סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 14, 2024 11:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: גל מקל - דוגמה ומופת
הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 2:19 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נדמה לי שאפשר להגיד שמאז מיקי ברקוביץ' לא נראה על פרקטינו שחקן ישראלי כזה, או יותר נכון שחקן ישראלי עם גישה כזו ומוסר עבודה כזה.
היו אולי כשרוניים יתר ממנו, אבל לדעתי מאז מיקי לא ראינו ישראלי שמזהה את הנקודות החלשות שלו ומתמודד איתן, ולא מפסיק לעבוד עליהן עד שהן משתפרות.
חסר מסת שריר וכוח פיזי? טוחנים חדר כושר עד שיש.
חסרה קליעה? עובדים, ואז יש. ואם עדיין חסר, עובדים עוד.
חסרה עבודה רגליים בהגנה? עובדים, ואז יש.
אני זוכר שכשראיתי אותו בנוער של מכבי, ובהתחשב במה שבדרך כלל רואים משחקנים ישראלים, בנוסח "זה מה שחנן אותי הטבע, למה צריך להוסיף לזה" - חשבתי שלא יצא ממנו כלום. הוא נראה שחצן ללא כיסוי, שחקן חדגוני, בלי הגנה, בקושי קליעה, ורזה מאד. אבל בניגוד לאחרים הוא התגלה כאחד שיש לו דרך, יש לו כוון, והוא דבק בהם - ייקח מה שזה ייקח, ואם צריך לעבוד בשביל זה וללכת במה שנקרא the road less traveled by - אז זה מה שעושים, כי צריך.
אני רק חושב מה היה קורה לכדורסל הישראלי אם כוכבים אחרים בו, בעיקר דווקא אלה שנולדו עם כמה כשרונות מולדים שמקל לא נולד איתם, היו עם גישה כמו שלו. לא מסתפקים במה שחנן אותם הטבע. מה היה קורה אם ג'מצ'י היה עובד על ניצול היכולות האתלטיות הפנומנליות שלו, ולא מסתפק רק בקליעה. מה היה קורה אם קטש היה עובד על הכוח הפיזי שלו ועל עבודת הרגליים בהגנה. מה היה קורה אם הלפרין היה לוקח פסיכולוג ספורט צמוד... מה היה קורה אם אליהו היה עובד על... נו, הרבה דברים. יודעים מה? גם כוכבים פחות נוצצים. אם נעימי או פניני היו קצת יותר צנועים, מודים בינם לבין עצמם מה חלש אצלם ומתמודדים כדי לשפר את זה. מבינים שאי אפשר בלי זה.

בקיצור, דוגמה ומופת, באמת. מוריד בפניו את הכובע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 3:29 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני חושב שהרבה כדורסלנים ישראלים צריכים לקחת דוגמה דווקא מטל בן חיים (הבלם) הכדורגלן. רוב שחקני הכדורסל המובילים שלנו, ואפילו חלק גדול מהבינוניים, מוכשרים במקצוע שלהם הרבה יותר ממה שהוא מוכשר בכדורגל. אבל העבודה הקשה שלו, מוסר העבודה, החריצות והדבקות במטרה להפוך את עצמו לשחקן טוב יותר, הם אלה שהביאו אותו לאן שהביאו אותו.

חבל שהכדורסלנים שלנו הופכים אט-אט לכדורגלנים, לא עובדים מספיק קשה כדי להתקדם לרמה הבאה, לא מתאמצים מספיק ומסתמכים בעיקר על הכישרון. עם זה לא מגיעים רחוק מדי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 4:03 am 
Hall of Famer

אח של, ככה זה כשיש כל כך הרבה חוקים שמגינים עליהם. אין סיבה לעבוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 7:36 am 
Sophomore

לדעתי בר טימור יכול להיות מסוג הזה של האנשים(מהמעט שראיתי אותו באימונים בעיקר בליגה לאומית)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 9:26 am 
Sophomore

אז שילמד להיות סנטר, רכז מוכשר שעובד קשה כבר יש לנו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 10:22 am 
Hall of Famer

מסכים עם כל מילה של ראי. אני התחלתי להתלהב ממנו במהלך עונת האליפות של גלבוע (איזה קו אחורי היה להם איתו ועם פארגו...), כשראו כמה הוא התחזק פיזית וכמה הוא אינטיליגנטי. מה שהוא מראה בחיפה זה עוד שדרוג של היכולות. יש לו ביצים גדולות, ראש טוב, יכולות כדורסל וכל מה שצריך כדי להיות מקצוען ברמה הגבוהה ביותר. כמו שאמרתי במהלך העונה הזאת, בשל ומוכן לשחק בקבוצות היורוליג הבכירות ביבשת. אין לו במה להתבייש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 10:28 am 
Sophomore

ראי, זה די מזכיר לי את הדיבורים על יוגב אוחיון לפני עונה אחרי הפריצה מול פאנא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 10:34 am 
Hall of Famer

גיאנצ'ו, אני חושב שמקל ואוחיון אלה שני מקרים שונים. מקל מראה משחק אחרי משחק בליגה כמה הוא טוב. היתרונות שלו הם דברים שלא רואים בסטטיסטיקה: הכח הפיזי הבאמת נדיר לרכז, המנהיגות, הווינריות המוכחת, העבודה הקשה שלא מפסיקה. לא שאוחיון הוא איזה עצלן, אבל מקל פשוט טוב יותר. ואגב, אוחיון הוא גם לא שחקן רע במיוחד, אתה יודע. רכז יורוליג די משמעותי. אבל שוב, מקל טוב יותר לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 10:43 am 
Sophomore

גם לטעמי, כמות הכשרון שיש במקל היא בכמה רמות מעל אלו שיש לאוחיון. מדהים לחשוב שפיני גרשון ומכבי וויתרו על מקל כדי לאפשר לרכז של דרוקר - ווישניבסקי לקרוע את אירופה. בעבר שחקנים כגון מקל היו חתומים בבטון במכבי ופורחים. העידן הנוכחי עם מאמני זרים כמו בלאט וגרשון זה בלתי אפשרי.
אמרתי את זה כבר בכמה הזדמנויות ואני בהחלט אחד מגדולי המעריצים של גל- גביע ווינר האחרון של גרשון במכבי- מכבי במינוס עשרים ומקל עולה לשחק ומביא את מכבי כמעט עד לגביע- מתוגמל על ידי גרשון בטיסה לספסל.
מקל יכול ודי בקלות לקבל מחוץ למכבי את כל מה שמכבי יכולה לספק לו- דקות, כסף, תחרות. אני די מאמין שבקרוב אחרי שיתעורר מחלום ה"אני מתאים לNBA" שלו בקבוצה מרוסיה או ספרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 10:46 am 
Hall of Famer

קודם כל טוב לחלום ולהציב מטרות. אני לא חושב שגל פחות מוכשר ופחות הארד וורקר מפריג'יוני שהגיע לNBA בגיל 35, דברים יכולים לקרות בסיטואציות מסוימת, בטח כשאתה עובד קשה וממוקד מטרה. כמו שאמרתי קודם, אני לא חושב שמקל הוא חומר טבעי לNBA בגלל האיטיות היחסית. אבל איתו למדנו שNEVER SAY NEVER. בכל מקרה הוא ימצא את עצמו בעונה הבאה בקבוצה טובה עם כסף טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 11:00 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני חייב להגיד שראיתי את המשחק אתמול דרך המשקפיים של האמירה הזו שמקל איטי מדי לNBA, וככה לא הרגשתי ככה (אבל כמובן שלא שופטים על סמך משחק יחיד...). וגם להוסיף שאני חושב שספציפית לגבי העונה הנוכחית צריך לתת לא מעט קרדיט להתקדמות למאמן (אבל אם ההחלטה איפה לשחק התחשבה גם בזהות המאמן זה גם אומר משהו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 11:18 am 
Sophomore

חבר'ס, יש לנו בארץ שני רכזים מעולים ושניהם שחקנים שעובדים קשה מאוד.
אתם זוכרים את הקליעה של אוחיון בירושלים? לא היה מסוגל לקלוע שלשה ובטח שלא ג'אמפ חצי מרחק...והשנה הוא משום מה הפסיק עם הג'אמפ חצי מרחק וכל התהיות הן לבלאט שלא מחזיק ממנו משום מה במשחק ההתקפה.

גם מקל עובד קשה ומשתפר,אין ספק.

גם בן רייס,רק חבל שאת חודשי הקיץ הנוכחי הוא בוחר לבלות בדרום אמריקה,אבל נו-לפעמים צריך קצת מרחק מכדרוסל כדי לחזור רעב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 12:16 pm 
Hall of Famer

גם אני לא בטוח שמקל חומר ל-NBA, אבל זה פחות העניין. מה שיותר העניין הוא שהוא כבר הוכיח שכשהוא מחליט ללכת על משהו הוא ממצה אותו עד הסוף, ולכן אין לי ספק שהוא לפחות ינסה, עד שהסיכוי לזה ירד לאפס - עד הפעם הבאה.
עוד דבר בנוגע לעבודה הקשה ושיפור התכונות החלשות - אני חושב שהוא עשה את זה יותר טוב מכולם, יותר טוב מאוחיון ויותר טוב מכל אחד אחר בארץ. הוא שיפר את הנקודות החלשות שלו והפך אותן לחוזקות שהוא מנצל עד תום, כי יש לו אופי של שחקן ששואף לשיפור ולהגעה יותר רחוק. למשל, אם הוא חיזק את עצמו פיזית, זה אומר שהוא יעשה את הכל במאבקי פוזישן גם מול שחקנים חזקים ממנו ויחזיק בכוח רגליים בצורה יפה מאד.
קחו לדוגמה הפוכה את ליאור אליהו, שהוא כל מה שמקל הוא לא. אי אפשר לומר שאליהו לא טחן חדר כושר, הוא העלה מסת שריר בצורה מרשימה - ובאופן פרדוקסלי, ככל שהתחזק יותר ככה נהייה יותר פרימדונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 12:34 pm 
Sophomore

ואליהו הוא הישראלי המוכשר ביותר בעשור האחרון.(כן,הרבה יותר מכספי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 12:38 pm 
Hall of Famer

גם אני חושב כך. וזה רק עושה את ההתנהלות שלו לעוד יותר מרגיזה, אפילו מעוררת בוז.
אפילו התגובה שלו למשחק אתמול היא סמל מזוקק של דמעות תנין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:15 pm 
Hall of Famer

אגב, שווה להזכיר בהקשר הזה את כספי, כי בעיני יש בינו ובין מקל כמה קווים מקבילים, גם כספי הלך ראש בראש עם מכבי (לא באותה מידה כמו מקל, אבל עדיין), גם לגבי כספי היו סימני שאלה גדולים עד כמה הכשרון והאתלטיות שלו יספקו ל-NBA, גם כספי היה מאוד מפוקס על להגיע ה-NBA ועבד על המשחק שלו בצורה מאוד רצינית כדי להגיע לשם, אני בהחלט רואה דימיון ביניהם באופי במידה מסויימת. מצד אחד, אני מאוד מקווה בשביל מקל שהוא יצליח להגיע ל-NBA כמו שכספי עשה, אבל מצד שני, שלא יגמור כמו כספי כשחקן שהאופי שלו מחרב לו כמעט כל סיכוי להצליח שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:23 pm 
Hall of Famer

אני חשבתי עוד מהגליל שכספי הוא חומר לNBA, מה שאני עדיין לא חושב על מקל. כספי אמנם היה הארד וורקר וממוקד מטרה באירופה, אבל זה לא הטיקט היחיד שהוא הגיע איתו לליגה. הוא כן מוכשר וכן אתלט סביר לחלוטין במונחי NBA (וטוב במונחי אירופה), בעונה האחרונה באלקטרה הוא גם שיפר את היד וכמובן שמר מצוין. חשבתי שהבסט קייס שלו יהיה אנדרס נוצ'יוני, אבל סביר יותר שיהיה אחת משחקני תחתית הליגה, מין משלים זוטר כזה. אז זה המצב שלו כרגע, נראה מה יהיה בעונה הבאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:25 pm 
Hall of Famer

נדב, אתה אולי חשבת שהוא פוטנציאל NBA, אבל אני זוכר כאן הרבה מאוד אנשים שמאוד מאוד פיקפקו בו, בעיקר בכל מה שנוגע לאתלטיות וליכולת קליעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:26 pm 
Senior

לכספי היו נתונים פיזיים עדיפים. מי שהזכיר את פה את פריג'יוני, אז אצל פריג'יוני הכח הוא לא אתלטיות אלא אינטילגנציית משחק בשפע וגם קליעה יציבה משלוש. מקל לא יכול להגיע ל-NBA על סמך טיקט של רכז אתלטי שחודר לסל, כי רוב הגארדים האמריקאים עדיפים עליו בהרבה בתחום הזה, וגם יכולת הסיום שנדרשת מול הגבוהים בליגה היא גבוהה מאוד( למרות שמול שון ג'יימס הוא בהחלט הראה שיש לו פוטנציאל בתחום הזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:31 pm 
Hall of Famer

אם מקל יגיע לליגה, זה לא יהיה בגלל חדירה אתלטית. זה יהיה בגלל אינטיליגנציה, נהול משחק והגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:32 pm 
Junior

פרג'יוני נכנס על קליעה מ-3?

הסיכוי היחיד של מקל הוא על ניהול משחק.
לא בטוח שההגנה שלו מעל הממוצע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:36 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

האח של סומו כתב:
אני חושב שהרבה כדורסלנים ישראלים צריכים לקחת דוגמה דווקא מטל בן חיים (הבלם) הכדורגלן. רוב שחקני הכדורסל המובילים שלנו, ואפילו חלק גדול מהבינוניים, מוכשרים במקצוע שלהם הרבה יותר ממה שהוא מוכשר בכדורגל. אבל העבודה הקשה שלו, מוסר העבודה, החריצות והדבקות במטרה להפוך את עצמו לשחקן טוב יותר, הם אלה שהביאו אותו לאן שהביאו אותו.

חבל שהכדורסלנים שלנו הופכים אט-אט לכדורגלנים, לא עובדים מספיק קשה כדי להתקדם לרמה הבאה, לא מתאמצים מספיק ומסתמכים בעיקר על הכישרון. עם זה לא מגיעים רחוק מדי...

טל בן חיים די הפך לבדיחה בשנים האחרונות. אמנם סוס שרירי אבל בלי טכניקה, מוריד קבוצות ליגה סדרתי ושחקן תעב בצע שיעדיף לא לשחק ולקבל כסף. אם כבר השוואה אז הוא יניב גרין של הכדורגלנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:37 pm 
Senior

nadav_hacohen כתב:
אם מקל יגיע לליגה, זה לא יהיה בגלל חדירה אתלטית. זה יהיה בגלל אינטיליגנציה, נהול משחק והגנה.

הממממ. הגנה? כאילו, מקל אמור לתת מאצ' אפ הגנתי לפארקר, אירווינג, ווסטברוק ורוז ושאר הרכזים האתלטים? לא נראה לי כל כך האמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:46 pm 
Junior

rony כתב:
אגב, שווה להזכיר בהקשר הזה את כספי, כי בעיני יש בינו ובין מקל כמה קווים מקבילים, גם כספי הלך ראש בראש עם מכבי (לא באותה מידה כמו מקל, אבל עדיין), גם לגבי כספי היו סימני שאלה גדולים עד כמה הכשרון והאתלטיות שלו יספקו ל-NBA, גם כספי היה מאוד מפוקס על להגיע ה-NBA ועבד על המשחק שלו בצורה מאוד רצינית כדי להגיע לשם, אני בהחלט רואה דימיון ביניהם באופי במידה מסויימת. מצד אחד, אני מאוד מקווה בשביל מקל שהוא יצליח להגיע ל-NBA כמו שכספי עשה, אבל מצד שני, שלא יגמור כמו כספי כשחקן שהאופי שלו מחרב לו כמעט כל סיכוי להצליח שם.

בתור אחד שלא רואה NBA בכלל, מה הכוונה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 14, 2013 1:58 pm 
Hall of Famer

לפחות מהדיווחים, כספי הצליח להמאיס את עצמו גם בסקרמנטו וגם בקליבלנד עם קיטורים, תלונות וריבים בחדר ההלבשה עד שבעונה האחרונה המאמן של קליבלנד ביירון סקוט בקושי נתן לו לקום מהספסל, וזה למרות שקליבלנד העבירה תמורתו גבוה צעיר ומבטיח-ג'יי ג'יי היקסון (כן, אותו אחד ששיחק בבני השרון משחק אחד בזמן השביתה וברח), אז עכשיו היקסון נתן עונה מצויינת בפורטלנד בזמן שכספי שותף בקושי בחצי מהמשחקים של הקבוצה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k., Google [Bot], דניאל, נביא בעירו ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה