מה שהיה בולנסיה זכה לכתבה ראשית ב-ONE:
http://www.one.co.il/Article/16-17/2,50 ... tml?ref=hpאני לא מיהרתי ללחוץ על ההדק פה בפורום, למרות שמאוד רציתי להקדים את לאומית (היה לי ברור שהוא הולך לחגוג על זה).
עכשיו אחרי 10 שעות אפשר לכתוב קצת על מה היה שם (ההורים שלי נסעו לשבועיים בולנסיה, בונים על משחק מספר 3, דיר באלק הפועל!).
מה שהיה בולנסיה הוא פחות או יותר כך:
*הגיעו לאצטדיון בספרד בין 80 ל-100 אוהדים. התקשורת מדברת על 40 כי אלו החבר'ה הצעירים שביקשו לעודד את הקבוצה כ"גוש" (לגיטימי). היו עוד אוהדים שקטים, ברובם מובגרים, פזורים באולם שישבו במקומות שאליהם רכשו כרטיסים.
*הנהלת ולנסיה כלל לא הקצתה יציע לאוהדי הפועל. האמת? גם כן לגיטימי, עוד לא שמעתי על קבוצת חוץ ביורוקאפ שמקצה יציע שלם לאוהדי הקבוצה האורחת, כי מן הסתם לא בונים על מעל עשרה אוהדים שיגיעו, לכן אפשר לשלב אותם בקהל המקומי. זה גם מה שקורה בארנה...עוד לא ראיתי קבוצות חוץ שמביאות מעל 10 אוהדים למשחקי יורוקאפ בארנה. ושהם מגיעים נותנים להם לשבת מאחורי הספסל של הקבוצה שלהם יחד עם כל האולם התחתון שהוא סולד אאוט במנויים.
*פה לדעתי, השגיאה היא של הנהלת הפועל דווקא - דאגו לפרסם דילים של אשת טורס, לקרוא לאוהדים להגיע, אבל מנגד הזניחו את התיאום מול הנהלת ולנסיה לגבי צפי הקהל. סוג של המנטליות הישראלית הידועה "יהיה בסדר".
*בחזרה לאולם: האוהדים שלנו התנהגו בצורה מכבדת. אנחנו (טוב אני אדבר בשמי - אני) רגילים לראות, בעיקר מהכדורגל, שכאשר אוהדים ישראליים מגיעים למשחקי חוץ בחו"ל, הם חושבים שהמגרש הוא של אבא שלהם, באים שיכורים, עם פירוטכניקה, וזה אחרי צעדה מאיזה כיכר מרכזית עיר עד לאצטדיון כאילו מדובר במינימום משחק גמר. אז פה לא היה שום דבר מזה.
*מנהל האבטחה באצטדיון (אם היה שם בכלל כזה) הבין לאיזה סיטואציה הוא נקלע. הגיעו פי 10 אוהדים ממה שהוא ציפה, ולא היה לו איפה לשכן את כולם. אז מה ההצעה של הגאון? לעלות את כולם ל2 שורות האחרונות ביציע, אשר מספר הכיסאות שם נמוך ממספר האוהדים, ולפרוס את כולם
לרוחב. תחשבו כמה מבאס זה לעשות את כל הדרך לולנסיה ואז לעמוד ב2 שורות ענקיות לרוחב, דבר המבטל לחלוטין את כל האפקט של הגוש המעודד, ובנוסף לכך דחוסים כמו סרדינים אחרי ששילמת מחיר כרטיס מלא.
*שום דיונים עם השוטרים לא עזרו - הסיבה המרכזית היא שהם לא ידעו לדבר כל כך אנגלית...
*בסדר. האוהדים הבינו שזה הגזרה שהוטלה עליהם וכנראה שאין מה לעשות אם רוצים להישאר באולם, כמאמר הפתגם הידוע "אל תהיה צודק תהיה חכם", בעיקר בחו"ל שזה יכול להיות סיפור שלם להגיע לתחנת משטרה, ואין מי שיעזור לך.
*כאמור אוהדי הפועל היו ביציע מעורב עם אוהדי ולנסיה. היה להם תוף. הרעש של התוף לא בא בטוב למקומיים (בצדק - שמו להם על הראש אוהדי הקבוצה היריבה) והם החלו לנטוש את המקומות שלהם \ להתעצבן על הקהל שלנו. בד בבד שזה קורה האוהדים שלנו החלו לזלוג מעט מהשורות שהקצו להם כי העומס היה בלתי נסבל.
*השוטרים לא אהבו את המראות האלה ופה נפל הפור שאליו חיכו - להיכנס בכולם בכל הכוח, ובכמה שיותר כוח.
*"בחסות החשכה", עם הצגת השחקנים, עלו שוטרים ולקחו את התוף והשלט של אוהדי הפועל. הטענה שהיה שלט נאצה כלפי השוטרים היא מגוחכת, כי מתי בדיוק היה להם זמן להכין שלט כזה? ומה יש לקהל שלנו נגד שוטרי ספרד? זה היה שלט של הקבוצה שאותו לקחו באלימות ביחד עם התוף.
*מפה התחיל הבלאגן ובסופו של דבר זרקו את כולם החוצה (אם שואלים אותי זו הייתה המטרה הראשונית שלהם ורק חיכו לטריגר). בטוויטר של אחד האוהדים (לדעתי הוא כותב פה - אבישי) יש סרטון של 10 שניות שמראה כי אוהדים יורדים מהיציע בצורה רגועה יחד עם ליווי של השוטרים. לא מכות, לא שבירת כיסאות ולא נעליים. היה מכות מצד השוטרים הספרדיים, דפקו אלות לצלעות של אוהדים מסכנים. כאמור בספרד, ובכל אירופה, השוטרים הם לא כמו הליצנים לובשי המדים שלנו. שמה כל שוטר הוא לא פראייר.
*בחוץ אף אוהד לא נעצר, כי פשוט לא היה על מה. הקיפו את החבר'ה שיצאו חגורת שוטרים כאילו מדובר במינימום מחבלי דאע"ש וביקשו דרכונים. לקחו דרכונים ואחרי 20 דקות מורטי עצבים מפקד הכוח החליט לשחרר את כולם ולשלוח אותם למלון. יש הטוענים כי במהלך ה-20 דקות הללו הם צפו בסרטוני הוידאיו באולם, כדי להבין מה היה שם ולראות אם יש עילה לעצור מישהו, אחרי שהבינו שאין - החזירו דרכונים וליוו אותם לתחנת הרכבת הקרובה. מי שרצה להזמין מונית יכל גם כן.
*בחוץ דיוויד בסן, שהוא הדובר, יצא החוצה וניסה לדבר עם הכוחות בתור "נציג רשמי" ללא הועיל.
*יש אכזבה מגיא הראל מנכ"ל הקבוצה שלא התערב אך כעת מתברר שהוא ניסה לשוחח עם הנהלת ולנסיה על החזרת האוהדים לאולם, גם כן ללא הועיל.
*שימו לב שלאורך כל הסיפור הזה לא הזכרתי את המילה אנטישמיות. חרף העובדה כי יש הטוענים שזו הסיבה המרכזית למה שקרה שם. אני לא רוצה להיכנס זה, כל אחד יפרש את זה איך שהוא רוצה.
*התגובה של הפועל היא ביזיונית, מי שקרא אותה. מקווה מאוד שיוציאו אחת חדשה.
*נחכה שהמשתמש אבישי מהפורום (אם זה אכן הוא) יוכל לתת פרטים מדויקים יותר, כי ההורים שלי נשארו באולם ולא הוצאו החוצה.