דניאל כתב:
גם אני לא רואה את מכבי שומטת משחק עד סוף השנה, הפצועים חוזרים, נראה שהם מתאוששים ובסה"כ זה לוח משחקים קל יחסית, 5 ההפסדים היו מול כל קבוצות הצמרת. לגבי המקום הראשון - למכבי יש יתרון פנימי על חולון וחיסרון מול אילת, וניצחון אחד פחות משתיהן. כלומר אם מכבי אכן מנצחת עד סוף השנה היא צריכה שני הפסדים של אילת ואחד של חולון כדי לסיים ראשונה. לחולון יש משחקים נוחים יחסית (נהריה בחוץ הכי קשה) כשאילת צריכה לארח את ירושלים ולשחק בחיפה. אני מנחש שחולון תסיים ראשונה, מכבי שנייה ואילת שלישית, אבל כל שילוב אחר סביר מאד. מה שבטוח שזו תהיה השלישייה הראשונה.
לגבי ירושלים - משחק חשוב מאד ולאו דווקא בגלל המקום הרביעי. לדעתי הרצליה בלי משעור לא תצליח לנצח עד הסוף, כך שגם הפסד היום של ירושלים יאפשר לה לסיים במקום ה-4 אם תנצח את המשחקים הבאים (בבית מול הפועל ת"א וחיפה בחוץ מול קרית גת). החשיבות של המשחק באילת היא בעיקר הצהרתית - אם ירושלים מגיעה לפלייאוף אחרי שניצחה את כל היריבות הישירות שלה בסיבוב השלישי זה יכול להיות משמעותי. הרבה משווים את העונה הנוכחית של ירושלים לזו של ראשון בשנה שעברה (התומכים אומרים שאפשר לקחת אליפות גם מהמקום ה-6, המתנגדים יגידו שזו אליפות עם כוכבית) - אבל ראשון בשנה שעברה עשתה סיבוב 3 די צולע, כולל הפסדים דו ספרתיים ליריבות הישירות (י-ם ומכבי והפסידו גם לחיפה שפגשו אחר כך ברבע). אני מאמין שהנצחונות האחרונים מול מכבי, חולון והרצליה, ועכשיו בשאיפה מול אילת יגרמו לאוהדים להרגיש טוב יותר לגבי העונה ולגבי אליפות פוטנציאלית (ולצערם של חלק מהכותבים בפורום, סוג של הוכחה שכשירושלים רוצה היא מצליחה בליגה).
לא יודע כמה קריטי המשחק באילת. אם נותנים לי לבחור הפסד אחד עד לסוף העונה אז זה המשחק.
בניצחונות הצהרתיים אני פחות מאמין, ובכל מקרה מעדיף לשמור אותם לפלייאוף, והפסד מחר אולי יעזור לאילת לסיים ראשונים, ואולי אולי לבחור בארינה לפיינל פור (וכן, אני מודע למאזן שלנו בארינה במעמדי פיינל פור וגמר-גביע. וגם יודע שקודם כל כדאי שנגיע לשם. ועדיין..).
כמובן שאף אחד לא נותן לי לבחור הפסדים, ולא מבטיח לי שננצח במשחקים הבאים, כך שאשמח גם בניצחון מחר. אבל הפסד לא יהיה סוף העולם.