סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 1:22 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 11:15 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://www.ibba.one.co.il/ - תקציר וידאו פה

רעננה לוקחת את משחק 1 בהדר יוסף ויכולה לנצח בבית את משחק 2 ולסגור את הסיפור.

הפסד ראשון לצהובים השנה.

לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 11:48 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה שמכבי היא אימפריה בליגת הנוער רק מראה כמה ליגת הנוער לא רלוונטית, כמה התוצאות שלה לא חשובות, וכמה מחלקות הנוער בכל הקבוצות כולל במכבי נמצאות בתת-תפקוד מבחינת התפקיד האמיתי שלהן בנוף הכדורסל, לפחות כמו שאני רואה אותו.
אימפריית הנוער מכבי ת"א מוציאה מעצמה שחקן-כוכב אחד אולי פעם ב-10 שנים אם לא יותר. זה אומר הכל. והמצב ביתר הקבוצות לא יותר טוב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 11:49 am 
מנהל פורום

העיקר הם דאגו להחתים את שגב מהאקדמיה כדי שכביכול יתחיל להתחשל בבוגרים. בסוף הוא כשל להיות שחקן שעושה את ההבדל בנוער, שזה מה שהם באמת רצו ממנו, ואולי עכשיו אפילו לא יקחו אליפות.
אגב שגב, מתברר שהוא הרבה יותר דומה לכרמל בוכמן מאשר לעמרי כספי. יכול להיות רול-פלייר נחמד בעתיד ברמות השונות אבל לא אחד שיכול לקחת על עצמו משחקים, אפילו ברמת הנוער. אפילו בוכמן, שעכשיו דיי נעלם בליגה לאומית, היה הרבה יותר דומיננטי ברמות הנוער.

מדהים עד כמה קבוצת הנוער של ה"אימפריה" תלויה בשחקן אחד (זלמנסון), לפחות בהיעדרו של אלון לוין הפצוע, וזה בכלל שחקן שכבר לא היה צריך לבזבז זמן לשחק בנוער. יכל היה להתקדם הרבה הרבה יותר אם היה משחק השנה בליגה הלאומית למשל. היה צריך להישאר במכבי ראשון, שם היו הופכים אותו לשחקן בוגרים הרבה יותר טוב ואם הוא היה מספיק טוב אז גם ככה היה יכול לחתום בעתיד במכבי.

ואם כבר מדברים על מחלקת הנוער של ראשל"צ, אז שלשום היה גם חצי גמר הנערים בהדר-יוסף כאשר מכבי אירחו את ראשל"צ למשחק שלישי ומכריע והפסידו בהארכה. לראשון יש שחקן בגובה 2.05 שמשחק דיי בחוץ והוא בכלל כיתה ט', אבל השחקן הכי טוב שלהם שבזכותו הם ניצחו היה בכלל רכז-סקורר בגובה 1.70.
בראשון משחק גם הבן השני של ג'ו דאוסן - טיילר. הוא יותר נמוך משון אבל הרבה יותר חזק ולגילו ופיזי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 11:51 am 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
זה שמכבי היא אימפריה בליגת הנוער רק מראה כמה ליגת הנוער לא רלוונטית, כמה התוצאות שלה לא חשובות, וכמה מחלקות הנוער בכל הקבוצות כולל במכבי נמצאות בתת-תפקוד מבחינת התפקיד האמיתי שלהן בנוף הכדורסל, לפחות כמו שאני רואה אותו.
אימפריית הנוער מכבי ת"א מוציאה מעצמה שחקן-כוכב אחד אולי פעם ב-10 שנים אם לא יותר. זה אומר הכל. והמצב ביתר הקבוצות לא יותר טוב.

לדעתי המצב ביתר הקבוצות, זאת אומרת בחלקן, כן יותר טוב. בטח אם לוקחים בחשבון שמכבי שואבים כשרונות מכל הארץ החל מגיל 12-13 ועדיין כמעט ול מצליחים להוציא שחקן, בעוד שאגודות אחרות מתבססות בעיקר על חומר מקומי ומצליחות יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 12:10 pm 
Hall of Famer

לא ראיתי שקצב הוצאת השחקנים שמשנים משהו בליגת הבוגרים טוב יותר בקבוצות אחרות. אם הן מוציאות 2 שחקנים ב-10 שנים זה כמובן יותר טוב, אבל עדיין בגדר ה-fluke הסטטיסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 12:24 pm 
Hall of Famer

להלן השחקנים אשר היו בנוער של מכבי והשתלבו בבוגרת ממש, ב-40 השנים האחרונות:

פניני. לקח לו 8 שנים מחוץ למערכת בערך בשביל להגיע לבוגרים.
כספי. עלה מהנוער לבוגרים. בעונתו הראשונה לא היה חלק מהרוטציה במשחקים החשובים וקיבל דקות במשחקי ליגה זניחים. לאחר שנת השאלה בגליל חזר למכבי והחל להיות חלק מהרוטציה.
הלפרין. עלה מהנוער לבוגרים. לא היה חלק מהרוטציה במשחקים החשובים אלא במשחקים הקלים. ב-2004 ו-2005 שולב מעט במשחקים החשובים, ובטח שלא בכולם. ב-2006 יצא להשאלה בלובליאנה ורק ב-2007 הפך לשחקן רוטציה ממשי.
קטש. מהנוער הלך למכבי דרום, מכבי ר"ג וגליל. רק בעונה הרביעית בא לבוגרים במכבי ונכנס לרוטציה.
חן ליפין. השחקן האחרון שעלה מהנוער לבוגרים והפך לשחקן רוטציה של ממש בלי השאלות בדרך. עלה לבוגרים בעונת 83/84 ומהר מאוד נהיה הרכז המחליף של מוטי. קנה את עולמו במשחק האליפות נגד הפועל ב-85' כאשר מוטי הורחק וחן ריכז כל ה-40 דקות במשחק ההוא. בעונת 86/87 החליף את מוטי בחמישייה כרכז הפותח, והמשיך להיות הרכז הפותח גם ב-89 ו-90.
יואב קדמן. עלה מהנוער לבוגרים. היה גארד מחליף שלעיתים שיחק גם במשחקים חשובים, אבל לא יותר מידי.
ארואסטי. עלה לבוגרים בעונת 73/74 ומהר מאוד השתלב ברוטציה, ובהמשך הפך גם לרכז הפותח.
מיקי. עלה לבוגרים ב-71/72 ומהר מאוד השתלב ברוטציה, ובהמשך הפך לשחקן חמישייה.

מי שהיו בשולי הרוטציה ואפשר להזכיר אותם במעט הם גלעד כץ ואיציק כהן. הראשון היה שחקן קצה רוטציה ב-89 וב-90' והשני היה מקבל דקות במשחקים הפחות חשובים ב-89,ו-90 (כאשר ב-90 גם זכה להיות ברוטציה באירופה עקב פציעתו של מגי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 12:28 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תגידו, זלמנסון כזה טוב ברמת הנוער? כי ממה שראיתי ממנו בדקות שקיבל בגארבג' טיים במשחקי מכבי הוא לא ממש קשור לענף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 12:32 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
להלן השחקנים אשר היו בנוער של מכבי והשתלבו בבוגרת ממש, ב-40 השנים האחרונות:

פניני. לקח לו 8 שנים מחוץ למערכת בערך בשביל להגיע לבוגרים.
כספי. עלה מהנוער לבוגרים. בעונתו הראשונה לא היה חלק מהרוטציה במשחקים החשובים וקיבל דקות במשחקי ליגה זניחים. לאחר שנת השאלה בגליל חזר למכבי והחל להיות חלק מהרוטציה.
הלפרין. עלה מהנוער לבוגרים. לא היה חלק מהרוטציה במשחקים החשובים אלא במשחקים הקלים. ב-2004 ו-2005 שולב מעט במשחקים החשובים, ובטח שלא בכולם. ב-2006 יצא להשאלה בלובליאנה ורק ב-2007 הפך לשחקן רוטציה ממשי.
קטש. מהנוער הלך למכבי דרום, מכבי ר"ג וגליל. רק בעונה הרביעית בא לבוגרים במכבי ונכנס לרוטציה.
חן ליפין. השחקן האחרון שעלה מהנוער לבוגרים והפך לשחקן רוטציה של ממש בלי השאלות בדרך. עלה לבוגרים בעונת 83/84 ומהר מאוד נהיה הרכז המחליף של מוטי. קנה את עולמו במשחק האליפות נגד הפועל ב-85' כאשר מוטי הורחק וחן ריכז כל ה-40 דקות במשחק ההוא. בעונת 86/87 החליף את מוטי בחמישייה כרכז הפותח, והמשיך להיות הרכז הפותח גם ב-89 ו-90.
יואב קדמן. עלה מהנוער לבוגרים. היה גארד מחליף שלעיתים שיחק גם במשחקים חשובים, אבל לא יותר מידי.
ארואסטי. עלה לבוגרים בעונת 73/74 ומהר מאוד השתלב ברוטציה, ובהמשך הפך גם לרכז הפותח.
מיקי. עלה לבוגרים ב-71/72 ומהר מאוד השתלב ברוטציה, ובהמשך הפך לשחקן חמישייה.

מי שהיו בשולי הרוטציה ואפשר להזכיר אותם במעט הם גלעד כץ ואיציק כהן. הראשון היה שחקן קצה רוטציה ב-89 וב-90' והשני היה מקבל דקות במשחקים הפחות חשובים ב-89,ו-90 (כאשר ב-90 גם זכה להיות ברוטציה באירופה עקב פציעתו של מגי).

ליפין עד כמה שאני זוכר עבר לפחות שנה אחת במכבי דרום, הקבוצה-הבת של מכבי, והעלה אותה לליגה הראשונה. כשהם עלו, מכבי שתו אותו לקבוצה האם.
היו גם שחקנים שגדלו בנוער של מכבי והפכו לשחקנים לגיטימיים בקבוצות אחרות כמו ליאור ארדיטי למשל. אבל לא על כאלה אני מדבר. אני מתכוון שחקנים שעושים אימפקט אמיתי, ובעשורים האחרונים אפשר לדבר במובן הזה על קטש וכספי. לא יותר, גם לא הלפרין ובטח לא פניני.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' אפריל 30, 2013 12:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 12:33 pm 
Hall of Famer

אבדוק את זה. יכול מאוד להיות שהוא היה במכבי דרום במקביל לתקופתו בקבוצת הנוער (עונת 82/83). ליפין עצמו שיחק במכבי בוגרים כבר בגיל צעיר מאוד, 18 וקצת (תחילת עונת 83/84).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 12:42 pm 
מנהל פורום

sir charles כתב:
תגידו, זלמנסון כזה טוב ברמת הנוער? כי ממה שראיתי ממנו בדקות שקיבל בגארבג' טיים במשחקי מכבי הוא לא ממש קשור לענף.

לא קשור לענף? לא יודע מה הוא עשה באותו משחק שראית, אבל כבר בשנה שעברה כשהוא קיבל דקות בבוגרים הוא הראה כמה דברים יפים.
וכן, הוא באמת טוב. בשנים קודמות היו שחקנים בנוער שעשו כל משחק 20-20 רק בגלל שהיו מעל 2 מטר, אבל דווקא זלמנסון גם מוכשר יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 1:41 pm 
Junior

ודים כתב:
sir charles כתב:

לא קשור לענף? לא יודע מה הוא עשה באותו משחק שראית, אבל כבר בשנה שעברה כשהוא קיבל דקות בבוגרים הוא הראה כמה דברים יפים.
וכן, הוא באמת טוב. בשנים קודמות היו שחקנים בנוער שעשו כל משחק 20-20 רק בגלל שהיו מעל 2 מטר, אבל דווקא זלמנסון גם מוכשר יחסית.

בעיני ממש לא. הוא כל כך עליון מבחינה פיזית שלא רואים כמה הוא מוגבל. יש לו עוד דרך ארוכה עד שיוכל לשחק בליגת העל.
השחקן הכי מוכשר בשתי הקבוצות הוא ירין איינהורן מרעננה. גארד עם סייז טוב, אתלטיות וקליעה מבחוץ. גם חליפה יכול להתפתח למשהו טוב אם ימשיך לעבוד על משחק החוץ שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 2:24 pm 
Senior

יצא לי לראות את לפרקים את המחצית הראשונה ואת כל המחצית השנייה וחייבים לציין שהרמה נמוכה. במכבי מפתיעה מאד חולשת הגארדים שאין שם כמעט אף גארד שעשה משהו חיובי. אבל הדבר הכי בולט במשחק היה דווקא שרעננה פשוט רצו יותר, האמינו שהם מנצחים ומכבי נראו כאילו הם בעונש במשחק הזה. היה איזה בחור ברעננה, זלינסקי שמו אני חושב שרצה לנצח את המשחק יותר מכל מכבי ביחד.

שגב נראה רע מאד לכל מי שמשווה אותו לאיזה פוטנציאל גדול הדרך שלו ארוכה מאד מאד. כן הוא אתלט, כן הוא דפק איזה דפק יפיפה במתפרצת שלא רואים בנוער כל יום. אבל הוא נראה חסר הבנת משחק, קליעה לחלוטין לא יציבה, ובעצם חוץ מזה שהוא גבוה, אתלט ועם קורדינציה טובה לגובה הזה כרגע אין לו הרבה מעבר לזה. אני חושב שהוא עשה טעות גדולה בעצם ההגעה למכבי כי יש לי הרגשה שילד כזה שמגיע למכבי בשלב כזה של החיים עולה לו השתן לראש ולא יעבוד קשה כמו שהוא צריך בשביל באמת להגיע להיות שחקן טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 3:22 pm 
מנהל פורום

איתי שגב יודע לעשות הרבה דברים ולא סתם הוא שחק כרכז באקדמיה ובנבחרות הגילאים. יש לו אבל שתי בעיות: ממה שראיתי זה נראה שהוא עוד לא יודע איך להביא את היכולות שלו לידי ביטוי במשחקים, במיוחד שהוא קצת מחוץ ל"עמדה" הטבעית שלו והבעיה השנייה היא שהוא מאוד רכרוכי! במקום להיכנס ולדפוק דאנק על שומר בגובה 1.80 הוא מעדיף לעלות לג'אמפ, במקום לתפוס עמדה עם הגב לסל הוא מעדיף רק לטייל מסביב לשלשה.

במכבי אגב יש גארד מאוד חכם בשם סאנצ'ס, שאני לא יודע אם וכמה הוא שיחק אתמול, אבל בגביע בזכותו מכבי חזרו למשחק וניצחו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 30, 2013 4:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב:
sir charles כתב:

ראיתי אותו ברוב המשחקים בהם הוא עלה לשחק. בד"כ הוא לא מצליח להתמודד גם עם הישראלים הכי נגרים בפנים ועושה עבירות בלי סוף ומבחינה פיזית הוא גם רך וגם כבד (שלא לומר שמנמן). השיא היה במשחק מול גלבוע שהוא פשוט לא מצא את עצמו בהגנה ובמיוחד בהתקפה, חטף כמה גגות (כולל אחד משפיל במיוחד מאיזה גארד) ונראה שזה ממש גדול עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2013 3:47 pm 
מנהל פורום

אני מודה שהשנה לא ראיתי אותו משחק בדקות המעטות שהוא שיחק בבוגרים.
בנוער ניכר שהוא מוכשר ויודע לשחק גם מעבר לנתונים הפיזיים שלו. ברו שהרבה יותר קל כששומר עליך שחקן בגובה 1.95 ולא שחקן אמריקאי 2.05 שגם יותר חזק וגם יותר אתלט, אבל הוא עדיין רחוק מלהיות נגר.
בשנה שעברה כשהוא קיבל דקות בליגה הוא דווקא הפגין יכולת לא רעה וביטחון, כולל איזה רבע שלם במשחק בליגה האדריאטית. אפילו פעם אחת הוא הפגין קצת יותר מדי ביטחון, כשהוא לקח איזה זריקה שבלאט יצא עליו ולאחר מכן גם ניראה לי כבר לא שיחק כמעט.
אז נכון שזה עכשיו באופנה להפיל הכל על בלאט, אבל אולי באמת זה מה שגורם לו להיראות כל כך אבוד וחסר ביטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2013 8:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב:
אני מודה שהשנה לא ראיתי אותו משחק בדקות המעטות שהוא שיחק בבוגרים.
בנוער ניכר שהוא מוכשר ויודע לשחק גם מעבר לנתונים הפיזיים שלו. ברו שהרבה יותר קל כששומר עליך שחקן בגובה 1.95 ולא שחקן אמריקאי 2.05 שגם יותר חזק וגם יותר אתלט, אבל הוא עדיין רחוק מלהיות נגר.
בשנה שעברה כשהוא קיבל דקות בליגה הוא דווקא הפגין יכולת לא רעה וביטחון, כולל איזה רבע שלם במשחק בליגה האדריאטית. אפילו פעם אחת הוא הפגין קצת יותר מדי ביטחון, כשהוא לקח איזה זריקה שבלאט יצא עליו ולאחר מכן גם ניראה לי כבר לא שיחק כמעט.
אז נכון שזה עכשיו באופנה להפיל הכל על בלאט, אבל אולי באמת זה מה שגורם לו להיראות כל כך אבוד וחסר ביטחון.

אני לא מדבר על לשחק מול אמריקאי 2.05 אלא מול עמית ביר-כץ ששלט עליו לחלוטין. אותו משחק באדריאטית בו קיבל הרבה דקות היה המשחק הראשון שראיתי אותו ובו הוא באמת הראה הבטחה מסויימת מבחינת היכולות שלו לשחק בהיי פוסט, אבל מאז בכל פעם שראיתי אותו הוא יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2013 10:36 pm 
Hall of Famer

כמה דברים על המשחק והשחקנים. קודם כל על המשחק, מכבי נראתה כמו הרבה קבוצות נוער של העבר. אוסף של כוכבים שלא ממש מחוברים ולא ממש משחקים אחד עם השני. היו דקות שגלינסקי הוביל חזרה מסויימת מ-20 הפרש עם חדירות שפירקו את ההגנה של רעננה וראית על שפת הגוף של שגב כמה הוא לא מרוצה שהכדור לא עובר אצלו, אלא רק אצל גלינסקי, זלמנסון ניסה למסור והשחקנים פשוט לא מבינים אותו. לא פלא שהחזרה העיקרית הייתה בעיקר בזכות קליעות ופעולות אישיות של חליפה ולא בזכות משחק קבוצתי כלשהו. ברעננה הייתה מחוייבות מאד גדולה. לא חושב שהיה שחקן אחד שנתן משחק שלם מצויין, אבל היו דקות גדולות לכל אחד מהשחקנים. צאלי עם רבע שני מדהים שפתח פער גדול לרעננה, דוידי עם כמה פעולות גדולות בהתקפה והגנה מצויינת על גלינסקי, שרפשטיין עם שתי שלשות מטורפות (אחת אפילו קריטית) וכמובן רנסקי עם המון אנרגיה טירוף וגם יכולת.

מישהו פה רשם שירין איינהורן הוא השחקן המוכשר בסדרה וזה כמובן לא נכון. במקרה הטוב ירין הוא השלישי בהיררכיה אחרי זלמנסון ושגב. במשחק הזה כל החסרונות שלו התגלו. מסוגל לחדור בעיקר שמאלה, קליעה לא יציבה, עד לא קיימת ואופי מאד בעייתי (לא בחור רע, אלא פשוט מתקפל כשלא הולך). אני מחבב את הילד, אבל הוא יצטרך לשפר את הקליעה מאד וגם לדעת איך להתמודד עם מצבי לחץ.

הבעיה הגדולה ביותר של זלמנסון שאני ראיתי היא שהוא פשוט כבד מאד. צאלי נוימן, שחקן כבד מאד בעצמו, ואחרי פציעה, נראה קליל ממנו.

את הבעיות הגדולות של שגב ודים זיהה היטב, בעיקר הרכות הבלתי נסבלת.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2013 11:39 pm 
Junior

עמוס אני באמת לא יודע עד כמה אתה מכיר את איינהורן אבל בעיני כרגע הוא נראה הרבה הרבה יותר מרשים מזלמנסון ושגב.
יש לו סייז טוב, אתלטיות נהדרת והפוטנציאל בקליעה הוא גבוה גם אם כרגע היא לא יציבה. בליגת התיכונים הוא היה רמה מעל כולם.
זלמנסון, לפחות כרגע, נראה רחוק מאוד מלהיות שחקן בליגת העל. הוא מאוד כבד ולא מראה שום יכולת מיוחדת.
שגב הוא בכלל שחקן סופר גולמי שיצטרך לעבור הרבה עד שאני אחשיב אותו כפוטנציאל.
מי שדיבר על כרמל בוכמן קלע בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 8:03 am 
Hall of Famer

אני מכיר את ירין מגיל 16.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 8:20 pm 
מנהל פורום

רעננה אלופה!!!
שמעון בטח בהלם. איך הוא נתן לדבר כזה לקרות.
מעניין אם בשנה הבאה הם ישאירו את זלמנסון ושגב (או חליפה) כחריגי גיל רק כדי שיהיה להם סיכוי לחזור להיות ה"אימפריה".
מעניין אם עכשיו שמעון יהיה לחוץ עוד יותר לסגור את האקדמיה.

מעניין אם אני סתם מקשקש וההפסד הזה לא ישנה כלום ובמחלקת הנוער של מכבי ימשיכו לעבוד בשקט ובסבלנות כדי להתרכז בלגדל שחקנים לבוגרים ולא בתוצאות ובאיך להביא שחקנים מוכשרים מכל הארץ... פחחחחח ;;-)))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 9:05 pm 
Junior

עמוס לב כתב:
אני מכיר את ירין מגיל 16.

סבבה, אם כך אז אני סתם חולק עליך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 11:14 pm 
Hall of Famer

הכדורסל לא היה ברמה גבוהה, אבל המשחק היה מאד מותח. בסופו של דבר רעננה הצליחו בשיניים לסיים עם ניצחון. מה שמעניין זה שהתווית של רעננה תמיד הייתה של מוכשרים אך ברגעים הקובעים משתינים במכנסיים, כולל של הדור הנוכחי שהפסיד מול מכבי בפלייאוף הנערים. בקבוצה הנוכחית כל פעם שחקן אחר עשה את המהלך הגדול שהביא את האליפות. היום זה היה בעיקר שרפשטיין עם שלשות, כולל אחת סופר קריטית על הפרצוף של זלמנסון שגם קיבל טראש טוק אח"כ.

לגבי איתי שגב, אני לא מבין איך אפשר להשוות אותו בכלל לכרמל בוכמן. מדובר בבחור עם תנועה של שחקן חוץ ושליטה בכדור של שחקן חוץ. פוטנציאל גופני באמת עצום, אבל אם לא מעט בעיות, כשהראשונה בהן היא הרכות הבלתי נסבלת שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2013 11:49 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
הכדורסל לא היה ברמה גבוהה, אבל המשחק היה מאד מותח. בסופו של דבר רעננה הצליחו בשיניים לסיים עם ניצחון. מה שמעניין זה שהתווית של רעננה תמיד הייתה של מוכשרים אך ברגעים הקובעים משתינים במכנסיים, כולל של הדור הנוכחי שהפסיד מול מכבי בפלייאוף הנערים. בקבוצה הנוכחית כל פעם שחקן אחר עשה את המהלך הגדול שהביא את האליפות. היום זה היה בעיקר שרפשטיין עם שלשות, כולל אחת סופר קריטית על הפרצוף של זלמנסון שגם קיבל טראש טוק אח"כ.

הדור הזה, או לפחות בסיס הקבוצה ילידי 95, גם הגיעו לגמר גביע הילדים והפסידו לירושלים של אדם אריאל.
אני זוכר שאז לצד איינהורן גם כיכב ילד מאוד מוכשר בשם בר אובל, שהיה בזמנו גארד גבוה. מישהו יודע מה קרה לו מאז? מחיפוש באתר האיגוד הוא לא מופיע באף קבוצה של רעננה ובכלל. הוא פרש מכדורסל?

עמוס לב כתב:
לגבי איתי שגב, אני לא מבין איך אפשר להשוות אותו בכלל לכרמל בוכמן. מדובר בבחור עם תנועה של שחקן חוץ ושליטה בכדור של שחקן חוץ. פוטנציאל גופני באמת עצום, אבל אם לא מעט בעיות, כשהראשונה בהן היא הרכות הבלתי נסבלת שלו.

גם לכרמל היו במידה מסויימת יכולות של שחקן חוץ, אבל ההשוואה יותר נובעת מכך ששניהם מוכשרים ועם נתונים פיזיים טובים אבל גם ברמות של הנוער לא הצליחו באמת להשתלט על משחקים. כרמל היה תמיד מן רול-פלייר וקצת תקוע בין עמדות, אפילו שפה ושם היו לו משחקים עם דאבל-דאבלים מרשימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 03, 2013 11:40 am 
Hall of Famer

לבר יש אופי מאד בעייתי, כשהם היו בי' הוא פרש וחזר לקראת סוף העונה ואז פרש סופית לפי מה שאני יודע. הדור של 95 היה הבסיס לאליפות, אבל בקבוצה הנוכחית יש 3 שחקנים משמעותיים מ-96. סול לשם שפתח בחמישיה, צאלי נוימן, הגבוה של רעננה שבשנתיים האחרוונת היה פצוע רוב הזמן וחזר לא מזמן מקרע ברצועה הצולבת ודוידי. מה שמעניין זה ששלושתם לא גדלו ברעננה, סול הגיע מהוד השרון אם אני זוכר נכון בכיתה ט' וצאלי ודוידי מאלפי מנשה, גם לפני שלוש שנים. גם רינסקי אם אני זוכר נכון לא גדל מגיל ילדים ברעננה, אלא הגיע בנערים.

זהו, לבוכמן היו יכולות מסויימות של שחקן חוץ, כמו קליעה מבחוץ ויכולת מסירה טובה, אבל הוא בפירוש לא היה שחקן חוץ. שגב הוא שחקן חוץ נטו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 03, 2013 8:53 pm 
Sophomore

שתי האגורות שלי על שגב (מתוך שיחה עם "מקורבים") - הילד מאוד לא מרוצה מאיך שהתנהלה הקבוצה, כלומר המון אגו ומעט מאוד שיתוף פעולה. בתור אחד שלא (איך אומרים את זה בעברית assert) את עצמו, אחד שחי על על הזרימה של המשחק, זה מקשה עליו להביא את עצמו לידי ביטוי. ואין ספק שלא הגיע להם לנצח עם כל מלחמות האגו הללו...

כולי תקווה שהוא כן יתחיל לקחת על עצמו יותר, אפילו להכריח, בטח ובטח בקבוצות הגילאים שלו, אבל זו לא דרישה מוקדמת כדי לשחק כדורסל. פשוט צריך מקום בו הוא יכול להיות מה שהוא - 3 מגוון שניזון מהכוכבים של הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 32 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Google [Bot], אבימאל, דניאל ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה