המשחקים היום: ב8. אפס מארחת את לימוז', אפס בתקופה נוראית, למעשה חוץ מנצחונות על אותה לימוז' ועל מילאנו הכושלת, הכל הפסדים, כולל שתי הפסדי בית אחד מצבדיטה, הפרויקט של איבקוביץ' שנראה טוב בעונה בעונה שעברה, מאבד גובה, גם בליגה הטורקית הם נראו אומללים למדי מול בשיקטש, עשו קיץ נהדר על הנייר, הוסיפו את שחקן ההגנה של היורוליג מתחת לסל, הביאו קלעי אבסולוטי שנותן מעל 50% מהשלוש באופן די עקבי הביאו דריק בראון. פשוט לא ברור. אם אני חייב לנחש מה דופק אותם אז אני מפנה אצבע מאשימה לגריינג'ר, רכז מעצבן, עם קבלת החלטות של ילד קפריזי הורטל לבד לא מספיק. גם הכישלון עם טיוס משפיע, כי התרומה האפסית שלו בצירוף הפציעה של קרסטיץ' מדללת את הקו הקדמי שלהם. קרסטיץ' בצבע עם יכולת החפירה והמסירה שלו היא פתרון להרבה מצבים בהתקפה. על לימוז', האמת לא יודע כלום ולא טרחתי לראות אותם בכלל העונה.
ב9. באמברג מארחת את מלאגה, מפה לשם החבורה הטובה (אבל לא טובה מאוד) של פלאצה מצליחה לדרוס את היורוליג, הקבוצה היחידה בלי הפסדים בכל המפעל, המאזן משקר מאוד ולראיה מאזן 3:3 (בפעם האחרונה שבדקתי) בליגה הספרדית, הם רחוקים מלהיות קבוצת על, אופתע מאוד אם הם יגיעו לפיינל פור. אבל סו פר סו גוד. לדעתי ג'קסון עושה את ההבדל, לאיש יש אנרגיות בלתי נגמרות, בדיוק מה שטבק מחפש, אחד שמתחיל הכי מהר ואז רק מגביר עד הסוף, למי שרוצה להבין על מה אני מדבר שיחפש את הרבע האחרון במשחק במוסקבה. הרוטציה של פלאצה אומנם אוטומטית אבל בכל דקה יש על המגרש הרכב שמתאים לשחק ביחד ככה שכמעט אי אפשר לתפוס אותה בדקות רעות. באמברג קבוצה עקשנית, כמעט בלי כישרונות, אבל רכז סקורר אחד, ניקולה מאלי אחד שפורח מאז שיצא מהמועדון המקולל באירופה, עוד שישה שחקנים קשוחים וממושמעים עם מאמן יצירתי, מביאים אותם ליופי של עונה ביורוליג וזה עוד לפני שדיברנו על האליפות הנאה שהם לקחו לאלבה ובאיירן. הרבה עיניים צהובות יופנו לכיוון המשחק הזה (אחח איזה קלישאה) ניצחון של באמברג והיא עוזבת סופית את ביצת הירוקאפ ומשאירה שם את מכבי, ודרושפקה לבד (סאסרי הייתה חתומה שם עוד לפני שהתחילה העונה) הפסד של באמברג ויש מצב שהמשחק במנורה מבטחים יהיה ראש בראש. הפרש שני משחקים לבאמברג, נמחק ובהפרש הנכון מכבי עוברת את באמברג. תסריט אפשרי אם לא לוקחים בחשבון את איך שמכבי משחקת עד עכשיו
ב9:45: פאו מארחת את קובאן, פאו במצב קצת יותר טוב ממכבי, כי למזלה יש לה את קרשיאקה ולא דרושפקה, ואם מוסיפים את הפולנים שירדו עוד לפני שהתחיל הטורניר, אז היא יכולה גם להפסיד היום לקובאן ועדיין להיות פייבורטית לעלות מהמקום הרביעי.
ב10: סאסרי מארחת את דרושפקה. אני לא מסכים עם רוב כתבי הכדורסל והפרשנים שנוטים להגדיר את דרושפקה כקבוצה בינונית, מדובר בקבוצה טובה שבנויה נכון, בטח שנראית מצויין בשביל עונת יורוליג ראשונה, חסר לה כוכב אמיתי, אבל היא מאוזנת, שומרת טוב ויש לה כלים התקפיים בסדר גמור לשלב הזה ביורוליג. בכל אופן נפילה שלה היום באיטליה ומכבי מתעוררת עם שיר חדש בלב (ר"ל)
|