סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' ינואר 06, 2025 5:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 9:42 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עופר האדום כתב:
אדם אריאל סיים את העונה. נאחס.

והופך לשחקן היחיד שאני זוכר שגומר את העונה בעקבות מהלך שבו הוא עצמו ביצע עבירה בלתי ספורטיבית. קארמה.

סתם, שיהיה בריא. לדעתי זו פציעה חמורה שנייה שלו בשנתיים האחרונות ובשביל קריירה של שחקן בן 24 שגם ככה האתלטיות שלו חשודה, זה יכול להיות די הרסני. וגם הב״ס ששרקו לו היתה נראית לי די גבולית...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 10:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני זוכר מקרה כזה בכדורגל. חיים בר כיסח את בני טבק בכאסח מהסרטים - ודווקא בר שבר את הרגל בצורה קשה והושבת להמון זמן.
והב"ס, לפי החוקה, עד כמה שאני זוכר את המהלך לא הייתה ברירה אלא לשרוק אותו. אבל זה בטח פחות ב"ס מקארמייקל על ראד, ואת זה לא שרקו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' פברואר 14, 2017 10:32 pm 
Junior

קארמייקל על ראד זה האימא של הבלתי ספורטיביות, אבל זו שריקה ששופטים מאוד לא אוהבים לקחת. במילים אחרות, אם אתה צריך לעשות פאול בדקה האחרונה כדי לעצור את השעון, מבחינת לא מעט שופטים זה אומר מפסיקים לחול עליך חוקי הבלתי ספורטיבית ומותר לך לעשות פחות או יותר הכל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 12:17 am 
Hall of Famer

לא נראה לי שהיו פוטרים את זה בכזו קלות אם זה היה הפוך. על ווייצ'יץ' ואוסטין מדברים עד היום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 1:12 am 
Freshman

אם אוסטין היה קולע את העונשין אף אחד לא היה מדבר על זה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 7:45 am 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
קארמייקל על ראד זה האימא של הבלתי ספורטיביות, אבל זו שריקה ששופטים מאוד לא אוהבים לקחת. במילים אחרות, אם אתה צריך לעשות פאול בדקה האחרונה כדי לעצור את השעון, מבחינת לא מעט שופטים זה אומר מפסיקים לחול עליך חוקי הבלתי ספורטיבית ומותר לך לעשות פחות או יותר הכל...

ספר את זה לניקולה מלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 10:20 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אגב ב"ס, מעניין שאף אחד לא מדבר על הב"ס של יאנגר (אאז"נ על דייסון), שהיה אחד המהלכים המשמעותיים של סוף המשחק. זה משהו שלדעתי לפני כמה שנים אין סיכוי שהיה נשרק (אבל אם הבנתי נכון היו שינויי חוקה לגביו).

ולא התרשמתי שהנביא מצדיק את אי השריקה לקרמייקל (לא ראיתי את המשחק אז אני לא שופט בעצמי). זה שהטענה שלו נכונה לדעתי הוכח בסיפור וויצ'יץ'-אוסטין שאכן הובאו שם נימוקים מתחת לאדמה כדי להצדיק למה לא נשרקה בלתי ספורטיבית (כולל אפילו אמירה שהיה עדיף לא לשרוק עבירה בכלל!). זו גישה איומה ונוראה וברור שאם בוצעה בלתי ספורטיבית צריך לשרוק אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 10:26 am 
Junior

rony כתב:
נביא בעירו כתב:

ספר את זה לניקולה מלי.

לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
ראי שעל הקיר כתב:
לא נראה לי שהיו פוטרים את זה בכזו קלות אם זה היה הפוך. על ווייצ'יץ' ואוסטין מדברים עד היום.

זו קצת טענה מהז׳אנר של שמעון ריקלין למי שמכיר (״אם זהבה גלאון היתה אוהבת לעשן סיגארים אף כלי תקשורת לא היה אומר על זה מילה...״). באופן עקרוני, אגב, אני מסכים: בגלל שהנראטיב השולט הוא שלאורך עשורים השיפוט בכדורסל הישראלי היה מוטה באופן בוטה לטובת מכבי, טעויות שיפוט לטובתה יקבלו הרבה יותר תשומת לב מאשר טעויות נגדה.
הדוגמה הספציפית שנתת היא כמובן גרועה, מכמה בחינות. קודם כל, כמו שאמרו לך פה, אוסטין באמת החטיא את זריקות העונשין, והשריקה למעשה הכריעה את המשחק, לעומת השריקה נגד קארמייקל שלא השפיעה על התוצאה הסופית. אבל יותר מזה: וויצ׳יץ׳ עשה את הפאול בסופו של משחק אדיר, נגד הקבוצה הכי טובה ויקרה שהעמיד מועדון כלשהו נגד מכבי אי פעם, בבטחון מושלם שאין מצב ששורקים לו ב״ס, כשמכבי בשיא כוחה, לפני בנק פנאן והתענוגות של השנים האחרונות וכשהתחושה לגבי הכח האינסופי שיש למועדון הזה עוד היתה בשיאה. עכשיו, אתה משווה את זה לפאול שעשה ג׳קי פאקינג קארמייקל, שלא השפיע על התוצאה של משחק מדכדך בין שתי קבוצות כדורסל מדכדכות וזניחות ושואל למה זה לא זוכה לאותה תשומת לב? נו, מילא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 10:45 am 
Freshman

אגב, מקרים כאלה (ב"ס מהסוג הזה שלא נשרקות כב"ס כשהן בסופי משחקים צמודים) הם אחת הסיבות להעדפה שלי לשופטים פוצים כמו ספי שמש שמואשמים ש"באו לגנוב את ההצגה" על-פני שופטים חביבים וזורמים כמו גילי כהן שרק רוצים לחזור הביתה בשלום "בלי להשפיע על המשחק".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 12:35 pm 
Hall of Famer

אלא אם אני מתבלבל לגמרי - הפאול של וויצ'יץ' על אוסטין היה רחוק למדי מהכדור , וזה למעשה הקייס ( לדעתי לפחות ) לכך שהשריקה צריכה להחמיר עימו . וזו כאמור לא רק דעתי , כי כעת פאול זהה ב-NBA ( ואף פחות בוטה ממנו ) יישרק כבלתי ספורטיבית .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 12:45 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אלא אם אני מתבלבל לגמרי - הפאול של וויצ'יץ' על אוסטין היה רחוק למדי מהכדור , וזה למעשה הקייס ( לדעתי לפחות ) לכך שהשריקה צריכה להחמיר עימו . וזו כאמור לא רק דעתי , כי כעת פאול זהה ב-NBA ( ואף פחות בוטה ממנו ) יישרק כבלתי ספורטיבית .

אני חייב לציין שהטיעון ש-"ב-NBA זו עבירה ב"ס" די חלש בעיני, אנחנו משחקים באירופה (או לפחות במדינה שהיינו רוצים לחשוב שדומה לאירופה ושמשחקת לפי אותם חוקים שמשחקים באירופה) וצריך לשפוט מקרים לפי החוקים האלו. אפשר לטעון שהחוקים באירופה פחות מוצלחים מאלו שב-NBA ושהחוק צריך להשתנות, אפשר לטעון שהעבירה של וויצ'יץ' הייתה צריכה להישרק כב"ס גם לפי החוקים באירופה, אלו טענות שבהחלט ראויות לדיון, אבל הטענה שהיה צריך לשרוק בצורה מסוימת כי זה החוק ב-NBA לא תופסת בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 12:55 pm 
Hall of Famer

זה כמובן לא הטיעון מדוע צריך לשרוק .
מה גם שלפני כעשור אני לא בטוח כלל שזו הייתה החוקה ב-NBA .
כוונתי היא כמובן שלא לעורר מחדש ויכוח בן עשור , אלא רק לציין הבדל ( שלטעמי מהותי מאוד ) בין המקרה הנ"ל לבין העבירה של קארמייקל על ראד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 12:58 pm 
Hall of Famer

והחוק באמת השתנה מאז גם בפיב"א, החוקה עברה שלושה גלגולים מאז אותו משחק והחוק התעדכן באחד מהם. היום פאול כמו של ווייצ'יץ' הוא ב"ס בלי שיקול דעת לשופטים.

לגבי הטיעון של הנביא, עם כל הכבוד, לא רלוונטי. מקרה הפוך בין אותן שתי קבוצות זניחות היה מקבל הרבה יותר תשומת לב. הוא אולי לא הכריע את המשחק לבסוף, אבל נתן לאשדוד כדור כדי להשוות במצב של 3 הפרש שלא הגיע לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 1:03 pm 
Junior

הסברתי שאני מסכים איתך ולמה וגם הסברתי למה הדוגמה של וויצ׳יץ היא דוגמה גרועה להוכחת הטענה שלך, שאיתה אני מסכים. אני. מסכים. איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 2:26 pm 
Hall of Famer

הפאול על אוסטין עשה פה ת'רד מפלצתי של 19 עמודים

(ואיזה משחק אדיר זה היה, יא אללה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 2:42 pm 
Hall of Famer

כבר קצת שכחתי כמה אני אוהב את המהלך שבו אנתוני פארקר עושה מעידו קוזיקרו סביבון (דקה 2:33 בסרטון). ואכן, זה היה משחק ענק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 2:42 pm 
Hall of Famer

נהדר לצפות !
אחרי ריבאונד התקפה וסל של מרקוביץ' , עופר שלח : "תצלצל ללופליאנסקי ותגיד לו שיש לו עובד זבל חדש" :D

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 2:43 pm 
Hall of Famer

מוגזם יהיה לחשוב שהקבוצה הזו של י-ם (עונת 05/06) היא הטובה מקצועית בתולדותיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 3:42 pm 
Junior

שאלה קשה. אני די משוכנע שלמרות הנוסטלגיה, הרמה ממשיכה לעלות עם השנים. זה מתבטא גם ביכולות של השחקן הבודד (לדוגמה, מיקי ברקוביץ׳, שיש די קונצנזוס לגבי זה שהוא השחקן הישראלי הכי גדול בכל הזמנים, היה שומר חלש מאוד, אתלט בינוני ומטה, עם טווח קליעה מוגבל ובלי יכולת מסירה), אבל בעיקר בכמויות הזרים ובסטנדרט של 12 שחקנים בכירים בסגל, שהוא די המצאה של העשור האחרון. ספסל של תמאר סליי, מרקוביץ׳, קנטור, אוחנון ורביב לימונד (בן 21, לפני שנהיה שחקן), זה לא משהו קרוב למה שיש להפועל להציע בשנים האחרונות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 4:54 pm 
Hall of Famer

אתה טוען שהספסל הנוכחי של ירושלים ( או בכלל של השנים האחרונות ) טוב יותר משמעותית ?
מסופקני .

כמדומני גם שיש להוסיף את מתן נאור לספסל דאז .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 5:24 pm 
Hall of Famer

כשאומרים "השחקן הגדול ביותר" או "הקבוצה הגדולה ביותר" שופטים אותה יחסית למה שהיה מקובל בזמנה.
אני מתאר לעצמי שמכבי של 77 הייתה מקבלת בראש מהרבה קבוצות מכבי שהיו אחריה כולל מקבוצות שאנחנו מחשיבים לבינוניות ומטה.
זה גם האור שבו נשפט מיקי ברקוביץ'. בכדורסל שהיה אז בעולם שמחוץ ל-NBA, ובצורה שבה היו משחקים אז, הוא היה אחד הגדולים בתפקידו. הוא גם התאים את עצמו לשינויים במשחק - למשל, כשנכנסו השלשות באמצע שנות ה-80, הוא הגדיל מאד את טווח הקליעה שלו.

או לחילופין ולהבדיל, ווילט צ'מברליין. אם היה משחק היום, כנראה לא היה קולע 100 נקודות נגד אף אחד, ולמעשה אני בספק אם הוא היה נחשב לסנטר גדול מול המפלצות האתלטיות של תקופתנו. אני בספק אם ביל ראסל, שנחשב כמדומני לסנטר ההגנתי הגדול בהיסטוריה או בין הגדולים, היה נחשב לכזה אם היה משחק היום נגד אותן מפלצות.

נוסטלגיה זה דבר מסוכן מאד. בטח אם היית מאד צעיר בתקופה אליה אתה עורג.
לי, בתור ילד, נצרב להרבה שנים המשחק ההוא בוירטון שבו צסק"א אכלה אותה כגדול ביותר בתולדות מכבי. אם אני מסתכל עליו היום אני בטוח שמישהו קילקל לי את הטלויזיה. מה זה האיטיות הזו, הגמלוניות הזו של רוב השחקנים? מה זו ההגנה הזו ממרחק של קילומטר שנעשית כמעט בעמידה ישרה? אבל ככה שיחקו אז כדורסל.

בקיצור, כל שחקן וכל קבוצה נמדדים קודם כל בראי תקופתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 5:38 pm 
Hall of Famer

יפתח כתב:
אגב, מקרים כאלה (ב"ס מהסוג הזה שלא נשרקות כב"ס כשהן בסופי משחקים צמודים) הם אחת הסיבות להעדפה שלי לשופטים פוצים כמו ספי שמש שמואשמים ש"באו לגנוב את ההצגה" על-פני שופטים חביבים וזורמים כמו גילי כהן שרק רוצים לחזור הביתה בשלום "בלי להשפיע על המשחק".

מסכים לגמרי. יש אנשים שאומרים "שהשחקנים יכריעו ולא השריקות של השופטים", אבל שוכחים שאי-שריקות איפה שהיו אמורות לבוא שריקות באופן חד משמעי - מכריעות משחקים ע"י השופטים בדיוק באותה צורה. זה בדיוק מקרה כזה, לפחות פטנציאלית. זה שאשדוד בסוף לא ניצלו את המתנה שקיבלו מהשופטים זה עניין אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 6:51 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

למישהו יש וידאו של העבירה המדוברת? לא ראיתי בתקציר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 9:12 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
shmueliki כתב:

זה לא הקייס וכאמור אז לא היה חוק כזה בכלל. הסיבה שהיה צריך לשרוק בלתי ספורטיבית היה שזה היה פאול מכוער ומתמשך, פשוט דחיפה ברוטלית בלי שום קשר לשום מהלך במשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' פברואר 15, 2017 9:16 pm 
Hall of Famer

"בלי שום קשר לשום מהלך במשחק" זו תוצאה ישירה של השאלה האם זה עבירה על השחקן עם הכדור או שלא .
זה לדעתי ההבדל העיקרי בין שני המקרים .
מבחינתי ( ורק מבחינתי , ללא קשר לחוקה / היגיון וכו' ) זה ב"ס יותר מובהקת מאשר קארמייקל על ראד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 26 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה