סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' ינואר 08, 2025 5:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 2:18 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ובעוד אנחנו קרובים בשליש שלם לפלייאוף, הגיע הזמן לסיכום של השליש השני. לא יודע אם היו המון המון שינויים מאז השליש הראשון. ועדיין, בכמה סימנים – אין רוקיז נורמליים בליגה. אבל יש המון כוכבים בעונות האינדבודואליות הטובות ביותר בקריירה שלהם. ואם בשליש הראשון היו שני מועמדים ל MVP, עכשיו יש שלושה, לפחות.

MVP
שליש שני - הארדן
(שליש ראשון – הארדן).

כן, הבחור מאבד שישה כדורים למשחק, אבל הוא שלישי בטבלת מלך הסלים, ראשון בטבלת האסיסטים, 8 ריב' למשחק, אבל יותר מהכל – מבין שלושת המועמדים המובילים הוא משחק בקבוצה שהיא גם הכי מפתיעה, וגם, מה לעשות, הכי טובה. ליוסטון יש את המאזן השלישי בטיבו בליגה, והיא בדרך לעונה של 55+ בנצחונות וביתיות בסיבוב הראשון בפלייאוף אחרי שהיא נחשבה בתחילת העונה לקבוצת פלייאוף גבולית. ובעיקר, היא הקבוצה השניה הכי כיפית בליגה. לדעתי. בזכות הארדן כמובן.

אחריו:
2. ראסל
3. אייזיאה תומאס
4. קאווי
5. דוראנט
6. לברון

שחקן ההגנה:
נוכחי: דריימונד גרין
(שליש ראשון: גם דריימונד גרין)
מספיק לראות את השורה שלו משלשום עם 10 חטיפות ו 5 חסימות בשביל להבין. מספיק לראות איך גולדן סטייט מובילה בכל המדדים ההגנתיים בשביל לקלוט. האיש הוא היום שחקן ההגנה הכי טוב בליגה, עם כל הכבוד לקאווי ששומר קצת פחות טוב משנה שעברה (אבל מתקיף עוד יותר טוב)

אחריו:
2. רודי גובר
3. מרק גאסול
4. קאווי
5. טוני אלן ודני גרין

השחקן השישי
נוכחי: אריק גורדון.
(שליש ראשון: גם אריק גורדון)
האמת היא שיש המון אחלה שחקנים שישיים, אבל גורדון משחק בקבוצה הכי טובה מביניהם, קולע בצרורות, שני בליגה אחרי סטף במס' שלשות. פצוע מדי פעם, אבל בכל זאת שיחק 51 משחקים כבר. נשק קטלני בעונה הטובה ביותר שלו מאז שעזב את הקליפרס לפני.. .חצי עשור?

אחריו:
2. זאק רנדולף
3. ווילסון צ'נדלר
4. לו ווליאמס

ועוד רבים וטובים, ג'יימס ג'ונסון האדיר בשבועות האחרונים, קלארקסון חברו של לו ווליאמס בלייקרס. ג'מאל קרופורד הנצחי, אנס קארטר שנפצע לצערו, ובקצב הזה גם קייל קורבר עוד עשוי להיות מועמד רציני עד סוף השנה. כמעט לכל קבוצה יש אחד כזה

השחקן המשתפר:
נוכחי: גריק פריק
(שליש ראשון: גם כן הוא, בנוהל)
כן, הקבוצה שלו מאכזבת, ויש לו עוד מקום לשיפור. אבל בסופו של דבר מדובר במשהו מיוחד, וכמו שאקיל ולברון לפניו, בתופעת טבע של ממש. אנומליה. הוא מוביל את מילווקי בערך בכל קטגוריה בעולם וזה מספיק.

אחריו:
2. דווין בוקר
3. הריסון בארנס
4. אוטו פורטר

רוקי השנה:
נוכחי: ג'ואל אמביד
(כרגיל, בדיוק כמו בשליש הקודם)
אבל כאן יש טוויסט קטן, כי אמנם הוא בקלות הרוקי הכי טוב, ובעיניי פר דקה, אולי גם הסנטר הטוב בליגה. שחקן הגנה בחסדר שיודע לעשות הכל גם בהתקפה, חוסם נהדר, ריבאונדר, גוף כדורסל אדיר. כוכב העתיד של הליגה.... וכל זה בתנאי שהוא יהיה בריא, מה שכרגע נראה מוטל בספק ואף יותר מכך. אם עד סוף השנה הוא לא ישחק יותר, הוא לא יוכל להיות רוקי השנה, עם כל הכבוד למספרים ההיסטוריים.

אחריו:
2. ברוגדון
3. שאריץ'
4. הרננגומז (ניו יורק)
5. יוגי פרל (שעשוי לקפוץ הרבה ואף לזכות בתואר, אבל שיחק רק שמונה משחקים השנה)

מאמן השנה:
מייק ד'אנטוניו
(כמו גם בשליש הראשון)

יוסטון כאמור מפתיעה, והוא האיש ששם את הארדן כמוליך כדור ראשון לצד בברלי כשני. הוא עושה את זה עם שלושה גבוהים שהם קצת נמוכים ודי מוגבלים, ובעיקר עם המון קלעי שלשות, והוא עושה את זה נפלא.
2. סטיב קר
3. סטיבנס
4. ספולסטרה
5. קרלייל

האמת היא שבתחום מאמן השנה, למרות שכרגע אני עם דאנטוני פעמיים ברציפות, אני חושב שתהיה תחרות רצינית מאד עד סוף העונה. כל החמישה שהזכרתי מועמדים רציניים אם הם יגיעו לפלייאוף, ויש גם את דווין קייסי ואת קווין סניידר ואת הפופ הנצחי. הרבה מופעי אימון טובים. מה שכן, קרוב מאד לתחתית יש את ת'יבודו.

חמישיית עונה ראשונה:
מרק גאסול שהוא המנהיג הבלתי מעורער של ממפיס האדירה השנה, יש לו תחרות אבל זה יחסית קל. התחרות הגדולה יותר היא על הפורוורדים והגארדים. לפחות לשלושה פורוורדים מגיע ולפחות לארבעה גארדים, אבל צריך לבחור אז:
קווין דוראנט שהוא סטטיסטית השחקן העיקרי של גולדן סטייט, הקבוצה הטובה בליגה,
וקאווי לאונרד שהוא המנהיג הכל יכול בשני צדדי המגרש של הקבוצה השניה בטיבה בליגה. שני הגארדים הם
הארדן, MVP מלמעלה עם הזקן
וראס ווסטברוק כמובן, האיש שהוא גם מלך הסלים וגם השחקן השני בהיסטוריה עם סיכוי לממוצע טריפל דאבל.

חמישיית עונה שניה:
מה שמשאיר את שני הכוכבים המזוהים ביותר של המשחק בחמישייה השניה.
ללברון, אדיר כפי שיהיה מגיע קצת פחות מאשר לקיידי או לקאווי,
ולסטף מגיע קצת פחות מלשני אלו שלפניו, ואפילו קצת פחות מ-
איזיאה תומאס – הגמד הכי קלאץ' בתולדות הנ.ב.א, ואולי גם הקלאץ' הכי גמד, ובעיקרון תופעת טבע די רצינית.
רודי גובר הוא הסנטר של החמישייה הזאת.
קליי תומפסון, כי הוא תותח על ששווה 30 נקודות בכל קבוצה שהיא לא גולדן סטייט (והוא אולי 2, אבל מה כבר ההבדל הגדול).

חמישיית עונה שלישית:
דריימונד גרין חייב להיות פה, כי גולדן סטייט אדירה, מה גם שמבחינתי הוא הסנטר של החמישייה הזאת, כי לחדגבה ולבני דודים פשוט לא מגיע.
לג'ון וול כן מגיע על כך שוושינגטון חוזרת להיות רלווטית,
קיירי עם כמעט 25 נקודות וניהול משחק טוב נמצא כאן,
ודרוזן, בדיוק כמו קליי לפניו, יהיה כאן כפורוורד למרות שהוא תכל'ס גארד.
השחקן החמישי והגבולי ביותר מבחינתי הוא –
ג'ימי באטלר. שיקגו לא טובה אמנם אבל היא בפלייאוף, הוא אמנם פצוע קצת לאחרונה, אבל היה בריא רוב העונה והוא שחקן קלאץ' לא קטן וסקורר מעולה.

מי בחוץ: קרובים מאד להיכנס הם גורדון הייוורד של יוטה המצוינת. קייל לאורי שהוא אולי יותר טוב מדרוזן, אבל אני מעדיף את השני. פול וגריפין, שניהם שווים מקום בחמישייה השלישית, אם הם רק יהיו בריאים מעכשיו ועד סוף העונה. שלושת הפריקים הגדולים – חדגבה, בני דודים והיווני. הם לא בפלייאוף אז הם לא בחמישיות, אבל אם הם איכשהו ישתחלו לשם, אז כן.הראשון אגב, פתח את העונה מעולה, אבל קצת נעלם מדי לאחרונה. קווין לאב היה שם בשליש הראשון, אבל הוא קולע קצת פחות טוב, ועדיין הוא מאד קרוב.

חמישיות ההגנה:
גובר - העדפתי את גאסול עליו בחמישייה הרגילה, אבל לגובר יש קצת יותר נוכחות הגנתית השנה.
דריימונד
קאווי
טוני אלן
דני גרין.

חמישיית הגנה שניה:
מרק גאסול
קווין דוראנט בעונת הגנה עצומה
יאניס גריק פריק
ספולושה
אייברי בראדלי (רק שיחזור כבר)

חמישיית רוקיז:
אמביד
הרננגומז (ניו יורק)
שאריץ'
ברוגדון (מזכיר את דרון ווליאמס הבחור)
יוגי פרל

חמישיית רוקיז שניה:
מרקיז כריס, סאבוניס הבן, סיאקם מטורונטו, ג'מאל מארי מדנבר, ואינגרם שהוא מאד לא מבריק, אבל גם כל שאר הרוקיז לא.

תופעות השנה:
יוגי פרל. סנסציה גמדית מס' 1.
אייזיאה תומאס. סנסציה גמדית מס' 2.
נדמה לי שקבוצות יתחילו להסתכל על גמדים חזקים ומהירים החל מהיום. גם כך זה הפך להיות משחק של גארדים, אז למה לא משחק של גארדים נמוכים במיוחד.
13 נצחונות רצופים (עד ההפסד אתמול) של קבוצה עם מאזן מפסיד – מיאמי היט כמובן.
עונת הרוקיז הכי מחורבנת בהיסטוריה, פחות או יותר.
ועוד כמה שדיברתי עליהם כבר בעבר, כמו העובדה שכל סנטר בליגה הפך פתאום לקלעי שלשות, וכמו העובדה שסטטיסטית גם השחקן מס' 6-7 בליגה השנה (נניח לברון או סטף) היה זוכה ב MVP , סטטיסטית, לפני שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 2:19 am 
Hall of Famer

וזה הת'רד מהשליש הראשון, למי שמעוניין.

http://www.salnews.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=16238

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 12:46 pm 
Hall of Famer

מעולה נורטון, תודה!

בעיני לשים את יוגי פרל בחמישיית הרוקים זה מאוד מוקדם, הוא שיחק 18 משחקים עד עכשיו, צריך קצת יותר בשר בשביל לתת לו את הכבוד. לפחות בינתיים הייתי נותן את המקום למאריי או להילד שמקבלים תפקידים משמעותיים בקבוצות שלהם ויחסית למחזור הרוקים הדי עלוב הזה, גם נותנים סוג של תוצרת.

הייתי מכניס את לאורי לחמישיה השלישית לפני באטלר ואני קצת מתלבט, אבל אני חושב שהייתי מחליף את מארק גאסול ורודי גובר בחמישיות, האימפקט ההגנתי של גובר פשוט עצום ויוטה יותר טובה השנה מממפיס.

אני חייב להגיד שגם די מוזר לי ששחקנים שנותנים עונות אישיות פנטסטיות כמו חדגבה, אנדקומבו וקא"ט לא מצליחים להשתחל לאיזושהי חמישיה, אבל אם להודות על האמת, למי שהכנסת לפניהם מגיע יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 1:51 pm 
Junior

הכותרת מבלבלת אותי.
הכוונה לציונים על השליש השני בלבד או מתחילת העונה ועד עכשו?
כי במקרה הראשון דראגיץ צריך להיכנס לאיזו חמישייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 5:28 pm 
מנהל פורום

אני עדיין ממשיך על הסוס של ראסל ל-MVP
זה נכון שיוסטון עם מאזן טוב יותר, וממוקמת במקום השלישי בליגה, אבל מבחינתי זה בעיקר בגלל שמסביב להארדן יש שחקנים הרבה יותר טובים מאשר מסביב לווסטברוק (בטח ובטח לאור הפציעה של קאנטר).
אוקסיטי כלכך הרבה יותר תלויים בראסל מאשר יוסטון בהארדן, שזה פשוט זועק.
במשחקים שווסטברוק לא עשה טריפל-דאבל, הת'אנדר במאזן שלילי 13-16, לעומת מאזן חיובי של 28-15 של יוסטון ללא ט"ד של הארדן.

אין לי ספק שהמשקל הסגולי של ראסל לאוקסיטי גדול הרבה יותר.
ומכיוון שאוקסיטי הם קבוצת פלייאוף פחות או יותר מתחילת העונה (גם אם לאחרונה הם קצת מזייפים במאזן, אני מתקשה לראות סיטואציה שבה הם נופלים מהפלייאוף), ראסל הוא האיש שלי.

לגבי חמישיות העונה
לא רואה איך קוואי נמצא לפני לברון.
המספרים של לברון משמעותית עדיפים, ואני לא רואה איך הבדל של 3 ניצחונות מרים את קוואי מעליו.
ובאופן כללי, זה נחמד לאלתר בחמישיות, אבל זאת סתם התחכמות, כי בסופו של יום יבחרו לפי הכללים של הליגה.

חמישייה ראשונה
ראסל
הארדן
דוראנט
לברון
גובארט

חמישייה שנייה
קארי
אייזיאה
קוואי
חד גבה
גאסול

חמישייה שלישית
וול
קיירי
גריק-פריק
דריימונד
קאזינס

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 6:02 pm 
Hall of Famer

idansha כתב:
הכותרת מבלבלת אותי.
הכוונה לציונים על השליש השני בלבד או מתחילת העונה ועד עכשו?
כי במקרה הראשון דראגיץ צריך להיכנס לאיזו חמישייה.

מתחילת העונה ועד עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' פברואר 13, 2017 6:16 pm 
Hall of Famer

קוואי נמצא לפני לברון בגלל ש:

א. הקבוצה שלו במאזן יותר טוב.
ב. הקבוצה שלו במאזן יותר טוב למרות שלא משחקים שם שני כוכבים כמו לאב וקיירי, אלא חבורה של זקנים וכמה צעירים מוכשרים. וכן, גם למרקוס אחד. שחקן פחות טוב מלאב.
ג. הוא שומר טוב יותר מלברון.

שלוש סיבות מספיק טובות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 1:41 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

ב. הקבוצה שלו במאזן יותר טוב למרות שלא משחקים שם שני כוכבים כמו לאב וקיירי, אלא חבורה של זקנים וכמה צעירים מוכשרים. וכן, גם למרקוס אחד. שחקן פחות טוב מלאב.

1+
1+
1+

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 10:07 am 
מנהל פורום

satriani כתב:
נורטון כתב:

1+
1+
1+

א' וג' כמובן נכונים, אם כי לברון שומר טוב ובעיקר שומר קבוצתי נהדר. לא תמיד הוא עושה את זה במלוא הכוח, אבל בהחלט יש לו את זה.
לגבי ב', חבורה של זקנים וכמה צעירים זה נכון גם, אבל לאורך השנים זה פחות או יותר מה שהיה בספרס. תמיד הצליחו שם למצוא חבורה משלימה ליד הכוכבים.
אז היום הכוכבים זה קוואי ולמרקוס. פעם זה היה דאנקן ופרקר או דאנקן ורובינסון.
הספרס ב-20 שנה האחרונות היו בעיקר הקבוצה הכי מאוזנת ובנויה לרוחב בליגה.

ד. שכחת יתרון קטנטן שיש לספרס על הקווים (וכנראה גם בפרונט אופיס). היתרון הזה שווה הרבה יותר מ-3 ניצחונות, והרבה יותר מדברים אחרים.
ה. למרקוס שחקן פחות טוב מלאב?? לפחות לפי הדירוגים שלך בשנתיים האחרונות, אתה טועה...
אפילו ציינת שהם בשני טיירים שונים לחלוטין. אליבא דה נורטון, למרקוס אחד מבין ארבעה שהם ראש חץ מובהק, וברמה גבוה באופו מובהק מאלו שמתחתיו, כולל לאב.
אז נכון שלאב מראה שיפור העונה, בעיקר בצד של לשים נקודות על הלוח, אבל הרושם שהתקבל אצלך שהם בשתי סקלות נפרדות לחלוטין

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 10:22 am 
Hall of Famer

פוטנציאלית, שניהם ברמה מאד גבובב
השנה לאב טוב יותר מלמרקוס. אלדרידג דעך מעט ולאב נותן עונה מעולה וסוף סוף נראה כמו חלק מהותי בקליבלנד. בדירוג הבא לאב יהיה קודם אלא אם משהו קריטי ישתנה עד סוף העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה