התותח המפוברק כתב:
אהבתי את הנושא, האמת שאחרי הטירוף של חודש יולי עם כל ההחתמות, העסק קצת נרגע בשבועיים-שלושה האחרונים, ואפילו די יבש ומשעמם, כשגם ליגת הקיץ לא העירה יותר מדי את המתים.
מועמדות עיקריות יהיו הווריורס והספרס מבחינתי. הווריורס אמנם איבדו את דיוויד לי, אבל יקבלו בחזרה את ספייטס שהיה מצוין בעונה הסדירה + עבודה טובה על הקרשים מג'ייסון תומפסון.
הספרס הוסיפו את ההחתמות של הקיץ עם למרקוס אולדרידג' ודיוויד ווסט (וגם מריאנוביץ' הרוקי. ראיתם פעם ענק בגובה של 220 ס"מ סוחב תיק ורוד של הלו קיטי?). השאלות היחידות שנשארו לשאול הן האם לאונרד יחזור להיות MVP של סדרת גמר, האם הקו האחורי (פארקר, מילס, גרין, ג'ינובילי) מספיק בשביל להתמודד עם הספלאש בראדרס, והאם הם יהיו בריאים.
על אף שראיתי הרבה ממקמים אותם גבוה יותר, הקליפרס באים אצלי במקום השלישי. למה? כי זה הקליפרס. כי הם כבר כמה פעמים היו בסיטואציות נפלאות ובעטו בדלי. פעם זה היה סיפור דונלד סטרלינג. בעונה שחלפה זו הייתה קריסה גשר מעריב סטייל. מ-3-1 ל-3-4, אחרי שכבר הובילו ביתרון אדיר במשחק 5. איפשהו חבל לי מאוד על כריס פול. אין לי ספק שהוא סופרסטאר. אין לי ספק שהוא רכז נהדר (במשך כמה שנים אפילו היה הטוב בליגה). הוא גם ווינר, אבל משהו שם חסר. אני חושב שעוד שנה אחת שזה לא יעבוד והם יצטרכו לפרק את העסק.
יחד עם הקליפרס עומדת אוקלהומה. הת'אנדר הפסידו את הכניסה לפלייאוף בסוף העונה הסדירה. השאלה העיקרית תהיה איך קווין דוראנט חוזר לליגה. אם הוא חוזר כסקורר של 30 נק', זו קבוצה שיהיה קשה מאוד לעצור. הם התחזקו בעמדת המאמן עם בילי דונובן, שסיים את הקולג' ועבר לליגה של הגדולים. אני חושב שגם בסגל מלא ובריא הם יכולים להתמודד די טוב עם גולדן סטייט.
הבאה בתור היא יוסטון. לכאורה, הם עשו תוספת יפה עם לוסון, בעמדה שהייתה הכי חלשה שלהם כבר הרבה זמן. בפועל, לוסון במצב אישי קשה. גמילה מאלכוהול, ועונה די רעה לנאגטס. לא ברור לי גם איך ייראה שיתוף הפעולה עם הארדן, כי אבו-זקן שחקן די אגואיסט (בטח ובטח בפלייאוף), ולוסון צריך את הכדור ביד, והוא גם לא ממש יודע לשחק בלי הכדור. אני חושב שבפלייאוף הם מאוד חסרו את מוטיאונאס, ואם הוא משחק, היה להם הרבה יותר עומק מול ג"ס.
יגיעו לפלייאוף:
ממפיס - בעצם לא שינו כלום משנה שעברה. אני לא חושב שיש להם כלים לנצח 3/5 הקבוצות לעיל, אבל יכולים גם להגיע לחצי גמר מערב, ראינו אותם עושים את זה כבר בעבר.
דאלאס - נכון. הבריחה של דיג'יי הייתה משמעותית עבורם, אבל גם בלעדיו זה סגל טוב. דרון ויליאמס כנראה יתאים יותר מאשר רונדו, וגם יבוא עם יותר מוטיבציה. ווס מתיוז הוא חיזוק נהדר לעמדה 2 כי הוא יודע גם לשמור. בעמדת הסנטר אין להם אמנם את ג'ורדן, אבל הם כן הוסיפו בשר עם פצ'וליה וג'וויייייייייייייייייל מגי. ויש כמובן את נוביצקי, שהוא נוביצקי. גם בגיל 37, ובכושר גופני פחות טוב משיא הקריירה, יש לו את הקליעה, את הניסיון, את הווינריות, וזה אמור להספיק לעוד פלייאוף.
ייאבקו על הפלייאוף, מי יותר ומי פחות:
ניו אורלינס - אחרי שכמעט טעמו טעם של נצחון, הם רוצים להיות שם שוב. נשאר רק לראות מה אנתוני דיוויס יראה לנו השנה.
פיניקס - אני חושב שהאבידה של האח(ים) מוריס משמעותית. עדיין, יש להם את צ'נדלר בסנטר, וכמה שחקנים נחמדים, ובעיקר מאמן טוב שיודע לחבר את הקבוצה הזאת לכדורסל מאוד חיובי.
סקרמנטו - ג'ורג' קארל התחיל משהו טוב. באמצע היו ריבים עם בוגי קאזינס, ולדעתי זה נופח מעבר למה שזה. רונדו אמור להוסיף להם המון (וגם מתאים לסגנון של קארל), והתוספת של בלינלי תעזור להם בימים שבן מקלמור ישכח לקלוע
מינסוטה - העסק מתחיל להיבנות שם לקבוצה. וויגינס וטאונס יחד עם רוביו וזאק לווין זו קבוצה שיהיה מעניין לראות, גם אם הסיכוי שלהם להגיע לפלייאוף הוא לא גבוה.
לייקרס - זו אולי העונה האחרונה של קובי. אני חושב שברור לו שאין לו יותר מדי הישגים להשיג. ועדיין, אמורה להיות קבוצה נחמדה, עם היברט בסנטר, ג'וליוס רנדל שיחזור מפציעה, סוואגי פי, ג'ורדן קלרקסון, ראסל והוד קוביותו.
לא רלבנטיות:
יוטה - לא מבין למה אנשים חשבו שהקבוצה הזאת הולכת לאנשהו. קבוצה מחורבנת בלי שום כוכב. מי החליט שסגל כזה מגיע לפלייאוף?
פורטלנד - עשו מכירת חיסול בקיץ עם אולדרידג', באטום, רולו ומתיוז. חראם על לילארד.
דנבר - אני חושב שאחרי אליפות העולם שנה שעברה, הרבה אנשים ציפו וקיוו שקנת פאריד יעשה איזושהי קפיצת מדרגה. זה לא קרה. לא רק שלדנבר אין מה למכור, רוב השחקנים גם לא ממש מעניינים (אולי מודיאיי הרוקי)
כמה נק' בנוגע למה שכתבת
1. תודה
אכן יבש מ א ו ד בקיץ.
2. לא יודע אם כריס פול ווינר. משהו בקליפרס לא מתרומם (פספוס גדול בפלייאוף האחרון) למרות כשרון גדול. כמנהיג הקבוצה, שמחזיק בכדור ברוב ההתקפות (שלא לדבר על רוב ההתקפה) הוא לא נקי מאשמה...
3. השילוב בין לאוסון לבין הארדן, בייחוד ברגעים מכריעים, הוא נקודה מעניינת ונכונה בעיניי. נצטרך לחכות ולראות. אני מאמין שלאוסון יגיע בכושר טוב לעונה, על אף הבעיות האישיות הלא פשוטות.
4. יפתיע אותי מאוד אם דאלאס יגיעו לפלייאוף. אמנם נוביצקי וקרלייל מוליכים את הקבוצה אבל דרון וויליאמס הוא לדעתי אחת מהסיבות שבגללן הנטס לא עשו כלום בשנים האחרונות.
5. הקינגס יתרסקו לדעתי, על אף סגל לא רע בכלל ששווה אולי פלייאוף. יש שם פוטנציאל לפיצוץ וטרייד באמצע העונה על בוגי או פיטורי המאמן או שניהם ביחד סטייל יוטה.
6. הלייקרס ממש לא רלוונטית בעיניי. יפתיע אותי אם ייאבקו על הפלייאוף אחרי החודש הראשון של העונה.
7. יוטה רלוונטית בגלל ההגנה שלה.
8. מודיאיי מעניין. כל השאר מסכים שלא ממש (אם כי פאריד, גם כמו שהוא בלי קפיצה משמעותית יכול לשחק תפקיד חשוב בקבוצה אחרת).