ג'אפר כתב:
אני חושב שהבקשה של מכבי - לרשום בטופס המשחק את כל השחקנים שלה - לגיטימית. אי אפשר לצפות ממנה לבנות שתי קבוצות רק כדי להתמודד על תואר אליפות במשחק אחד בסוף מאי. מה נותן המצב הנוכחי לליגה ולמכבי? שכל שנה ישראלי או שניים עוזבים קבוצה בכירה בארץ ומצטרפים למכבי, שמסוגלת לשלם יותר ורוצה לבטח את עצמה בליגה. אם ימשיכו עם 4 זרים בליגה אז במקרה הרע למכבי יהיו 6 ועוד 7 ישראלים, חצי מהם מקבוצות אחרות בליגה (לנדסברג? אולי בכל זאת יחזירו את כדיר? נעימי שיחמם את הספסל?). 4 זרים לא מחלישים רק את מכבי, הם מחלישים את כל הליגה. החוק הרוסי אמנם היה רע, אבל הרע במיעוטו. לא מבין למה כל שנה קובעים חוקים להצר את צעדיה של מכבי והיא צריכה לקבל אותם כמובן מאליו.
מכבי בונה שתי קבוצות כי ככה היא רוצה. מנהלת הליגה צריכה לדאוג לאינטרסים של הליגה, ולא לאינטרסים של קבוצה זו או אחרת. אני כן חושב שאפשר לבוא לקראת הנציגות שמשחקות באירופה, אבל את זה המנהלת עושה. היא יצרה ימי משחקים גם במוצ"ש ובשני, מכבי והפועל מקבלות הרבה פעמים עוד יום מנוחה בזכות זה. השנה מכבי גם קיבלה דחייה של מש', למרות שלא הגיע לה.
לא יודע מה איתך, אני ממש סובל מחוקי הזרים כאן, ולא בגלל שאני מעדיף לראות ישראלים (ואני מעדיף). הסבל הוא בגלל שקבוצות בליגה לא משקיעות בבחירת הזרים, ובנוסף הן כמעט לא שומרות על יציבות. הרבה זרים מתחלפים בכל שנה, ומעט הזרים ששורדים כאן גם עוזבים (או עוברים לקבוצה אחרת בליגה). המנהלת צריכה לתת הטבות לקבוצות ששומרות על יציבות עם זרים. הנה חוק שאמור על הנייר גם להיטיב עם מכבי, כי היא הקבוצה היציבה ביותר מהבחינה הזו בליגה. קבוצה שמתנהלת טוב, צריכה לקבל בונוס. אבל לא בונוס בדמות חוק שפועל נגד השחקן המקומי ויוצר מצב של רכבת זרים מיותרת ומשעממת. אני חושב ששלושה זרים בליגה זה מספיק (והליגה צריכה לרדת לעשר קבוצות), אבל לצערי גם ארבעה זה בסדר בגלל שנוצר מעין וואקום אצל הישראלים. אגב, חוק נגדי שצריך להוסיף למה שהצעתי הוא הטבה גם לקבוצות שמשתפות שחקנים צעירים או/ו בוגרי מחלקת הנוער (גם בגילאים מבוגרים, כמו הלפרין אם יחזור למכבי). צריך לדחוף מועדונים להשקיע במחלקות הנוער ולתת מקום לכישרונות צעירים. ההצעה לתמריץ כזה נובעת מאותה הסיבה - מועדון שמתנהל בצורה נכונה ובריאה צריך לקבל חיזוק.
לצערי, מנהלת הליגה לא באמת חושבת על טובת הכדורסל. החוקים כאן הם פופוליסטיים (גם אלה שמשפיעים על מכבי לרעה), והמטרות שלהן תמוהות במקרה הטוב.
_________________
http://youtu.be/q8G2PBRKqq8 - ארבע דקות מהמשחטה הכי גדולה בישראל