חולון מחממים את האווירה. אתמול שון דניאל העיר את הדב של אוהדי מכבי עם דיבורים על הקהל של חולון ועל כמה הוא יותר טוב מזה של מכבי.
עכשיו ישראל היום, מגזין הכדורסל הטוב בישראל, מביא עוד ראיון גדול. פיני גרשון פותח לוע.
עקיצה ירושלמית:
ציטוט:
הדבר הכי טוב שקרה לנו זה שגם לקחנו מירושלים 900 אלף שקלים (העלות של דן גרונפלד) וגם העפנו אותם מהפיינל פור. הם גם אכלו דגים מסריחים וגם גירשו אותם מהעיירה. העלייה שלנו לפיינל פור היא הישג בלתי רגיל בעבורנו. הם היו עושים לי טובה אם הם לא היו עושים את זה, בגלל ההוצאות על הבונוסים, אבל רציתי כל כך שינצחו
על מצבת הזרים:
ציטוט:
צריך לאפשר ארבעה זרים על המגרש. אם רוצים שבסגל יהיו שישה, אז שיהיו שישה. אנחנו חמישה אחוזים מהתקציב של מכבי. התקציב שלנו הוא פחות מהמינימום. אם יצמצמו את מספר הזרים, מחיר הישראלים יעלה. אם אני צריך להביא שחקנים ישראלים וכל אחד מהם עולה 100-ב אלף שקלים ברוטו בשכר, אני צריך להביא עוד 700-600 אלף שקלים. מאיפה אני אביא את זה?
על שיתוף הפעולה מצד דנשה:
ציטוט:
אני עזרתי, לא הקמתי. יש בחולון שלושה אנשים שהיו לפניי והם הביאו אותי. כשצריך פתאום 100 אלף שקלים שחסרים כדי לשלם משכורות, זה הם מכניסים את היד לכיס, לא אני. הקטע הקשה כאן זה הקטע הכלכלי, את הקטע המקצועי אני עושה בעיניים עצומות. כל מה שהייתי צריך זה לבחור מאמן טוב שמוכן גם להקשיב, ודן שמיר שומע לי. אני לא מבלבל לו את המוח בכלל. אני הבאתי את מוטי דניאל לתפקיד המנכ"ל והוא הצלחה בלתי רגילה. הוא מנהל את העסק בצורה יוצאת מהכלל"
והויתורים מצד דנשה:
ציטוט:
לזרים יש מענקים, אפילו על מקום שלישי. אנחנו נשלם את זה מהכסף של דן שמיר. הוא אמר לי 'תן לי להגיע לפיינל פור, ואני מוותר על הבונוס'
תגובה להשוואת ייבוש פפאלוקאס לאירועי ניורק:
ציטוט:
פדרמן הישווה את מה שקרה העונה עם פפאלוקאס לזה שלא רציתי לרדת מהמגרש בניו יורק. אם השופט הפישר הזה היה מדבר אל פדרמן כמו שהוא דיבר אלי, הוא היה נותן לו סטירה. לבוא למישהו בזמן שהוא עובד אצלך ולהגיד לו את מה שאתה חושב ושכולם יידעו, לדעתי זה לא בסדר. אתה יכול להגיד לו בארבע עיניים. זה עובד גם הפוך
מחליף לבלאט?
ציטוט:
גודס הוא מועמד טבעי
"אמרתי לכם" בעניין סופו:
ציטוט:
שחקן לא יכול ממש להשתנות. אני הייתי בטוח שחל איזשהו שינוי בשנה הראשונה. אם אצלי הוא עשה חצי מהאימונים במשך העונה, במכבי הוא עשה את הרוב. ברגע שאתה מתאמן אתה שומר על כושר ועל משקל. ברגע שאתה מתחיל להתנדנד, אתה מתחיל לרדת. שם המשחק אצל שחקן זה יציבות. הוא שרד עונה אחת. כמה זמן מספרים את הסיפור עם הברך. אם זה היה כזה רציני, היו עושים לו ניתוח והוא כבר היה חוזר מזמן. מה אתה מצפה כשאתה סוחב 160 קילו על הרגליים האלה, שהוא יוכל להחזיק עד גיל ?40 במשקל כזה, או שזה קורה היום, או מחר. שמרו אותו בצמר גפן, כמו אתרוג, אבל כמה זמן זה יכול להחזיק? מכבי הבינו בעונה הזו שעדיף שחקן בינוני של 2.12 מ' על שחקן טוב בגובה 2.05 .'מ תראו את זה בעונה הבאה
על המו"מ שלא צלח למינוי לועדה המקצועית:
ציטוט:
צביקה שרף פתח פה על קופל מפה עד פתח תקווה. אם אני אצטרך לדבר, הדברים של שרף יהיו רק החימום בחדר ההלבשה. כל מה שקופל אמר עלי זה דברים לא נכונים... הוא פנה אלי מכיוון שהוא ראה חובה לפנות אלי. אני כמעט בטוח שהוא לא ממש רצה. הוא לידו או מתחתיו לא צריך אחד כמו צביקה שרף או כמוני. הוא צריך מישהו שאפשר למרוח, אחד שאפשר להגיד לו תעשה ככה וככה. צביקה היה נלחם על דברים שהם בניגוד לדעתו, וגם אני אותו דבר. אתם תראו שבעוד חמש שנים לא יקרה שום דבר בכדורסל
למי היה מצביע בבחירות לאיגוד?
ציטוט:
אם היתה לי זכות הצבעה הייתי מצביע לצביקה. אם מישהו חושב על טובת הכדורסל זה הוא. אם שרף היה בא כנציג מכבי, יכול להיות שהוא היה גם זוכה בתפקיד
איך צריכה להראות ליגת העל?
ציטוט:
הדבר הנכון בליגת העל זה שיהיו פחות קבוצות. אני בעד עשר קבוצות וארבעה סיבובים. קח, תקבל עוד 20 אחוז מהכסף. זה 300 אלף שקלים, כסף לעוד שחקן. במצב של פחות קבוצות, יותר שחקנים ישראלים יתחלקו על פחות קבוצות. קבוצת כדורסל צריכה תשעה שחקנים
לא מחדש על יוגב:
ציטוט:
הוא הפתעה גדולה, הוא גבר שבגברים. הבעיה היא מה יהיה כשיתחילו באמת לספור אותו. עד עכשו שמו עליו שומרים פחות טובים. הוא היה טוב נגד פנאתינייקוס עד שדיאמנטידיס בא לשמור עליו. מאז התפוקה שלו ירדה. השאלה לגביו היא מה הוא יעשה מפה ואילך
אחחחחחחח אופירה, איך פיני מקבל בוואן עשרות אלפים בחודש ומוציא את כל התחמושת בישראל היום...