באשכול קודם ציינתי שלברון עומד בפני מבחן רציני לשושלת שלו - איך יצליח להחזיר את חשיבות התחרותיות לחדר ההלבשה במיאמי, וציינתי שם בקצרה שיש לו מה ללמוד מקובי בעניין זה. נורטון הגיב שלדעתו לא מגיע לקוני קרדיט על זה, ושהוא נהנה מפיל ג׳קסון בחדר ההלבשה יותר מכל דבר אחר.
עם התזמון המצויין הזה ביל סימונס פרסם מאמר ארוך ומעולה לפי דעתי על מנהיגות.
http://www.grantland.com/story/_/id/872 ... tnoteref10בכתבה סימונס מספר על פילוסופיית המשחק (החיים בעצם) של ביל ראסל (הידוע כאחד המנהיגים הגדולים בתולדות הNBA) שמאמין שכדי להנהיג צריך להכיר בחסרונות כל שחקני הקבוצה, למצוא דרכים להתגבר עליהם עם דגש מיוחד על החסרון של ביקורת לחברים לקבוצה (בין אם זה פומבית או פנים אל פנים)
הוא האמין, וכמוהו גם מג׳יק, דאנקן ולברון בין היתר שעדיף לייצר מטרה משתופת וסביבה תומכת. מנגד יש את ג׳ורדן, אוסקר רובינסון וקובי שמטבעם דרשו מצויינות מכולם ולא פחדו לתקוף חברים לקבוצה כדי להוציא מהם את מה שהם מאמינים שהם מסוגלים אליו.
אני אישית הרבה יותר מסכים ומזדהה עם התפיסה של ראסל על פני זאת של ג׳ורדן, בכלליות בחיים ובכל עבודה, ובפרט בספורט קבוצתי. וזו אחת הסיבות העיקריות שאני אוהב את לברון ולא את קובי.
מאוד מעניין אותי לשמוע דעות הפוכות בנושא, בעיקר מה אנשים שיותר מחבבים את קובי ממני חושבים.