סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 7:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 388 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 2:31 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה מה שאמר דייויד בלאט אחרי ההפסד לנס ציונה:
דייויד בלאט כתב:
'כשאתה נותן למישהו הזדמנות לנצח אותך, אז המוטיבציה שלו עולה'', פירגן בלאט לקבוצה שניצחה אותו, אבל גם נגע בנקודה הכואבת מכולן: ''הובלנו את הליגה בשנים האחורונות, בפער גדול, וגם ידענו לקחת את האליפות. השנה זה כנראה יהיה קשה יותר כי זה כבר לא כך''.

http://m.sport5.co.il/Pages/Article.asp ... eId=156851
(מצטער על הקישור הסלולרי)

רציתי לשאול את דעת מועצת החכמים, אחרי שהתווכחתי עם המושבע ה-13 בתרד אחר.

האם מכבי באמת איבדה את כוח ההתראה, או שפשוט היא קבוצה שלא בנויה נכון ולא טובה מספיק ושאר המאמנים לא פראיירים ומזהים את זה ומנצלים את ההזדמנות?

אם נשאיל דעה שקראתי בתרד המחזור, היקמן, רייס, יוגב, גייק כהן, לנדסברג, נעימי ואולי שכחתי חלק, הם שחקנים בינוניים גם לרמה הישראלית שישתלבו מצוין בקבוצות אחרות מבלי שנרגיש שיש פה שחקן שהוא מעל הליגה והוא לא במכבי.
האם זוהי הנקודה וברגע שיתאפסו על עצמם המושכים בחוטים (אם זה יקרה) ויבנו קבוצה טיפה יותר חזקה יחסית לתקציב, יחזור גם כח ההרתאה, או שמכבי באמת איבדה את זה ואפילו אם היו משחקים פה בו מקאלב כרכז, קרסטיץ כסנטר ורודי פרננדז כגארד (אוי, להקיא רק מהמחשבה) עדיין היינו רואים מותחנים נגד קבוצות שהתקציב שלהם שווה ערך לשווי מגן הזיעה של רייס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 3:12 am 
Hall of Famer

אתה צריך להניח שלמכבי אי פעם היה כוח התראה. אני לא בטוח אם כן או לא, אבל זאת בוודאי לא הנחה וודאית. יכול להיות שבימים הטובים היא היתה מנצחת כל משחק 30 הפרש, פשוט בגלל שהיא היתה טובה יותר בשלושים הפרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 4:35 am 
Junior

כח הרתעה ודאי שהיה. קבוצות היו משקשקות מהמשחק נגד הצהובים, והפחד הזה, וחוסר הביטחון העצמי שהם יכולים להתמודד מול המכונה המפחידה הזאת, מנע מהם כל סיכוי לנצח. זה בגדול.
זה לא מדעי, אבל כל אוהד כדורסל ראה את זה על השחקנים של הקבוצה שלו.

אבל כח ההרתעה הזה לא נבע רק מההילה של המועדון. הוא נבע גם, ובעיקר, בגלל שהקבוצה הייתה איכותית פי לא יודע כמה מהיריבה שלה.
שחקן, לפחות לדעתי, לפחות זר, פחות מפחד מההיסטוריה של הצהובים כשהוא עולה לשחק נגדם.
השחקנים ששיחקו נגד פארקר ושאראס לא פחדו ממיקי ברקוביץ' וארואסטי, הם פחדו מפארקר ושאראס.
כמו שהשחקנים של היום לא מפחדים/נרתעים מפארקר ושאראס, הם חושבים על היקמן ורייס.

אז להגיד שהם איבדו מכח ההרתעה שלהם ?
ודאי שהם איבדו, כי פעם שחקנים בקבוצות ברמה של נס-ציונה וחולון הסתכלו על מה שמחכה להם ונרתעו מהשחקנים הכי טובים באירופה.
היום יש שחקנים בקבוצות כאלה, שמסתכלים על מה שמחכה להם ורואים מצ'-אפ שהם אומרים לעצמם - אני יכול להתמודד עם השחקן הזה. אלה עם הביטחון העצמי גם אומרים לעצמם שאם הם מביאים את ה-A GAME שלהם הם לא ייספרו אותו.

אז האם אבדן כוח ההרתעה נובע מאיבוד האליפויות, כפי שרבים טוענים ?
ודאי שלא לדעתי.
כן, זה עוזר לשחקנים להסתכל על העתיד ולהגיד לעצמם שיש להם סיכוי לאליפות, לזר שמתחיל לשחק כאן להגיד לעצמו שאם הם איבדו שלוש אליפויות בעונות האחרונות, גם לו יש סיכוי לקחת אליפות.
זה עוזר, אולי, לקראת משחקים מכריעים. אם פעם הייתה הילה שמכבי לא מפסידה תארים, והיו שחקנים שהיו מגיעים עם שיתוק מסויים מהמעמד, היום לשחקנים האלה יש בסיס להאמין שהשד לא מפחיד, ומכבי מפסידה תארים. את הבסיס הזה לא היה לשחקנים של לפני האליפות של חולון.
אבל במהלך העונה, במשחקים נקודתיים, אין לזה השפעה לדעתי.
במהלך העונה השחקנים בעיקר מסתכלים על מי הולך לשחק מולם, ורואים מישהו שהם לא מפחדים ממנו. פעם, הם פשוט ראו שחקן שהם פחדו ממנו. זה היה כח ההרתעה של אז, וזה כח ההרתעה שלא קיים היום, להפך, היום קיים כח המוטיבציה ביתר שאת.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 7:53 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לדעתי שאלה יותר רלוונטית שקשורה למי שפתחת בו את הת'רד זה עוד כמה מחזורים דיוויד בלאט יאמן את מכבי. ספציפית הציטטה הזו שהבאת אמורה לשלוח אותו על המטוס/אוטובוס הביתה. להגיד שהשנה יהיה למכבי יותר קשה לקחת את האליפות (אחרי עונה שבה היא הפסידה אותה!) זה כמעט כמו האמירה ההיא של קאפלו (?) שריאל לא יכולה לנצח את ברצלונה.

ובכל אופן, ווט אלס איז ניו? מכבי של קטש הפסידה ב20 הפרש למכבי ר"ג, מכבי של אפי השתינה במכנסיים מול גיבעת שמואל לפני שניצחה אותה בקושי רב, מכבי של גרשון כמעט הודחה בפלייאוף מול קבוצה מהמקום השמיני. מכבי כבר כמה שנים טובות לא מפחידה אף אחד, גם אם היא עדיין הקבוצה הטובה בליגה ועם עליונות תקציבית ללא עוררין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 8:40 am 
Hall of Famer

ראובן, זה נכון למעט הקבוצה של 2011.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 8:54 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וזה רק מראה כמה העניין הוא תלוי ניהול ואימון. מכבי עדיין עם עליונות תקציבית גדולה על האחרות, ועל אבדן ההרתעה דיברו גם בשנות ה-90. שנים כמו 2011 עוד יהיו, גם אחרי שקבוצות הצמרת האחרות יגדילו את תקציבן. השאלה כמה מהשנים הבאות יהיו כאלה, כי ההבדל בין אז להיום הוא בראש ובראשונה מכבי עצמה ובצורת הניהול שלה, וזו השאלה הגדולה. הקבוצות האחרות מגדילות את תקציבן ומתמקצעות, וכל הכבוד, אבל עדיין השאלה הגדולה היא מכבי והצורה שהיא מתנהלת.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 9:11 am 
Hall of Famer

מה שמדאיג אותי בנוגע למכבי מבחינת העתיד הוא לא ברמה העונה הנוכחית, אלא העונות הבאות. התחושה היא שהניהול של מכבי ת"א , שהוא אינו אותו ניהו לשהיה בעבר, אינו טוב. בשנים הלא טובות בשנות ה-90' יכולת, לפחות ברמה המקומית, לסמוך על שמעון מזרחי בעיניים עצומות. היום שמעון כבר לא אותו שמעון של אז, דור ההמשך לוקח את המושכות לידיים וזה לא נראה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 9:19 am 
Hall of Famer

בהחלט. 92-93 היתה נוראית אבל היא היתה גליץ׳ מובהק, ומכבי שינתה פאזה ואף אסטרטגיה וחזרה לדרוס למשך עשור ומחצה. מה שקורה בשנים האחרונות לעומת זאת זה לא גליץ׳ אלא גלישה חופשית.

לא יודע מתי זה קרה בדיוק, אבל הפעם האחרונה שהרגשתי שיש אסטרטגיה ומחשבה בבניית הקבוצה,ושלא מדובר באסופת שחקנים מקרית, היתה בעונת סופו הראשונה, עם פרקינס, פארגו ואידסון. מאז הכל פשוט התחרבש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 9:31 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
זה מה שאמר דייויד בלאט אחרי ההפסד לנס ציונה:
דייויד בלאט כתב:
'כשאתה נותן למישהו הזדמנות לנצח אותך, אז המוטיבציה שלו עולה'', פירגן בלאט לקבוצה שניצחה אותו, אבל גם נגע בנקודה הכואבת מכולן: ''הובלנו את הליגה בשנים האחורונות, בפער גדול, וגם ידענו לקחת את האליפות. השנה זה כנראה יהיה קשה יותר כי זה כבר לא כך''.

http://m.sport5.co.il/Pages/Article.asp ... eId=156851
(מצטער על הקישור הסלולרי)

רציתי לשאול את דעת מועצת החכמים, אחרי שהתווכחתי עם המושבע ה-13 בתרד אחר.

האם מכבי באמת איבדה את כוח ההתראה, או שפשוט היא קבוצה שלא בנויה נכון ולא טובה מספיק ושאר המאמנים לא פראיירים ומזהים את זה ומנצלים את ההזדמנות?

אם נשאיל דעה שקראתי בתרד המחזור, היקמן, רייס, יוגב, גייק כהן, לנדסברג, נעימי ואולי שכחתי חלק, הם שחקנים בינוניים גם לרמה הישראלית שישתלבו מצוין בקבוצות אחרות מבלי שנרגיש שיש פה שחקן שהוא מעל הליגה והוא לא במכבי.
האם זוהי הנקודה וברגע שיתאפסו על עצמם המושכים בחוטים (אם זה יקרה) ויבנו קבוצה טיפה יותר חזקה יחסית לתקציב, יחזור גם כח ההרתאה, או שמכבי באמת איבדה את זה ואפילו אם היו משחקים פה בו מקאלב כרכז, קרסטיץ כסנטר ורודי פרננדז כגארד (אוי, להקיא רק מהמחשבה) עדיין היינו רואים מותחנים נגד קבוצות שהתקציב שלהם שווה ערך לשווי מגן הזיעה של רייס?

הרמת להנחתה. לא סתם אמרתי ועובדה :
שתי קבוצות שלא חולמות אפילו על פלייאוף עליון (השנה ארבע יהיו בפלייאוף העליון) ,עם רוטציה של 6/7 שחקנים ביום טוב
הגיעו למשחק מול סגנית אלופת המדינה כאשר רק בייבי שאק שווה את תקציב השחקנים של כל השחקנים שלהם
להזכירכם באלקטרע יש 5 שחקנים מהשנה שעברה וזו רק תחילת העונה. נס ציונה וחולון הרבה פחות מחוברות ובכל זאת
באו והסתכלו להם בלבן של העיניים נתנו להם בראש
הרגשה שלי : זה הולך להיות יותר גרוע , או יותר טוב , תלוי מאיזה זווית מסתכלים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 9:55 am 
Sophomore

כל עוד יש את החוק הישראלי , מכבי לא מפחידה אף אחד.

מכל החוקים המפגרים של הליגה כולל פיינל פור וחוקי ההשאלה , החוק שפגע במכבי הכי הרבה זה החוק הרוסי\ישראלי.

זה גם החוק שפגע הכי הרבה בקבוצות המשחקות ב 2 מפעלים כי הוא מחייב אותך להחזיק לפחות 4 ישראלים בקבוצה.

אזי קידום השחקן הישראלי לא כל כך ראינו ולראייה הנבחרת , אבל הורדה "אלגנטית" של מכבי לרמת הליגה , ראינו גם ראינו.

כי כשמאמן עסוק בחישובי תעודת זהות , אין לו יכולת באמת להשפיע על מהלך המשחק ובעל כורחו הוא נגרר אחרי המאמן עם הקבוצה הקצרה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:09 am 
Sophomore

קלעתי לדעת זקנים:

הבוקר מאיר טפירו הסביר בגל"צ את הדברים: "בשנים האחרונות למכבי תל אביב היה יתרון ברור עם הישראלים. השנה היא איבדה את ליאור אליהו, שהיה הישראלי הכי טוב בליגה. עם החוק הרוסי השנה אין למכבי יתרון עם הישראלים. הליגה פתוחה. החוק הרוסי מצמצם פערים. עם הישראלים שיש בליגה, הכול יכול לקרות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:18 am 
Junior

אני לא מסכים בכלל.
עדיין, ישראלים זה רק 2 עמדות מתוך 5 על המגרש, וגם שם - הישראלים הצהובים אלה השחקנים שנבחרו בפינצטה ונחשבים לטובים ביותר בליגה. כך זה אמור להיות לפחות, זה שהמנהלים כושלים זה משהו אחר.
ב-3 עמדות נוספות על המגרש לצהובים יש יתרון עצום בכך שהם מעלים 5 זרים בסגל במקום 4 אצל רוב הקבוצות, ובכך שהזרים שהם בחרו, כל אחד מה-5, נבחרו במחיר גבוה פי 5-10 מהזרים היריבים שלהם.

לתלות את היכולת החלשה של מכבי ת"א בחוק הרוסי זה לטמון את הראש בפרקט, או לחפש אשמים בכל מקום אפשרי מחוץ לקבוצה עצמה.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:23 am 
Sophomore

אי אפשר לנהל משחק שאתה חייב בהרכב תעודות זהות מסויימות.
מכבי הצליחו (יחסית) בשלב ה טופ 16 בעונה שעברה רק בגלל שבלאט לא היה כבול לחוקי הליגה הישראלית ושיחק רוב הזמן עם 4 זרים בהרכב.

עם נעימי וטיוס על אזרחי , בלאט בליגה תלוי לחלוטין בקפריזות של אוחיון וביד של בלו , היות ואוחיון במרעו הוא נזק לקבוצה ובלו ביום קליעה בינוני\ רע יותר מזיק ממועיל , כל הקבוצה נראית רע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:25 am 
Hall of Famer

אגב, אם ואולי כאשר, בלאט יפוטר, מי יבוא במקומו? וויציץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:26 am 
Sophomore

נורטון כתב:
אגב, אם ואולי כאשר, בלאט יפוטר, מי יבוא במקומו? וויציץ?

גודס. החל מיום שישי בערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:26 am 
Junior

אם הם באמת רציניים ?
פיני, דן שמיר, מי שהם לא ירצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:29 am 
Sophomore

לאומית כתב:
אם הם באמת רציניים ?
פיני, דן שמיר, מי שהם לא ירצו.

שמיר לא יעזוב באמצע תפקיד בצסק"א.
פיני ופדרמן לא באים טוב ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:36 am 
Junior

מאיפה הבאת את השטות הזו ?
אם תגיע לשמיר הצעה לשמש כמאמן מכבי מסינה ישחרר אותו באותה השניה.
פיני ופדרמן כבר מזמן ביחסים טובים.

יחד עם זאת, לא נראה לי שבלאט יפוטר בתקופה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:40 am 
Junior

Equilibrium כתב:
אי אפשר לנהל משחק שאתה חייב בהרכב תעודות זהות מסויימות.
מכבי הצליחו (יחסית) בשלב ה טופ 16 בעונה שעברה רק בגלל שבלאט לא היה כבול לחוקי הליגה הישראלית ושיחק רוב הזמן עם 4 זרים בהרכב.

עם נעימי וטיוס על אזרחי , בלאט בליגה תלוי לחלוטין בקפריזות של אוחיון וביד של בלו , היות ואוחיון במרעו הוא נזק לקבוצה ובלו ביום קליעה בינוני\ רע יותר מזיק ממועיל , כל הקבוצה נראית רע.

עזוב, זה לא רציני כלל וכלל.
לא ה"אי אפשר לנהל משחק", כי כולם פועלים לפי אותם חוקים ואת המשחק שבלאט לא יכול כביכול לנהל גם נדב זילברשטיין וליאור ליובין אמורים לא להצליח לנהל.
לא ה"מכבי הצליחו רק בגלל שבלאט לא היה כבול", כי נובמת. אין אף עדות או רמז קטן ביותר לכך שזאת סיבה או גורם כלשהו להצלחה, וגם אם אפשר להעלות את זה כהשערה, אני יכול לחשוב על 10 סיבות מוצקות יותר.
ובודאי לא ה"תלוי לחלוטין בקפריזות של אוחיון וביד של בלו", כי נובמת פשוט עצום בגודל שיהרוס את הפורום. זה תירוץ זה ? ליאור ליובין תלוי בקפריזות של גוני, שחקן שעולה רבע מיוגב.
כל מאמן בליגה תלוי בקפריזות של השחקנים שלו, רק שעל הקפריזות של השחקנים של בלאט שולם פי 5-10 פר כל שחקן.
זה פשוט תירוץ מגוחך, דומה ומזכיר מאוד את זה של בלאט על כך שהיקמן פצוע לו ולכן הוא מפסיד לקבוצה עם פחות מעשירית התקציב שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:43 am 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
כל עוד יש את החוק הישראלי , מכבי לא מפחידה אף אחד.

מכל החוקים המפגרים של הליגה כולל פיינל פור וחוקי ההשאלה , החוק שפגע במכבי הכי הרבה זה החוק הרוסי\ישראלי.

זה גם החוק שפגע הכי הרבה בקבוצות המשחקות ב 2 מפעלים כי הוא מחייב אותך להחזיק לפחות 4 ישראלים בקבוצה.

אזי קידום השחקן הישראלי לא כל כך ראינו ולראייה הנבחרת , אבל הורדה "אלגנטית" של מכבי לרמת הליגה , ראינו גם ראינו.

כי כשמאמן עסוק בחישובי תעודת זהות , אין לו יכולת באמת להשפיע על מהלך המשחק ובעל כורחו הוא נגרר אחרי המאמן עם הקבוצה הקצרה יותר.

מעניין , הייתי בטוח שבעונה שעברה מכבי נורא נורא רצתה לחזור לחוק הרוסי....... כנראה שבכל מקרה החוקים הם "כדי לפגוע במכבי".....

אגב , דווקא את קידום השחקן הישראלי אנחנו רואים די טוב בתחילת העונה הזאת.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:45 am 
Hall of Famer

גם אם מכבי חוזרת לעצמה, לפי חשבוני ייקח לה לפחות עוד 3 מחזורים כדי להגיע לטופ.
וגם זה רק בתנאי שקבוצות הצמרת של היום (הזוי - הרצליה,חולון, הפועל ת"א,אילת,נס ציונה) יתחילו להפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:46 am 
Sophomore

למכבי יש את לאנדסברג, בלו וטיוס על תקן "ישראלים" בסגל ומה שהכי פגע בהם זה החוק הרוסי... פחחחחח, ההזיות של אוהדי מכבי מחמירות ביחס ישיר להופעה של הקבוצה שלהם.

נערך לאחרונה על ידי Luiscola בתאריך ג' אוקטובר 29, 2013 10:47 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 10:46 am 
Hall of Famer

לי אין בעיה שירדו מהחוק הרוסי, כל עוד יגבילו לשלושה זרים. מוכן לזה, אקויליבריום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 11:00 am 
Hall of Famer

מילא 3 זרים , שנה שעברה הם העדיפו את החוק הרוסי על 4 זרים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 29, 2013 11:03 am 
Junior

"ספר לי עוד על איך החוק הרוסי מגביל דווקא את מכבי תל אביב..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 388 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 16  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה