הרגילה. התקפית? אולי הסנטר הכי טוב ברשימה הזו. אבל זה רק בדקות שיש לו אוויר – וזה זמן מוגבל מידי ובטח שלא מספיק לקבוצה עם שאיפות ללכת עד הסוף העונה.

6. סטנקו באראץ - אפס פילזן.
עוד שחקן שמשחק מעט מידי - רק 19 דק' בממוצע ביורוליג ו 16 בלבד בטורקיה. ירד משמעותי העונה בקצב הריב'. הקבוצה שלו מאד מאכזבת בייחס לציפיות. להגנתו ייאמר שלשחק עם טונצ'רי ו וויאצ'יץ' בקו האחורי לעומת מרסליניו הוארטס זה עולם אחר והבעיה בפילזן, לדעתי לפחות, היא קודם בבניה עקומה של הקו האחורי והתפקוד של המאמן (לשעבר).

7.קשישטוף לברינוביץ' – סיינה.
שחקן יעיל בצורה מפחידה. תקעו לו העונה את דיוויד אנדרסן על הראש העונה והוא עדיין מספק כמעט את אותה התוצרת, מינוס הדקות. כנראה הסנטר עם הידית הכי טובה באירופה - 46% משלוש. מוסר טוב. אם הוא היה שומר יותר טוב ואופציה בטוחה בפוסט הוא היה במקומות אחרים היום.

8.לוקסה אנדריץ' – גאלאטסראיי.
אם לא הייתי שמרן הייתי מעלה אותו כמה מקומות למעלה. משחק בקבוצה שלטעמי היא האוברצ'יברית הכי גדולה באירופה השנה (כולל קאנטו) ומוביל את הקלעים שלה ביורוליג. ייחס האס'/איב' טעון שיפור ולא ברור לי למה בטורקיה הוא מקבל רק 15 דק בממוצע.

9.יונאס ואלאנצ'יונאס - ריטאס וילנה.
ריטאס עפה בשלבים המוקדמים של היורוליג ככה שלא ניתן להעריך את התפוקה שלו ברמות הכי גבוהות אבל לפחות ברמת היורוקאפ ו VTB שהיא ליגה חזקה הילד מראה שהוא ריבאונדר מעולה (לפחות לפי המספרים – הכי טוב ברשימה הזו) פינישר טוב מאד ומשנה לא מעט זריקות.

10. רפאל הטשיימר – סאראגוסה.
כבר הוזכר בתקשורת כמועמד למכבי. נותן העונה 13 ו 7 מול גדודים של נפילים ( :) ) ומוביל את סארגוסה למאזן חיובי בליגה הספרדית. המספרים שלו מזכירים את הנדריקס בעונה לפני שהוא הגיע למכבי רק שפה מדובר על סנטר לכל דבר ועניין במימדים ( 2.06, 113 קילו).

נשארו בחוץ (לפי סדר): קרסמיר לונצ'אר – חימיקי, פראן ואסקז – ברצלונה, איאן וויוקאס – פאו, רוברטאס יבטוקאס – ז'לגיריס, קוסטה פרוביץ – ברצלונה, אנטה טומיץ' - ריאל מדריד, בוניפייס אנדונג – ברצלונה, גיאורגי שרמאדיני – קאנטו, אסטבן באטיסטה - אפס פילזן, דריוס לברינוביץ – צסק"א, מילובאן רקוביץ – ז'לגיריס, לוקה זוריץ – מלאגה, גאספר ודימאר – פנרבחצ'ה.

טעוני הוכחה/עבר זמנם/ ספסל ולא יותר/ מועמדים להפועל? (לא לפי סדר) :
מילקו בייליצה – טאו ויטוריה, פרו אנטיץ – אולימפיאקוס, נייתן ג'אוואי – קאזאן ,אוגוז סאבאס – פנרבחצ'ה, מירוסלאב רדוליצה – פרטיזן בלגרד, ויטור פאבראני – ולנסיה, אנדרו אוגילבי - ולנסיה, פרדרג סמרדסיצקי - ריטאס וילנה, אנדרו בטס – סאן סבסטיאן, רוברט ארצי'בלד – סאראגוסה, חאסאן ריזיביץ' – בודוצ'נוסט, אקינולו אקינגבלה- נאנסי, חואן פאולו באטיסטה – לה מאן, סאשה קאון – צסק"א, אלכסיי סברסנקו – קאזאן, מירזה בגיץ' - ריאל מדריד, קאיה פקר – פנרבחצ'ה, לוקאס מברואידיס – ספרטק ס.פ, מוחמד סנה – פונלאבראדה, פטר פופוביץ' – הכוכב האדום.

טופ 10 לפני השביתה:
1. ניקולה פקוביץ'.
2. טיאגו ספליטר.
3. ננאד קרסטיץ'.
4.זאזא פצ'וליה.
5.דיוויד אנדרסן.
6.יאניס בורוסיס.
7.אלכס מאריץ'.
8.סופו.
9.סמיח ארדן.
10.באראץ.

יהיה נחמד אם מישהו יוכל להרחיב על כל מיני פוספקטים (שמות כמו וינסט פורשוט, טיבור פליס, מירו בילאן, ויכסלאב קאראסוב - שווים משהו?) משיטוט קל ביורובאסקט לא נתקלתי במישהו שהפיל אותי מהכיסא.

נערך לאחרונה על ידי Luiscola בתאריך ד' פברואר 29, 2012 5:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 5:33 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
טוב, אני חייב להגיד שכשקראתי את הרשימה של סאנג' אמרתי "משהו דפוק כאן, אבל אולי פשוט אין אמריקאים טובים באירופה". אז עכשיו זו הרשימה הכללית ומככבים בה שחקנים שמשחקים 15 דקות או אפילו כאלה שלא משחקים בכלל? משהו כאן לחלוטין לא הגיוני.

לפחות שני השמות הראשונים סבירים, ואני מניח שגם באטיסט היה נכנס אלמלא העקרונות של סקולה (אגב, סקולה המקורי הוא לא ארבע שעשה הסבה לסנטר?).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 5:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
"ויכסלב קראסוב"? מן הסתם זה ויאצ'סלב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:04 pm 
Senior

את פראן ואסקז לא הייתי מכניס לרשימת הסנטרים משתי סיבות: 1. את רוב הדקות שלו השנה הוא רואה בעמדת הפאוור פורוורד. 2. סגנון המשחק שלו יותר מזכיר פאוור פורוורד מסנטר והמשחק שלו עם הגב לסל לא מדהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:05 pm 
Sophomore

אחלה אחלה פוסט ורשימה, ואני חייב להגיד שיש המון איכות ברשימה הזאת. המון שחקנים מאוד טובים, ואם הסנטר הפותח של ברצלונה נשאר בחוץ זה אומר המון.
הייתי מוסיף ל"טעוני הוכחה" את פורקאן אלדמיר מגלאטסאריי, שהוא כבר שחקן הגנה מעולה ונחשב לאחד הפרוספקטים הגדולים של הNBA. בנוסף יש גם את אוגוסטו לימה שעבר למלאגה, שהוא גם ברזילאי וגם שחקן נהדר, לטעמי טוב מהטשהיימר כבר עכשיו.
לא מכיר את רוב הפרוספקטים שדיברת עליהם אבל ממה שהבנתי טיבור פלייס בינתיים לא מממש את מה שציפו ממנו לתת עם הסייז שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:09 pm 
Sophomore

shachaf78 כתב:
את פראן ואסקז לא הייתי מכניס לרשימת הסנטרים משתי סיבות: 1. את רוב הדקות שלו השנה הוא רואה בעמדת הפאוור פורוורד. 2. סגנון המשחק שלו יותר מזכיר פאוור פורוורד מסנטר והמשחק שלו עם הגב לסל לא מדהים.

לפחות לחצי מהרשימה פה אין משחק גב לסל, מה שלא מונע מהם להיות סנטרים. לא ראיתי מספיק את בארסה השנה - ואסקז משחק דקות לצד פרוביץ'/אנדונג? מבחינת התפקוד שלו על המגרש מבחינתי הוא סנטר לכל דבר ועניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:10 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
טוב, אני חייב להגיד שכשקראתי את הרשימה של סאנג' אמרתי "משהו דפוק כאן, אבל אולי פשוט אין אמריקאים טובים באירופה". אז עכשיו זו הרשימה הכללית ומככבים בה שחקנים שמשחקים 15 דקות או אפילו כאלה שלא משחקים בכלל? משהו כאן לחלוטין לא הגיוני.

לפחות שני השמות הראשונים סבירים, ואני מניח שגם באטיסט היה נכנס אלמלא העקרונות של סקולה (אגב, סקולה המקורי הוא לא ארבע שעשה הסבה לסנטר?).

אני חושב שזאת הבעיה שתמיד תהיה עם הרשימות האלה - מאוד קשה להתעלם מהפוטנציאל של השחקנים (ולנצ'יונאס) וממה שהם עשו בעבר (מאריץ'). מה שאני מנסה לחשוב ברשימות האלה זה איזה שחקן הייתי מחתים היום, ולפי זה מדרג אותם. לא יודע אם ככה גם הסתכלו על זה סאנג'י וסקולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:13 pm 
Senior

Luiscola כתב:
shachaf78 כתב:

לפחות לחצי מהרשימה פה אין משחק גב לסל, מה שלא מונע מהם להיות סנטרים. לא ראיתי מספיק את בארסה השנה - ואסקז משחק דקות לצד פרוביץ'/אנדונג? מבחינת התפקוד שלו על המגרש מבחינתי הוא סנטר לכל דבר ועניין.

אני חושב שאם לורבק משחק לידו הייתי מחשיב את לורבק כסנטר ולא אותו. ואסקז התקפית הוא סוג של מייסאו באסטון לעניים, עם קליעה טיפה יותר טובה מחצי מרחק(אני לא יודע כמה הוא באמת משתמש בה). בעיני הוא יותר 4 מ-5. זה שהוא שומר בפועל על סנטרים זה סוג של בונוס(גם באסטון שמר בדרך כלל את הסנטר של היריבה, מה שלא הפך אותו לכזה בעצמו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:14 pm 
Sophomore

zurkin כתב:
ראובן כתב:

אני חושב שזאת הבעיה שתמיד תהיה עם הרשימות האלה - מאוד קשה להתעלם מהפוטנציאל של השחקנים (ולנצ'יונאס) וממה שהם עשו בעבר (מאריץ'). מה שאני מנסה לחשוב ברשימות האלה זה איזה שחקן הייתי מחתים היום, ולפי זה מדרג אותם. לא יודע אם ככה גם הסתכלו על זה סאנג'י וסקולה.

בדיוק ככה הסתכלתי על זה.

ואם להתייחס רגע למאריץ' - אז מצד אחד הוא גבוה עם קבלות, מצד שני הוא כמעט ולא שיחק כבר שנתיים. מבחינתי אם קרסטיץ'/אנדרסן/בורוסיס ריאליים - אני לוקח אותם לפניו. כל השאר? מעדיף להמר בכל מקרה על מאריץ'. אם אני יודע בוודאות שהוא הוא יישחזר את היכולת שלו מלפני שנתיים אני אקח רק את קרסטיץ' לפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:30 pm 
Freshman

מזה אם אתה יודע בוודאות? הבן אדם נתן עונת אחת מרשימה וזהו, למה להסיק שהוא ישחזר את היכולת?
הוא משחק אצל מאמן שמעטים יודעים להשתמש בסנטרים כמוהו ועם רכז שסנטרים חולמים לשחק איתו ועדיין הוא לא מראה יכולת מזהירה, אין מצב שהוא לפני סופו ברשימה.
ואם כבר וודאות - אם אני יודע בוודאות שסופו לא ייפצע וייתן לי כל משחק 20 דקות ברמה הכי גבוהה שלו אז זה בכלל נו בריינר שהוא לפני מאריץ. סופו ברמה הכי גבוהה שלו הוא בלתי ניתן לעצירה באירופה, חד משמעית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 6:55 pm 
Sophomore

Joav כתב:
מזה אם אתה יודע בוודאות? הבן אדם נתן עונת אחת מרשימה וזהו, למה להסיק שהוא ישחזר את היכולת?
הוא משחק אצל מאמן שמעטים יודעים להשתמש בסנטרים כמוהו ועם רכז שסנטרים חולמים לשחק איתו ועדיין הוא לא מראה יכולת מזהירה, אין מצב שהוא לפני סופו ברשימה.
ואם כבר וודאות - אם אני יודע בוודאות שסופו לא ייפצע וייתן לי כל משחק 20 דקות ברמה הכי גבוהה שלו אז זה בכלל נו בריינר שהוא לפני מאריץ. סופו ברמה הכי גבוהה שלו הוא בלתי ניתן לעצירה באירופה, חד משמעית

זה שרשמתי "אם" לא אומר שהסקתי שהוא ישחזר את היכולת. לא מראה יכולת מזהירה? לך תבדוק את ממוצעי הדקות שלו. שום שחקן לא יכול להשפיע על משחק בכמות דקות כזו עלובה.

סופו בעונה הכי מרשימה שלו ביורוליג הצליח להחזיק 18 דק' בערב ולנפק 11 נק' ו 5 ריב' בממוצע. במאני טיים מול פאו הוא נחנק עם 4 נק'. העונה, ויש שיסכימו איתי שהיורוליג העונה יותר איכותי, הממוצעים שלו בטופ 16 צנחו משמעותית. והוא מחזיק בקושי 17 דק' על מגרש.

מאריץ' בעונה הכי טובה שלו נתן 14 נק' ו 8 ריב' ב 25 דק' ממוצע לערב - מספר דמיוני עבור סופו. הוא הגיע עם פרטיזן עד לפיינל פור ושם הוא ממש לא נחנק - 17 נק' מול אולימ' (11 לסופו) ו 15 מול צסק"א. מאז נעלמו אובראדוביץ' דאג להעלים את עקבותיו.

כל אחד וההעדפות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 7:35 pm 
Junior

ראיתי ששמת את ארצ'יבלד כסנטר, הוא מסוגל לתפקד כ5?

מה המוצא של אנדרו באטס?

ומה קורה עם מריו קאסון? הנה סנטר שהייתי בטוח שיוכל להצליח בNBA.

ועוד שאלה בנוגע לפראן ואסקז, אני זוכר אותו כבחור גדול וחזק למדי וכאן ראיתי השוואות לבאסטון הגמיש והדק. הכצעקתה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 7:48 pm 
Hall of Famer

בטס הוא סוג של בריטי.
ארצ'יבלד בעיניי הוא הרבה יותר 5 מאשר 4. למעשה, יש לו מגוון נחמד של מובים מתחת לסל, אבל הוא אף פעם לא היה קונסיסטנטי.
קאסון, הוא מסוג השחקנים, שכולם היו בטוחים שיצליחו גם באירופה, לא קרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 7:59 pm 
Senior

באמת למה קאסון לא אוזכר פה. נותן עונה סולידית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:19 pm 
Sophomore

קאסון יכול להיות מוזכר, אבל בטח לא בעשיריה.
אנדרו בטס סבבה, אבל לא ממש בטופ של הסנטרים באירופה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:29 pm 
Senior

חוץ מזה- יאבטוקאס??? האיש גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 8:59 pm 
Hall of Famer

מתי מישהו יפתח דירוג הסנטרים באירופה לא כולל אמריקאים ואירופאים?
אם כבר סקולה הרים את הכפפה של סונג'י, למה לא לעשות דירוג פשוט של כלל הסנטרים (ושאר העמדות) באירופה?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 9:09 pm 
Hall of Famer

מסכים. לא מבין כל כך את סיבת ההפרדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 29, 2012 9:17 pm 
Hall of Famer

אז תנו לי להרים את הכפפה, ואעשה זאת אפילו בלי דעת עצמית (כי אין לי כוח) אלא רק בהשוואה בין הרשימה הזו לזה של סאנג'.
1. קרסטיץ'
2. באטיסט
3. פול דייויס
4. דיוויד אנדרסן
5. בורוסיס
6. מאריץ'
7. הנדריקס
8. סופו
9. באראץ'
10. ק. לברינוביץ'.

בעיניי, אגב, אם לתת קצת דעה עצמית. הייתי שם את באראץ' לפחות במקום החמישי, עם כל הכבוד לבורוסיס, מאריץ' והנדריקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 01, 2012 3:00 am 
Junior

לא חושב שמאריץ' צריך להיות ברשימה בכלל,אולי הוא יכול לתרום הרבה יותר בקבוצה אחרת,אבל בסיטואציה הנוכחית שבה הוא נמצא אין לו מה לחפש שם,בטח לא במיקום גבוה.באותה מידה אני יכול לומר שגם פראן ואסקז וסשה קאון שאותם לא רשמת יכולים לתת הרבה יותר בקבוצות אחרות.

לגבי כלל אירופה,לדעתי,אין ספק שקרסטיץ' מעל כולם ואחריו אנדרסן ובאטיסט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 01, 2012 8:21 am 
מנהל פורום

אני שונא את היורוליג. הלכתי לבדוק למה שחקן כל כך אלגנטי ומרשים כמו פרוביץ' נמצא מחוץ לרשימות של כולכם, והסתבר לי שהוא עושה 5 נקודות ב-15 דקות משחק. כנ"ל ואסקז ונ'דונג. מצד שני, זה גם מה שסופו נותן והוא כן נכנס לרשימה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 01, 2012 10:36 am 
Junior

זה לא נכון,הוא נותן 9.6 נקודות:

http://www.euroleague.net/competition/t ... ubcode=TEL

תסתכל על עמודת הסטטיסטיקה התחתונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 01, 2012 11:01 am 
מנהל פורום

אה, הסתכלתי רק על הטופ-16. אז על אחת כמה וכמה. מישהו באמת נהנה לראות כדורסל ככה, כשכל כוכב מסורס ומועלם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 01, 2012 11:03 am 
Hall of Famer

אני באמת לא חסיד גדול של היורוליג, אבל אין לי בעיה גדולה מדי עם הנטייה שלא להתבסס על כוכבים. פשוט צריך לקבל את זה שקבוצות העלית של היבשת משחקות רוטציה רחבה, ושההגדרות של שחקנים חשובים ומרכזיים שונות מאוד ממה שהיה בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 01, 2012 11:21 am 
Hall of Famer

ואגב, נדמה לי שרק סקולה הזכיר את לוקשה אנדריץ', וחבל. סנטר מצוין, בהחלט טופ 10 בין האירופאים (והאוסטרלים וכו') לטעמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה