הקבוצה של 2008 הייתה קבוצה עמוקה ומאוזנת, הקו הקדמי היה מטורף: וויצ'יץ', פייזר, באטיסטה, מוריס, אליהו ובלו. היה את טריו "הבולדוגים" - ביינום, גארסיה וכספי. זו גם הייתה עונת הפריצה של הלפרין לפני שעבר לכסף הגדול של אולימפיאקוס, וכמובן בורשטיין, שארפ וקאמינגס המאכזב.
אז נכון שאין למכבי העונה את אותו עומק, מסה ושחקנים בעלי אוריינטציה הגנתית זהה אחד לאחד, אבל בהחלט יש לוחמים בסגל ושחקנים עם אוריינטציה הגנתית:
אייברסון, סמית, אוחיון, פניני, ראד (כשהוא ממוקד), סילי, ווימס (עומד על ממוצע של כחטיפה למשחק), ומילר לכשיחזור. היוצאים מהכלל הם צירבאס, גאודלוק ואלכסנדר, אבל גם בקבוצה ההיא היו שחקנים "רכים" יחסית כמו וויצ'י'ץ, הלפרין וגם בלו (שבהמשך שיפור משמעותית את ההגנה שלו).
אני לא חושב שלפחות ברמת השחקנים המצב בלתי הפיך, שזה מה שהיה בעונה הקודמת, יש בעיות חברתיות ומקצועיות, שהקבוצה לא מאומנת נכון, שחסרים תרגילים, יש בעיה בעמדה 4, יש בעיה בעמדת הרכז, ושחקנים מסוימים לא מחויבים מספיק, אם אכן צביקה שרף חותם במכבי, אני מעריך שהוא יוכל לשפר את המשמעת ההגנתית ברמה האינדבידואלית של כל שחקן, לאו דווקא הגנות מורכבות עם חילופים וכו', המשחק של הכוכבים בדגש על גאודלוק ווימס יהיה יותר אחראי ומחויב, בהמשך מילר יכנס לתמונה ובתקווה שהוא יחזור בכושר סביר+ אז הבעיה בעמדה 4 נפתרה, מכבי מרוויחה סוף סוף סקורר יציב בעמדות הפנים, שחקן בעל אוריינטציה הגנתית והתקפית, בדומה לדווין סמית, ואני מאמין ששיתוף הפעולה ביניהם ישפר מאוד את המשחק של מכבי. בנוסף, הפוזשנים של מכבי בהתקפה יגדלו, ויהיו יותר נקודות מהתקפות שניות.
יהיו במכבי 4 go-to-guys - גאודלוק, ווימס, סמית ומילר, כאשר התלות ב-2 הראשונים פוחתת, והעומס על סמית ירד, מכבי תוכל לשחק פחות על צירבאס ואייברסון בצבע מצד אחד שהתפוקה המשותפת שלהם בדר"כ קבועה ומוגבלת (לטוב ולרע), ומצד שני ההגנה שמילר וסמית ימשכו אליהם תשחרר אותם בצבע לנקודות יותר קלות, בצד ההגנתי שיתוף פעולה של מילר, ראד ווימס יכול לאפשר למכבי להשתמש בהגנות לוחצות יותר, בפרט כשאוחיון בעמדת הרכז. כמובן שמדובר בתהליך לא קצר, אבל אני מעריך שתוך מספר שבועות נראה מכבי אחרת, קודם כל הגנתית, היא ככל הנראה לא תסיים את השלב המוקדם במאזן נצחונות חיובי או מאוזן אבל בסיבוב השני הסיפור הולך להיות שונה, בתקווה ששרף יצליח לרכז חלק גדול מהלחץ שיש על השחקנים מצד ההנהלה והקהל, אליו.
|