מחזור 97 - שיחקו בנוער לאומית שרון, עלו לפלייאוף העליון
מאמן - ארז דגן
אולי המחזור המוכשר ביותר שהיה באקדמיה מאז שנפתחה. משחקים מהר מאוד, לוחצים את הכדור, קולעים טוב מבחוץ ועם לפחות 3 שחקנים שכבר עכשיו אפשר לדבר עליהם כפרוספקטים לנבחרת העתודה בעיני. כיאה לקבוצת נערים הם היו לא יציבים, וילדים מוכשרים מאוד מאבדים ומחזירים את הביטחון של עצמם מהר מאוד. עוד נתון מעניין שיכול להשפיע הרבה על עד כמה רחוק הילדים האלה יגיעו הוא הגיל, מדובר בילדים בני 16 שעשויים לגבוה הרבה (או בכלל לא) עד גיל 18, וזה משמעותי אצל כמה מהשחקנים שם.
שמות בולטים:
תמיר בלאט (1, 1.80 בערך) - רכז טבעי, מנהל משחק מעולה. שחקן חכם מאוד לגילו. הוא לא גבוה, לא אתלטי במיוחד, אבל כמו אבא שלו גם הוא יודע לעשות את המקסימום עם מה שיש. קולע מבחוץ ומסיים טוב בפנים, מוסר גדול וריבאונדר טוב מאוד. שומר טוב. ההשוואה הכי מתאימה בעיני היא לגל מקל, ואני מקווה שהוא יגיע לפחות לגובה שלו.
רועי הובר (1-2, 1.85 וגדל...) - אתלטי מאוד, מהיר מאוד, שומר מעולה. לא סטריק שוטר אבל קולע טוב מבחוץ, חודר לסל בהרבה כוח ומסיים חזק מאוד בטבעת. אולי הכישרון הכי גדול שהיה פה בשנים האחרונות, ואם הוא יגדל למימדים של אח שלו (אופיר, שיחק בהוד השרון בשנה שעברה, בערך 2.00) יכול להיות לנו פה יופי של 2-3 שיכול גם לנהל משחק.
נתנאל ארצי (4-5, 1.98?) - שחקן עוצמתי כזה לא נראה בליגות הנוער בערך מאז אלישי כדיר
... מאוד אתלטי ובעיקר חזק, ריבאונדר מעולה ויכול לקלוע מכל מקום (לא באחוזים גבוהים). בלתי עציר ברמות האלה כשהוא נכנס לסל. יכול לשחק גם עם הגב לסל אבל אם הוא יגדל להיות פורוורד יהיה חייב לשפר את האספקט הזה במשחק שלו. הבעיה - הד קייס, עד כמה שניתן להגיד את זה על ילד בן 16. חושב הרבה על עצמו ולא על הקבוצה וזה משהו שלא מאפיין את הקבוצה הזאת.
בנוסף, יש בקבוצה הזאת עוד כמה שחקנים עם פוטנציאל, ביניהם הפורוורד מוחמד אבו ערישה, שמזכיר לי את איציק אוחנון בתחילת דרכו רק עם קליעה טובה מבחוץ, גיא מאיו שיכול לגדול להיות סוג של ניצן חנוכי. הראל אלון (הבן של ניר אלון, יו"ר ארגון השחקנים??) שיכול להתפתח להיות גארד ליגת על סביר. האח הקטן של אוראל לוי (2.14 שלא יכול לרוץ) גם שם, אבל לא נראה כאילו יצא ממנו משהו אלא אם כן יצמח לגודל של אחיו הגדול, כרגע הוא באזור ה2.03 ולא אמור להגיע לגודל של אחיו אם אני מבין נכון.
בכל מקרה, המחזור הזה נראה כמו הצלחה הרבה יותר גדולה של האקדמיה. הצליחו להביא שחקנים מוכשרים מאוד, עכשיו נראה מה הם יצליחו לעשות איתם.
אשמח אם מישהו שיודע קצת מה קורה יעדכן לגבי שינויים והתפתחויות שיהיו באקדמיה בשנה הבאה, ויספר קצת על החברה שגויסו למחזור 98.