סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 27, 2024 8:36 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

המצ' אפ השבועי: שאק אטאק מול הביג פאנדמנטל
שאקיל אוניל 52%  52%  [ 13 ]
טים דאנקן 48%  48%  [ 12 ]
סך הכל הצבעות : 25
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 11:55 am 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 22695
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
הנ.ב.א קיים היום כמעט 65 שנה. ב 35 השנים הראשונות, נקרא להן – השנים הלא רלוונטיות מבחינת רוב החבר'ה בסלניוז, היו כמה סנטרים שהיו האנשים הכי דומיננטים במשחק. זה התחיל בג'ורג' מיקאן לכמה שנים, אחר כך ווילט צ'מברליין זכה בכל התארים האישיים וביל ראסל בכל התארים הקבוצתיים. וויליס ריד לקח ריפיט עם הניקס, וגם ווס אנסלד ודייב קאוונס וביל וולטון שלפני הפציעה לקחו תארי MVP מעמדת הסנטר. ובכלל, עמדת הסנטר (או למצער, הפאוור פורוורד, ע"ע בוב פטיט) אחראית על כמעט כל תארי ה MVP בליגה באותן שנים, כשמדי פעם גם בוב קוזי או אוסקר רוברטסון הבליחו.
ואז הגיעו שנות השבעים והשמונים ומאז אפשר למנות שלוש דרגות או רמות של שחקנים גבוהים בצמרת האמיתית. בשלישית נמצאים כל מיני סנטרים שאמנם שהשאירו חותם של ממש בליגה אבל... דייויד רובינסון, פטריק יואינג, אלונזו מורנינג וכאלה. בשני שניים, מוזס מאלון האימתני והאקים אולג'ואן האלגנטי. אבל בשמנת של השמנת, הקרם של הקרם של הביג-מנים בליגה, היו בדיוק שלושה. קארים עבדול ג'באר הוא אחד, השניים האחרים, הם נושא הדיון שלנו היום. וכאן בקרב אימתני של ראש מול ראש, שני הביג-מנים הטובים בליגה של 25 השנים האחרונות. שאקיל אוניל מול טים דאנקן. קשה לחשוב על שני שחקנים עם סגנונות יותר שונים, מהצד האחד הכוח האימתני של מי שהוא אולי השחקן הכי חזק פיזית בתולדות הנ.ב.א, ומהצד השני הביג מן עם היסודות הכי מושלמים שיכולים להיות. מהצד האחד מי שהוא כנראה השחקן הכי טוב בהיסטוריה בשני מטרים שמתחת לסל, ומהצד השני, שחקן שאשכרה יכול היה לזוז קצת. מהצד השני פריק של הטבע, ומהצד השני גאון כדורסל. מהצד האחד, איש מוחצן, ומהצד השני – מופנם.
כך או כך, זה קרב בין שניים מעשרת השחקנים הגדולים בהיסטוריה, בין שניים מחמשת הגבוהים הטובים בהיסטוריה, בין שניים שאחראים על 8 אליפויות ביניהם, ועל שלל תארים אחרים. שאקיל אוניל מול טים דאנקן – קלאסיקה.

שאקיל אוניל:
אני זוכר היטב את העונה בה הוא הגיע לליגה. אני רק התחלתי להתעניין אז בכדורסל (בעצם, התחלתתי לדעתי שנה קודם, אבל שיהיה), וכל מה שהצלחתי לשמוע עליו בנ.ב.א, גם בקצת משחקים שראיתי, ובשבועון הזה של אחמד ראשד, אבל בעיקר בכתבות של מנחם לס – היה שאקיל אוניל, האיש שפשוט הגיע לליגה וכבש אותה מיד, אמנם גם עם חיוך כובש, אבל גם עם יצר בלתי נדלה לשלוט בכל קרב סנטרים, באחד מעידני הסנטרים הגדולים בתולדות הליגה, וכמובן ביצר שלו לשבור סלים (ונדמה לי שהיו לו שניים כאלה בעונת הרוקי)
ממה שזכור לי הוא התחיל כאיש מאד כריזמטי, אבל עיקר הפרסום שלו בהתחלה היה בגלל הכוח, הגודל, הדומיננטיות והמספרים. מספרים שלא היו לרוקי מאז מייקל ג'ורדן, ושלא ישוחזרו עד אחד, לברון ג'יימס. אבל הכריזמה שלו, והמעמד ההגנתי רק התפתחו עם השנים, בד בבד עם קריירת הראפ שלו שבאה והלכה מיד, קריירת המשחק שלו, שעשתה בדיוק את אותו דבר ובכלל.
וההישגים לא איחרו לבוא, אבל גם עקומת הלמידה. ובכלל, צריך לדעת – עקומת הלמידה של שאקיל אוניל בהחלט היתה איטית יותר מאשר זו של יריבו במצ' אפ הנוכחי. האקים אולג'ואן אנס אותו בגמר הנ.ב.א הראשון אליו הגיע שאקיל. אבל באיזשהו שלב, לקראת סוף שנות התשעים, ולמשך כחמש או שש שנים, שאקיל הפך להיות האיש הכי דומיננטי במשחק. שוב, על התווך שבין הפרישה של מייקל לבין הזריחה של לברון – שאקיל היה האיש עם המספרים המפלצתיים, והמדהים הוא שהמספרים שלו היו מפלצתיים בעיניי יותר אפילו מאשר של זה שלפניו וזה שאחריו. אחד מהאנשים האלה שאף אחד לא התפלא על כך שהוא נותן עוד משחק של 42 נקודות עם 27 ריבאונדים. עד כדי כך הוא היה גדול, דומיננטי, מושלם, במשך אותן שנים. מפלצת עם חיוך.

הישגים קבוצתיים:
4 אליפויות, שלושה בת'ריפיט עם הלייקרס 00-02 ואחד עם מיאמי ב 2006
שני גמרים, אחד עם אורלנדו, והשני עם הלייקרס ב 04.
שלושה גמרים איזוריים נוספים, אחד עם אורלנדו (96), אחד עם הלייקרס (98), אחד עם מיאמי (05)
הגיע לפלייאוף ב 17 מתוך 19 עונות (ולמעשה, ב 18 מתוך 19 העונות האחרונות שלו)

הישגים אישיים:
פעם אחת MVP, בעונת 99-00 עם הלייקרס
שמונה פעמים נוספות היה בחמשת הראשונים בקרב על ה MVP, כולל מקום שני פעמיים.
שלוש פעמים רצופות MVP של סדרת הגמר, עם הלייקרס
8 פעמים בחמישיית הנ.ב.א הראשונה
פעמיים בחמישייה השניה
4 פעמים בחמישייה השלישית
שלוש פעמים בחמישיית ההגנה השניה של הליגה
15 פעמים אולסטאר
פעמיים מלך הסלים של הליגה

סטטיסטיקה:
ממוצעים כלל עונתיים של 23.7 נקודות, 10.9 ריב', 2.5 אס' ו 2.3 חסימות
עבר את ה -20 נקודות למשחק בכל 14 עונותיו הראשונות
עבר את ה-25 למשחק ב-10 מתוך 19 עונות,
10 פעמים בקריירה היה אחד מעשרת הקלעים הגדולים בליגה, בשמונה מתוכן היה בין הארבעה
בכל 13 עונותיו הראשונות הוריד לפחות 10 ריבאונדים למשחק (לשיאו המפתיע הגיע דווקא בעונת הרוקי עם 13.9)
3 פעמים היה שני בליגה בממוצע ריבאונדים למשחק, ובסך הכל 7 פעמים היה בעשירייה המובילה, וחמש פעמים בחמישייה המובילה.
גם בחסימות, רשם את הממוצעים הטובים בקריירה שלו דווקא בעונת הרוקי (3.5 למשחק, ושני בליגה), סיים בין עשרת המובילים בליגה, 12 פעמים, ובין חמשת המובילים 4 פעמים.
10 פעמים הוביל את הליגה באחוז מהשדה, כשבשלוש מתוכן עבר את ה 60%. בעיניי, אחת הסטטיסטיקות המרשימות ביותר שלו.
באחוזי עונשין... טוב, עזבו. בדקתי עירנות.
הוביל את מדד ה PER, 5 פעמים ברציפות (98-02), שבע פעמים נוספות היה בין חמשת המובילים, ופעמיים נוספות בין עשרת המובילים.
הוביל את מדד ה IBM , הזכור לטוב, פעמיים.
סה"כ בקריירה רשם יותר מ 28,500 נקודות (שישי בכל הזמנים), 13,000 ריבאונדים (14 בכל הזמנים), 2,700 חסימות (שביעי בכל הזמנים) ו 3,000 אסיסטים
בפלייאוף העלה את הממוצעים שלו ל 24.3 נקודות, 11.6 ריב', 2.7 אס' ו 2.1 חסימות
בסך הכל רשם בפלייאוף ב-216 משחקים, יותר מ 5,000 נקודות , 2,500 ריבאונדים, 550 אס', ו 450 חסימות. בקטגורית הנקודות, הריבאונדים והחסימות הוא רביעי בכל הזמנים בפלייאוף.

טים דאנקן:
הסנטר האהוב עליי בשנות התשעים היה בכלל דייויד רובינסון, אולי בגלל הלוזריות שלו, אולי בגלל החיוך, אולי בגלל שהוא ייצג את אמריקה של הצווארון הלבן, עם SAT גבוה ועבר בצי האמריקאי. לא יודע.
כך או כך, ממש עיצבנה אותי העובדה שאיך שדאנקן הגיע לליגה, וכבר בעונת הרוקי, הוא היה שחקן יותר טוב מאשר רובינסון. באמת. אני זוכר איך במשך שלוש השנים הראשונות, ייחלתי שאולי איכשהו דווקא רובינסון ייקח את המושכות מדאנקן ויחזור לעצמו. ניסיתי לשכנע את עצמי שאילולי אותה פציעה שהוא עבר בעונה שלפני דאנקן, המצב היה נראה אחרת. אבל יוק. דאנקן היה שם ודאנקן היה שם בשביל להישאר.
ועם הזמן, התחלתי מאד לחבב את דאנקן. אני זוכר אותו עוד בוויק פורסט, וגם שם הוא היה עמוד משעמם אבל מאד מאד יעיל. ובטח שבנ.ב.א. בניגוד לשאקיל שלקח לו זמן ללמוד לנצח. דאנקן ידע לנצח מייד, וכבר בעונה השניה שלו, הוא לא התבייש להוביל קבוצה לאליפות (לעומת שאקיל שבגמר הראשון שלו הובס בסוויפ). אז נכון, מול קבוצה שדורגה שמינית ואיבדה את הסנטר אול-סטאר שלה מתישהו באמצע הפלייאוף, ועדיין מרשים.
ואז הגיע שאקיל והלייקרס והדומיננטיות הכי גדולה בליגה מאז ג'ורדן. אבל איך שהעידן הזה נגמר, טים דאנקן חזר, ולקח אליפות, ואז הפסקה, ואז עוד אליפות, ואז עוד הפסקה ואז עוד אליפות. ותמיד תוך דומיננטיות שקטה. הקליעה שלו עם הקרש מחצי מרחק, החצי חדירה שלו שאותה הוא הוכיח מול כל גבוה אפשרי בליגה. משחק הפוסט הנהדר והדי אלגנטי (גם אם לא מבריק כמו של אולג'ואן, וכמובן לא כוחני כמו של שאקיל). הידיעה הזאת לעשות תמיד את הדבר הנכון. ההגנה שבמשך עשור ויותר, הפכה את הצבע של הספרס לכמעט בלתי עבירה, לבד. (כמובן, לא הזיקה העובדה שבוואן היה שם בקו האחורי). ואפילו כשחשבנו שהכל נגמר, והנה דאנקן תם ופג לו, הגיעה העונה האחרונה, ועימה עוד בחירה לחמישייה הראשונה, ועוד אליפות.... כמעט.

הישגים קבוצתיים:
4 אליפויות
גמר אחד
שני גמרים איזוריים נוספים
פלייאוף בכל 16 עונותיו בליגה

הישגים אישיים:
פעמיים MVP, בשתי עונות רצופות (2002 ו 2003)
שלוש פעמים MVP של סדרת הגמר
12 פעמים היה בין עשרת המובילים בבחירה ל MVP. מתוכן, תשע פעמים היה בחמישייה
10 פעמים בחמישייה הראשונה של הליגה
שלוש פעמים בחמישייה השניה
פעם אחת בחמישייה השלישית
8 פעמים היה בחמישיית ההגנה הראשונה של הליגה
6 פעמים היה בחמישיית ההגנה השניה
14 פעמים אולסטאר

סטטיסטיקה:
ממוצעים כלל עונתיים של 20.2 נקודות, 11.2 ריבאונדים, 3.1 אסיסטים ו 2.2 חסימות למשחק
בתשע מתוך 16 עונות קלע יותר מ 20 נקודות למשחק.
בשיאו (עונת 01-02) קלע 25.5, וזו הפעם היחידה בה עבר את ה-25 למשחק
חמש פעמים היה בין עשרת הקלעים המובילים בליגה, פעם אחת מתוכן דורג חמישי
בכל 13 עונותיו הראשונות הוריד יותר מ 10 ריבאונדים למשחק, בחמש מתוכן עבר את ה-12 למשחק (בעונה האחרונה אגב, הוריד 9.9)
12 פעמים דורג בין עשרת הריבאונדים הטובים בליגה. עשר מתוכן היה בחמישייה, ופעמיים היה סגן מלך הריבאונדים.
12 פעמים חסם יותר מפעמיים למשחק. דורג בין עשרת הראשונים בקטגוריה 12 פעם, ובין חמשת הראשונים שש פעמים כולל בעונה האחרונה. בשיאו דורג שלישי שלוש פעמים (כולל העונה).
שש פעמים דורג בין עשרת המובילים בליגה באחוזי שדה (בשיאו רביעי בעונת הרוקי).
13 פעמים דורג בין עשרת הראשונים במדד ה PER. 9 פעמים היה בין חמשת המובילים. שלוש פעמים הגיע למקום השני במדד הזה.
היה האיש האחרון לזכות במדד ה IBM, בשנת 2002 , וזכה בתואר הזה פעם אחת.
סה"כ בקריירה עד כה רשם יותר מ 23,500 נקודות (22 בכל הזמנים), 13,000 ריבאונדים (13 בכל הזמנים, מקום אחד לפני שאקיל, ועוד היד נטויה), 2,600 חסימות (מקום שמיני, מקום אחד אחרי שאקיל, אבל כנראה יעבור אותו השנה), ו – 3,500 אסיסטים
בפלייאוף העלה את ממוצעיו ל 21.9 נקודות, 12 ריב', 3.2 אס' ו 2.4 חסימות.
בסך הכל רשם בפלייאוף יותר מ 4,500 נקודות (שישי בכל הזמנים), 2,500 ריבאונדים (שלישי בכל הזמנים, קצת לפני שאקיל), 500 חסימות (ראשון בכל הזמנים, וכנראה יישאר כך לעוד הרבה מאד שנים, אלא אם כן איבקה ייתן איזה 6-7 פלייאופים מאד משמעותיים רצופים) וכמעט 700 אסיסטים

ראש בראש:
שאקיל דעך ב 3-4 שנים האחרונות שלו בקריירה מאד, כך שזה לא לגמרי השוואה הוגנת, ועדיין – הוא מוביל בעונה הרגילה עם 18 נצחונות לעומת 14 של דאנקן. כשהשניים נותנים מספרים די דומים, עם יתרון קל לדאנקן, אבל עזבו. לא מעניין, בואו נלך לפלייאוף.

אז ככה, פלייאוף – המון מפגשים בין השניים כך שזה מאד מעניין. כל אחד מהם ניצח 15 משחקים, כל אחד מהם ניצח 3 סדרות. (אם כי חובה לציין שבסדרה האחרונה ששאק הפסיד עם פניקס ב 2008, הוא כבר היה הרבה מאחורי שיאו, בשאר הסדרות, השניים היו פחות או יותר בשיא).
אבל הברייקדאון הרבה יותר מעניין.

בסדרה הראשונה – הספרס הסוויפו את הלייקרס בסיבוב השני של הפלייאוף בדרך לאליפות מרשימה. דאנקן הראה דומיננטיות ברורה עם 29 נקודות ו-10.8 ריבאונדים למשחק, לעומת 23.8 נקודות ו 13 ריבאונדים של שאקיל. יתירה מזאת - בשני המשחקים האחרונים של הסדרה, דאנקן קלע 37 ו-33, כשבשניהם הוא מוריד 14 ריבאונדים. כמובן, שאקיל באותה סדרה נתקל לא בענק אחד, אלא שניים (רובינסון), ועדיין הראה פריכות מסוימת שהיתה אופיינית לו קצת בשנות התשעים, כולל משחק של 16 נקודות ו 8 ריבאונדים (אבל גם 36 נקודות עם 14 ריבאונדים במשחק הרביעי).

בסדרה השניה – נקמה. כשהלייקרס הפעם מסוויפים את הספרס בגמר המערב, בדרך לאליפות שניה ברציפות שלהם. שאקיל גם היה טוב יותר מאשר דאנקן שהיה מאד לא יציב באותה סדרה. שאקיל רשם 27 נקודות ו 13 ריבאונדים, כשבדרך היה לו משחק אימתני של 35 ו-17. דאנקן לעומתו רשם 23 נקודות ו 12.2 ריבאונדים, בנוסף ל 4 חסימות למשחק, כשבדרך גם לו היה משחק אימתני (אבל הפסד) במשחק השני בו הוא מחק את שאקיל וקלע 40 נקודות ו 15 ריבאונדים. מצד שני, גם היה לו משחק של 9 נקודות (אבל 13 ריב' , 7 אס' ו 4 חסימות) ועוד אחד של 15, 7 ריבאונדים ו 4 חסימות.

בסדרה השלישית, שוב הלייקרס בדרך לת'ריפיט שלהם, ושוב פעם בקלות, אם כי לא בסוויפ אלא רק 1-4. הפעם המפגש התקיים בחצי גמר המערב, ויצוין שהפעם בניגוד לשתי הפעמים הקודמות, אולי שאקיל הוא שיצא עם חיוך וכאלה, וניצח בקרב. אבל במצ' אפ האישי, דווקא המפסיד – דאנקן היה עם ידו על העליונה, ודי בגדול. 29 נקודות ו 17.2 ריבאונדים מול 21.4 נקודות ו 12.2 ריבאונדים. מבחינת דאנקן זה כלל לא רק משחק של 27 נקודות, 17 ריבאונדים ו 5 חסימות ואסיסטים במשחק הניצחון (השני) אלא גם משחק פסיכי בהפסד במשחק החמישי עם 34 נקודות ו 25 ריבאונדים ועוד משחק של 2 כפול 20, במשחק הראשון עם 26 נקודות ו-21 ריבאונדים. שאקיל לעומתו, נתן לקובי לעשות את רוב העבודה, וקצת נח. במשחק הראשון הוא עוד קלע 23 עם 17 ריבאונדים, אבל אחר כך היה לו במשחק ההפסד 19+7, וגם בשלושת המשחקים הבאים הוא נתן מספרים סולידיים, אבל לא שאקיליים.

בסדרה הרביעית, דאנקן חוזר לנצח, וחוזר גם לעשות את זה בדרך לאליפות. והפעם 2-4 בסדרה צמודה בהרבה בחצי גמר המערב. ויותר מכך, הפעם גם קשה למנות שחקן שהיה טוב יותר מהשני מבחינה אישית. לראשונה, שאקיל דווקא לוקח את קרב הריבאונדים בין השניים עם 14.3 לעומת 11.8, אבל דאנקן קולע יותר עם 28 נקודות לעומת 25.3, וגם מוסיף 4.8 אסיסטים לעומת 3.6 של שאקיל. ללא ספק, סדרה שבה השניים במיטבם, ואולי הסדרה השקולה והחשובה בין השניים. בין המשחקים הבולטים בסדרה הזאת, אפשר למנות בעיקר את ה 37 נקודות עם 16 ריבאונדים של דאנקן במשחק השישי (מול שאקיל שנתן משחק יפה משלו עם 31 ו 10 ריבאונדים). אפשר גם לדבר על המשחק השני, שגם אותו הספרס ניצחה למרות 12 נקודות (אבל 13 ריבאודים ו 7 אסיסטים) של דאנקן. המשחק הטוב ביותר של שאקיל בסדרה היה הניצחון במשחק הרביעי עם 29 נקודות, 17 ריבאונדים, 5 אסיסטים ו 4 חסימות.

בסדרה החמישית והאחרונה בין השניים בשיאם, שאקיל שוב מנצח, אבל הפעם לא בדרך לאליפות אלא בדרך לסדרה מבישה מול הפיסטונס ב 2004 למרות קרל מאלון וגארי פייטון והכל. הספרס כבר הובילו בסדרה הזאת עם הביתיות בחצי גמר המערב 0-2 לפני שהפסידו את ארבעת המשחקים הבאים. שאקיל הפעם היה הטוב יותר עם 22 נקודות ו 14.5 ריבאונדים לעומת 20.7 נקודות ו 12.1 ריב' של דאנקן. דאנקן דווקא היה מצוין בשני המשחקים הראשונים עם 30 ו-24 בהתאמה. אבל קלע רק 10 נקודות במשחק השלישי, וגם בשלושת הבאים נעצר על בערך 20 (למרות משחק של 21 בריבוע במשחק החמישי). שאקיל לעומת זאת אמנם נתן את משחקו הטוב ביותר עם 32 ו-15 בהפסד במשחק השני, אבל גם בשני המשחקים הבאים נתן מספרים מצוינים עם 28 ו 14.5 ריבאונדים (וגם שמונה חסימות באחד מהם). יצוין שבשני המשחקים האחרונים הוא נחלש מאד, כולל 11 ו-11 במשחק החמישי, אבל זה לא שינה.

בסך הכל, בחמשת הסדרות בהן השניים היו בשיאם, המספרים היו די דומים. שאקיל כאמור ניצח 3 מתוך חמשת הסדרות האלה, אבל דווקא דאנקן קלע קצת יותר עם 25.8 נקודות לעומת 23.9, שזה למען האמת קצת מפתיע. מצד שני, שאקיל הוריד טיפה יותר ריבאונדים עם 13.5 מול 12.9 למשחק. בהחלט אפשר לדבר על שוויון בין השניים במצ' אפ האישי, אבל כאמור, שאקיל ניצח יותר סדרות.

הסדרה השישית, כאמור, כבר היתה הרבה אחרי השיא של שאקיל, כחלק מהיריבות רווית הכיסוחים בין סן אנטוניו לפניקס. סן אנטוניו ניצחה 1-4, כשדאנקן תכל'ס די משפיל את שאקיל. עם 24.8 נקודות ו 13.8 ריבאונדים לעומת 15.2 ו 9.2 ריבאונדים. בין השאר דאנקן רשם במשחק הראשון 40 נקודות, 15 ריבאונדים ו-5 אסיסטים, ובמשחק האחרון 29 נקודות ו 17 ריבאונדים. סטטיסטית המשחק הטוב ביותר של שאקיל היה במשחק השני עם 19 נקודות ו 14 ריבאונדים, כשבמשחק הניצחון הבודד של פניקס הוא קלע 14 נקודות ו 12 ריבאונדים.
בסך הכל בשלושים משחקי פלייאוף, דאנקן כאמור ניצח בדיוק חצי מהמשחקים ובדיוק חצי מהסדרות, ורשם 25.6 נקודות, 13 ריבאונדים, 3.8 אסיסטים ו 2.4 חסימות. שאקיל לעומתו רשם 22.4 נקודות עם 12.8 ריבאונדים, 2.2 אסיסטים ו 2.8 חסימות.

מדד נורטון:
במדד שלי אין הרבה יותר צמוד מזה. השניים מובילים את הקטגוריות שלהם, בין השחקנים שפרשו אחרי 1990. שאקיל ראשון מבין הסנטרים ושלישי בסך הכל (אחרי מייקל ומג'יק) עם 54.5 נקודות. דאנקן מיד אחריו, הראשון מבין הפאוורים, ורביעי בסך הכל עם 54.2 נקודות.

סיכום:
כאמור, אין יותר צמוד מזה. אני חייב לציין שכשעברתי על משחקי הפלייאוף של השניים, במיוחד בראש בראש, דאנקן הפתיע, בעיקר בטור הנקודות, וגם בעובדה שהיו לו לא מעט משחקים פשוט אדירים מול שאקיל. כמובן, גם לשאקיל היו כאלה, ועדיין עושה רושם, שאם יש סדרות בשיא, שבהן דווקא קובי לקח את המושכות ולא שאקיל, זה היה מול דאנקן, וזה אומר המון. לזכות על דאנקן, וגם קצת לשלילה על שאקיל.

מצד שני, דאנקן אף פעם לא היה שחקן שיכול לדרוס את היריבים שלו, מבחינת כשרון טבעי, שאקיל עולה על דאנקן בכמה מספרים. מבחינת מוסר עבודה – דאנקן עולה על שאקיל בכמה מספרים. והסך הכל שזה יוצר הוא שוויון מעשי בין שני הביג מנים העצומים האלה. לדאנקן למרות כל ההבלחות וכל המספרים הבאמת גדולים שהוא נתן בהמון משחקי פלייאוף, היו פחות משחקים בהם הוא נתן את התחושה שהוא יכול לעשות מה שבא לו מול היריב. התחושה שמייקל, לברון, קובי (לעיתים) ושאקיל כמובן, נתנו.

דאנקן נותר כל הקריירה שלו באותה קבוצה. שאקיל עבר בשיאו שלוש קבוצות (אורלנדו, לייקרס, מיאמי) ואחרי שיאו עוד שלוש, שהיו בהחלט פחות רלוונטיות (פניקס קצת רלוונטית, בוסטון וקליבלנד לא ממש). מצד אחד, זה משהו שאפשר בהחלט לומר לזכותו של דאנקן שבנה פרנצ'ייז בדמותו. מצד שני, שאקיל הוכיח שהוא מסוגל להגיע להישגים בלי קשר למקום בו הוא נמצא. לדאנקן תמיד יהיה את פופוביץ'. לשאקיל? לא ממש, אם כי פיל ג'קסון בהחלט יכול לקחת לעצמו חלק מההישגים של שאקיל, וכאמור – הוא האיש שהפך את שאקיל לא רק לאיש גדול ועצום אלא גם לווינר.

אני חייב לציין שאני קצת יותר אוהב את דאנקן. לקח לי זמן לאהוב אותו (ע"ע הסיפור של רובינסון), אבל היום אני די מחבב את הבן אדם. לשאקיל אף פעם לא התחברתי. כלומר, חיבבתי את האופי הליצני שלו והכל, וגם היום די נחמד לראות אותו מפרשן משחקים, אבל בדיוק כפי שאת לברון אני לא כל כך מחבב כי מדובר במוטציה בסופו של דבר, כך גם שאקיל היה. האיש היה מוטציה. לא בדיוק גוף כדורסל שקל לחקות. מצד שני, היו עוד אנשים גדולים, ולאף אחד מהם לא היה את הטאץ', הזריזות מתחת לסל, והקוארדינציה המפעימה שהיתה לשאקיל.
בקיצור, זה אחד המצ' אפים האלה, שאני עדיין לא בטוח איך בעצמי אבחר. כשהתחלתי לכתוב את המצ' אפ, חשבתי שאקיל, כרגע אני דווקא חושב דאנקן, אבל נראה כשנצביע. בכל מקרה, כל הנתונים כאן לפניכם. אז יאללה.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 12:00 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ה' אפריל 14, 2011 9:49 am
הודעות: 1850
מיקום: מלונה
בלוג: הצג בלוג (0)
ימי הזוהר של שניהם היו הרבה לפני שהתחלתי לצפות,אבל מאז ומתמיד העדפתי שחקני כדורסל.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 12:17 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 12:04 pm
הודעות: 4265
מיקום: מול הטלוויזיה כרגיל
בלוג: הצג בלוג (0)
מסכים עם הניתוח לגמרי. הם כמעט שווים בעיני.
אין פער השגי מהותי שצריך להכריע אז מה שנותר זה את מי אתה אוהב יותר.
קרוב לוודאי שאם הייתי מרכיב קבוצה ושאקיל ודאנקן בני ה-25 עומדים לרשותי הייתי לוקח את שאקיל בפער ממש קטן.
אין מה לעשות בשיאו הוא היה אימת כל הגנה ושתי נקודות הכי בטוחות מתחת לסל בליגה.
מי שלא ראה את שאק מתרומם כמו גודזילה לטבעת כאשר מנסים להיתלות עליו סנטרים שפשוט נראים כמו אח קטן שמשחק עם אחיו החייל לא ראה דומיננטיות של שחקן פנים אמיתי.
יש גם לציין ששאק לקח אליפויות כאשר דאנקן היה שם וגם עבר אותו בדרך.
אפשר להתווכח עד מחר כי שניהם פשוט שחקנים נפלאים אבל אני אלך עם שאק עם ציון של 95 לעומת 94 לדאנקן הם עד כדי כך קרובים.
בראי ההיסטוריה דאנקן אולי עובר אותו אבל אצלי הם שווים.

_________________
The year is 2020: still no peace in the middle east
we are using implants to make voice calls
in other news Tim Duncan scored 15 points and 10 rebounds on another San Antonio win.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 12:21 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 4:51 pm
הודעות: 5641
בלוג: הצג בלוג (0)
שאקיל חד משמעית, מפלצת. בלי לזלזל בדאנקן. בוא נגיד ששניהם היו בשיאם מ99 עד 2005, ובשנים האלה, כשדאנקן היה עדיף זה היה במעט מאוד אם בכלל. כשאקיל היה בשיאו (הת'ריפיט) לא היתה שאלה בכלל.

_________________
" if you want to have fun, like I did with Bill Walton, play with LeBron. but if you want to win and win and win, it's Kobe"
LARRY LEGEND


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 12:32 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:26 pm
הודעות: 4523
בלוג: הצג בלוג (0)
אחלה דו קרב נורטון. באמת צמוד ומענין.

השאלה העיקרית היא מה כל אחד מעדיף, שחקן שבשיאו היה מפלצתי יותר או שחקן שמשך את השיא שלו במשך יותר מדי זמן.
שאקיל של ארבעת העונות הראשונות של תחילת ה2000 היה השחקן הכי דומיננטי שראיתי מאז מייקל. שהיינו רואים משחקים היינו קוראים לו cheat ( כמו שהיו במשחקי המחשב) כי זה היה רמאות להכניס לו כדור פנימה מכיוון שאין שום דרך לעצור אותו.
מהצד השני, בשאר העונות הוא היה עדיין שחקן מצוין (גם במיאמי הוא עבר את ה20 למשחק) אבל לא גדול כמו באותן 4 עונות מפלצתיות.

מהצד השני יש את טימי, שלא הגיע בשום שלב לרמת הדומיננטיות של שאקיל, אבל הבנאדם היה אי של יציבות שבמשך 14 שנים נותן תפוקה גבוה מאוד משני צידי המגרש.

מבחינתי, אם עושים ממוצע על היכולת ( כי ההשיגיות מאוד דומה) של השחקנים במהלך הקריירה שלהם, אז דאנקן לוקח. אם בודקים מי בשיאו היה טוב יותר, אז שאקיל לוקח.

בגלל שאני חושב שהיציבות של דאנקן נותנת לו את האדג', כמו גם היתרון שלו בצד ההגנתי - הוא הבחירה שלי ( בפוטו-פיניש) על שאק.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 1:23 pm 
מנותק
Senior

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:11 pm
הודעות: 8234
בלוג: הצג בלוג (1)
בעקרון, עזבו את הסקילס, אם היו לוקחים את מוסר העבודה, האופי ואהבת המשחק של דאנקן ומשתילים בשאק, הוא היה לוקח 12 אליפויות או משהו מופרע שכזה.

הבעייה המרכזית בשאק - שבעקרון היא בכלל לא בעיה שמדברים על אנשים כאנשים, רק שמדברים על האתוס שלהם כאתלטים - היא שכדורסל אף פעם לא היה החיים שלו. היו לו הנתונים המושלמים לזה והוא היה טוב בזה, אז זה מה שהוא עשה. אבל הוא אף פעם לא חיי ונשם את זה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 1:32 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:46 am
הודעות: 14952
מיקום: במרתף
בלוג: הצג בלוג (0)
אחלה סקירה ומץ'-אפ מעולה נורטון.

אני בדרך כלל מעדיף להסתכל על מץ'-אפים כאלו בפרספקטיבה של "אם היה היום דראפט ושניהם מועמדים, את מי היית לוקח?", ואם זו הפרספקטיבה, אז בעיני זה דאנקן ובפער לא קטן אפילו, למרות ששאק בשיאו בהחלט היה עדיף. בעיני היתרון הראשון של דאנקן מבחינת קבוצה זה הנאמנות שלו, שאק דילג בין קבוצות כאילו אין מחר ועבר בערך בחצי ליגה, קבוצה שהוא נמצא בה לא יכולה לבנות עליו לטווח ארוך, דאנקן כמובן לא זז מהמשבצת שלו מאז יום הדראפט. שאק גם זכה באליפויות עם סווינגמנים אדירים היסטורית (פרט אולי לאליפות הראשונה שבה קובי עדיין היה קצת גבולי להגדרה כסופרסטאר, בטח ובטח בהשוואה לאליפויות הבאות שלהם או לווייד ב-2006), לדאנקן היו סביבו שחקנים טובים מאוד, אבל אף אחד מהם לדעתי לא ברמה של קובי או ווייד באליפויות של שאק. אני גם אוהב מאוד את היציבות של דאנקן ואת העובדה שלדעתי הוא מתאים לשחק בצורות משחק שונות, יותר מאשר שאק, אין לו בעייה לשחק גם קצת יותר רחוק מהסל, הוא קלע עונשין הרבה יותר טוב (אם כי עדיין לא יותר מבינוני בסך הכל) וכמובן שחקן הגנה יותר טוב, אבל זה לא בא על חשבון היכולת שלו להתעלות במשחקים מכריעים ולתת את ה-30-40 נק'.

מצד שני, אני חייב להגיד שתמיד נהניתי יותר לראות את שאק משחק מאשר את דאנקן, דאנקן אמנם מאוד יעיל, אבל אף פעם לא היה לו את אפקט הוואו, לא מהבחינה שבה שאק הימם את כל מי שצפה בו בשילוב המטורף של כוח, גודל, זריזות וקואורדינציה, אבל גם לא מהבחינה של אסתטיות משחק (להשוואות-האקים אולג'וואן), אצל דאנקן הכל פשוט וטכני, אצל שאק תמיד הרגשתי שאני מרותק למסך לראות מה הוא יעשה הפעם, את מי הוא ידרוס, מתי הוא ירביץ גליץ' לקהל והאם הפעם הוא יפיל את הסל עם הדאנק או לא. בקיצור ולעניין, שאק שחקן הרבה יותר מרגש ומעניין מכל בחינה, בשיאו הוא גם היה יותר טוב, אבל כדי לנצח לאורך שנים, זה רק דאנקן.

_________________
כורסה נוחה זה התחלה של סוף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 1:47 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 12:16 pm
הודעות: 2321
בלוג: הצג בלוג (0)
ובפינתנו "הניטפוק השבועי"- וויליס ריד לא לקח ריפיט עם הניקס. סתם שתי אליפויות.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 1:57 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 10:05 pm
הודעות: 2830
בלוג: הצג בלוג (0)
דבר ראשן, תענוג של פוסט.
דבר שני אני חולק על המיקום של יואינג. לחלוטין בלבל השני.
דבר שלישי, נראה לי שזה המאצ'אפ הראשון שאני באמת מרגיש שחסרה אופציה בהצבעה של שוויון.

_________________
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
בסה"כ מדובר, כבר כמה שנים, בג'יי.אר סמית לעניים. שזה לא רע לקונטנדרית


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 5:50 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 22695
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
רן כתב:
מסכים עם הניתוח לגמרי. הם כמעט שווים בעיני.
אין פער השגי מהותי שצריך להכריע אז מה שנותר זה את מי אתה אוהב יותר.
קרוב לוודאי שאם הייתי מרכיב קבוצה ושאקיל ודאנקן בני ה-25 עומדים לרשותי הייתי לוקח את שאקיל בפער ממש קטן.
אין מה לעשות בשיאו הוא היה אימת כל הגנה ושתי נקודות הכי בטוחות מתחת לסל בליגה.
מי שלא ראה את שאק מתרומם כמו גודזילה לטבעת כאשר מנסים להיתלות עליו סנטרים שפשוט נראים כמו אח קטן שמשחק עם אחיו החייל לא ראה דומיננטיות של שחקן פנים אמיתי.
יש גם לציין ששאק לקח אליפויות כאשר דאנקן היה שם וגם עבר אותו בדרך.
אפשר להתווכח עד מחר כי שניהם פשוט שחקנים נפלאים אבל אני אלך עם שאק עם ציון של 95 לעומת 94 לדאנקן הם עד כדי כך קרובים.
בראי ההיסטוריה דאנקן אולי עובר אותו אבל אצלי הם שווים.


כמו שציינתי ארוכות. שאקיל אכן עבר את דאנקן בדרך לשתי אליפויות וגמר. אבל גם דאנקן עבר את שאקיל בדרך לשתי אליפויות משלו

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 5:51 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 22695
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
hagai_sela כתב:
ובפינתנו "הניטפוק השבועי"- וויליס ריד לא לקח ריפיט עם הניקס. סתם שתי אליפויות.



מה ההבדל ?

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 5:54 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:26 pm
הודעות: 4523
בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
hagai_sela כתב:
ובפינתנו "הניטפוק השבועי"- וויליס ריד לא לקח ריפיט עם הניקס. סתם שתי אליפויות.



מה ההבדל ?


ריפיט זה ברצף.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 7:19 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ש' מרץ 17, 2007 4:56 pm
הודעות: 3971
מיקום: פתח תקווה סיטי
בלוג: הצג בלוג (0)
אחלה אחלה אחלה.

מה שבאמת מדהים אותי בכתיבה של נורטון זה שאדם שעשה לעצמו שם של וואן ליינר כותב כתיבה כל כך מקיפה :).

לעצם ההשוואה: דאנקן,בגלל אריכות הזמן בטופ,בגלל שעם כל הסימפטיה לפארקר ומאנו(ולגב הנגמר של דייויד רובינסון) הסגלים סביב שאקיל היו יותר כישרוניים.

(הא,ובגלל שהוא אחד השחקנים האהובים עליי אי פעם ובזכותו סן אנטוניו היא המערבית המועדפת עלי והשניה רק לבוסטון בסך הכל מבחינתי).

נ.ב: היום שבו ידעתי שבוסטון אכלה אותה בלוטרי לקראת הדראפט של 1997 היה אחד הימים היותר מבאסים שלא קשורים ישירות במשחק NBA מבחינתי.

_________________
מה התועלת?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 7:54 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:21 pm
הודעות: 4655
בלוג: הצג בלוג (0)
דאנקן שחקן כדורסל הרבה יותר טוב.
שאק פשוט היה מפלצת שאי אפשר לעצור.

עדיין אני עם דאנקן.

_________________
לאמא שלך היו גם רגעים שבהם היתה לה פחות נחת. הגענו למשחק חוץ בחולון, וכל הקהל שם התחיל לשיר 'מוכתרי ההומו, מוכתרי ההומו'. רצתי אליה וצעקתי לה 'אסתר, אני נשבע לך שזה לא נכון, עם חצי מהבנות בקיבוץ הוא כבר היה'"
(עמית גל לאמיר מוכתרי)


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 9:05 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' דצמבר 01, 2006 2:49 pm
הודעות: 2527
בלוג: הצג בלוג (0)
קודם כל, נורטון... מה יש לומר חוץ מ... אתה מטורף!

אלוהים, כמה זמן לקח לך לאסוף את כל פיסות הסטטיסטיקה האלו? השקעה מטורפת, סחתיין בנאדם :bra_vo:

האמונה שלי היא שסטטיסטיקה היא נשקו של החלש, כי היא לא מספרת את כל הסיפור והיא תמיד תלויית נסיבות. מה שאני אוהב בסקירות הסטטיסטיות שלך זה שהן לא יבשות. אתה לא מסתפק בלהביא סטטס שאין להם מקור השוואה נוסף או לפחות מוקד התייחסות שיחזק את הרפרנס. וזה לא מובן מאליו בכלל בעיניי.

באשר למאצ' אפ, זו הפעם הראשונה שאני לא מצביע. אני פשוט באמת לא מסוגל להחליט. מבחינתי זה שיוויון מוחלט.

האינסטינקט הראשוני אומר "זה לא פייר" הם כ"כ לא דומים. ולמרות שדאנקן שיחק פאוור, או לפחות פתח כפאוור כל הקריירה, זו עדיין ההתייחסות הנכונה להסתכל עליו כעל סנטר.

אני רק חייב לפני שאגש למאצ' אפ, לסייג קשות את הקיטלוג שלך של האקים ומוזס מאלון כסנטרים מהדרג השני.
לא רק ששניהם מהדרג הראשון, בעיניי האקים לוקח את שני הסנטרים הללו במאצ' אפ ישיר. אולאג'ואן הוא הסנטר הכי גדול בעידן החדש בספר שלי.

אסור לשכוח דבר מאוד חשוב כשבאים לשפוט את שני אלו. הם הסנטרים הגדולים של הדור הכי דליל בסנטרים גדולים. ההיסטוריה אולי הייתה נראית אחרת אם הם מהיו מגיעים דור אחד לפני.

ועכשיו למאצ' אפ:

שאק-
אחד החטאים הכי גדולים כלפי שאק היא ההתייחסות אליו כאל מפלצת כוחנית.
אני מצטער אבל היו וגם יהיו עוד שחקנים במימדים של שאק. לא שאלו לא מימדים נדירים, הם נדירים בכל קנה מידה. אבל היו כאלו גם בדור של שאק.
ההבדל הוא ששחקנים במימדים הללו בדר"כ הם בולי עץ נייחים. לשאק, עבור שחקן במימדים הללו הייתה זריזות מדהימה, ידיים רכות שמסוגלות לתפוס כדור בכל מצב וגם תוך כדי תנועה. זריזות רגליים יוצאת דופן. אני זוכר אותו פעם אחר פעם מסבסב סנטרים שהיו קלים ממנו בהרבה.
טווח קליעה מכובד מאוד (שהלך והתקצר עם הגיל), ראיית משחק ויכלת מסירה מאוד אנדרייטד. ובכלל ראיה לטארלית יוצאת דופן מהפוסט. לשאק הייתה אינטלגנציית משחק מהגבוהות שהיו לאיזשהו סנטר.
כל אלו, ביחד עם המימדים הפכו אותו לשחקן האדיר שהוא היה. המימדים והכוח מעולם לא הספיקו לבדם.

דאנקן-
אני לא מקבל את זה שדאנקן פחות מוכשר או פחות דומיננטי. זה פונקציה של סגנון משחק. דאנקן, גם כשהוא שולט במשחקים (ולראיה ההפתעה של נורטון מהסטטס) זה בשקט. אתה לא מרגיש אותו, הוא עושה את זה בשטף המשחק.
כשדאנקן עובד זה יעיל- זה לא יפה. כשדאנקן זורק קרש סל- זו קליעה של אחוזים גבוהים אבל זה לא מוציא וואו.
כשדאנקן עולה לחסימה, הוא חושב מראש איך הוא מוציא את הקבוצה שלו למתפרצת או דואג שהריבאונד ינחת בצד שלו. זה לא כדור שמועף בכוח ליציע בכדי שיצטלם טוב.
אבל דאנקן הוא אולי השחקן הכי דומיננטי של העשור האחרון.
דאנקן הוא מנהל משחק מהלואו פוסט. זה לא תמיד מתבטא באסיסטים אבל בטח שבשנים הגדולות שלו, לא היתה התקפה שלא התחילה דרכו. בין אם זה בכדור שהוא מקבל בלואו פוסט ומתחיל את ההתקפה על סמך התנועה על קשת השלוש ובין אם זה בתנועה שלו שמפנה את הצבע.
כל ההתקפה וכל ההגנה של הספרס בנויה עליו. וזה לא לשנה אחת כמו גארנט בסלטיקס- זה לכל הקריירה.
אני לא מכיר אף כוכב בהיסטוריה של המשחק שנתן כ"כ הרבה סקרינים עבור שחקני החוץ שלו. המשחק של הספרס בנוי על עשרות סקרינים ולא משנה מי משחק לידו בצבע- דאנקן הוא האופציה הראשונה לסקרינים. האיש הוא אחד הסקרינרים הכי טובים בתולדות המשחק. אבל אלו מסוג הדברים שאף אחד לא מייחס להם חשיבות.

דאנקן עושה הכל בשקט. הוא דומיננטי בשקט, הוא חיית הגנה בשקט והוא מנהיג בשקט. מנהיג לא חייב לצרוח ודאנקן הוא מנהיג. דאנקן הוא אולי שחקן הפנים הכי ווינר בתולדות המשחק אחרי ביל ראסל. האיש פשוט לא מסוגל להפסיד. ואני פשוט מת על התכונה הזו בשחקן.


יש שני דברים שמשותפים לשני השחקנים הללו. אחד לחיוב ואחד לשלילה.

בצד השלילי- שניהם כאמור לא התמודדו מול הסנטרים האימתניים שהיו בליגה. שאק לצערו הספיק לפגוש את האקים רגע לפני הסיום. והאקים עשה לו בי"ס.
חוץ ממנו הוא קצת התקשה מול קווין וויליס וזהו. לא היה אף סנטר שהצליח לדגדג אותו כשהוא היה בשיאו (כולל אלונזו מורנינג בשיאו שאכל ממנו חרא לאורך כל הקריירה ובסוף פוצה בטבעת)

גם דאנקן, חוץ מקצת קליף רובינסון, קווין וויליס וקווין גארנט, לא היו יותר מדי שחקנים שהצליחו לעצור אותו באמת.

אבל בעצם היה אחד. אחד- שאקיל אוניל. אני תמיד הרגשתי שדאנקן מפחד משאק. איכשהו, נגד שאק לדאנקן היו כמה מההופעות הכי גרועות שלו שאני זוכר. דאנקן הוא ממש לא שחקן רך, אבל תמיד קיננה בי התחושה ששאק הפחיד אותו. שאק תמיד הכניס לו קטנות והבריח אותו מהצבע. וזה היתרון הכי ברור שיש לשאק על טימי.


בצד החיובי- אם יש דבר אחד שמשותף לשני השחקנים הללו הרי שזו העובדה שהם כוכבים שהופכים את השחקנים סביבם לטובים יותר. שניהם שחקנים שההתקפה עוברת דרכם. שניהם כוכבים שאוהבים לשתף את השחקנים סביבם ולהרכיב קבוצה טובה יותר.
אולי שאק מוחצן יותר ואוהב להיות הכוכב יותר. אבל הוא עדיין אוהב לפרגן לחברים שלו ולהיות חלק משטף קבוצתי ולא כוכב סולו.
זו עוד אחת מהסיבות שאני כ"כ מעריך את שני אלו.


קשה לי מאוד להחליט מי היה גדול יותר. לאורך זמן זה נראה טימי. אבל לאורך שיא- זה שאק.
במאצ' אפ ישיר זה שאק. אבל במבט על צוות מסייע זה טימי כי לשאק היו צוותים טובים יותר.

סורי, אני בוחר הפעם שלא לבחור.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 9:38 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 22695
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
תודה אגב לכולם.

מוק, עבדתי על זה אתמול שעתיים בערך בלילה. בגדול, כל הנתונים כמעט לגבי הנ.ב.א נמצאים בשני אתרים. basketball reference , nba universe
לצערי, במצ' אפים אירופאיים או ישראליים קצת קשה יותר למצוא נתונים (במיוחד לפני שנת 2000), אבל אחרי המון חפירות, גם פה יש לי מספיק מקורות בשביל לתת לפחות 95 אחוז מהתמונה בדרך כלל.

_________________
תודה לאלוהי הבירה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2013 10:49 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 12:16 pm
הודעות: 2321
בלוג: הצג בלוג (0)
מוק בחייאת. טווח קליעה? שאק?! אתה מוזמן למצוא לי ג'אמפרים שלו מחוץ לבקבוק.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:00 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' דצמבר 01, 2006 2:49 pm
הודעות: 2527
בלוג: הצג בלוג (0)
וודאי שטווח קליעה.
אתה יודע, טווח קליעה הוא לא רק ג'אמפ שוט של פיק אנד פופ אלא גם היכלת לקחת שחקן עם הגב לסל ולהסתובב עליו לזריקה.
שאק, למרות הכוח העצום לא היה חייב להגיע עד הטבעת בכדי לשים את הכדור. הוא ידע יופי להסתובב ולקלוע על השחקן שלו. זה אולי לא חומר טוב להיילייט ריל ואולי הוא העדיף את הדאנק הקל, אבל זה היה הפרמטר במשחק שלו שהרים אותו לבל ושגרם ליריבים שלו לאבד אותו בשמירה צמודה.
אתה יודע, הארסנל ההתקפי שלו הוא קצת יותר נרחב מזה של דווייט האוורד...


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:14 am 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 12:16 pm
הודעות: 2321
בלוג: הצג בלוג (0)
הא? כשאומרים על מישהו שיש לו "טווח קליעה מכובד מאוד" לא מתכוונים להוק משלושה מטר. בכל מקרה, לשאק מעולם לא היה שום דבר שמתקרב לג'אמפ שוט נורמלי.
אני גם לא יודע למה התכוונת בזה שהיכולת ירדה עם הגיל. במיאמי הוא עדיין לקח אנשים על הגב להוקים בלי בעיה.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:17 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ו' דצמבר 01, 2006 2:49 pm
הודעות: 2527
בלוג: הצג בלוג (0)
שאק זרק ג'אמפרים רק בסוף הקריירה ואני מסכים שזה לא היה מראה יפה. אבל שוב, כשאני מדבר על טווח אני מתכוון ליכלת שלו להסתובב על שחקנים במרחק מכובד מהסל.

חוצמזה, טים דאנקן בכל מקרה יותר טוב בזה משאק, זה יעזור לך להכריע את המאצ' אפ?

כשאמרתי היכלת ירדה עם הגיל, זה אומר שהוא לא היה מצליח לקלוע באותה עקביות מרשימה בסיבוב על השומר אם הוא לא היה קרוב יותר לסל. זה קורה לרוב השחקנים שיש להם את הנשק הזה כשהם מתבגרים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 12:36 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 4:51 pm
הודעות: 5641
בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מכיר שחקן במימדים ועם הכוח שלו-קרי, שחקן שכששאקיל בשיאו יכנס בו בפוסט עם הגב מהלך אחרי מהלך, שאקיל לא יצליח לגבור עליו בכוח. שחקן 2.16 בכאלו מימדים, משקל וכוח? לא ראיתי. שאקיל מפלצת בלתי נתפסת. התקפית אני לא רואה בכלל מקום להשוואה עם דאנקן, מבחינת כשרון (טאץ' בסיבובים היה לו ברמות גבוהות מאוד) ודומיננטיות?

גם לא מבחינת יציבות לאורך זמן, שאק היה מאוד יציב סטטיסטית באורלנדו ובלייקרס (12 שנה). דאנקן (16 עונות) שחקן של 13.5 עד 25.5 נק' למשחק ו9 עד 13 רב' למשחק. שאקיל ב16 עונות הראשונות שלו היה שחקן של 13.5 עד 30 נק' למשחק ו7.5 עד 14 רב' למשחק. דאנקן בשיא קלע פחות נק', אז הנסיגה פחות מהירה, אבל איך שיא פחות טוב נותן לו יתרון כשחקן יציב יותר?

ההבדל ביניהם בסטטיסטיקה די גדול.
הרי אנחנו לא משווים ביניהם בגיל 37-38.
בודקים מי היה שחקן טוב יותר ברוב הזמן.
ממוצעי הקרירה האמיתיים של שאק הם באורלנדו-לייקרס-מיאמי.
בקיצור 15 עונות, בהם שאקיל עשה 26 נקודות, 11.5 רבאונד, 3 אס' ו2.5 חס', 58% מהשדה (מי עושה אחוז כזה ב15 עונות!!!!!). 36 דקות למשחק.
דאנקן ב16 עונות הראשונות שלו עושה 20.2 נק', 11.2 רבאונד, 3 אס' ו2.2 חס', 50.7% מהשדה. 35 דקות למשחק.

ההבדל בנקודות ובאחוזים הוא מאוד גדול. דאנקן היה עדיף בצד ההגנתי, היה בריא, אני לא אומר שאין לו קייס, ועדיין...
שאקיל הוא הביגמן הכי טוב סטטיסטית ב30 שנה האחרונות. 26 נק' 11.5 רב' 2.5 חס' באחוזים מטורפים, 15 עונות!
השחקן היחיד חוץ מג'ורדן שאפשר להגיד עליו "בלתי עציר לחלוטין". על דאנקן ממש לא הייתי אומר את זה.

נראה כאילו שאקיל ב15 שנה שלו באורלנדו-לייקרס-מיאמי (ה-מ-ו-ן שנים!) היה בדיוק ברמה של דאנקן, לא פחות, חוץ מהת'ריפיט, שם הוא היה כמה רמות מעל כל שחקן אחר-וראה סדרות הגמר, שזו הסטט' החשובה לגבי שאקיל.

_________________
" if you want to have fun, like I did with Bill Walton, play with LeBron. but if you want to win and win and win, it's Kobe"
LARRY LEGEND


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 1:02 am 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 3:32 pm
הודעות: 18561
בלוג: הצג בלוג (0)
רק נק' חשובה. בסדרות של הספארס והלייקרס שאק לא שמר על דאנקן רוב הזמן ודאנקן לא שמר על שאק, כך שזה לא היה בדיוק קרב ישיר.

_________________
"You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"

סטן ואן גנדי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 8:00 am 
מנותק
מנהל פורום

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 12:09 pm
הודעות: 9505
בלוג: הצג בלוג (0)
כבר הגיבו על זה, אבל אני חייב גם, לטעון ששאקיל זה רק פריק פיזי זו בדיחה. הבן אדם היה מוכשר עד מאד בכדורסל נטו, לא רק בלהיות מפלצת. זה מה שהפך אותו לכזה מדהים. (שו איסמו הרוברטס הזה שהיה בגודל שלו גם כן, רק עגלה? ברך לי השם שלו.... גם מ- LSU אני חושב)

לבחירה בין השניים. צמוד מאד מאד מאד. אבל היות ואני חושב שדאנקן הוא השחקן הגדול בדורו, ושבסופו של דבר דורו חפף לא מעט לזה של שאקיל אז אני נותן לטימי את האדג'.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 8:31 am 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:46 am
הודעות: 14952
מיקום: במרתף
בלוג: הצג בלוג (0)
אין ספק שלשאק גם יש כישורי כדורסל אדירים, אבל הוא פריק פיזי לא רק בגלל הגודל והכוח, כאלו בהחלט היו עוד, שאק הוא פריק פיזי כי אני לא חושב שאי פעם היה שחקן בגודל שלו ועם הכוח שלו שהיה לו בנוסף גם זריזות, מהירות, אתלטיות, עבודת רגליים וקואורדינציה, לא חושב שהיה אף אחד בגודל שלו עם החבילה השלמה של יכולות פיזיות שהיו לו. יחד עם זה, היו לו גם יכולות טכניות, אמנם מוגבלות (מוגבלות לא במובן שהם לא היו ברמה הגבוהה ביותר, מוגבלות במובן שהן היו בתחומים ספציפיים, ג'אמפ שוט או יכולת לקלוע מהעונשין נניח אף פעם לא היו לו) וזה מה שהפך אותו לכל כך גדול, הדבר היחיד שהפריד בינו לבין איום רציני על הטופ-3 בהיסטוריה זה מוסר עבודה, את זה אף פעם לא היה לו ברמות הכי גבוהות.

_________________
כורסה נוחה זה התחלה של סוף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2013 9:05 am 
מנותק
מנהל פורום

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 12:09 pm
הודעות: 9505
בלוג: הצג בלוג (0)
נו, אבל את זה אפשר לטעון גם על, זהירות דמגוגיה, מייקל ג'ורדן.

כשרון בהקשר הדיוןם הזה, זו היכולת לקחת את מה שהגוף מאפשר, ולעשות עם זה את המקסימום. גם המנטליות של ללכת ולדרוס משמעותית כאן, זה לא בהכרח דבר טיפוסי לגבוהים, כי לרוב עד שהם נתקלים בתחרות אמיתית הם שולטים די בקלות, ואז כשסוף סוף יש בהמה מולם הם לא יודעים איך למעוך. פרטים אצל יואינג למשל.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 8 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.