אז ככה, חשבתי שיהיה נחמד אם אפתח פינה שבועית, אני מקווה, עם סקר שתציג כל פעם זוג שחקנים עם מאפיינים דומים. חשבתי כבר עכשיו על עשרות זוגות כאלה ונראה לי שזה עשוי להיות מאד מעניין, אז בואו ננסה
הזוג השבועי הראשון, בכבוד הם קיד ונאש. ככל הנראה שני הרכזים הטובים בליגה ב 15 השנים האחרונות. את שניהם גם אפשר בגדול, לבחון בפרספקטיבה של קריירה שלמה כמעט
ג׳ייסון קיד: האמת היא שהתאהבתי בשחקן הזה עוד בימיו בברקלי כמוסר מחונן. הנתונים המרכזיים הם 19 עונות מתוכן: כשבע עונות סך הכל בדאלאס בשתי קדנציות, הישג שיא- אליפות 6 וחצי עונות בנטס , הישג שיא - שני גמרים 5 וחצי עונות בפניקס שאותה הוליך להפסד בסיבוב הראשון בפלייאוף שנה אחר שנה עונה בניקס ועוד נראה לאן הם יגיעו, ככל הנראה, לפחות סיבוב שני
ממוצעי קריירה 12.6, 6.3, 8.7 ו 1.9 חטיפות למשחק עונת שיא בנקודות 02-03 בסיומה הגיע לגמר הנ.ב.א עם הנטס, 18.7 נקודות עונת שיא באסיסטים 10.8 בעונת 98-99 ריבאונדים, 8.2 , בעונת 06-07 2.4 חטיפות בעונת 96-97
עונת שיא אישית- עונת 98-99 עם 16.9, 6.8, 10.8 ו 2.3 עונה טיפוסית במרכז הקריירה נראתה בערך כך, 15.5, 6.5, 9 ושתי חטיפות סך הכל בקריירה עד כה, יותר מ17,500 נקודות, 12,000 אסיסטים, 8,500 ריבאונדים ו 2,600 חטיפות יותר מאלפיים נקודות, אלף ריבאונדים ואלף אסיסטים בפלייאוף
הישגים אישיים: רוקי השנה ביחד עם גרנט היל שני במרוץ ל MVP בעונת 01-02 10 פעמים אולסטאר 4 פעמים בחמישיית ההגנה הראשונה 5 פעמים בחמישיית ההגנה השנייה 5 פעמים בחמישיית הליגה הראשונה פעם אחת בחמישייה השניה 5 פעמים מלך האסיסטים של הליגה שני בכל הזמנים בסה״כ אסיסטים וחטיפות אחרי סטוקטון בשניהם שלישי בכל הזמנים במספר שלשות בשלוש עונות מסר יותר מ 10 אסיסטים למשחק 107 טריפל דאבלים בקריירה, שלישי בכל הזמנים
הישגים קבוצתיים אליפות כשחקן חמישייה, אך לא ככוכב ב׳דאלאס שני גמרי נ.ב.א ככוכב של הנטס, אם כי במזרח חלש, שלוש פעמים נוספות הפסיד עם הנטס בסיבוב השני של הפלייאוף בכל 17 העונות האחרונות, היה חלק מקבוצה שהעפילה לפלייאוף
סטיב נאש לקח קצת זמן לעולם לגלות אותו, למעשה פעמיים, פעם אחת כשעבר מתפקיד שולי יחסית בפניקס למעמד של רכז מצוין בדאלאס, ובפעם השניה כשחזר לאותה פניקס והפך להיות סופרסטאר
הנתונים: 17 עונות בליגה מתוכן, 10 עונות בפניקס בשתי קדנציות, הישג שיא- שלוש פעמים בגמר המערבי 6 עונות בדאלאס, הישג שיא- גמר מערב אחד עונה עלובה ופציעה אחת בלייקרס
ממוצעי קריירה, 14.4, 3, 8.5 עונת שיא בנקודות, בעונת 05-06 עם 18.8 למשחק עונת שיא באסיסטים, עונת 06-07 עם 11.6 למשחק עונת שיא אישית, צמוד מאד בין עונת ה MVP השניה לעונה שאחריה, אבל ניקח בכל זאת את 05-06 עם 18.8, 10.5 אסיסטים ושיא עונתי של 4.2 ריבאונדים עונת קריירה טיפוסית תיתן לו 17 נקודות, 11 אסיסטים לקצת יותר משלושה ריבאונדים למשחק
סך הכל בקריירה יותר מ 17,000 נקודות ו 10,000 אסיסטים ו 3,500 ריבאונדים סך הכל בפלייאוף, יותר מאלפיים נקודות ואלף אסיסטים וגם 400 ריבאונדים
הישגים אישיים: פעמיים ברציפות MVP פעם נוספת סגן MVP 8 פעמים אולסטאר 3 פעמים בחמישיית הליגה הראשונה, פעמיים בשנייה ופעמיים בשלישית 6 פעמים מלך האסיסטים רביעי בכל הזמנים במספר אסיסטים כולל פעמיים בקריירה הוליך את הליגה באחוזי עונשין מוליך את אחוזי העונשין בליגה בכל הזמנים מהבודדים שנתנו עונה של 90-50-40 באחוזים 5 עונות עבר את ה 11 אסיסטים למשחק לעומת אפס של קיד, פעמיים נוספות עבר את ה 10
הישגים קבוצתיים 4 פעמים הפסיד בגמר המערב, מתוכן שלוש ככינור ראשון בפניקס ואחת ככינור שני בדאלאס הגיע לפלייאוף ב 12 מתוך 17 עונות
סיכום: אישית, אני נותן את הקול שלי לקיד. שחקן הגנה טוב בהרבה, שחקן שלם יותר בלא מעט, ריבאונדר וחוטף טוב יותר. דומיננטי בשיאו בשני צדי המגרש. מנהל מגרש פתוח טוב בעיניי מנאש (שהוא טוב יותר כמוסר בהתקפה מסודרת) ובעיקר ההישגים הקבוצתיים מכריעים את הכף, לא רק האליפות אלא שני גמרים, אמנם במזרח חלש מאד אבל עם מי הוא כבר שיחק, ומה קניון מרטין, קית׳ ואן הורן, קרי קיטלס וריצ׳רד ג׳פרסון עשו מעבר לנטס בקריירה מעבר לבינוניות או שום כלום? בלי קיד אותה נטס לא היתה מגיעה לשום גמר ובטח לא פעמיים ג׳ייסון קיד הוא הבחירה שלי
_________________ ״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).
נערך לאחרונה על ידי נורטון בתאריך ב' אפריל 29, 2013 8:24 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
|