סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 26, 2024 5:14 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

מה תחליט פיב"א בנושא יוגב אוחיון
יוגב נשאר במכבי 36%  36%  [ 9 ]
יוגב עובר ללוקומטיב קובאן 44%  44%  [ 11 ]
אחר 20%  20%  [ 5 ]
סך הכל הצבעות : 25
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 11:32 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בעקבות הידיעה הנ"ל בוואלה:

דימיטרי טרנופול בראיון לוואלה! ספורט על פרשת אוחיון: "יש לנו הודעות של יוגב שבהן הוא אומר דברים קשים על מכבי תל אביב"
בימים הקרובים צפויה פיב"א למסור את החלטתה הסופית בעניין מצבו החוזי של יוגב אוחיון. בלוקומוטיב קובאן מאמינים שפיב"א תקבע כי הגארד הישראלי שייך לה בעונה הבאה. דימיטרי טרנופול, ג'נרל מנג'ר הקבוצה, שוחח היום (חמישי) מרוסיה עם וואלה! ספורט ומבטיח כי הצהובים עשויים להיות מופתעים מחלק מהדברים שהם מחזיקים בידיהם.

"שלחנו לפיב"א את כל החומרים, הוצאנו את כל המסמכים הרלוונטיים שהיו ברשותינו, חלק מהם לא הצגנו במהלך העונה שעברה", התייחס טרנופול לפרשה, שאחראי על הקשרים הבינלאומיים של הקבוצה. "אנחנו מכבדים את מכבי, אבל במקרה הזה הם לא התנהגו איתנו כמו ג'נטלמנים. המסמכים שנמצאים בידינו יכולים לפגוע קשות במוניטין של מכבי, של ההנהלה שלה, אבל אני מעדיף שלא לדבר עליהם בגלל שאנחנו מכבדים אותם".

- מה בדיוק אתם מחזיקים בידיכם שטרם פורסם?

"יש לנו הודעות, דואר אלקטרוני ומכתבים של יוגב שבחלק מהם הוא אומר דברים שליליים מאוד על מכבי וההתנהלות שלה מולו. מכבי זה מועדון עם היסטוריה גדולה והנהלה מכובדת ולא ציפינו להתנהגות הזאת מהם. כנראה שהם הבינו שיוגב עלול להגיע אלינו ולכן הם התעלו בצורה משוללת רסן, אני מקווה ומאמין שפיב"א תאשר שאנחנו פעלנו בסדר ובתום לב".

לדברי ג'נרל מנג'ר קובאן, לקבוצה יש עוד מטרות מלבד העברת הגארד: "חשוב לנו בדיון המשפטי הזה שפיב"א תחליט לא רק שהזכויות על השחקן שייכות לנו אלא בעיקר שפעלנו בהתאם לחוק ובכך לשקם את המוניטין שלנו שמכבי ניסתה לפגוע בו. המוניטין של המועדון שלנו נפגע מהסכסוך הזה, ההתנהלות של מכבי ועורכי הדין שלה חצתה מבחינתנו את הגבול, הם אמרו עלינו דברים חמורים מאוד שכאילו ניסינו לגנוב שחקן שנמצא תחת חוזה. הם בדו והמציאו עובדות במסמכים שהעבירו לפיב"א. אנחנו בסך הכל רוצים להגן על עצמנו בפני כל השטויות וההמצאות שמכבי טוענת".

- מה קורה אם אתם זוכים במשפט, אבל השחקן לא רוצה לעבור אליכם כפי שהצהיר?

"נגמרה העבדות בעולם, אנחנו לא יכולים להכריח מישהו לשחק כאן. חוץ מזה אין מאמן שייקח שחקן שלא רוצה לשחק אצלו בקבוצה. אם יוגב לא רוצה להגיע לכאן, מישהו יצטרך לשלם לנו, יוגב או מכבי. אני לא רוצה להרחיב את הדיבור על כך כי לא התקבלה החלטה, אבל כל התסבוכת עם יוגב עלתה לנו הרבה כסף, לא רק הביי אאוט של 200 אלף דולר שהעברנו למכבי ולא קיבלנו בחזרה. כמובן שנדרוש לקבל את הכסף הזה כולל ריבית עליו. היו לנו הוצאות משפטיות גדולות ואל תשכח שכשיוגב החליט לא להגיע אלינו בקיץ שעבר, נאלצנו להחתים שחקן במקומו מז'לגיריס ושילמנו עליו ביי אאוט גבוה וזה חלק מהנזקים שנגרמו לנו (מנטאס קלנייטיס, א.ג)".

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2668414

מה חושב הפורום...

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 08, 2013 11:49 pm 
Sophomore

התחושה היא לפחות על פי התקשורת שקובאן עושה "דווקא כדי לעצבן" ולא כי היא באמת רוצה את אוחיון או חושבת באמת לבנות עליו. במצב כזה, גם אם יש צדק בטענותיה, הרי שהן הופכות קצת פחות חזקות.

לדעתי הבורר יפסוק שאוחיון שחקן חופשי (אין לו חוזה גם עם מכבי למעשה) וכמובן יאלץ את מכבי להחזיר לקובאן את ה- 200 אלף + אחוז כלשהו של ריבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 12:55 am 
מנהל פורום

הפסיקה של פיפבא ניתנה למעשה בקיץ שעבר, את העונה הזאת (זאת שנגמרה) הוא חייב לעבור במכבי לעונה הבאה יש לו חוזה חתום בקובאן
מכבי סתם מבזבזים את הזמן ואת הכסף סביב הדיון הזה, אם היו רוצים את יוגב, היו צריכים לשבת עם קובאן ולסגור עניינים, מבחינה משפטית טהורה אין קייס למכבי כמו שבקיץ שעבר לא היה קייס לקובאן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 12:58 am 
Sophomore

וזה שוב מחזיר לשאלה האם החוזה של אוחיון בקובאן בכלל תקף או לא.

בכלל - אני חושב שצריכים לפצל את נושא הדיון לשניים: "מה יפסוק הבורר" ו- "איפה אוחיון ישחק שנה הבאה". התשובה לשאלה השניה ככל הנראה תהיה "כנראה שלא בקובאן". באיזשהו מקום נראה שגם להם לא ממש בא לשלם לו את החוזה המפלצתי שהוא חתם עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 1:28 am 
Senior

אני מהמר שהבורר יפסוק שהחוזה שאוחיון חתם בקובאן בשנה שעברה אינו תקף מעצם העובדה שהחוזה הזה מעולם לא נכנס לתוקף כי יוגב לא שוחרר על פי החלטת פיב"א. שליוגב למעשה יש חוזה במכבי לשנה הקרובה (בהתאם לחוזה ל3 שנים שהוא חתם) ואם הוא רוצה הוא יכול לנצל את אופציית היציאה מחדש ולחתום בקובאן ומכיוון שהוא לא מעוניין הוא שחקן של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 9:35 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ממה שזכור לי (ומי שיש לו לינק לפסיקה המקורית מוזמן לצטט) הבורר לא פסק שהחוזה תקף לעונה הנוכחית, אלא הוא החליט לא להחליט. כלומר השאיר את השאלה פתוחה (שזה בעיני עניין מוזר לכשעצמו, אבל מה אני מבין).

בכל אופן, אני אופתע אם יוחלט שאוחיון שחקן של קובאן בעונה הבאה. התסריט הכי סביר זה פיצוי שמכבי תצטרך לשלם ואני מהמר שגם לא גבוה במיוחד. אבל אני אשמח להתבדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 10:11 am 
Hall of Famer

אוריאל, למיטב זכרוני אתה טועה וראובן צודק, הבורר בשנה שעברה לא התייחס לשאלה האם העונה אוחיון יהיה שחקן של קובאן או לא מכיוון ש-"לא נדרש לשאלה הזו", העניין היחיד שלגביו הוא פסק זו השאלה האם קובאן עמדה בתנאי השיחרור של מכבי, ולגבי זה הוא קבע שהיא עמדה ושאוחיון משוחרר מהחוזה של במכבי בקיץ 2013. לגבי החוזה שלו בקובאן לא הייתה שום קביעה כך שמאותו פסק בורר אי אפשר להסיק שום דבר. בכל מקרה, האפשרויות לפסיקה הן או שהוא שחקן חופשי או שהוא שחקן של קובאן, תחושת הבטן הלא מבוססת שלי אומרת שהבורר יפסוק שהוא שחקן חופשי ולא שחקן של קובאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 10:23 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
רוני, אני חושב שאתה לוקח את זה לקיצוניות השנייה. הבורר יכל לפסוק שה"2013" בחוזה הוא טעות דפוס וברור לכל בר דעת שהתאריך שהיה צריך להיות שם זה 2012. ככה שעצם אי ההתערבות היא בפני עצמה סוג של אמירה, אם כי כמובן אם היתה פסיקה שהחוזה בתוקף זה היה משמעותי הרבה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 3:12 pm 
Senior

rony כתב:
בכל מקרה, האפשרויות לפסיקה הן או שהוא שחקן חופשי או שהוא שחקן של קובאן, תחושת הבטן הלא מבוססת שלי אומרת שהבורר יפסוק שהוא שחקן חופשי ולא שחקן של קובאן.

אני חושב שאתה טועה. אין שום אפשרות שהבורר יפסוק שאוחיון שחקן חופשי.

לאוחיון יש חוזה במכבי ת"א לעונה הבאה, בהתאם לחוזה המקורי שהוא חתם עליו שהיה ל3 שנים. לאוחיון הייתה אופציית יציאה מההסכם בקיץ הזה בתשלום של 200 אלף דולר עם טעות בניסוח כמו שאנחנו יודעים (ושמכבי אמרה כבר שזאת הייתה טעות). הבורר לא יכול לקבוע שאוחיון שחקן חופשי כי אין אופציה כזאת לדעתי לפחות. הבורר או יכול לקבוע שהחוזה שלו בקובאן תקף והם עמדו בתנאי השחרור ולכן הוא שחקן שלהם או שהוא יכול לקבוע שההסכם בקובאן לא תקף מהיותו של החוזה מבוטל ברגע שיוגב לא קיבל את השחרור בשנה שעברה (הרי יוגב חתם בשביל לשחק בקובאן שנתיים החל מהשנה שעברה) ולכן הוא עדיין שחקן של מכבי ואם קובאן ויוגב רוצים הם יכולים לנצל את אופצית השחרור ולחתום חוזה חדש (מה שיוגב כמובן לא רוצה כנראה) ואם לא אז מכבי חייבת להחזיר את ה200 אלף דולר שקיבלו ולא החזירו בשנה שעברה. לא ברור לי איך הוא יכול לקבוע ששחקן שמחזיק בחוזה במכבי ת"א (ולטענת קובאן גם אצלם) הוא שחקן חופשי.

ובכלל, קובאן נראים בפניקה הרבה יותר ממכבי. מדברים לתקשורת, משדרים מסר של תחנונים רק שמכבי יבואו לדבר איתנו ולשלם איזה פיצוי בשביל שנגמור את הסיפור אבל מכבי מתעלמים מהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 5:19 pm 
Junior

ראובן - דווקא האמירה היותר חזקה היא שהבורר לא קבע שקובאן צריכה להחזיר את הכסף למכבי.

אני מסכים עם הקוף לשם שינוי (בעצם, רק חלקית.נגיע לזה) .
אין אופציה שאוחיון הופך לשחקן חופשי לגמרי, שהרי כך או כך הוא חתום על חוזה, או במכבי לעונה האחרונה בחוזה של 3 העונות, או לקובאן על החוזה עליו חתם בקיץ שעבר.
אבל -
לדעתי, הוא גם לא יכול להחליט, או יותר נכון זו תהיה פארסה אם כן,
שהחוזה בין קובאן לאוחיון מבוטל ושהוא נשאר שחקן של מכבי, שזו בעצם הפרשנות הברורה ל"אם הם רוצים הם יכולים לדון על חוזה חדש".

הוא ייקבע שקודם כל קובאן עמדה בתנאי השחרור. אם לא יעשה כך, הוא בעצם משנה את ההחלטה מהעונה שעברה, שכן אז הוחלט שמקבלים את החוזה כלשונו. כלשונו זה ביי-אאוט ב-2012, שחרור ב-2013.

לדעתי הבורר פשוט הולך להמשיך בקו של הבוררות מהעונה שעברה ולקבוע שהוא מקבל את החוזה של יוגב בקובאן כלשונו, ואמנם העונה שעברה בחוזה לא הייתה רלוונטית לבסוף, אך לגבי העונה הקרובה אין מחלוקת כביכול, קובאן עמדה בתנאי השחרור כלשונם, מכבי קיבלה את הכסף, ויוגב אוחיון חתום על מסמך בו הוא מאשר את תנאיו כשחקן של קובאן לעונה הקרובה.

אמנם בשנה שעברה "הוחלט לא להחליט" לגבי 2013 ולהשאיר את הנושא פתוח, אך לדעתי עשה זאת כדי להשאיר פתח לסיכום בין הצדדים במהלך העונה, שכן כולם הולכים להיפגע כביכול מההחלטה ההכרחית - שאם החוזה בין מכבי לאוחיון מפורש כלשונו בהתעלמות מטעויות הסופר, כך צריך להיות גם לגבי החוזה בין קובאן לאוחיון.
גם מכבי בכך שתאבד את השחקן אותו היא דורשת מהבורר להחזיר אליה,
גם קובאן שדרשה מהבורר לקבל את החוזה לשנתיים ובעצם ביצעה טעות סופר גם היא לגבי העונה הקודמת בה הוא עדיין לא יכל לעבור אליה לפי ההסכם של אוחיון במכבי שהבורר החליט לאשרר,
וגם אוחיון כביכול בכך שרצה לחתום על חוזה לשנתיים אך בפועל יקבל עונה אחת.

אולי, בגלל שגם הצד המנצח כביכול בהחלטה יכול לצאת לא מרוצה, הוא ייתן אפשרות לקובאן, או ליוגב, או לשני הצדדים, לבטל את ההסכם, ומכאן שמכבי תצטרך להחזיר את הכסף לקובאן בתוספת ריבית.

-הוא לא יכול לדעתי להחליט שהחוזה של אוחיון בקובאן תקף לשנתיים החל מהמעבר, שכן הוא לא יכול להכריח את הצדדים לחתום על חוזה חדש כשהתנאים שרשומים לגבי 2012/13 יועתקו ל-2014/15.

-על ההפסדים של קובאן בעקבות הבאת מחליף לאוחיון והוצאות משפטיות שנגררות על גבי שנה הם יכולים להאשים רק את עצמם. או את הסוכן לשעבר של אוחיון.
כשישבו איתו בקיץ שעבר הם היו אמורים לדרוש את טיוטת החוזה של אוחיון במכבי.
אם לא הוצג להם מסמך מפוברק, הם היו חייבים להבין שיש אפשרות לבעיה משפטית בגלל שבחוזה רשום 2013.
אם הם פספסו את זה, שהבעלים ייתבע את המחלקה המשפטית על רשלנות. אם הוצג להם מסמך מפוברק, שייתבע את הסוכן.
אם מנהלי הקבוצה לא דרשו לראות את טיוטת החוזה במכבי ופשוט סמכו על מה שהסביר להם הסוכן, שייקחו כרית וירביצו לעצמם בראש לפני שהבעלים יפטר את כולם לפני שייתבע אותם.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 6:22 pm 
Sophomore

והנה גרינוולד:

http://sports.walla.co.il/?w=/196/2668562

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 6:30 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
rony כתב:
בכל מקרה, האפשרויות לפסיקה הן או שהוא שחקן חופשי או שהוא שחקן של קובאן, תחושת הבטן הלא מבוססת שלי אומרת שהבורר יפסוק שהוא שחקן חופשי ולא שחקן של קובאן.

אני חושב שאתה טועה. אין שום אפשרות שהבורר יפסוק שאוחיון שחקן חופשי.

לאוחיון יש חוזה במכבי ת"א לעונה הבאה, בהתאם לחוזה המקורי שהוא חתם עליו שהיה ל3 שנים. לאוחיון הייתה אופציית יציאה מההסכם בקיץ הזה בתשלום של 200 אלף דולר עם טעות בניסוח כמו שאנחנו יודעים (ושמכבי אמרה כבר שזאת הייתה טעות). הבורר לא יכול לקבוע שאוחיון שחקן חופשי כי אין אופציה כזאת לדעתי לפחות. הבורר או יכול לקבוע שהחוזה שלו בקובאן תקף והם עמדו בתנאי השחרור ולכן הוא שחקן שלהם או שהוא יכול לקבוע שההסכם בקובאן לא תקף מהיותו של החוזה מבוטל ברגע שיוגב לא קיבל את השחרור בשנה שעברה (הרי יוגב חתם בשביל לשחק בקובאן שנתיים החל מהשנה שעברה) ולכן הוא עדיין שחקן של מכבי ואם קובאן ויוגב רוצים הם יכולים לנצל את אופצית השחרור ולחתום חוזה חדש (מה שיוגב כמובן לא רוצה כנראה) ואם לא אז מכבי חייבת להחזיר את ה200 אלף דולר שקיבלו ולא החזירו בשנה שעברה. לא ברור לי איך הוא יכול לקבוע ששחקן שמחזיק בחוזה במכבי ת"א (ולטענת קובאן גם אצלם) הוא שחקן חופשי.

ובכלל, קובאן נראים בפניקה הרבה יותר ממכבי. מדברים לתקשורת, משדרים מסר של תחנונים רק שמכבי יבואו לדבר איתנו ולשלם איזה פיצוי בשביל שנגמור את הסיפור אבל מכבי מתעלמים מהם.

לא מסכים איתך. הבורר לא יכול לקבוע שאוחיון שחקן של מכבי בלי להפוך את הקביעה של הבורר מהקיץ שעבר שקבע שאוחיון יהיה שחקן חופשי בקיץ 2013 מכיוון שאותו בורר קבע במפורש שקובאן עמדה בתנאי השיחרור שלו. עד כאן לגבי החוזה של אוחיון עם מכבי שאני לא רואה איך הבורר יכול לקבוע שהוא תקף (הוא גם לא חתם על חוזה חדש בגלל התסבוכת, רק "סיכם") ולכן אני לא רואה סיטואציה שבה יקבע שאוחיון שחקן של מכבי. עכשיו לגבי החוזה שלו בקובאן, כמו שאני רואה את זה, הבורר יכול לקבוע אחת משתי אפשרויות, או שהחוזה שהוא חתם אצלה בקיץ שעבר לא תקף, כי הוא החל בעונת 2012-13 שבה אוחיון כבר היה תחת חוזה במכבי, ואז החוזה כולו מבוטל, או שרק השנה הראשונה באותו חוזה מבוטלת, ואז אוחיון שחקן של קובאן לשארית משך החוזה שהוא חתם אצלה בקיץ שעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 6:43 pm 
Senior

אין שום אפשרות לקביעה שהוא חופשי בדיוק בגלל זה. אם קובאן עמדה בתנאי השחרור הוא שחקן שלה, אם קובאן לא עמדה בתנאי השחרור הוא שחקן של מכבי (כי עדיין יש לו חוזה). שחקן חופשי הוא לא יכול להיות.

לפי ההגיון שלך אם פיב"א תקבע שהוא שחקן חופשי אז בעצם מכבי לא צריכה להחזיר את הכסף לשחרור (כי הוא הופך לשחק חופשי רק אחרי קבלת 200 אלף דולר בייאווט) ויוגב יכול לחתום אצלה מחדש כי הוא שחקן חופשי. אין מצב שפיב"א תקבע משהו כזה.

אוחיון לא חתם על חוזה חדש בגלל התסבוכת אבל גם כי יש לו חוזה במכבי לשנה הבאה. ברגע שפיב"א תקבע שהחוזה בקובאן לא תקף (אם זה מה שהיא תקבע) הוא יוכל לחתום חוזה מחדש.

והבורר בהחלט יכול לקבוע שהוא שחקן של מכבי. בהחלטה מאד פשוטה אם הוא מחליט שהחוזה שיוגב חתם בשנה שעברה לא תקף מכיוון שהוא היה תלוי בשחרור ממכבי שלא התקבל. ועל מכבי להחזיר את הכסף לקובאן וזהו.

אלו האופציות לדעתי. או שהוא שחקן של מכבי או שהוא שחקן של קובאן. לקבוע שאין לו חוזה בשום מקום והוא שחקן חופשי זאת לא אופציה קיימת בכלל. לפחות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 7:23 pm 
Hall of Famer

איך אתם בדיוק מתווכחים על מה הגיוני, כשהקביעה של הבורר בשנה שעברה לא הייתה הגיונית.
הוא קבע למעשה שהוא מקבל את זה שליוגב יש חוזה בקובאן, שאמור להתחיל בעונת 2012-13, אבל בעונה הקרובה הוא שחקן של מכבי, לפי החוזה של מכבי עם השחקן. הוא בחר להתעלם לחלוטין שהחוזה של קובאן שאותו הוא קיבל בכלל מתחיל מעונת המשחקים הקרובה. זה לא הגיוני בדיוק באותה מידה כמו לקבוע שיוגב יהיה שחקן חופשי בקיץ הקרוב, או שהוא יהיה שחקן של מכבי, או שהוא חייב לטוס לירח בטיסת המעבורת האירופאית הבאה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 9:45 pm 
Sophomore

ג'אפר כתב:

הניתוח שלו די נכון.
רק שלא הבנתי את הפסקה הזו:
"האיום הסמוי של נעימי מהווה מעין איתות מקדמי של מכבי לאוחיון: אין לנו כוונה להתאבד עבורך מבחינה כלכלית. דע לך שאם לא תרצה לשלם כסף, אם לא תפדה בעצמך את מקומך אצלנו, לא נהסס להקפיץ לסגל את נעימי. ואתה תעמוד לגורלך".
הוא כותב את הסיפא כאילו מדובר במשהו שלילי לגמרי. אלא שאם יוחלט שאוחיון הוא שחקן קובאן ומכבי לא תרצה "לפדות את מקומו", אז גורלו של יוגב יהיה משהו כמו 700,000 דולר לעונה. גורל אכזר מאין כמותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 09, 2013 11:18 pm 
Hall of Famer

קוף ירוק כתב:
אין שום אפשרות לקביעה שהוא חופשי בדיוק בגלל זה. אם קובאן עמדה בתנאי השחרור הוא שחקן שלה, אם קובאן לא עמדה בתנאי השחרור הוא שחקן של מכבי (כי עדיין יש לו חוזה). שחקן חופשי הוא לא יכול להיות.

לפי ההגיון שלך אם פיב"א תקבע שהוא שחקן חופשי אז בעצם מכבי לא צריכה להחזיר את הכסף לשחרור (כי הוא הופך לשחק חופשי רק אחרי קבלת 200 אלף דולר בייאווט) ויוגב יכול לחתום אצלה מחדש כי הוא שחקן חופשי. אין מצב שפיב"א תקבע משהו כזה.

אוחיון לא חתם על חוזה חדש בגלל התסבוכת אבל גם כי יש לו חוזה במכבי לשנה הבאה. ברגע שפיב"א תקבע שהחוזה בקובאן לא תקף (אם זה מה שהיא תקבע) הוא יוכל לחתום חוזה מחדש.

והבורר בהחלט יכול לקבוע שהוא שחקן של מכבי. בהחלטה מאד פשוטה אם הוא מחליט שהחוזה שיוגב חתם בשנה שעברה לא תקף מכיוון שהוא היה תלוי בשחרור ממכבי שלא התקבל. ועל מכבי להחזיר את הכסף לקובאן וזהו.

אלו האופציות לדעתי. או שהוא שחקן של מכבי או שהוא שחקן של קובאן. לקבוע שאין לו חוזה בשום מקום והוא שחקן חופשי זאת לא אופציה קיימת בכלל. לפחות לדעתי.

אבל שוב, הבורר בשנה שעברה בכלל לא התייחס לחוזה של אוחיון בקובאן, עצם העובדה שהיא עמדה בתנאי השיחרור שלו עוד לא אומרת שהחוזה שהוא חתם איתה חוקי. עצם זה שיוגב משוחרר ממכבי זה כבר אמור להיות ודאי לדעתי, כי זה בדיוק מה שהבורר קבע בשנה שעברה, שקובאן עמדה בתנאי השיחרור. מכאן והלאה, השיחרור והחוזה בקובאן לא תלויים אחד בשני, ומכיוון שהשיחרור הושג ומכבי לקחה את הכסף, אז לא יכול להיות שיש לו חוזה תקף במכבי. עכשיו נשארת רק השאלה האם החוזה בקובאן תקף או לא, אם כן אז הוא שחקן של קובאן ואם לא, אז הוא יכול ללכת לאן שהוא יבחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 12:16 am 
מנהל פורום

נכון שהפסיקה לא הכשירה או פסלה את החוזה ישירות, אבל הסיבה בגללה יוגב נשאר במכבי היא (לפי פיבא) שהוא יהיה חופשי רק שנה הבאה, כלומר הבעיה היחידה הייתה הטיימינג לא משהו מהותי בחוזה עצמו לכן אני מניח שהפסיקה של פיבא היא שהחוזה של קובאן בתוקף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 1:56 am 
Hall of Famer

uriel17 כתב:
נכון שהפסיקה לא הכשירה או פסלה את החוזה ישירות, אבל הסיבה בגללה יוגב נשאר במכבי היא (לפי פיבא) שהוא יהיה חופשי רק שנה הבאה, כלומר הבעיה היחידה הייתה הטיימינג לא משהו מהותי בחוזה עצמו לכן אני מניח שהפסיקה של פיבא היא שהחוזה של קובאן בתוקף

לא יודע, בעיני העובדה שהחוזה היה אמור להיות בתוקף בזמן שלאוחיון כבר היה חוזה קודם במכבי היא די מהותית, הוא לא חתם על חוזה נפרד לעונה הקודמת ולעונה הבאה אלא על חוזה אחד ל-3 עונות, כשאחת מהן היא בבירור חוזה כפול, זה בהחלט משהו די מהותי. אני לא יודע אם זה משהו מספיק מהותי בשביל להגיד שהחוזה כולו לא בתוקף, אבל זה בהחלט נראה לי משהו שהוא מעבר לרק בעייה של טיימינג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 4:36 am 
מנהל פורום

הייתי יכול להסכים אם הבורר היה אומר משהו על פגם מהותי בחוזה, היה ברור שכוונת שני הצדדים אוחיון וקובאן הייתה זהה
הסיבה שהיחידה שהחוזה לא כובד הייתה שחוזה אחר מוקדם יותר התברר כחוזה בתוקף, עכשיו בקיץ הזה נתבטל התוקף של החוזה שמנע קיום החוזה בין יוגב לקובאן
אבל אני מסכים שיש סיכוי כלשהו שהדיין בפיבא לא "חכם כמוני"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 10:50 am 
Hall of Famer

איך אתה יכול להגיד שהחוזה של קובאן לא כובד כי הם לא ידעו של מכבי בתוקף. איך אפשר בכלל ללמוד מההתנהלות של יוגב וקובאן על איזשהו מיליגרם של חוסר מודעות. הם ניצלו איזה סעיף מטופש וכנראה שלא תוקן כדי לחתום על חוזה לעונה הקרובה. הבורר של פיב"א קיבל החלטה מטופשת, כשהחליט להתעלם מכל הבעיה ולהתמקד אך ורק בחלק שנוח לו ועכשיו שוב פעם נדרשים לבורר. עצם העובדה ששני הצדדים הולכים לבוררות על עניין שכבר הלך לבוררות לא עושה את העבודה של הבורר הראשון למגוחכת???
בעיני, ברגע שהבורר קבע שיוגב הוא שחקן של מכבי, הוא היה צריך לבטל את החוזה עם קובאן, לדרוש ממכבי להחזיר לקובאן את דמי השחרור ולסגור את הפרשיה. אפשרות נוספת הייתה לבטל את החוזה של יוגב לקובאן ולתת ליוגב ולקובאן לחתום על חוזה חדש, אבל זאת בעיני הייתה פסיקה רעה, כי זאת הכשרת השרץ.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 11:02 am 
מנהל פורום

אנחנו לא מתווכחים מה היה הבורר צריך לפסוק אלא לנחש מה הוא יפסוק ואני עושה אקסטרפולציה של "ההגיון" של הבורר הפסיקה הראשונה על מנת לנחש מה תהיה הפסיקה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 11:04 am 
Hall of Famer

אבל הנק' היא בדיוק שלא היה הגיון. היה בורר פחדני או לא שפוי שלא פתר שום דבר למעט הברור מאליו לעונה הקרובה. הוא החליט שלא להחליט. איך אפשר ללמוד משהו מההחלטה הזאת?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 10, 2013 11:18 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אותי מעניין אם אכן קובאן ביקשו ממכבי במהלך השנה לדון בנושא ולסיימו ומכבי דחו אותם, כי אם זה נכון אז רמת הטמטום במכבי הגיעה לשיאים חדשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2013 12:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה נשמע לי כמו ברווז עיתונאי מופרך כמיטב מסורת תקשורת הספורט שלנו. הרי מכבי הייתה זו שרדפה אחרי קובאן כדי לנסות להחזיר לה את הבייאאוט, וקובאן סירבה לקבל אותו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 11, 2013 12:38 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מה שבטוח הוא שמישהו מהצדדים משקר פה. השאלה מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], oren_80 ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה