סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 1:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

אז המפתיעה ביותר היא?
ספליט 1989 0%  0%  [ 0 ]
פרטיזן 1992 17%  17%  [ 2 ]
לימוז' 1993 8%  8%  [ 1 ]
חובנטוד 1994 8%  8%  [ 1 ]
ז'אלגיריס 1999 25%  25%  [ 3 ]
אולימפיאקוס 2012 8%  8%  [ 1 ]
מכבי 2014 33%  33%  [ 4 ]
סך הכל הצבעות : 12
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:29 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
האחרונות...

טוב:

יוגופלסטיקה ספליט(1989):
למה היא המפתיעה ביותר:הגיעה לפיינל פור כאנדרדוג מוחלט מול ברצלונה(בחצי הגמר) ומול מכבי תל אביב(בגמר) שניצחה אותה פעמיים בעונה ואפילו גרמה לאורי לוי להגיד שהוא חושב שהוא יכול לשחק בשורותיה במשחק ביד אליהו.
למה לא כל כך מפתיעה:עדיין מדובר בקבוצה שעונה קודם לכן לקחה את אליפות יוגוסלביה בליגה שכללה את פרטיזן בלגרד עם דיבאץ'(שהייתה בפיינל פור עונה קודם לכן) ואת ציבונה עם דראזן פטרוביץ'.בפועל הביאה שניים מגדולי השחקנים בכדורסל האירופי.

פרטיזן בלגרד (1992):
למה היא המפתיעה ביותר:כי כמו כל קבוצה יוגוסלבית צעירה היא נראית לא כזו מאיימת...כי כמעט כל המשחקים שלה באותה עונה שוחקו בכלל בפונלאברדה ולא בבלגרד,כי היה לה מאמן צעיר שעבורו זו היתה עונה ראשונה כמאמן.
למה לא כל כך מפתיעה: כי הצמד דג'ורג'וביץ'/דאנילוביץ' יהפכו לשני הגארדים המובילים ביבשת לאורך העשור,כי עבור אובראדוביץ' זה היה הראשון משמונה עד עכשיו,כי למה זה צריך להפתיע מישהו שהאלופה מגיעה מיוגוסלביה בהתחשב בזה שחמישה התארים מתוך שבע השנים שקדמו נסעו ליוגוסלביה?

לימוז'(1993):
למה היא המפתיעה ביותר:כי מעולם לא הגיעה קבוצה צרפתית אפילו לגמר גביע אירופה...כי בדרך לתואר היא גברה על ריאל של סאבוניס ובנטון של קוקוץ' וכי היא הצליחה להפסיד בדרך לתואר למכבי תל אביב של אותה עונה...
למה לא כזו מפתיעה:כי המאמן שלה היה המאמן הטוב באירופה באותה תקופה...כי יורי זדובץ',מייקל יאנג,ג'ים בילבה ורישאר דאקורי אומנם לא היו סופרסטארים,אבל בהחלט שחקנים טובים מאוד.

חובנטוד בדאלונה(1994):
למה היא המפתיעה ביותר:כי היא ניצחה ללא הביתיות את ריאל ברבע הגמר ואת אולימפיאקוס עם טארפלי ו-וולקוב בגמר...כי עונה קודם לכן,עם סגל דומה אפילו לרבע הגמר הם לא הגיעו...
למה היא לא כזו מפתיעה:כי זה השני של אובראדוביץ'...כי הסגל הזה(או דומה לו מאוד) היה הקבוצה הטובה באירופה שנתיים קודם ונפל מול פרטיזן בגמר...

ז'אלגיריס קובנה(1999):
למה היא המפתיעה ביותר:אנשים מזכירים אותה בתור אחת המפתיעות בעיקר כי מדובר בתחילת עידן הכסף הגדול באירופה וזמן חוק בוסמן שגרם לכך שהגדולות באירופה טרחו להתחמש בכל שחקן יוגוסלבי/ליטאי שנראה סביר...
למה לא כזו מפתיעה:כי היא נתנה חתיכת ריצה באותה עונה ובמעמד הפיינל פור היא ממש לא נראתה מפתיעה...כי היא הייתה מחזיקת גביע ספורטה רק עונה קודם לכן ומרבית הסגל הזה המשיך לעונה הנוכחית...כי אחד הזרים שלה היה רק שלוש עונות קודם בחמישיה השניה של הרוקיז' בNBA ואחד מכוכבי אלופת המכללות של 1995...

אולימפיאקוס פיראוס(2012):
למה היא המפתיעה ביותר:כי אחרי שנים של לוזריות שבהן היא השקיעה טונות של כסף ונפלה תמיד,בעונה פיננסית אף אחד לא חשב שהיא באמת שווה משהו ולא מעטים חשבו שאפילו את הסיבוב הראשון היא לא תעבור...כי הסגל שלה מלא בשחקנים צעירים יווניים בעונה ראשונה כפאקטורים אמיתיים בקבוצה שלהם ושחקנים שעתידם מאחוריהם(אנטיץ',פאפאדופולוס) וזרים שלא נחשבו לשמות גדולים באירופה...כי סיינה,ברצלונה ובטח צסק"א היו צריכות לפרק אותן ברבע,חצי וגמר...כי בפעם הקודמת שהיא שיחקה מול צסק"א זה נגמר בתבוסה קשה של 32 הפרש...
למה לא כזו מפתיעה: כי אומנם עונה פיננסית,אבל ספאנוליס עדיין אחד השחקנים הטובים באירופה...כי איבקוביץ' עדיין אחד המאמנים הטובים באירופה וכי הם עדיין העמידו תקציב לא בכלל...

אז מה דעתכם? מתי באמת הודהמתם?

נערך לאחרונה על ידי THE G1 בתאריך ב' מאי 19, 2014 11:25 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:35 pm 
Hall of Famer

עדיין לא קראתי הכל, אבל:
א. סחתין.
ב. מייקל יאנג של אותה עונה היה אחו שילינג סופרסטאר.

בעיניי, המובילות הן חובנטוד דאז ואולימפיאקוס. אצל כל האחרות, השחקנים התפתחו אחר כך. אז כן, לספליט היה קוקוץ' ופטרוביץ' וכאלה, אבל בדיעבד התברר שהם היו גדולים. זה אמנם הפתיע בזמן אמת, אבל...
חובנטוד ובעיקר ואלימפיאקוס - מדובר בשחקנים שתכל'ס, לא עשו יותר מדי באירופה עד היום ומהיום, כשאפילו ספאנוליס הוא לא נבארו, וגם לעולם לא יהיה גדול יותר ממה שהוא היה. בעיניי, זה מפתיע מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:36 pm 
Junior

והנה מה שאתה(נורטון) כתבת בתחילת העונה על אולימפיאקוס ואני חושב שכל הפורום הנהן בהסכמה:

ציטוט:
אולימפיאקוס: במשפט אחד: כבר לא הקבוצה העשירה מפעם, הפכה להיות מקבוצה עם חובות והמון שחקנים גדולים, לקבוצה שעדיין יהיו לה חובות אבל הרבה פחות שחקנים גדולים, ובכל זאת, יותר טוב ממה שהיה אפשר לצפות.
קומבואים: עצם העובדה שספאנוליס, ללא ספק אחד הווינרים הגדולים והסקוררים הטובים בכדורסל האירופאי פה, אומרת שהקבוצה עדיין לא מתה. גצ'בצ'יוס, רכז שכבר כמה שנים אומרים שיפרוץ ויהפוך להיות אחד הטובים באירופה, הוא החתמה יפה בהחלט. קאלין לוקאס הוא אולי לא זר ברמה של אולימפיאקוס בעבר, אבל הוא נתן קריירה יפה במישיגן סטייט. איכות בגארדים יש, עומק – לא ממש.
סווינגמנים: קצת פחות איכות. שני אמריקאים בדרג המאד בינוני באירופה, היינס שמגיע עם 12 נקודות אשתקד בממוצע בבמברג, ומאט האוורד שמגיע הישר מהמכללות. פרינטזיס לא רע ,אבל לא הרבה יותר מאשר שחקן רוטציה ככה ככה. פלקאנוס ופפניקולאו (אלא אם יפתיע ) אפילו קצת פחות. בהחלט לא איכותי.
גבוהים: פפדופולוס הוא ללא ספק אחד הסנטרים היותר לא יציבים, שלא לומר מאכזבים בקריירה שלהם. מה שלא אומר שהוא לא יכול לתת עונה מפלצתית אם הכל מתחבר ,אבל ספק אם זה יקרה. קסליי, אבל יותר ממנו פרו אנטיץ' זה יופי של צמד פאוורים. גלינדאייקיס הוא בסופו של דבר עציץ.
במקרה הטוב: גצ'בצ'יוס מבטיח ומקיים, ספאנוליס קולע בצררות. פפדופולוס גדול על כל הליגה. אולימפיאקוס מגיעה עד ההצלבה.
במקרה הרע: שום דבר לא מתחבר, פפדופולוס מאכזב כצפוי, ולאף אחד לא ברור מה הם חשבו כשהם הביאו שלושה זרים שלא עשו כלום בחיים – הולכים הביתה כבר אחרי סיבוב אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 10:49 pm 
Hall of Famer

נכון מאד, ואני עדיין חושב שעל הנייר, מדובר בקבוצת סיבוב שני, על גבול ההצלבה.

ולכן בדיוק, הם כל כך מפתיעים. כאמור, זכור לי שמאד הופתעתי גם עם חובנטוד. אם האחרות, או שהייתי צעיר מדי ולא הכרתי (התחלתי להתעניין בערך בתחילת עונת לימוז') או שלא הופתעתי כל כך (קובנה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לאולימפיאקוס צריך לתת עוד נקודת בונוס כי זה לא רק שאף אחד לא ספר אותם בתחילת העונה, ולא רק שהם ניצחו בדרך לתואר כנראה את שלוש הקבוצות הכי טובות באירופה השנה (או לפחות אלה שנחשבו לכאלה), אלא שגם הגמר עצמו היה סנסציה בדרך שבה הוא התנהל. כמה קבוצות חזרו מפער כזה בדרך לתואר, לא כל שכן אחת האנדרדוגיות שצוינו כאן?

מה שכן, ה"למה לא"ים של ספליט ופרטיזן כנראה אומרות שכדאי לחכות עם השיפוט הזה עוד שנתיים-שלוש. לך תדע מה יצא מהחברה האלה של אולימפיאקוס.

(אה, ואהבתי את האמירה על אורי לוי. אם כי הוא סתם הצטנע - אורי לוי יכל לשחק לא רק בספליט אלא בכל קבוצה באירופה. והוא היה מראה להם מה זה שחקן שלא מחטיא, לא מאבד כדור, ובכלל לא עושה שום דבר שאסור לעשות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:29 pm 
Junior

אחלה ת'רד. לא יכול להגיב על קבוצות שלא ראיתי בזמן אמת (פרשנות בדיעבד היא הכי קלה) ולכן ספליט בחוץ.

נלך לשורה התחתונה - לימוז'. אין ספק בכלל. בדאלונה היתה קבוצה נהדרת ואחת הטובות באירופה, לא זכיה מפתיעה. כנ"ל ז'לגיריס ב99 שאולי עלתה כאנדרדוג למשחק הגמר מול המכונה של מסינה אבל גם היא היתה קבוצה יוצאת מן הכלל שנתנה עונה אירופית נהדרת (ולמיטב זכרוני גם לקחה את ספורטה שנה לפני כן). לחצי הגמר למשל מול אולימפיאקוס הגדולה הם עלו פייבוריטים ועשו מהם קציצות. אם טיעון הסגל רלוונטי לגבי פרטיזן 92' אז בטח לגבי ז'לגיריס. אנחנו יודעים לאן המשיכו השחקנים שלהם מאז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:48 pm 
Hall of Famer

האמת היא שהשחקן היחיד מזלגיריס שיצא ממנו משהו, הוא אדני שאכן היה אחד הפוינטים הטובים בתחילת שנות האלפיים באירופה. זידק מעולם לא הפך להיות כוכב אמיתי באירופה, אנתוני בואי היה כוכב, אבל לפני ז'לגיריס. ומצ'יוליס... נו. לא זוכר כבר מי עוד שיחק, אבל לא נראה לי שהיו שם גדולות ונצורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 14, 2012 11:58 pm 
Junior

אתה לא רציני, נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 12:04 am 
Hall of Famer

רגע, נכון. גם שטומברגאס היה שם. אף פעם לא אמרתי שהזכרון שלי משהו. אז מה יש לנו.
אדני ושטומברגאס - כוכבים אירופאיים אמיתיים.
בואי - גם, אבל די בסוף הדרך.
זידק - סנטר עב בשר ולא נגרי לגמרי. טופ 10 באירופה בזמנו.
מצ'יוליס - נו.

לא קבוצה רעה בכלל על הנייר, כשחושבים על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 1:13 am 
Sophomore

טוב, גם אני לוקה בחסר בשנים, אבל זוכר את האליפויות של לימוז' ובדאלונה מגיל צעיר.
לז'לגיריס קצת קשה לי לקרוא הפתעה גדולה, כי באמת, כמו שמניתם פה, הקבוצה הזאת היתה משופעת כוכבים ושחקנים צעירים מוכשרים. גם האחים ז'וקאוסקס היו שם וגוסטאס יקירנו.

אולימפיאקוס, לפחות מבחינת הסיפור שלה, מהשנים הארוכות ששפכו שם מיליונים, לעונה סופר פיננסית עם מאמן מיושן ושחקן על אחד. איך שהם עברו שלב אחרי שלב בבינוניות יחסית, עד שבשלבים המכריעים הם היו גדולים. גם משחקי הגמר וחצי הגמר עצמם משפיעים פה - בארסה וצסק"א היו פייבוריטיות ברורות לגמר היורוליג הזה, שתי קבוצות העל של המפעל. והגמר.. להיות במינוס 19, אחרי רבע ראשון של 7 נק' ומחצית ראשונה של 20, באחוזי קליעה עלובים ובלי שום סיכוי נראה להגיע ל50 נק', ואחרי כל זה לעלות ליתרון בפעם הראשונה 0.7 שנ' לסיום ולנצח. לא פחות ממדהים.
אם מסתכלים על נק' פתיחת העונה והציפיות מהקבוצה לעומת הסיום, לא בטוח שזאת הקבוצה הכי מפתיעה, אבל הסיפור שלה בכללותו הוא כנראה הכי מיוחד שאני זוכר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 10:19 am 
Junior

אולימפיאקוס שונה במובן הזה שגם חודשיים או שלושה בתוך העונה, אף אחד עדיין לא ספר אותם. הם נתנו סיבוב ראשון בינוני (אם כי בדיעבד, בבית קשה מאוד) ורק החל משלב הטופ16 העלו את הרמה והגיעו לשיא בדיוק במאני-טיים. זה עומד "לזכותם" אולי מבחינת פקטור ההפתעה מול לימוז', למשל שאני לא הערכתי בכלל (וגם ראיתי מפסידה כאן ביד אליהו לאחת הקבוצות העלובות של מכבי אי פעם באירופה) אבל כן היתה קבוצה דומיננטית מהג'אמפ בול הראשון של העונה. גם אם לא בקליבר של אולימפיאקוס/בנטון שהצליחו להעיף בדרך לתואר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 8:23 pm 
Hall of Famer

טוב, נעבור על הקבוצות לפי זכרוני.

האליפות של ספליט הייתה הפתעה גדולה, אבל אולי פחות מאיך שזה נראה. כשהקבוצות הגיעו לפיינל פור אני זוכר שחשבתי על ספליט כמו על פרטיזן של דיבאץ'. קבוצה שלא הייתה מוכרת, אבל מאד מוכשרת. לא חשבתי שהם יקחו את הגביע, אבל ניתן היה לראות שהם יריבה ראויה. אני חושב שיותר מההפתעה בגמר על מכבי, ההפתעה הגדולה הייתה בחצי הגמר כשהם ניצחו את ברצלונה של אאודי נוריס וסן אפיפניו, שהיו הקבוצה הכי טובה באותה עונה לפי זכרוני. כמובן שבמבט לאחור לא מדובר בהפתעה בכלל, כי ספליט החזיקו בכמה מגדולי השחקנים בכל הזמנים באירופה ובסגל מעולה באופן כללי. אם כבר ההפתעה היותר גדולה בעיני באה באליפות השלישית של ספליט. לא זוכר מה היה המאזן שלהם במהלך העונה, אבל הם היו אלופה שהופשטה מלא מעט מנכסיה. 2 הגבוהים הפותחים - ראדג'ה אחד משני הכוכבים הכי גדולים וגוראן סובין עזבו. איוונוביץ' שהיה שחקן הקלאץ' גם הוא נטש. בעיקרון זאת הייתה ספליט של קוקוץ' ועוד אחד, זורן סאביץ' שנתן משחק גמר ענק והביא במו ידיו את הגביע לספליט.

פרטיזן היא כנראה הקבוצה האלמונית ביותר מכולן. נכון שדנילוביץ' וג'ורג'ביץ' הפכו להיות מגדולי שחקני אירופה, אבל הם בערך היחידים מהקבוצה הזאת שהיו בעלי חשיבות שניתן לזכור. רבראצ'ה הינוקא הבליח ל-14 דקות בגמר, אבל הוא לא היה משמעותי. את החמישיה השלימו סטבנוביץ', קופריביצ'ה ודראגוטינוביץ' שאני לא שמעתי עליהם מעולם עד לפני 5 דקות שפתחתי את האתר של יול"ב. עוד שותפו שניים שמוכרים לכדורסל הישראלי - סילובאד ואיבו נקיץ'. אני זוכר שהניצחון על חובנטוד שנחשבה לקבוצה מעולה היה הפתעה מרעישה. לדעתי פרטיזן בהחלט יכולה להיות בדיון ביחד עם אולימפיאקוס.

לימוז' ממש לא בכיוון של האדומים מפיראוס כשמדברים על הפתעה. הצרפתים היו קבוצה מנוסה במפעל. ב-90 הם אפילו הגיעו לפיינל פור. במהלך אותה עונה היתה הרגשה שלימוז' היא בועה שתתפוצץ ברגע שתשחק מול קבוצת התקפה איכותית וההגנה המפחידה שווה המון, אבל האימפוטנציה ההתקפית בסוף תכריע את לימוז'. הסתבר שמייקל יאנג (שראו בזמן אמת שהוא סקורר ענק) מספיק כשהיריבות בפיינל פור לא מצליחות לעבור את ה-55 נק'. תמונת הפיינל פור באותה עונה די עגומה. אלו היו 2 הקבוצות שלימוז' עברה בדרך. לבנטון היה את טוני קוקוץ' הענק וגם את טרי טיגל עם ניסיון אן.בי.איי, אבל השחקן השלישי בהיררכיה היה רוסקוני ושמות כמו מיאן, ויאניני, ג'אקופיני ופלקני קיבלו דקות משמעותיות. לריאל היה את סבוניס ומסביבו מעט מאד. היה זר בשם בראון (ההוא של האליפות השניה של מילנו?) ואת ביריוקוב המזדקן וגם את אנטוניו מרטין שמעולם לא הגיע לרמת אחיו וזהו בערך. מה שאני זוכר מהאליפות של לימוז' זאת לא סנסציה, אלא פשוט באסה שככה נראה הכדורסל באירופה. לא שלימוז' היו פייבוריטיים, אבל גם לא זכור לי נפילה מהכיסא. הם הפגינו יכולת מאד עקבית לכל אורך העונה (למעט כמובן המשחק מול מכבי).

חובנטוד באדלונה היא ממש לא הפתעה גדולה. נכון שהיא הייתה הקבוצה הפחות מתוקשרת מבין הקבוצות שהגיעו לפיינל פור ומפגן הכוח של היווניות ביד היה בהחלט מרשים. אבל באדלונה הגיע רק 2 עונות קודם לכן לגמר. היא החזיקה בצוות מאד מאד מנוסה ומנצח. הייתי משווה את הניצחון של בדאלונה לניצחון של פאו ב-2009 או ב-2002. לא הקבוצה הכי טובה בפיינל פור, אבל בהחלט כוח משמעותי ולא הפתעה כזאת.

וכאן הגענו לקבוצה שהכי הפתיעה אותי מכולם, כלומר עד העונה. נכון שת'יוס אדני לקח אליפות מכללות ונתן עונת רוקי חביבה, אבל הוא גם נזרק מהאן.בי.איי ואם אני לא טועה היה בעונתו הראשונה באירופה. בואי היה זר איכותי, אבל אחד שהסתובב באירופה ולא בדיוק כתש את היבשת. הצעירים הליטאים אכן היו צעירים ולמעט שטומברגאס אף אחד לא בדיוק קרע רשתות באירופה ברמות שאנחנו מדברים עליהם. כמו ספליט ב-89 לא ממש חשבו שז'אלגיריס תהווה יריב בחצי הגמר לאולימפיאקוס האימתנית עם טארלאץ' בשיאו וגם גולדווייר, ג'וני רוג'רס ואריאן קומזץ' וכמובן המאמן איבקוביץ' (קתרזיס על ההפסד הגיע העונה). אבל הניצחון על אולימפיאקוס עוד היה מובן לעומת הגמר. את הכוח של קינדר צופי ערוץ 1 יכלו לחוש בצמד המשחקים בהם המשינה של מסינה כתשה את קטש (חזק במשחקי מילים). במהלך העונה הבולונזים נאבקו עם פציעות לכוכביהם ולא הכי הרשימו, אבל זה היה ברור שאם הכוכבים יחזרו, אז אלופת אירופה היוצאת תהיה גם האלופה הנכנסת. רק עונה קודם לכן אותו סגל כמעט (מינוס סאביץ' שכבר היה אחרי שיאו) לקח אליפות סופר דומיננטית. הקו האחורי של ריגודו, דנילוביץ' ואחד מצמד הבוקסרים אביו/סקונוקיני היה לאותו זמן אולי הטוב ביותר אי פעם והקו הקדמי היה מלא בשר, שומר ומרביץ. בגמר מה שניצח לליטאים את המשחק היה ההגנה. הסייז של המגדלים בפנים סגר את הצבע בפני בולוניה, הגנה אגרסיבית ונשכנית הוציאה את האיטלקים משיווי משקל וכמובן קליעות מומנטום של הליטאים בכל רגע משבר היו האצבע בסכר שבמקרה הזה החזיק מעמד. ז'אלגיריס לקחה את האליפות בשנים שבהן מזרח אירופה כבר החלה להתפרק מהנכסים שלה, כשהקבוצות של הכסף הגדול זכו בגביע ואף אחד לא הימר על קבוצה מליטא שמונהגת על ידי צמד אמריקאים שתיקח את הגביע.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 9:11 pm 
Freshman

נורטון כתב:
לספליט היה קוקוץ' ופטרוביץ' וכאלה.

לספליט לא היה פטרוביץ' למיטב זכרוני. היו לה ראדג'ה, וסאביץ', וסרטנוביץ', ופראסוביץ', ואיבאנוביץ', וגוראן סובין, וז'אן טבק, ואייוי לסטר הלא משמעותי, ואפילו נאומוסקי אחד שכמעט ולא שיחק. איזה שמות, יא אולוהים. כל זה מהזיכרון, כן? יכול להיות שהיו עוד, יכול להיות שבעונה המדוברת חלקם כבר עזבו, לא זוכר בדיוק. אבל פטרוביץ'? לא זוכר שהיה שם.
אה, וכמובן, אחלה דיון. סחטיין עודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 15, 2012 10:59 pm 
Junior

כמו שרשמתי בתחילת הדיון,ז'אלגיריס לא הפתיעה אותי,אני אגב,זוכר את עצמי אומר לאחד מחבריי לתיכון בעת חצי הגמר שזו אלופת אירופה הבאה...בכל מצב,גם בתחילת העונה היא נחשבה לאחד הסוסים השחורים העיקריים באירופה לאור זה שהיא הייתה מחזיקת גביע ספורטה של העונה הקודמת והביאה שני זרים(ועוד בוסמן אחד) מאוד מעניינים(אם מישהו זוכר,הם בדקו אם עדי גורדון רוצה לחזור מפרישה ולהצטרף אליהם באותה עונה) בדמות אדני שכמו שצוין היה אלוף מכללות ושחקן החמישיה השניה של הרוקיז רק שלוש עונות קודם לכן ואנטוני בואי הותיק שעונה קודם לכן עוד היה בניקס.גם זידק היה עונה קודם בNBA...

סתם ככה בשביל ההערה,בהמשך למה נורטון כתב על אולימפיאקוס,מבט זריז על מדריך הכדורסל של 1999(של ערן סלע וירון טלפז...חבל שלא יצאו עוד כאלה)מגלה שהוא הימר על ז'אלגיריס לרבע הגמר(ליתר דיוק לא יעברו את רבע הגמר)....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 2:39 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
טוב, נעבור על הקבוצות לפי זכרוני.

וכאן הגענו לקבוצה שהכי הפתיעה אותי מכולם, כלומר עד העונה. נכון שת'יוס אדני לקח אליפות מכללות ונתן עונת רוקי חביבה, אבל הוא גם נזרק מהאן.בי.איי ואם אני לא טועה היה בעונתו הראשונה באירופה. בואי היה זר איכותי, אבל אחד שהסתובב באירופה ולא בדיוק כתש את היבשת. הצעירים הליטאים אכן היו צעירים ולמעט שטומברגאס אף אחד לא בדיוק קרע רשתות באירופה ברמות שאנחנו מדברים עליהם. כמו ספליט ב-89 לא ממש חשבו שז'אלגיריס תהווה יריב בחצי הגמר לאולימפיאקוס האימתנית עם טארלאץ' בשיאו וגם גולדווייר, ג'וני רוג'רס ואריאן קומזץ' וכמובן המאמן איבקוביץ' (קתרזיס על ההפסד הגיע העונה). אבל הניצחון על אולימפיאקוס עוד היה מובן לעומת הגמר. את הכוח של קינדר צופי ערוץ 1 יכלו לחוש בצמד המשחקים בהם המשינה של מסינה כתשה את קטש (חזק במשחקי מילים). במהלך העונה הבולונזים נאבקו עם פציעות לכוכביהם ולא הכי הרשימו, אבל זה היה ברור שאם הכוכבים יחזרו, אז אלופת אירופה היוצאת תהיה גם האלופה הנכנסת. רק עונה קודם לכן אותו סגל כמעט (מינוס סאביץ' שכבר היה אחרי שיאו) לקח אליפות סופר דומיננטית. הקו האחורי של ריגודו, דנילוביץ' ואחד מצמד הבוקסרים אביו/סקונוקיני היה לאותו זמן אולי הטוב ביותר אי פעם והקו הקדמי היה מלא בשר, שומר ומרביץ. בגמר מה שניצח לליטאים את המשחק היה ההגנה. הסייז של המגדלים בפנים סגר את הצבע בפני בולוניה, הגנה אגרסיבית ונשכנית הוציאה את האיטלקים משיווי משקל וכמובן קליעות מומנטום של הליטאים בכל רגע משבר היו האצבע בסכר שבמקרה הזה החזיק מעמד. ז'אלגיריס לקחה את האליפות בשנים שבהן מזרח אירופה כבר החלה להתפרק מהנכסים שלה, כשהקבוצות של הכסף הגדול זכו בגביע ואף אחד לא הימר על קבוצה מליטא שמונהגת על ידי צמד אמריקאים שתיקח את הגביע.

אני חייב להודות ששמת לי את הפיינל פור של ז'לגיריס באור אחר מאיך שזכרתי את זה, ומבחינת הפיינל פור אני מאמין שזה כמעט מפתיע כמו אולימפיאקוס של השנה. ההבדל בעיני בין ז'לגיריס 98' לאולימפיאקוס 12' הוא בעונה הרגילה - ז'לגיריס היתה סופר דומיננטית, התחברה כבר בתחילת העונה, הפסידה רק 4 משחקים כל העונה בדרך לפיינל פור. חוצמזה, צריך לזכור שאז היו לפני הפיינל פור שתי סדרות הצלבה של הטוב מ-3, ואת שתיהן ז'לגיריס לקחה בסוויפ (פילזן ואולקר). אולימפיאקוס לעומת זאת, לא הראתה דומיננטיות בשום שלב של העונה, ותמיד היתה תחושה של חוסר יציבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 2:55 am 
Sophomore

אני אציין גם את האליפות של צסק"א בעונת 05/06.
זה אמנם לא היה מפתיע כמו האליפויות שצוינו בהודעה הראשונה ובטח לא מועמדת להיות הכי מפתיעה, אבל עדיין הם היו האנדרדוג של הפיינל פור.

הרוב לא נתנו לצסק"א סיכוי מול ברצלונה בחצי הגמר.
ובסוף הם עוד ניצחו את מכבי, אחרי שכבר בארץ פינטזו על אליפות אירופה שלישית ברציפות של מכבי פלוס דיבורים על פתיחת שושלת, והקבוצה הכי אדירה שהייתה באירופה אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 3:48 am 
Sophomore

קראת עכשיו לקבוצה עם תיאו פפאלוקאס, הולדן, לנגדון וסמודיש, כולם בשיא הקריירה שלהם, מפתיעה? יותר מזה, אימן את הקבוצה הזאת מסינה, והיו לה מלא שחקנים משלימים מעולים. ברצלונה נחשבה טובה ממנה, ומכבי כבר היתה בדעיכה ולמרות שהיתה עדיין קבוצה מעולה, צסק"א לא נחשבה בזמנו להרבה פחות טובה אם בכלל.

אני חושב שאת צסק"א של 05/6 אפשר להכניס לקטגורית "לא פייבוריטית", אבל בשום אופן לא מפתיעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 8:52 am 
Senior

צסק״א בהחלט הייתה הפתעה, אבל לא מול ברצלונה כמו שבמשחק מול מכבי. מכבי באה פייבוריטית לחלוטין לגמר הזה, יותר נניח מפאנאתנייקוס בשנה שעברה מול מכבי. היה לה יתרון ברור בפנים ואת ה-MVp של היורוליג והשחקן הכי דומיננטי ביורוליג בשנתיים וחצי האלו, אנתוני פארקר. לפני המשחק מסינה אמר ש״אנחנו נכנסים ללוע האריה״ ובהחלט התכוון לזה. מכבי לשם השוואה ניצחה בגמר עונה קודם לכן קבוצה לא פחות מוכשרת מויטוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 9:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
גם אם זו היתה הפתעה, זו סקאלה אחרת לחלוטין מההפתעות שמדובר עליהן כאן. רק בשלוש השנים האלה, היתה עוד ההפתעה של טאו מול צסק"א שנה קודם לכן (הפתעה הרבה יותר גדולה) ושנתיים לפני כן מכבי, אחרי שנזקקה לנס בטופ-16 ואחרי שפיגרה פיגור דו ספרתי מול צסק"א, ניצחה אותה בחצי הגמר למרות אי-פייבוריטיות.

מה גם שאני חושב שבפראג הפייבוריטיות של מכבי היתה לגמרי על הנייר. מכבי נחלשה ביחס לעונה הקודמת (סולומון במקום שאראס) וצסק"א הפכה לקבוצה הרבה יותר טובה, וגם בעונה לפני כן צסק"א לפני הפיינל פור נחשבה הפייבוריטית הגדולה ולא מכבי.אז מסינה אמר - שמעון מזרחי אמר על מנרסה שהיא קבוצה מצוינת ושאסור לזלזל באלופת ספרד (מקווה שאני לא מתבלבל בשם, היה פעם דבר כזה), זה הופך את זה לנכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 9:54 am 
Junior

התיאור של עמוס לב מדויק לגבי מרבית הזוכות ולכן גם לדעתי לימוז' היא המפתיעה מכולן. הם היו עקביים מההתחלה עד הסוף ואת האימפוטנציה של היריבות שלהן (בעיקר בשלבים המכריעים) אפשר לייחס קודם כל להגנה המצוינת שהם שיחקו. אני כן מסכים עם עמוס שיכול להיות שבכדורסל אחר, נניח בעידן ה24 זה לא היה עוזר להם יותר מדי. לימוז' לקחה גביע בתקופה החשוכה ביותר של הכדורסל האירופי ב20 השנים שאני עוקב אחריו.

התיאור לגבי ז'לגיריס לא מדויק בלשון המעטה. הם עלו לחצי הגמר נגד אולימפיאקוס כפייבוריטים, עם כל הכבוד לשמות שהיו בסגל של האדומים. ז'לגיריס היתה חד משמעית קבוצה יותר טובה ובכלל קבוצה חזקה מאוד לכל אורך העונה. כבר בקיץ דיברו על הצ'אנס שלהם לעשות דברים יפים מאוד במפעל (אולי לא גביע, אבל בהחלט באיזור החיוג של פיינל פור). הגמר זה אופרה אחרת לגמרי ובאמת לא הרבה נתנו להם צ'אנס נגד קינדר הגדולה. גם היום אני חושב שבסדרה הם לא היו לוקחים את המכונה של מסינה. אבל זה היופי בכדורסל, ז'לגיריס נתנו משחק גמר אדיר והוציאו את אירופה מחושך לאור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 10:17 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
מה גם שאני חושב שבפראג הפייבוריטיות של מכבי היתה לגמרי על הנייר. מכבי נחלשה ביחס לעונה הקודמת (סולומון במקום שאראס) וצסק"א הפכה לקבוצה הרבה יותר טובה, וגם בעונה לפני כן צסק"א לפני הפיינל פור נחשבה הפייבוריטית הגדולה ולא מכבי.אז מסינה אמר - שמעון מזרחי אמר על מנרסה שהיא קבוצה מצוינת ושאסור לזלזל באלופת ספרד (מקווה שאני לא מתבלבל בשם, היה פעם דבר כזה), זה הופך את זה לנכון?

היה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 10:24 am 
Sophomore

משחק הקאמבק של קטש מהניקס היה נגד מנרסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 10:30 am 
Hall of Famer

לא. משחק הקאמבק של קטש מהניקס היה נגד ציבונה ביד אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 10:32 am 
Sophomore

ראובן כתב:
גם אם זו היתה הפתעה, זו סקאלה אחרת לחלוטין מההפתעות שמדובר עליהן כאן. רק בשלוש השנים האלה, היתה עוד ההפתעה של טאו מול צסק"א שנה קודם לכן (הפתעה הרבה יותר גדולה) ושנתיים לפני כן מכבי, אחרי שנזקקה לנס בטופ-16 ואחרי שפיגרה פיגור דו ספרתי מול צסק"א, ניצחה אותה בחצי הגמר למרות אי-פייבוריטיות.

למה צסק"א של 2006 היתה יותר טובה? היא עשתה עונת יורוליג הרבה פחות משכנעת. בדיעבד שיחקו שם שמות יותר גדולים כמו סמודיש ולנגדון, אבל זאת היתה העונה הראשונה שלהם והם עדיין לא היו כל כך טובים. כמובן שגם מסינה במקום איבקוביץ' זה שדרוג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 16, 2012 10:33 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
לא. משחק הקאמבק של קטש מהניקס היה נגד ציבונה ביד אליהו.

וואלה טעיתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עמוס לב ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה