קווין גארנט הוא הראשון לפי הדיווחים שמתחייב לחוזה חדש, כשמדברים על 34 מיליון ל-3 שנים בבוסטון. קצת יותר מדי לטעמי.
ג'ראלד וואלאס, ג'אמאל קרופורד, לו וויליאמס, ברנדון באס, ראמון סשנס, גורדן פארמר, רוני טוריאף, ג'אמיר נלסון, ארל קלארק, פאטי מילס וג'יי אר סמית' הודיעו שם מוותרים על האופציה לשנה האחרונה בחוזה, וכולם שחקנים חופשיים בלתי מוגבים.
ראיין אנדרסון, ניקולה באטום, ג'ייסון תומפסון, אלונזו ג'י, רובין לופז, מוריס ספייטס, דריק בראון, די ג'יי אגוסטין ודרל ארתור הם שחקנים חופשיים מוגבלים שקיבלו הצעת הארכת חוזה מוקדמת מקבוצתם.
הנה ניתוח קצר שלי על יעדי השחקנים החופשיים הבולטים: - דרון וויליאמס: כבר הצהיר רשמית שיבחר בין דאלאס לנטס, אין לשאר סיכוי אמיתי. אני נוטה לחשוב שהוא יחזור לנטס ויקווה לראות את הווארד מצטרף אליו כשחקן חופשי שנה הבאה.
- נאש: בראיון לא מזמן טען לראשונה שהוא כנראה בדרך החוצה מפיניקס, שבחרה בדראפט את קנדל מארשל הרכז שיחליף אותו. ניו יורק היא אופציה לא אמיתית מבחינתו כי הם לא יכולים לתת לו את השכר שהוא צפוי לבקש, ויש להם את ג''רמי לין שהם רוצים להשאיר (הוא גם יהיה מאוד זול יחסית לתועלת שלו). מיאמי לא תבזבז את חוזה הMLE שלה על נאש כי הם לא ירצו להצטרך לבנות מחדש את ההתקפה כדי להתאים את עצמה לנאש. ונאש גם לא ירצה להרוויח רק 3 מיליון לעונה ולא לגעת בכדור. נשארנו עם דאלאס וטורנטו. דאלאס היא אופציה מעניינת, אבל הם ילכו קודם כל על וויליאמס, כך שנאש יצטרך להמתין עד שוויליאמס יחליט לא יילך לפני שיקבל הצעה מהמאבס. טורנטו לדעתי היא האופציה האמיתית היחידה (ולשם אני מאמין שילך). הראפטורס כבר הצהירו שבראשון ליולי הם יתחילו קמפיין להחתמת נאש בקבוצה. נאש כאמור סוג של גיבור לאומי (קנדי), והראפטורס מתים להחתים אותו כדי שסוף סוף (לראשונה מאז וינס קרטר) יהיה לפרנצ'ייז שלהם פרצוף. טורנטו גם יכולה להציע לו את הסכום הגדול ביותר. שם הייתי שם את הכסף שלי.
- אריק גורדון: גורדון מבוקש באינדיאנה, עיר הולדתו, אבל אין שום סיכוי שהוא יעזוב את ההורנטס מ2 סיבות: א. גורדון הוא שחקן חופשי מוגבל, כך שניו אורלינס יכולה להשוות כל הצעה, וגם להציע לו יותר כסף מכל קבוצה אחרת. זה מאוד משמעותי לשחקן צעיר שעוד לא הרוויח יותר מדי. ב. עכשיו שאנתוני דייויד בקבוצה, ההורנטס אמורים להסתער על הליגה בשנים הקרובות וגורדון אמור להיות הסקורר המרכזי שלהם. לא רואה אותו מוותר על אפשרות כזו.
- היברט: כמו גורדון גם היברט הוא שחקן חופשי מוגבל, וכמו גורדון גם הוא שחקן צעיר שעוד לא הרוויח מספיק כסף כדי לוותר על הכסף הגדול שאינדי תציע לו. לא רואה סיכוי שיעזוב. (בטח לא לבוסטון שעכשיו הבטיחה לגארנט 30 מליון דולר ל3 שנים, ובנוסף יש להם את ג'ראד סאלינגר המבטיח שתרצה לתת לו דקות)
- מאיו: השחקן שהכי לא ברור לאן יילך. ממפיס ניסתה להעיף אותו בטרייד לא פעם בשנתיים האחרונות, וכנראה שלא יישאר שם (למרות שבערך מצא את מקומו שם בשנה האחרונה). אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שימצא את מקומו באינדי או בוסטון (אם אלן יילך). גם הקליפרס ונטס בתמונה.
- גארנט\דאנקן: יישארו בקבוצתם ב-98%
- ריי אלן: מבוקש מאוד במיאמי, הרבה חושבים שהוא בעצמו גם מאוד מעוניין להגיע לשם. גם בוסטון בתמונה והקליפרס. אם יסכים להתפשר על השכר הוא ימצא את עצמו במיאמי.
- ראיין אנדרסון\ניקולה באטום: שני השחקנים כמו היברט וגורדון שחקנים חופשיים מוגבלים בדרך לחוזה הגדול הראשון שלהם. שתי הקבוצות גם מעוניינות להשאיר אותם. לא רואה מצב ששני השחקנים עוזבים.
- ג'ייסון טרי: אולי הפרי אייג'נט הכי מעניין. בדאלאס מראים לו את הדרך החוצה כדי לשמור מקום בתקרת השכר לחלום של דירק-וויליאמס-הווארד. הוא האופציה השניה של מיאמי אחרי אלן, אז אם אלן לא יגיע, הוא עלול לחתום אצל ההיט. גם הקליפרס, נטס ובוסטון בתחרות. לא אהיה מופתע בכלל אם נגלה שהנטס הציעו לו חוזה עצום בפאניקה, ושהוא יחתום שם בסוף.
- ג'ראלד וואלאס: גם שחקן די חופשי, יכול להגיע ללא מעט מקומות. לא יודע עד כמה הוא מעוניין, אבל קליבלנד יכולה להיות אופציה מעניינת בשבילו. הנטס כרגע כנראה בהובלה אבל.
- ג'רמי לין: יישאר כמעט בוודאות אצל הניקס תמורת חוזה MLE (MID LEVEL), בגלל חוקי ה-NBA הניקס במצב מאוד טוב להשאיר אותו, והוא הוא מטחנת כסף בשבילם, כך שלא רואה סיכוי שהוא לא נשאר.
נערך לאחרונה על ידי Super Mario בתאריך ש' יוני 30, 2012 11:02 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
|