סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 23, 2024 9:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:13 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לפעמים נראה לי שיש לחלק מהאנשים כאן בעייה קשה של פרספקטיבה, כולל כאלו שמבינים/זוכרים יותר NBA ממני אבל מסתנוורים מיכולות פיזיות.
ההערצה העיוורת לסטטיסטיקה וממוצעים+בחירות לחמישיות קצת מסנוורים אנשים.

אז מה בעיניכם הופך שחקן לאחד מהגדולים מכולם בכלל ובעמדה שלו בפרט?

בעיני הקריטריונים הם:

1. אלפא דוג - שחקן שרוצה להיכנס לרשימה צריך להיות הכוכב הבלתי מעורער, שחקן שהמאמנים ממול יושבים לילות מול קלטות במחשבות איך להאט אותו ואיך למנוע ממנו לגנוב להם את הסדרה.
2. וותק רציני ומוערך - לא מספיק 1-2 עונות טובות, צריך לפחות 5 עונות שבהן הוא בטופ, מספיק כדי שלא רק עכברי כדורסל בפורומים יכירו אותו אלא כל חובבי הכדורסל.
3. אליפויות = קיצור דרך - למרות הסעיפים הקודמים יש קיצורי דרך, קיצור דרך אחד זה אליפות אחת עם שליטה אבסולוטית. רצוי לפחות 2 אליפויות כדי באמת לסגור את הגולל על הספקות.
4. להיות חלק מצמד שווה בחשיבות סטייל סטוקטון/מאלון כאשר ביניהם אין באמת אלפא דוג.
5. אישיות של כוכב - קריטריון משני בחשיבותו אבל הוא תורם, שחקנים כמו רג'י מילר ושאק נותנים לליגה ערך מוסף מעבר לרק כדורסל, לרצות את הכדור + טראש טוק אמיתי במאני טיים של רג'י מול ספייק לי זה קסם. זה אמנם קריטריון שולי יחסית אבל זה בעיני מה שמנע מפטריק יואינג להיות דמות דומיננטית כמו שמגיע לו בהיסטוריה של הליגה. אתה צריך לרצות את הכדור במאני טיים ולא לברוח ממנו.

דוראנט עוד לא עשה כלום ואם הוא יפצע מחר אף חובב כדורסל ממוצע עוד 5 שנים לא יזכור אותו.
פול פירס הוביל את הסלטיקס יותר מעשור שמרביתו בפליי אוף, הוא לקח אליפות וקרוב לוודאי שהיה אחד מהשחקנים הכי קשים לשמירה בליגה ולמרות זאת שחקנים כמו דוראנט מקבלים יותר רספקט ממנו
בתחילת הקריירה שלהם ופירס נהייה לי רודני דיינג'רפילד כאן בפורום.

מה דעתכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:20 pm 
Hall of Famer

מסכים עם הכל פרט למשפט שלך על דוראנט, למה שלא יזכרו את דוראנט עוד 5 שנים אם את יואינג, רג'י, בארקלי, דרקסלר ודומיניק שפרשו לפני הרבה יותר מעשור עדיין זוכרים מצויין?

נערך לאחרונה על ידי rony בתאריך א' אוגוסט 18, 2013 3:26 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:22 pm 
Junior

כי הם נתנו עשור שלם של כדורסל, מאבקים ודרמה בספורט.
דוראנט נתן עונה גדולה אחת ועונה נוספת שהפלייאוף שלה היה חלש גם אם לא באשמתו.
איזה אימפקט יש לתקופה קצרה כזו שבה הוא אפילו לא השחקן הכי טוב בליגה וגם לא מקום שני.

שכחתי לציין: בגלל הקריטריונים האלו אני בכלל לא סופר את פיפן ב-20 הגדולים בכל הזמנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:27 pm 
Hall of Famer

אני בהחלט חושב שלדוראנט היה קייס רציני למקום שני בליגה, לפחות בשתי העונות האחרונות.

ותקן אותי אם אני טועה, אני גם לא חושב שחבר'ה כמו דומיניק או רג'י היו בטופ-2 בליגה בשום שלב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:29 pm 
Junior

אם הקריירה של דוראנט נגמרת מחר (חס וחלילה) הוא ייזכר כמו מגריידי שכזה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:32 pm 
Junior

רג'י אולי לא, דומיניק זה תלוי את מי אתה שואל.
אבל כמו שאמרתי יש עניין של וותק שמאזן, רג'י קלע קליעות קלאץ' במאני טיים מעל עשור, הוא היה הכוכב הראשי של אינדיאנה והכל עבר דרכו.
זה בעיני יותר שווה מיכולות פיזיות מדהימות בשתי עונות.
אם דוראנט יישאר בפורמה הנוכחית שלו עוד 3-4 שנים הוא לא יראה את רג'י מקילומטר אבל לפחות חכו עד שהוא אשקרה יעשה משהו.

מאדים: כן, או פני הארדוויי למרות שהוא מוכשר בהרבה יותר משניהם.
אם תסתכלו על כשרון נטו אז לוינסאניטי היה לא פחות כישרון מאשר לדוראנט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:39 pm 
Hall of Famer

רן, שתי עונות? דוראנט בחמישיה הראשונה של הליגה כבר 4 שנים ברצף שזה בדיוק פי 4 ממספר הבחירות לחמישיית העונה שיש לרג'י ולדומיניק ביחד (דומיניק פעם אחת ב-86, רג'י לא נבחר אפילו לחמישיה שנייה מימיו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:43 pm 
Junior

שמע רן, אני די מסכים עם הקריטריונים שלך. למרות שבעיניי כידוע- תארים הם לא חזות הכל.

אני אוהב גם להכניס פרמטרים של כשרון טהור ורגש.

סטטיסטיקות הן נשקו של החלש. של זה שלא רואה מספיק כדורסל וזקוק לה. סטטיסטיקה אף פעם לא מספרת את כל הסיפור.

זה ממש לא נכון לומר שדוראנט עדיין לא עשה כלום. בזמן הקצר שלו בליגה הוא הגיע יותר רחוק בפלייאוף מאגדות חיות (ומתות) אתה צריך לזכור שהפלייאוף זו הבמה הכי גדולה להיכנס לזכרון הקולקטיבי כגדול באמת.

מעבר לכך שדוראנט מביא איתו דברים שאתה לא רואה בכל יום בליגה. זה לא עוד שחקן שראיתי כמוהו בעבר.
אני לא רואה סיבה שמישהו ישכח שחקן כמוהו גם אם הוא פורש מחר.

ופול פירס, אני מצטער אבל עד קבוצת האליפות הוא היה שחקן טוב שלא מסוגל להנהיג ונמצא תמיד בשוליי השחקנים הטובים בליגה. האליפות הקפיצה אותו מדרגה. כמו גם התפקוד שלו בשלישייה. פירס הרים את הכפפה שתמיד הונחה מולו ובפעם הראשונה הראה שהוא יכול להנהיג.
דוראנט ופירס לא נמצאים באותו לבל של כשרון בכלל. ואני באמת אוהב את פירס (וגם את רודני דיינג'רפילד :P )

נ.ב. מה זה מגריידי שכזה? אולי החלק היורד של הקריירה שלו עמעם את כלל הקריירה שלו אבל מגריידי הוא שחקן אדיר. מהטובים שהיו בעמדה שלו.

נ.ב. הכי חשוב- דומיניק אכן לא היה טופ 2, הוא היה טופ 1 בשיאו.
שנייה לפני שג'ורדן החל לקטוף תארים הויכוח השכיח ביותר היה מי גדול יותר ג'ורדן או דומיניק. אני כרגיל, הייתי במחנה המפסיד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:45 pm 
Junior

מוק, אני לא טוען שהוא לא שחקן אדיר. אבל להערכתי, הוא לא מאלה שייזכרו כאחד "הגדולים בכל הזמנים".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:50 pm 
Junior

מוק: אני לא טוען שפירס מוכשר כמו דוראנט, אני טוען שהוא כבר עשה את שלו, והוביל קבוצת פליי אוף טובה כמעט עשור.
דוראנט נתן פליי אוף אחד גדול ותו לא.
בעתיד הוא כנראה יעבור אותו אבל אני לא מכתיר כתרים טרם זמנם.
קודם שישרוד ויראה יציבות וקונסיסטנטיות ואחרי זה שיקבל את מה שמגיע לו.
לגבי הסטטיסטיקה אתה יודע שאני איתך בסירה.
גם לדעתי תארים זה לא הכל זו הסיבה שאני חושב שבארקלי גדול מחצי מאלו שיש להם אליפויות על שמם, אבל זה כן קריטריון משמעותי.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך א' אוגוסט 18, 2013 3:52 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:51 pm 
Senior

לעניין דוראנט אני משער שתיזכר לו גם ההופעה הדומיננטית בנבחרת ארה"ב במשחקים האולימפיים דאשתקד.
הוא נתן הופעה מרשימה גם כשיחד עמו התרוצצו על המגרש השחקנים הטובים ביותר, אז נכון שזו הייתה הופעה אחת אבל הופעה בעלת משקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:55 pm 
Junior

רוני: בדיוק בגלל זה חמישיות עונה שוות בעיני לתחת. משחקי החמישיות והסטטיטיקה לא מספרים סיפור של קריירה, הן רק תבלין ולא המנה העיקרית.
לגבי האולימפיאדה, אכן שכחתי וזה אכן משנה קצת את התמונה.

נערך לאחרונה על ידי רן בתאריך א' אוגוסט 18, 2013 3:57 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 3:56 pm 
Junior

שוב, ברוב המקרים הייתי מסכים אתך.
אבל לכשרון, לדומיננטיות ולמה שהוא השיג בתקופה כה קצרה, יש משקל גדול אצלי.

קח למשל את כרמלו אנתוני. שהוא שחקן יותר מוכשר מפירס. פאונד פור פאונד אנתוני לוקח את פירס. אבל אני אם אני לוקח בחשבון את הרזומה של שניהם, פירס נמצא לפני אנתוני.

אצל דוראנט הכשרון פלוס כל מה שהוא עשה עד היום, בתקופה כ"כ קצרה, מקנים לו את האדג' על שחקן כמו פירס בעיניי.

אתה יודע, זה לא מתמטי. בסופו של יום זה עניין של העדפה.

ישנם גם מקרים הפוכים כמובן כמו זה של וינס קרטר. האיש העלה את הליגה באש כשהוא נחת בה. אני עד היום טוען שהוא אחד הסווינגמן הכי מוכשרים שראיתי ושבגלל האתלטיות המטורפת שלו, אנשים נטו לא לראות כמה הוא קלעי מצוין ומוסר מחונן.
אבל החלק השני של הקריירה שלו הנחית אותו נמוך מאוד.
אם וינס היה מסיים את הקריירה מוקדם, סביר להניח שהרבה מאוד אנשים היו מדרגים אותו גבוה יותר ברשימות שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:00 pm 
Junior

כמו שאמרתי האולימפיאדה כפי שתומר הזכיר אכן משנה את התמונה.
אבל עזוב את דוראנט. השאלה היא רחבה יותר מרק דוראנט.
אני חושב ששחקנים כמו פיפן מקבלים כאן רספקט מטורף בגלל שהיו חלק ממשהו גדול מהם אבל לבדם לא היו מביאים כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:07 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
פיפן נחשב בזמנו, ובזמן אמת, למועמד ריאלי לתואר שחקן ההגנה הטוב ביותר בכל הזמנים. גם אם הוא רק בין השלושה, זה כבר מצדיק את התואר שלו.

אתה מצד אחד יוצא נגד הגדרות קשיחות ונבירה בסטטיסטיקה (שזה נכון בפני עצמו) אבל מצד שני מעמיד גם קריטריונים קשיחים. בכל אופן, זה לא שאנשים מכניסים את פיפן לעשיריה. כבר כשהוא נכנס לרשימת 50 הגדולים המקורית היו הרמות גבה, והויכוח הנוכחי התעורר סביב השאלה האם הוא בעשירית הסמולים הראשונה. זה נראה לי לגמרי סביר לשחקן שהיה מס.2 באחת השושלות הגדולות אי פעם וכאמור שחקן הגנה מהגדולים ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:09 pm 
Junior

אני אתך לגמרי בשני המקרים.

במקרה של כל שחקן שהוא לא דוראנט, בהחלט צריך לחכות.

מגריידי, וינס ופני הם דוגמאות מצוינות לשחקנים שהיו נראים הול אוף פיימרים והיום הם גבוליים.

באשר לשחקנים משלימים, זה פחות חד משמעי. כי יש שחקנים כמו פיפן שההאדרה סביבם גדלה למימדים שלא תואמים את המציאות ומאידך ישנם שחקנים משלימים נהדרים שבגלל התפקיד שלהם אנשים שכחו כמה גדולים הם באמת.
מרק אגווייר הוא דוגמא מצוינת, שים לב שאף אחד מאיתנו לא חשב להזכיר אותו ברשימת הסמולים הגדולים. שחקן שהיה סקורר מצוין והקטליזטור לאליפות של דטרויט, כשהוא זז הצידה ומצניע את המשחק שלו לטובת הקבוצה.
בסופו של יום אותו דנטלי שהועבר בטרייד מולו ולא זכה בטבעת- ייזכר ע"י רובנו כשחקן הגדול יותר.

המשוואות אינן חד משמעיות.

אבל אני חושב שזה תלוי מאיזה מרקט אתה מגיע, כמה הילה הייתה סביב הקבוצה שלך וסביב הכוכב שסייעת לו. יש כאן יותר מדי משתנים מכדי להגיע לקביעה חד משמעית.

נ.ב. ראובן, פיפן שחקן גדול. אין על כך עוררין השאלה היא רק עד כמה? סוגר עשירייה זה בסדר גמור מבחינתי וכפי שכבר אמרתי, זה גם בסדר מבחינתי אם הוא ידורג גבוה יותר. כי בסופו של יום אנשים אוהבים טבעות ועם שלו, לא משנה מה הסיטואציה- אי אפשר להתווכח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:12 pm 
מנהל פורום

בהנחה שמקבלים את הקריטריון העיקרי של רן - שזה סעיף 3 שלו - אז פיפן ראוי יותר מהרבה שחקנים אחרים (קטונתי מלהגיד אם יותר או פחות מאשר מרק מגוואיר). שש אליפויות כסייד קיק עיקרי זה בעיני הישג לא פחות מדהים מאשר 2 אליפויות כאלפא דוג.

הוא בעיני לבטח מעל פירס או דוראנט (הנוכחי), נניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:13 pm 
Junior

אני מאוד מסכים עם רן. יש לא מעט אנשים שבגלל הרבה אליפויות כסיידקיק מובהקים, ישימו את פיפן/מקהייל בטופ 20 לפני אלפא דוגס כמו דרקסלר/יואינג/גארנט שהם בעיני פשוט שחקנים בלבל אחד למעלה.

לגבי דוראנט זה לא האוליפמיאדה כמו אליפות העולם המטורפת שלו ב2010. אבל בהחלט גם האולימפיאדה. ועדיין אם דוראנט פורש מחר, הדבר הכי משמעותי שהוא עשה זה 3 סקורינג טייטלס, לעומת הMVP גמר המרשים של פירס (והעובדה שפירס בסופו של דבר הוכיח את עצמו כאחלה מנהיג ושחקן פלייאוף וקלאץ').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:27 pm 
Junior

ראובן כתב:
בהנחה שמקבלים את הקריטריון העיקרי של רן - שזה סעיף 3 שלו - אז פיפן ראוי יותר מהרבה שחקנים אחרים (קטונתי מלהגיד אם יותר או פחות מאשר מרק מגוואיר). שש אליפויות כסייד קיק עיקרי זה בעיני הישג לא פחות מדהים מאשר 2 אליפויות כאלפא דוג.

פיפן לא לקח שום אליפות עם שליטה אבסולוטית.
שליטה התכוונתי במובן של שליטה כאלפא דוג בליגה או בפלייאוף ולא שליטה של הקבוצה כמכלול.
יותר בכיוון של האליפוות של וייד או הדוקטור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 4:40 pm 
Senior

ראובן כתב:

בעיני (ונדמה לי שגם בעיני רן אבל יבוא ויאמר) זה קריטריון משני, משני מאוד אפילו, בזמן אמיתי אף אחד לא העז לטעון שפיפן גדול ממאלון או מבארקלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 5:04 pm 
מנהל פורום

עכשיו כשאני קורא שוב אז באמת התנסחתי גרוע. אבקש למחוק את הודעותי מן הפרוטוקול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 6:19 pm 
Hall of Famer

דעותיי:

א. קרטר ממש לא קרוב לכישרון של דוראנט, ובכלל תמיד חשבתי שלקארטר יש מוגבלות אמיתית ביצירת מצבים לעצמו במגרש סגור. לדוראנט אין מגבלה כזאת.
ב. מצד שני, דוראנט באמת עדיין לא עשה מספיק בליגה. עם כל הכבוד, וכמו שאמרו כאן מקגריידי כזה. טוב, בעיניי הוא עשה קצת יותר ממקגריידי, כי בכל זאת גמר ליגה אבל עדיין. הבעיה המרכזית שלי היא דוראנט, וכבר כתבתי אותה כאן, היא שבניגוד לגדולים אחרים שהיו פשוט גאונים (מייקל כמובן, וגם קובי. גם ללברון יש אייקיו כדורסל גבוה), אני פשוט לא חושב שלדוראנט יש אייקיו כדורסל גבוה, אלא לכל היותר ממוצע. מה שיש לו זה פשוט יותר מדי דברים אחרים.
ג. אליפויות בעיניי זה הקריטריון המרכזי. זה קריטריון כל כך מרכזי, שגם צ'ונסי בילאפס נחשב אצלי למרות קריירה בסך הכל לא כל כך דומיננטית, למישהו שעולה על הרבה פוינטים אחרים שראיתי בחיי, היסטורית. למשל, קיי.ג'יי או טימי. (שניים שלדעתי מוכשרים יותר אבל היסטורית הם שווים פחות.)
ד. פיפן אולי לא אחד מעשרת הסמולים הגדולים של כל הזמנים, כי אני לא יודע, לא ראיתי את בארי והאבליצ'ק וביילור וכל מיני כאלה. אבל אני בספק אם יש מישהו כאן שלא חושב שהוא הסמול הגדול של שנות התשעים. לפני דומיניק שעשה את רוב הנזק בשנות השמונים ולפני אחרים. אז נכון - עשור לא משהו, עשור לפני פירס ולברון ודוראנט וטימאק. ועדיין עשור שלם, כל שנות התשעים - שבהם די ברור שהוא הגדול מכולם בעמדה. לדעתי זה מקנה לו משהו.
ה. דומיניק מס' 1? אולי לפני שג'ורדן לקח אליפויות, חשבו שדומיניק טוב יותר, אבל גם בתקופה ההיא שיחקו שניים. אחד מג'יק ואחד בירד.

בעצם, יש לי עוד משהו לומר ,אבל אני אומר אותו בת'רד המקביל, זה שפתחתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 7:28 pm 
Junior

נורטון,
א. קרטר הוא כשרון על וזה בדיוק מה שכתבתי עליו. בגלל האובר אתלטיות שלו אנשים פשוט לא שמו לב לשאר הדברים שהוא הביא איתו לשולחן. לקרטר יש מוגבלות אמיתית ביצירת מצבים? היה לו את הצעד הראשון מהמהירים בליגה, יד מבחוץ וראיית משחק של רכז. קרטר הוא מוסר יותר טוב מהרבה מאוד רכזים מוצלחים. הבעיה היחידה שלו היא בראש. למרות הגוף העצום הזה, קרטר לא היה שחקן פיזי, בייחוד לאחר הפציעה הראשונה.

ב. אם לדוראנט אין לדעתך איי קיו כדורסל גבוה, אני לא יודע למי כן. לא רק שדוראנט הוא שחקן סופר אינטלגנטי. הוא אחד הסקוררים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם שלא כופה את עצמו על המשחק, שאתה לא מרגיש אותה, עושה את הנקודות שלו בתוך שטף המשחק. נע, נייד, עובד, מוריד כדור, יוצר. מה עוד אתה יכול לדרוש בכדי לראות איי קיו כדורסל גבוה?
עשה קצת יותר ממגריידי? בזמן שטי מאק ראה אתה ישבן של הבנדוד שלו מתעלל בליגה מהספסל, דוראנט כבר התחיל לעבוד ולבסס את עצמו ככוח בליגה הזו.
טי מאק חיפש כל הקריירה שלו לעבור סיבוב ודוראנט בגילו הצעיר כבר היה בטופ.

ג. לא מפתיע שעבור אדם שסטטיסטיקה היא נר לרגליו, אליפויות (משהו שאפשר לסכום) הן קריטריון מרכזי... :wink:
אני, כמו כל דבר בחיים- מעדיף את הדרך.
צר לי, אבל חלפו כ"כ הרבה שנים וראן טי.אם.סי, סקרמנטו של אדלמן, פיניקס של בארקלי ופיניקס של דאנטוני חרותות ויחרתו בתודעה שלי הרבה לפני האליפויות של הספרס ודטרויט של לארי בראון.
לא כ"כ הבנתי מה רצית לומר בנוגע לצ'ונסי. אמרת שהוא עולה על הרבה פויינטים אחרים ואז הבאת כדוגמא את קיי.ג'י וטימי?? :?

ד. זה לא נכון לומר שפיפן היה הסמול הכי גדול של הניינטיז. אתה מסתכל על זה רטרוספטקיבית ואז זה נכון. אבל באותה התקופה היו תנודות וזה זז לכאן או לכאן. אבל כן, בגדול זה היה דור פחות טוב של סמולים. היה את גרנט היל, מאלין, גלן רייס, דומיניק בתחילת הניינטיז, ג'מאל משבורן, ריקי פירס, וורת'י בתחילת הניינטיז.

ה. כתבתי לפני שהוא לקח אליפויות וזה היה משהו כמו שנה שהוא ומייקל עשו תחרות קליעות והבאז היה עצום. אבל זה קרה. מג'יק לא רלוונטי כי הוא לא סמול ובירד לא תמיד נחשב להכי גדול. זה קרה ככל שהקריירה שלו התקדמה והוא החל להשאיר עשן לשאר. בדיוק כפי שיקרה למייקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 7:44 pm 
Hall of Famer

א. אני לא מסכים לגבי קרטר, לטעמי הכדרור שלו לקה בחסר, וכתבתי את זה כאן בעבר. כחודר הוא היה פחות טוב מאשר כקלעי וכמסיים. למרות זאת אני מסכים שבסך הכל הקריירה שלו פוספסה והוא היה צריך להיות גדול יותר משהוא. אבל כאמור, זה גם עניין של אופי.

ב. על דוראנט כתבתי את דעתי מספיק פעמים כאן. כן -הוא שחקן לא מאד אינטליגנטי שהתברך בעובדה שיש לו את שילוב הדיוק+גובה+מהירות שחרור הכי טובה בהיסטוריה (ולדעתי גם בהפרש לא קטן). אוקלהומה היא קבוצה די מטומטמת, וגם את זה כתבתי, ולא מעט בזכות דוראנט. למשל - היכולת שלו להתפנות לכדורים, יכולת שאם היתה לו, היתה מעלה לו את הממוצע בעוד 10 נקודות למשחק כמו כלום (כי כן, הוא עד כדי כך מוכשר) היא לא משהו.
עכשיו, יכול להיות שהוא עוד ישתפר עם הזמן והניסיון, אבל אני לא הייתי בונה על זה בהכרח. כך או כך, אני ממש לא יכול להגדיר אותו כשחקן חכם. ממש לא.

ג. מה שהתכוונתי הוא שהיסטורית, קיי.ג'יי וטימי נמצאים במקום נמוך מאשר צ'ונסי בילאפס. לא בגלל שהם היו פחות טובים ממנו, כי הראשון היה פוינט גארד עצום ואחד השחקנים האהובים עליי בהיסטוריה, והשני המציא את הקרוס דאבל ונתן המון שנים מענגות גם בבגולדן סטייט (שם לא ראיתי אותו, מלבד ביוטיוב) אבל בעיקר ליד מורנינג במיאמי. ועדיין - בילאפס לקח אליפות, ובילאפס מדורג לפחות בעיניי, חצי דרגה מעליהם, היסטורית.

ד. כאמור, אני מדבר על העשור כולו. זה שהיו עונות בהן פיפן היה פחות טוב מאחרים ,זה ברור. (אם כי משבורן? פיפן לא היה פחות טוב ממשבורן, אף פעם, חוץ מאולי בתחילת שנות האלפיים, כשפיפן היה חטייאר, ומשבורן היה ממש בשיאו), אבל בסך הכל של שנות התשעים, שנות התשעים כעשור - ברור שפיפן מס' 1.

ה. חשבתי שכשדיברו בהקשר של דומיניק או מייקל כמס' 1, הכוונה היתה לשחקן, ולא לשחקן לפי עמדה (כי דומיניק ומייקל - לא אותה עמדה). השחקן הכי טוב בשנה נתונה (נו, כמו שלברון הוא השחקן הכי טוב בשנים האחרונות, וכמו ששאקיל היה השחקן הכי טוב בתחילת העשור הקודם). ואם זה המצב - אז דומיניק אף פעם לא היה שם, כי מג'יק ובירד וכאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2013 7:57 pm 
Junior

אה... חשבתי שהתכוונת לקיי.ג'י (גארנט) וטימי דאנקן... :lol:

תראה, אצל צ'ונסי זה לא רק התואר. די ברור שכפויינט קיי.ג'יי (נדמה לי שהוא אחד האהובים על כל מי שאוהב כדורסל) וטימי לא רואים אותו ממטר, מה שצ'ונסי הביא איתו לדטרויט היה כ"כ גדול עד כדי כך שזה מחק את ההיסטוריה שלו. היסטוריה שהייתה לא פחות גרועה משל סטף מרבורי. הייתה לו את אחת התדמיות הגרועות בליגה. אבל הוא הפך למנהיג של האאוטקסטס, הוא היה השחקן עם הביצים הכי גדולות בביזנס. הוא היה פויינט שיורד לאותיות. היה תענוג לראות אותו ולא בגלל יכולת המסירה שלו, אלא בגלל כל הפרמטרים האחרים.
צ'ונסי, כמו פירס, עשה לעצמו רידמפשן והפך את התדמית שלו.
זה לא דומה בכלל לסיפור של פיפן. צ'ונסי הוביל קבוצה- פיפן לא.

ושוב, לא לוקחים שו דבר מפיפן. הוא היה הסמול הכי גדול של הניינטיז והוא ארגיובלי נכנס לטופ 10 של העמדה שלו. אבל זה תמיד יהיה בגלל הסיטואציה. שים את פיפן בכל קבוצה אחרת ואני בספק עצום אם הוא היה מתקרב לשיחה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 76 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], RREEDDTT ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה