עונה חדשה בליגת העל בפתח (וכן, שימי, אני יודע, ליגה עלובה, אלופה ידועה מראש, מיץ של הזבל או בלשון הגר"א שלך מוציאים שם רע לחלטורה) והחלטתי לעבור על כל קבוצות הליגה ולעשות להן מעין פריוויו לקראת העונה החדשה, שכולנו נחכים ונדע מה הולך להיות (מכבי אלופה, כן? רק רציתי לראות שכולם בהקשבה). כמובן אשמח יותר מהכול אם לא רק תקראו את מה שאני כותב או שתשבחו זאת, אלא שיתפתח דיון ער. עבור קבוצות שמשחקות גם באירופה, נאזכר את הציפיות והסיכויים במפעל השני. נתחיל כמובן מהקבוצה שבגללה בכלל יש זכות קיום לכדורסל הישראלי (קצת פרובוקציה. איפה הימים שירון ארבל קרא להפועל ת"א בכתבה "אלטרנטיבה שפויה" והפורום התפוצץ כמעט מרוב תגובות נזעמות) - האלופה הניצחית מכבי תל אביב
הגיעו בשמחה - ריקי היקמן, דיוויד לוגן, ניק קנר מדלי, גיורגי שרמדיני, סילבן לנדסברג, מלקולם תומאס, מורן רוט
עזבו בששון - סופו שחורציאניטיס, תיאו פפלוקאס, קית' לנגפורד, ריצ'י הנדריקס, דיוויד בלו, ג'ון שאייר
חמישיה צפויה - אוחיון, לוגאן, דווין סמית', אליהו, מלקולם תומאס
זאת עונת מעבר אצל מכבי. מהצוות שהיה הבסיס של מכבי בשנתיים האחרונות נותרו ליאור אליהו, יוגב ופניני. אני חושב שזאת הייתה הפגרה הכי קשה שעברה על מכבי, עם סאגת יוגב, שחקנים שמכבי רצתה וברחו ולמרות ההצהרות של הצוות המקצועי (ולא, שני הגולדן בויז, אני לא מדבר עליכם), בהחלט נעשו פשרות ברכש. מבחינת הליגה מכבי עדיין גדולה על הליגה. אולי העונה אין שחקנים ברמה אחרת, אבל העומק, האיכות הכוללת וכמובן המאמן אמורים לתת יתרון גדול על שאר הליגה והעונה אפילו אין את הפיינל פור השנוא מהכול.
באירופה המצב פחות מרנין. מישהו מהרכש יצטרך להראות שהוא ברמה אירופאית גבוהה, דבר שאף אחד מהשחקנים שילבשו צהוב לא הראה, או הראה שלא. המסלול השני, שהוא אופציונלי אפילו יותר, הוא שוב ניסים של דיוויד בלאט, שידהים את אירופה בסגנון משחק לא מוכר, שישב כמו כפפה על הסגל העמוק.
על פיו ישק דבר - יוגב אוחיון הוא לא השחקן הכי טוב של מכבי תל אביב, הוא בוודאי לא השחקן עם ההכנה הטובה ביותר לליגה, אבל הפונקציה שהוא ממלא היא קריטית ואין אף שחקן אחר בסגל (הנוכחי???) שממלא אותה. השחקן שיוצר לשחקנים האחרים.
בסימן שאלה? שני הגארדים האמריקאים החדשים של מכבי נראים מאד בינונים וזאת בלשון עדינה, בוודאי כשמשווים אותם לאיש שהם אמורים להחליף, קית' לנגפורד. האם אחד מהם יפתיע ויהפוך ליוצר הנק' שכל כך חסר במכבי? האם אחד מהם בכלל יצליח לשרוד את העונה, שלא לדבר על שניהם?
הבאנקר - שלוש גויאבות למשחק לפחות שיכנסו, שני מהלכים התקפיים שישאירו אותך בפה פעור איך הכדור נכנס, מהלך אתלטי אחד שיגרום לך למרוט שערות איך האיש לא באן.בי.איי ו-18.7 פאשלות הגנתיות שיתנו תשובה טובה - ליאור אליהו.
ובקליפת אגוז - הקסם של בלאט צריך לעבוד שעות נוספות בכדי שאפשר יהיה לסמן וי על עוד עונה בסטנדרט הצהוב.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|