ehud כתב:
sir charles כתב:
ehud כתב:
38 משחקים זה אכן כבר קצת בעיה.
צריך גם לזכור שלרוב הקבוצות מחכות קבוצות קשות מאד במשחקי הליגה, ולא כמו מכבי . . .
אבל עדיין, אני חושב שאיכשהו היורוליג צריכה להכיל יותר קבוצות. לספרדים מגיע בכייף 5, לטורקים 4.
אבל גם חייבים להחזיר את האיטלקים לעניינים, לפחות עם עוד נציגה אחת.
בגרמניה האולמות מפוצצים וגם להם מגיעה עוד נציגה.
לצרפתים מגיעה נציגה אחת.
ואיכשהו היתי שמח לראות גם את ז'לגיריס וגם את ריטאס בליגה של הגדולות. באמת שמגיע לשתיהן.
למה מגיע לאיטלקים 2 נציגות? למה צריך 2 ליטאיות?
להזכירך יש את המפעל המשני, היורוקאפ ושם צריכות לשחק הספרדית החמישית (מלאגה למשל לא בטוח שהיתה מעפילה לפלייאוף היורוליג) הטורקיות השלישית והרביעית, הגרמניה השניה וכן הלאה.
הבעיה היא לא גודל הליגה אלא היעדר הבונוסים שהירוקאפ מחלק.
שתי איטלקיות - יעזור לכדורסל שם להתחיל לחדש ימיו כקדם (רק שלא יקבלו החלטות מטופשות כמו במילאנו השנה).
שתי ליטאיות - כי מגיע לשתיהן. שתי קבוצות שבדרך כלל מביאות עניין וצבע. האולמות תמיד מלאים. ליטא מדינה של כדורסל.
אותו דבר גם לגבי גרמניה, וגם צרפת צריכה איזו נציגה.
אם הפורמט אכן הצליח, כמו שנאמר פה בפורום (אני אישית מאד נהניתי) אז אולי כן כדאי לקחת את הסיכון ולהרחיב עוד קצת.
בנוסף, זה יכול אפילו להצליח יותר, שיהיו מאבקי פליאוף אפילו קשים יותר, שיקבעו במחזור האחרון (השנה היה רק מאבק על הכרטיס האחרון). זה מרתק הרבה יותר מהשיטות הקודמות (למשל שיטת 6 קבוצות בבית).
מעבר לבעיות הלו"ז שעמדתי עליהן בהודעה הקודמת, מה זה השטויות האלה על ליטא. מה זה "מגיע לשתיהן"? אין מגיע, ואם מגיע, אם כבר, לירושלים מגיע הרבה יותר מריטאס שנמצאת בירידה בשנים האחרונות.
מעבר לזה, ג'ורדי מדבר כל הזמן על השיקול העיקרי שלו שהוא כיבוש של שווקים חדשים וגדולים. ליטא אולי מדינת כדורסל, אבל פה בדיוק גם הבעייה שלה. זה שוק של קהל שבוי כבר, שלא צריך ממש לכבוש, וזו גם מדינה קטנה למדי. התועלת השולית של עוד קבוצה ליטאית לשווק של היורוליג הוא קטן מאד להערכתי.
גרמניה אני מבין, שוק ענק עם תרבות ספורט ויש עוד המון פוטנציאל. צרפת, אם הצרפיות חוזרות - כמובן. ליטא? ממש לא.
ובכל מקרה, כאמור, "כדאי לקחת את הסיכון" - מי אמר. צריך קודם לפתור את בעיות הלו"ז, שכבר עכשיו עם 16 קבוצות הוא בעייתי מאד.