סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 1:51 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 27 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 11:54 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הגיע אליי מידידנו הגיאורגי המיובש, לפי מנגינת "אני שוכב לי על הגב" של אריאל זילבר (שהלחין, אגב, שוער מכבי ת"א לשעבר גדעון אלרן):

אני עומד לי על הקו,

מחטיא את הזריקה,

רואה כיצד חולף לו עוד משחק,

בבטלה גמורה,

אני עומד לי על הקו,

חושב, חולם, הוזה,

על הימים שבקאנטו,

וזה ממש לא זה.

בלי לתרום ובלי לשמור,

אני פשוט ישנו,

בלי אף אחד אשר כדאי,

למסור למענו,

בלי תקוה ובלי יאוש,

אני פשוט צופה,

כמו תייר על האולם,

והפרקט כל כך יפה.

קלעתי פעם נקודות,

שכחתי את רובן,

מחפש דקות משחק,

הפכתי לקורבן,

עכשיו כשלא נותר יותר במה להאמין-

אני חושב לעבור,

לסוריה או לסין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 12:55 pm 
Freshman

מה אתם רוצים ממנו אני לא מבין? בקאנטו ההתקפה עברה סביבו הרבה, במכבי הוא לא מקבל בכלל כדורים אז מן הסתם שלא יתן אותה תפוקה.
בהגנה אף פעם לא ציפו ממנו למשהו.
פוטנציאל מעולה לדעתי שנופל קורבן בגלל הנסיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 1:01 pm 
Junior

פה מריחים דם, רואים שחקן לא מצליח לספק את המספרים והיכולת שהניב רק בשנה שקדמה לה, מחברים לפרצוף המופתע תמידי של שארמנדיני ומקבלים קורבן פוטנציאלי מצוין לתקשורת הישראלית. בקאנטו היה חיבור יוצא דופן בין שחקנים מחויבים שיודעים היטב את את המקום שלהם בקבוצה ואת המגבלות שלהם. את כל זה הם שילבו ביכולת קבוצתית מצוינת שהתאפיינה בפרגון ויכולת מסירה טובה פר שחקן. שארמדיני עם הגובה שלו כשהוא נע סביב הצבע ומקבל כדורים מבחוץ פנימה, הרבה יותר קל לו לבצע את החצי סיבוב ולשים את הנקודות. כשהוא משפיע בהתקפה אז הוא גם מרגיש יותר טוב והוא מראה שהוא קלעי עונשין טוב. זה מעין סיבוב בזה שחייב להתקיים בשביל שנראה אותו כשחקן תורם גם במכבי.
עם זאת, צריך לזכור שמדובר בשחקן בסך הכול בן 23, לא מנוסה וגם צריך לומר את האמת שמפאת הגיל המאוחר שבו התחיל את קריירת הכדורסלו שלו, חסר לו גם יסודות בסיסיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 1:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מה קפצתם? כולה שיר. ושיר סבבה לגמרי, אם יורשה לי.
חוץ מזה, עם כל הכבוד לא מגיעות לשרמדיני שום הנחות.

דרך אגב, את השיר המקורי הלחין אלרן תחת שם העט "גודסינגר" (אל-רן). אריאל זילבר סיפר פעם שאלרן לא רצה שהחברים שלו מהכדורגל יחשבו שהוא אינטליגנטי מדי... אחרי כמה שנים אלרן התחרט, סיפר ש"גודסינגר" זה הוא, ובהתחלה לא האמינו לו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 1:28 pm 
Hall of Famer

הו, תודה לך ראי.

יצוין שאני די מחבב את שרמאדיני, חושב שלא משתמשים בו נכון ושהוא בכלל לא מתאים לשיטה של בלאט. ועדיין, כרגע הוא נראה כמו עגל, והטריגר ל"אני עומד לי על הקו" זה כמובן אחוזי העונשין שצנחו ביותר מ20% והפכו אותו ממניה בטוחה על קו העונשין לשחקן ששווה לשלוח לשם.

בכל מקרה, כולה שיר, כולה קצת הומור. שחררו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:05 pm 
Hall of Famer

כתבתי את זה פעם, כמדומני. שרמדיני, כמו שמעון מזרחי, הוא איש של פרצוף אחד. מזרחי תמיד נראה עגמומי, גם כשהוא שמח. שרמדיני תמיד נראה בהלם. תמיד! גם כשהוא עושה פעולה חיובית. הוא נראה באותו הלם גם כשהוא קולע, גם כשהוא מחטיא, וגם כשקולעים עליו. הוא נראה באותו הלם כששורקים פאול נגדו או לטובתו. הוא בהלם כשהוא חוסם והוא בהלם כשהוא נחסם. לא משנה מה קורה לו על המגרש, הוא תמיד נראה בהלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:25 pm 
Hall of Famer

יואב כתב:
עם זאת, צריך לזכור שמדובר בשחקן בסך הכול בן 23, לא מנוסה וגם צריך לומר את האמת שמפאת הגיל המאוחר שבו התחיל את קריירת הכדורסלו שלו, חסר לו גם יסודות בסיסיים.

אם לדבר רגע מקצועית, אז זה לא רלוונטי לכלום מתי הוא התחיל לשחק. אלקטרה הביאה אותו כסנטר הבכיר, ומהרגע שהביאה אותו לתפקיד כזה-ממש לא "צריך לזכור" מתי הוא התחיל. אגב, לגבי היסודות, לפחות מבחינת התקפה הוא שחקן עם אחלה יסודות: היה קלע עונשין טוב עד הנפילה באלקטרה, זז בהתקפה חכם מאד (שוב, בקאנטו), קולע מחצי מרחק, מודע לחסרונות שלו. הוא התאים מאד לשיטה של טרינקיירי, וגמל לו ביכולת שהכרנו בקאנטו. אצל בלאט, שגם אוהדי אלקטרה השרופים ביותר מודים שיש לו בעיה בהתקפה עומדת, היתרונות שלו לא באים לידי ביטוי ולהיפך-החסרונות כמו איטיות, חוסר אתלטיות וחוסר יכולת להוריד כדור הופכים אותו לקורבן הכי קל של הקהל והפרשנים.

אגב, מתי התחיל לשחק קיינר-מדלי? ולוגן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:32 pm 
Junior

הבאת שארמנדיני בעיקר מעידה על אלקטרה וכוחה בשוק שהולך ומתמעט מאשר על שארמנדיני עצמו. לעמוד ולקלוע עונשין לאו דווקא מראה על יסודות טובים - טכניקת הקליעה שבה הוא משתמש היא מגושמת וגורמת לכך שהקליעה שלו מחצי מרחק הופכת לכמעט ולא אפקטיבית אם הוא לא מקבל ריווח מקסימלי - כמו שקיבל בקאנטו שהייתה מלאה בגארדים זריזים וקולעים.
אני חושב כשכשחקן כמו שארמנדיני מתדפק על דלתותיך עם הנתונים האלו, אתה בעיקר מסייע לו לתפוס את 'חוט המשחק'(כך אני יכול להגדיר את זה הכי טוב) ומלמד אותו קצת מכל דבר במסגרת הזמן שיש לך. הסגירה לריבאונד שלו היא בפירוש לא מספיק טובה(לא כמו של מדלי אבל שהיא על גבול הביזיון) והתנהלות של שארמנדיני בהגנה הקבוצתית אם זה בפיק אנד רול, אם זה ברוטציות היא לא מספיק מהירה ואינהרטית בביצוע שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:48 pm 
Hall of Famer

א. קוראים לשחקן שרמאדיני, בלי נ' באמצע.

ב. קאנטו ממש לא היתה קבוצה "מלאה בגארדים זריזים וקולעים". נכון שהם זרקו הרבה מבחוץ, אבל הם שיחקו מאד לאט ומאד בשליטה של מאמן, ממש לא משחק מהיר. אי אפשר להשוות בכלל את רמת המהירות של הגארדים של אלקטרה למה שהיה בקאנטו, וגם לוגן את היקמן הם לא בדיוק קוטלי קנים לשלוש. הבעיה של שרמאדיני עם בלאט היא שבניגוד לטרינקיירי, הוא לא משחק שום תרגיל שתכליתו היא ששרמאדיני יקבל את הכדור ויעשה נקודות.

ג. מה זה "שרמאדיני התדפק על הדלתות"? עם כל הכבוד לתקציב הנמוך (ואלקטרה רחוקה מלהיות הענייה המרודה והמסכנה שהיא אוהבת להציג את עצמה), אם שחקן לא מתאים לשיטה של המאמן-אל תביא אותו. נראה לך שבאינטנסיביות וברמת התחרות של אלקטרה, כל מה שיש לבלאט לעשות זה להתחיל ללמד את שרמאדיני לסגור לריבאונד?

נערך לאחרונה על ידי nadav_hacohen בתאריך א' דצמבר 09, 2012 2:51 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 2:49 pm 
Hall of Famer

יואב, אבל למכבי יש בדיוק גארדים כמו שתיארת, גארדים מהירים וקולעים (טוב, לפחות לגבי לוגאן זה יותר תיאורטי בתקופה האחרונה, אבל בכלליות הוא כן עונה לטיפוס שתיארת). בכל מקרה, בעיני די ברור שהבעייה של שרמדיני היא פחות חוסר יכולת ויותר חוסר ניצול נכון שלו מצד מכבי. אם בכתבה על ביל ראסל סימונס תיאר איך ראסל היה עושה סקאוטינג על השחקנים מהקבוצה שלו כדי לנצל את היתרונות שלהם ולמזער את החסרונות שלהם בצורה הכי טובה, במקרה של שרמדיני נראה שאף אחד במכבי לא טרח לעשות עליו סקאוטינג כדי לנצל את היכולות שלו.

במקרה של קיינר מדלי, אני לא אתפלא אם יצוץ מתישהו איזה עניין אישי שלא קשור לכדורסל לגביו, הוא פשוט לא נראה קשור למשחק לגמרי, כאילו הראש שלו לא שם והבטחון שלו בקאנטים, התחושה שלי היא שקורים אצלו כל מיני דברים מחוץ למגרש שמשפיעים עליו בצורה לא טובה (וזה בלי קשר לעובדה שאינטילגנציית המשחק שלו כנראה לא ממש בשמיים, אבל זה משהו שאפשר לחיות איתו עד רמה מסויימת אם הוא היה מחפה על זה בתחומים אחרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:15 pm 
Junior

nadav_hacohen כתב:
א. קוראים לשחקן שרמאדיני, בלי נ' באמצע.

ב. קאנטו ממש לא היתה קבוצה "מלאה בגארדים זריזים וקולעים". נכון שהם זרקו הרבה מבחוץ, אבל הם שיחקו מאד לאט ומאד בשליטה של מאמן, ממש לא משחק מהיר. אי אפשר להשוות בכלל את רמת המהירות של הגארדים של אלקטרה למה שהיה בקאנטו, וגם לוגן את היקמן הם לא בדיוק קוטלי קנים לשלוש. הבעיה של שרמאדיני עם בלאט היא שבניגוד לטרינקיירי, הוא לא משחק שום תרגיל שתכליתו היא ששרמאדיני יקבל את הכדור ויעשה נקודות.

ג. מה זה "שרמאדיני התדפק על הדלתות"? עם כל הכבוד לתקציב הנמוך (ואלקטרה רחוקה מלהיות הענייה המרודה והמסכנה שהיא אוהבת להציג את עצמה), אם שחקן לא מתאים לשיטה של המאמן-אל תביא אותו. נראה לך שבאינטנסיביות וברמת התחרות של אלקטרה, כל מה שיש לבלאט לעשות זה להתחיל ללמד את שרמאדיני לסגור לריבאונד?

אבהיר למה התכוונתי כי הניסוח לא היה נכון - בקאנטו היו שחקנים שמניעים את הכדור בזריזות ובתיאום מדהים בהתקפה, זה היה מאפשר לשארמדיני הזריז לנצל תפרים בהגנה ולקבל כדורים מעמדות נוחות. במכבי רוב השחקנים הם מכדררים טובים יותר מאשר מוסרים - אם זה היקמן או לוגאן ואפיל אוחיון כשהוא לא נישא על כפי "השחקן הישראלי שעולה מהספסל ומשתלט על המשחק" הוא שחקן שקבלת ההחלטות שלו עומדת בשווה עם היכולת שלו לעבור את השחקן שלו בכדרור.
בסעיף ג. הכוונה הייתה למועדון שקלט את שארמדיני כשזה התחיל לשחק ולא למצב הנוכחי כרגע.

בשורה התחתונה שנינו אומרים את אותם דברים שבסיסם אי שימוש מיטבי בשחקן ויכול להיות אפילו שכישלון סקאוטינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא חסיד גדול של שיטת ה"כולהו שיר" (נדב, נסה להגיד לעצמך "כולהה וואן-ליינר על הוואן-ליינר הבא של נורטון), אבל במקרה הזה מדובר בהחלט באחלה שיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:33 pm 
Hall of Famer

ראובן, אני משתדל לפתוח ת'רד נפרד לשירים הסאטיריים שלי, כך שמי שלא רוצה-שלא יכנס. גם אין לי בעיה שיכתבו לי "חרא שיר", "לא מצחיק" וכו' וגו'. אם נורטון היה פותח את "ת'רד הוואנליינרים של נורטון"-לא היתה לי שום בעיה עם זה. אבל אתה יודע שזה לא אותו מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:35 pm 
Junior

אגב, אני לא חושב שדין שארמדיני הוא כדין מדלי. מדלי, בדיעבד היה צריך להיות "המרוויח" הגדול מהאימפוטנטיות בהתקפה העומדת של מכבי. שחקן שניזון מהאנרגיות ותנועה היה אמור להראות טיפה יותר אנרגיות ולא עייף כמו קהל בהופעה של חמי רודנר.
דבר נוסף שיכול להיות שלא נלקח בחשבון בעניין שארמדיני שזה שבניגוד לתומאס או שון ג'יימס, שיש להם את הצד החזק שלהם(ההגנתי), שדרך פעולות חיוביות בצד הם מצליחים להכניס א עצמם למשחק גם אם לא נוגעים בכדור בהתקפה, שארמדיני זה שחקן שניזון מהנעת כדור ומשחק מסירות. מכאן גם חוסר החיות הזה שבשחקן. הוא לא מצליח בכמעט ושום שלב להכנס לקצב של המשחק. גם הגג האדיר שהוא נתן בהגנה נגד גדיניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין לך בעיה שיגידו וגו', אז למה כתבת "שחררו"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:45 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
אין לך בעיה שיגידו וגו', אז למה כתבת "שחררו"?

כי לא אמרו שחרא של שיר, אלא פספסו לגמרי את העובדה שמדובר בהומור נטו ולקחו את מה שנכתב ברצינות תהומית כבקורת נגד השחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 3:46 pm 
Hall of Famer

יואב כתב:
אבהיר למה התכוונתי כי הניסוח לא היה נכון - בקאנטו היו שחקנים שמניעים את הכדור בזריזות ובתיאום מדהים בהתקפה, זה היה מאפשר לשארמדיני הזריז לנצל תפרים בהגנה ולקבל כדורים מעמדות נוחות. במכבי רוב השחקנים הם מכדררים טובים יותר מאשר מוסרים - אם זה היקמן או לוגאן ואפיל אוחיון כשהוא לא נישא על כפי "השחקן הישראלי שעולה מהספסל ומשתלט על המשחק" הוא שחקן שקבלת ההחלטות שלו עומדת בשווה עם היכולת שלו לעבור את השחקן שלו בכדרור.
בסעיף ג. הכוונה הייתה למועדון שקלט את שארמדיני כשזה התחיל לשחק ולא למצב הנוכחי כרגע.

בשורה התחתונה שנינו אומרים את אותם דברים שבסיסם אי שימוש מיטבי בשחקן ויכול להיות אפילו שכישלון סקאוטינג.

אפשר להגיד הרבה דברים טובים על שרמדיני, אבל זריז? אני חושב שגם הסוכן שלו כשהוא ניסה למכור אותו למכבי לא היה משתמש בתואר "זריז" כדי לתאר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 4:37 pm 
Hall of Famer

יואב, אחרי שהשתחררנו מהנו"ן המיותרת, אפשר לבקש שתוותר גם על האל"ף? השי"ן ב"שרמדיני" סגולה. אין שום סיבה לתעתק לשם אל"ף. זה כואב בעין. גם תהיה לך עבודה קלה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 5:31 pm 
Junior

אז שערמאדיני, (אפרופו כואב ב"ע").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 7:25 pm 
Junior

אורן כתב:
יואב, אחרי שהשתחררנו מהנו"ן המיותרת, אפשר לבקש שתוותר גם על האל"ף? השי"ן ב"שרמדיני" סגולה. אין שום סיבה לתעתק לשם אל"ף. זה כואב בעין. גם תהיה לך עבודה קלה יותר.

מבטיח להשתדל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2012 8:44 pm 
Sophomore

אגב, אני היחיד שחושב ששרמאדיני ובר טימור הופרדו בלידתם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 1:31 am 
Junior

Avishai כתב:
אגב, אני היחיד שחושב ששרמאדיני ובר טימור הופרדו בלידתם?

אתה לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 12:43 pm 
Junior

ראי, אמנם החמאת לנדב על השיר, (אהבתי מאד, אגב), אבל עד שלא כתבת הו דאון לא אמרת כלום.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 4:01 pm 
Hall of Famer

כדי לא לעבור על כללי הפורום (סעיף 23976.2: לא יסרב חבר פורום לבקשות של צוד):

אף אחד לא יחתוך את גיורגי שרמדיני,
עוד לא הבנתם מה זה להתעסק עם גרוזיני
רוצים דווקא לחתוך אותי? יאללה תנסו!
את מי תביאו במקומי, את פופס מנסה-בונסו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2012 4:11 pm 
Hall of Famer

אני מזהיר אתכם, וזה חד פעמי,

אם תחתכו אותי אני אפנה למיליארדר בן עמי,

שילך וישקיע ביריבה העירונית,

ואז ררדדטטיי יפרסם את התכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי