סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:21 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

למי תהיה קריירה טובה יותר?
אנתוני דיוויס 30%  30%  [ 3 ]
קארל אנתוני טאונס 70%  70%  [ 7 ]
סך הכל הצבעות : 10
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: החתול או חדגבה?
הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:09 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
כעת שהעונה תכף מסתיימת, אפשר כבר אולי לשאול את השאלה המעניינת, מי הולך להיות טוב יותר: החדגבה או החתול?
שניהם צעירים, שניהם גבוהים, שניהם נבחרי 1 בדראפט, שניהם בעלי פרצוף מעניין 8) , והכי חשוב, לשניהם יש אנתוני בשם.
אחרי שפמפמו לנו את דיוויס בתור הסופרסטאר הבא, הוא דעך השנה ולא ברור אם זה תקר בגלגל או שמה שיש לנו עכשיו מול העיניים זה מה יש (ולא שמה שיש זה רע כן?)
לעומת זאת טאונס אמנם סומן כמנייה בטוחה, מצד שני אף אחד לא קטלג אותו כמישהו שהולך להפוך לסופרסטאר בטוח, הפנים של הליגה בדור שאחרי לברון אם תרצו(או שכן ואני פשוט פספסתי את זה).
אפשר להתחיל בלהשוות עונות רוקי:
דיוויס: 28.8 דקות, 51.6% מהשדה, 13.5 נקודות, 8.2 ריבאונדים, אסיסט אחד, 1.8 חסימות, 1.2 חטיפות.
טאונס: 31.7 דקות, 54.8% מהשדה, 18.2 נקודות, 10.3 ריבאונדים, 1.8 אסיסטים, 1.7 חסימות, 0.7 חטיפות.

אז המספרים נוטים בבירור לכיוון טאונס.
מעבר למספרים, לדעתי, הפוטנציאל של דיוויס אולי גבוה משמעותית, אבל עדיין אני מצביע לטאונס. יש משהו אנמי בדיוויס, הוא לא ממש מנהיג, אין לו את הדרייב של נצחון בכל מחיר ואת האופי הסקוררי הזה שיודע להשתלט על משחקים. טאונס לעומת זאת הוא אמנם החבילה השלמה בשני צדדי המגרש, אבל מה שנותן לו את האדג' זה האופי, פשוט רואים עליו את ה-passion למשחק, את התחרותיות, את התשוקה והאהבה למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: החתול או חדגבה?
הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:16 am 
Hall of Famer

עונת הרוקי של דיוויס הייתה רצופה בפציעות. זה הוריד לו את הסטט'. אם מסתכלים על החודשיים האחרונים של העונה, שבהן הוא שיחק רציף פחות או יותר, אז אנחנו מדברים על כ-16 נק', 9.8 ריב'.
נקודה שיכולה להיות לטובת דיוויס - הוא שחקן הגנה טוב מאד. לא ראיתי את טאונס השנה, אבל הבנתי שהוא לא שחקן הגנה מדהים.
נקודה שיכולה להיות לטובת טאונס - לאורך 4 העונות שלו בליגה דיוויס היה עקבי לפחות בדבר אחד, הוא שחקן פציע. עוד לא הייתה לו עונה של 70 משחקים. טאונס לא הפסיד העונה משחק אחד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:22 am 
Junior

אני לא יודע כ"כ על מה אתה מדבר, טאונס נחשב שחקן הגנה טוב מאוד. הוא נייד, אתלטי ומכסה המון שטח. חסר לו אולי טיפה מסה כדי להתמודד עם החברה המגודלים אבל כבר עכשיו הוא מגן מצויין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 10:57 am 
Hall of Famer

פוטנציאל הגנתי , כן, אבל עדיין לא שחקן הגנה מספיק טוב. תאמין לי מרוב שומרים טובים (וויגינס - פיפן הבא. רוביו - החוטף הטוב בעולם. דיאנג - גארנט אבל רק בהגנה וטאונס - דאנקן מס' 2) היה אפשר לחשוב שהקבוצה לא תהיה מס' 7 מלמטה בהגנה בליגה.
מה שכן, גם אני מאמין יותר בטאונס, ובעיקר לא מאמין במיוחד בדייויס שהוא בעיקר שחקן פצוע. הכלים של דייויס לפחות בהתקפה לא כל כך רבים, כלומר, הוא קולע מצוין מחצי מרחק, ויש לו ידיים טובות לתפיסה. אבל אין לו באמת משחק פוסט או באופן כללי משחק שבו הוא צריך לכדרר, עם הפנים או הגב לסל. הידיים של טאונס פחות טובות, אבל הקליעה שלו לא פחות טובה (למעשה, בעיניי יותר, בגלל טווח גדול יותר) ובגלל שהוא יודע לכדרר. הפוטנציאל ההגנתי גם גדול מאד, הוא אמנם פחות אתלטי מחד גבה, אבל קצת גדול יותר ואני חושב שגם אינטליגנטי יותר. (לא שזה קשה במיוחד, חדגבה הוא לא שחקן אינטליגנטי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 11:26 am 
Junior

לדיוויס יש כל מה שביגמן ארוך צריך.
קליעה נקיה מטווחים קצרים וארוכים. יכולת אדירה לרוץ ולכדרר במתפרצת. חדירה במשחק עומד. אתלטיות מתפרצת. משחק לואו פוסט. משחק פנים לסל מהיי פוסט. יכולת חסימה משובחת. קליעה נקיה מהקו. ריבאונדר טוב.

דיוויס של השנה הראשונה היה רחוק שנות אור מהיכולת שלו העונה. לא כל שחקן מתפתח ככה. טאונס נראה מאוד מוכן לליגה.

דיוויס לקח קבוצה ל45 נצחונות ופלייאוף מערב בגיל 21. זה מרשים. אני חושב שטאונס לא יעשה את זה.
הוא רשם בפלייאוף הראשון שלו 31.5 נק' 11 רב' 2 אס' 3 חס', 54% שדה 89% מהקו. תמצאו לי ביגמן שעשה כזו שורת פלייאוף בבקשה.
לא חושב שתמצאו ׁ(בגלל שילוב נק' חס' והאחוזים מהקו), אבל נניח וכן - בטח ובטח לא בפלייאוף הראשון.
הוא הפסיד בסוויפ אבל לקח את הווריורס ל4 משחקים צמודים.
https://www.youtube.com/watch?v=hkmRiwNk6HM משחק הפלייאוף הראשון של דיוויס.
https://www.youtube.com/watch?v=S20QOWcsNyA משחק 4 של דיוויס.

אין שום דבר שהשחקן הזה לא יכול לעשות התקפית. אני חולק מאוד על נורטון.
דיוויס אחד מ5 השחקנים הטובים בעולם. הוא לא פחות טוב מהארדן, ועדיף על גריפין&פול בעיני.
עונה הישגית רעה אחת - לא נורא. קרה גם לוייד, קובי, גארנט, מלו. דיוויס, כמוהם, האשם העיקרי, אבל: 1. טירייק אוואנס הלך 2. הפליקאנס הפכו מקבוצת הגנה טובה לקבוצת הגנה רעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 11:35 am 
Junior

FLASH כתב:
ל
הוא רשם בפלייאוף הראשון שלו 31.5 נק' 11 רב' 2 אס' 3 חס', 54% שדה 89% מהקו. תמצאו לי ביגמן שעשה כזו שורת פלייאוף בבקשה.
לא חושב שתמצאו ׁ(בגלל שילוב נק' חס' והאחוזים מהקו), אבל נניח וכן - בטח ובטח לא בפלייאוף הראשון.

סמפל של 4 משחקים זה לא ממש עומד לטובתו, פלייאוף אישי טוב בהחלט, כן , אבל בשורה התחתונה הפסיד בסוויפ בסיבוב הראשון ככה שהטיעון של "לא היה מישהו כזה" לא ממש מחזיק מים במקרה הזה.

בשורה התחתונה אני דווקא חושב לא רחוק ממך. דיוויס מוכשר מאוד התקפית, אבל כמו שאמרתי הבעיה שלו לטעמי היא הרבה הרבה יותר באופי מאשר בפציעות. בכלל, צריך להיזהר עם הקטלוג של שחקן כפציע כרוני, גם סטף היה פציע מאוד בעונות הראשונות, עדיין הוא כרגע השחקן הטוב בעולם בקלות. דיוויס זה לא אודן והפציעות שלו הם לא קוברות קריירה כמו אלו של רוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 12:06 pm 
Hall of Famer

לא רואה כל כך איפה משחק הפוסט או משחק הפנים לסל של אנתוני דייויס כל כך בא לידי ביטוי, אבל נניח.

והנה, סטט' שאני אוהב במיוחד מאתר VORPED. בעיקר בגלל שהיא מראה את בחירת הזריקות ואת הדיוק שלה. בזריקות מהצבע \ 2 רחוק \ 3.

אנתוני דייויס השנה: 1.15 מהצבע (48 אחוז מהזריקות שלו, שאותן הוא קולע ב 48 אחוזים). 0.85 טובים מאד אבל לא מדהימים מחצי מרחק (42 אחוז מהזריקות שאותן הוא קולע גם ב 42 אחוז דיוק), 0.96 נקודות מהשלוש (זורק 9 אחוז, וקולע ב 32 אחוז).
קא"ט השנה: 1.23 מדהימים מהצבע לזריקה, (זורק משם 55% מהזריקות וקולע ב 62 אחוז מהם), 0.95 מדהימים אבל באמת מדהימים מחצי מרחק (זורק 38 אחוז מהזריקות וקולע אותם ב 47 אחוז), ו 1.07 שזה נחמד, מהשלוש (זורק משם 7 אחוז מהזריקות וקולע ב 36 אחוז)

המספרים האלה לבד אומרים שהתקפית, קא"ט פשוט יעיל יותר. הוא לוקח זריקות נכונות יותר וקולע אותן באחוזים גבוהים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 12:26 pm 
Hall of Famer

משהו לא מסתדר עם הנתונים שאתה מביא. אנתוני דיוויס קולע מהשדה ב - 49.3%.
לפי הנתונים שלך משום טווח הוא לא קלע באחוזים האלו, אלא באחוזים יותר נמוכים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 12:33 pm 
Junior

1.15 חלקי 2 זה 58%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 12:37 pm 
Hall of Famer

צודק, טעיתי במספר אחד. הוא קולע ב 57 אחוז מהצבע (זורק משם 48 אחוז). סליחה על כך.

אגב, רק כדי לחזק את מה שאמרתי על כך שהוא לא ממש קולע כשהוא צריך ליצור מכדרור. (נתונים מתוך NBA MINER).
74 אחוז מהזריקות שלו באו מאסיסטים (כלומר, ידיים טובות וקליעה נקייה בג'אמפ שוט מחצי מרחק.) זה אחוז מאד מאד גבוה, בין עשרים הקלעים הראשונים בליגה, הוא שני רק לקליי תומפסון, הנהנה העיקרי מהאסיסטים של קרי ודריימונד שקולע 81 אחוזים מאסיסטים (למרות שהוא למד לאחרונה יותר ויותר לשים את הכדור על הרצפה). ובכלל, הממוצע שאני רואה אצל עשרים הקלעים הגדולים הוא משהו כמו 40-50 אחוז.
אם ניקח גבוהים אחרים שמן הסתם יוצרים פחות, הארדן למשל מאוססט רק ברבע מהמקרים, קרי בפחות מחצי. אז אצל קאזינס המספר הוא 58 אחוז, אצל גריפין 62 אחוז. ברוק לופז 60 אחוז, אפילו בוש שהוא האמא של הג'אמפ שוטרים הגבוהים מאוססט פחות - 69 אחוז, נוביצקי 71 אחוז, למרקוס 65 אחוז ו... קא"ט גבוה גבוה, אבל פחות מאשר דייויס- 67 אחוז מהמקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:03 pm 
Hall of Famer

קארי גם בתחילת הקריירה היה הרבה פחות פצוע מדיוויס, הייתה לו עונה אחת עם 26 משחקים, חוץ ממנה הוא לא ירד פעם אחת מ-74 משחקים, דיוויס כבר עונה רביעית ברצף לא מגיע אפילו ל-70.

קשה מאוד להעריך למי מהם תהיה קריירה טובה כי זה תלוי בין השאר איזה מערכת תקים כל קבוצה סביבם (או לחילופין, לאילו מערכות הם יגיעו בקבוצות העתידיות שלהם). אם הייתי צריך להמר, הייתי הולך על קא"ט, אני חושב שהאפסייד שלו אולי קצת יותר נמוך, אבל בגלל שעד עכשיו הוא ממש לא הראה נטייה לפציעות, גם הרצפה שלו הרבה הרבה יותר גבוהה. בכלל, ממה שראיתי את טאונס, אני לגמרי יכול להבין את ההשוואות לדאנקן משני כיוונים, קודם כל, קבלת ההחלטות שלו באופן כללי מצויינת, ואת זה אפשר לראות מבחירת הזריקות הטובה שלו וגם, אולי באופן קצת משונה, מהעובדה שמספרי החסימות שלו לא בשמיים, הוא פשוט לא קופץ לחסום יותר מדי אלא שומר על עמדה, מה שבהרבה מקרים מייצר יותר סטופים הגנתיים. הכיוון השני זה הצורה שבה הוא עושה דברים על המגרש, הוא מאוד לא פלאשי, לא עושה יותר מדי דברים שמשאירים אותך פעור פה, אבל הטכניקה שלו בפוסט מצויינת, יש לו ידיים רכות, הוא קלע עונשין מצוין לגבוה (בניגוד אגב לדאנקן שגם בשנותיו הטובות היה לכל יותר סביר, היו גם שנים שהוא היה מתחת לבינוני), כשהדבר היחיד שקצת חסר לו בעיני זה יכולות ניהול משחק. אני לא יודע אם הוא יהיה דאנקן כשהוא יהיה גדול, אבל גם דאנקן אולי לא היה דאנקן אם לא היה נוחת ליד פופ במערכת של הספרס.

לגבי דיוויס, אני באמת חושב שהתקרה שלו גבוהה יותר משל קא"ט, הוא אתלט יותר, הקליעה שלו לא פחות טובה בסך הכל (בחירת הזריקות כן פחות טובה), אבל יש לי נטייה מובנית שלא להיות מאמין גדול בשחקנים שנפצעים כ"כ הרבה, ע"ע אנדרו ביינום, ע"ע ריקי רוביו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:05 pm 
Hall of Famer

אתה מודע לעובדה שלדאנקן יש יותר מ 3000 חסימות בקריירה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:16 pm 
Hall of Famer

מודע לגמרי, אבל קודם כל, דאנקן כבר משחק איזה 20 עונות ושנית, דאנקן מגן כ"כ גדול כי לאורך רוב הקריירה הוא גם חסם המון מצד אחד, וגם לא היה מהגבוהים שקופצים לכל פייק ומאבדים עמדה מצד שני, האינטואיציה הזו של מתי לקפוץ ומתי לא זה בדיוק מה שעשה אותו לאחד משחקני ההגנה הגדולים בהיסטוריה, קא"ט עוד ממש לא שם, עוד אין לו את האינטואיציה הזו, ולשחקן פחות מנוסה, בהרבה מקרים ההחלטה הנכונה היא להישאר בעמדה ולא לנסות לחסום כל כדור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 1:50 pm 
Junior

אני חושב שהתנועות של דיוויס נראות יותר הרבה "אלגנטיות" וזורמות בהתקפה, אבל טאונס פשוט סקורר יותר טוב. הוא נע הרבה יותר טוב על התפרים ובמהלכי פיקנרול, יש לו ידים נהדרות, והוא משתמש היטב ב"חתוליות" שלו כדי להשיג את הנקודות בצבע. זה לא נראה מדהים ואלגנטי אבל זה סופר יעיל. בכלל יש בו איזה חוש טבעי לסלים שמשיג לו הרבה נקודות, משהו מהסטייל של ליאור אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 2:04 pm 
Hall of Famer

נראה שטאונס מסוגל להוביל התקפה ואילו דיוויס הוא אופציה שנייה נהדרת. לא פחות חשוב, בהגנה דיוויס הוא אוברייטד רציני. באופן כללי, מסכים שהתשוקה של טאונס ויכולת ההנהגה שלו טובים יותר. מאמין שיגיע רחוק יותר. מה גם שמיני רחוקה קצת מזל בדראפט הקרוב ות'יבודו אחד מלהיות קונטנדרית בשנים הקרובות ואילו הפליקאנס בדרך לשום מקום (כתבתי את זה והבנתי שגם לפליקאנס יכול להיות מזל דומה אבל מיני קרובה יותר מבחינת בנייה מחדש עם וויגינס ולווין וגם דיינג).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 2:11 pm 
Hall of Famer

אני עדיין חושב שלווין, וכמובן שגם שבאז מוחמד הם הרבה יותר הבעיה מאשר הפיתרון. גם רוביו לא באמת נחוץ ואפשר להביא רכזים טובים יותר במקומו.
הכישרון של וויגינס וטאונס הוא יופי של בסיס, ודיאנג הוא שחקן אינטליגנטי שצריך לסגור קו פנים מעולה של 3-4-5. מישהו שהיה יכול לעזור להם הוא סוג של דווין בוקר שהיה נותן את אלמנט הקליעה שכרגע די חסר להם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 3:26 pm 
Sophomore

קאט באמת מזכיר לי את דאנקן בהיבט של אינטיליגנציה בהגנה ולדעתי הוא יהיה מגן טוב מדיוויס. נו... הם נורא מזכירים לי את דאנקן מול גארנט בזמנו (רק שלדיוויס אין את האופי שהיה לגארנט). לא אחד לאחד כמובן... אבל ההבדלים בין שניהם דומים וראינו בסיבוב הקודם איזה שחקן היה סתם סופרסטאר ואיזה שחקן הוא אחד מהגדולים אי פעם.

ומהיכרות יחסית קצרה (ולמרות הידיעה שהם עוד שניהם צעירים והרבה יכול להשתנות, אני חושב שהפער האיכותי בן דיוויס לגארנט גדול מהפער בין קאט לדאנקן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 29, 2016 9:21 pm 
Sophomore

חדחתול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], אוהד גליל ו 27 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: