סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:58 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 12:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ישראל הולכת ומתבלטת בעניין, כמעצמת כדורסל מעדונים, שלא רחוקה משתי נציגות במפעל הבכיר, ובעלת נבחרת ברמה נמוכה.
עברת על ככה עשר עשרים שנה אחורה ולא מצאתי מקבילה לזה.
אם כבר יש מקרים הפוכים, למשל יגוסלביה ובהמשך סרביה\קרואטיה שהנבחרות שלהן נותנות השגים מרשימים, אבל מועדונים שלהם לא עשו שום דבר משמעותי כבר עשרות שנים.
גם צרפת דוגמה נגדית הפוכה, עם השגים יפים לנבחרת, אבל עם מועדונים שלא שווים כלום.
בקיצור - ההשפעה של הליגה המקומית זרים לא זרים, מועדונים ברמה כן או לא, על רמת הכשרונות שצומחים במדינה היא לא מוכחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 1:03 am 
Hall of Famer

סין. קשה להוכיח, אבל סביר להניח שעם כל הזרים שלהם חלק מקבוצות הצמרת לפחות יכולות להתמודד ביורוליג ברמה סבירה. הנבחרת ללא יאו מינג לעומת זאת - פחות שווה.

קבוצות בסופו של דבר, זו פונקציה של כסף ועניין קהל. מכיוון שיש מספיק עניין קהל לגרום שהליגה הישראלית כן תהיה במקום סביר תקציבית באירופה - וגם בגלל הריכוזיות של שני מועדונים גדולים והמון פח (ושני מועדונים שלוקחים המון עניין) כנראה זה גם ימשיך, ולמצער זה מסביר את התופעה היטב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 2:00 am 
Hall of Famer

גם ליטא היא דוגמא טובה , אולי הנבחרת ההישגית ביותר באירופה בשני העשורים האחרונים פרט לספרד , ועם קבוצה וחצי סבירה במפעלים האירופיים .

בסוף הכל ( בטח אצלנו עם השליטה של מכבי ) זה עניין של כסף ותחרות . קח את מכבי והפועל ירושלים - תהפוך אותן לקבוצות של 15 מיליון שקל ( כלומר עדיין מובילות במדינתן , אך בפער סביר ולא עצום ) - והן ממש ממש לא מציאה באירופה ( בטח ובטח עם החוקים המקומיים , והעובדה שאפילו את הישראלים הבכירים הם לא יוכלו להחזיק בלעדית פחות או יותר בינם לבין עצמם ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 7:26 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נורטון כתב:
סין. קשה להוכיח, אבל סביר להניח שעם כל הזרים שלהם חלק מקבוצות הצמרת לפחות יכולות להתמודד ביורוליג ברמה סבירה. הנבחרת ללא יאו מינג לעומת זאת - פחות שווה.

קבוצות בסופו של דבר, זו פונקציה של כסף ועניין קהל. מכיוון שיש מספיק עניין קהל לגרום שהליגה הישראלית כן תהיה במקום סביר תקציבית באירופה - וגם בגלל הריכוזיות של שני מועדונים גדולים והמון פח (ושני מועדונים שלוקחים המון עניין) כנראה זה גם ימשיך, ולמצער זה מסביר את התופעה היטב.

בסין יש 2 זרים בקבוצה ושאר השחקנים הם או סינים גבוהים ורכים או סינים נמוכים שזורקים שלשות כמו בחיובים ולא יודעים לעשות שום דבר אחר. גם הזרים שם הם אולי שמות שהיו גדולים (ג'וש סמית וקרלוס בוזר וכאלה) אבל לא כאלה שיכולים לבדם לנצח קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 8:07 am 
Freshman

כרגע, במיוחד אם לוקחים בחשבון את השנים האחרונות של מכבי, השוואה לגרמניה יכולה סוג של לעבוד. כדורסל מועדונים שם ממשיך להתחזק משנה לשנה (באמברג ובאיירן לא פחות טובות ממכבי וירושלים) בזמן שהנבחרת, בטח בעידן של אחרי נוביצקי, היא די בינונית יחסית (יותר טובה מאיתנו אבל אנחנו בשיא השפל בימים אלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 8:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כמה שחקנים (בטח מובילים) בנבחרות שאתם מציינים בכלל משחקים בליגות המקומיות שלהם? כי נראה לי שאתם מסתכלים על הנושא מהכיוון הלא נכון ומפספסים את הנקודה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 9:34 am 
מנהל פורום

באיכות הנבחרת משחקים: פופולריות של הכדורסל, גנטיקה של העם ותרבות הספורט
בקבוצות לעומת זאת, פופולריות וכסף מספיקים בשביל לייצר קבוצות טובות.
בישראל הכדורסל הרבה יותר פופולרי מאשר הממוצע האירופי, במדינות שבהן הכדורסל יותר פופולרי מאשר בישראל, יש הרבה פחות כסף מהבית זה מסביר את מצב הקבוצות בארץ.
צריך לזכור שאלמלא טיפוס בשם אורי אלון יכול להיות שהפוסט הזה בכלל לא היה נכתב. לבנות תיאוריה על סמך קפריזה של איש אחד, קצת מוגזם

פעם חשבתי שהרבה כסף בקבוצה אחת אומר בהכרח מעט כסף בקבוצה אחרת. אורי אלון גיא הראל הוכיחו אחרת, ההכנסות של הפועל ירושלים גדלו בלי לנגוס במקורות תקציב של מכבי
המודל של הפועל ירושלים מראה שמתקן טוב וניהול מקצועי יכולים להרים קבוצה גם בליגה כשיש מונסטר כמו מכבי או מונסטר וחצי כמו המצב הנוכחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 12:00 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
כמה שחקנים (בטח מובילים) בנבחרות שאתם מציינים בכלל משחקים בליגות המקומיות שלהם? כי נראה לי שאתם מסתכלים על הנושא מהכיוון הלא נכון ומפספסים את הנקודה.

זאת בדיוק הנקודה שלי.
שכן\לא חוק רוסי, כמה זרים וכמה מתאזרחים לא באמת משנה את רמת הכדורסלן המקומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 07, 2017 12:55 pm 
Sophomore

לפי מה שאני יודע, אסטוניה היא אחת המדינות באירופה בה הכדורסל הוא הספורט הכי פופולרי, ושם אין לא נבחרת ולא קבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2017 10:18 am 
Hall of Famer

זכייתה של סלובניה,אני חושב, היא שיא של הדיספרופורציה.
אלופת אירופה עם קבוצה שבקושי שווה יורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 19, 2017 10:26 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אבל כל הנקודה פה מפוספסת ולא באמת מעניינת. השחקנים הסלובנים הטובים משחקים מחוץ לסלובניה. אבל הם יודעים לגדל כשרונות, כלומר הם יודעים משהו במקום שבו באמת נמצאת הבעייה - במה שעושים בגילאים הצעירים.
אם כבר, תכניס למשוואה כמה שחקנים מכל מדינה משחקים בליגות מובילות מחוץ לה, ותוסיף את זה לרמת הליגה. זה יתן תמונה הרבה יותר מדוייקת וקורלציה הרבה יותר טובה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 22, 2017 3:38 am 
Junior

אבימאל כתב:
זכייתה של סלובניה,אני חושב, היא שיא של הדיספרופורציה.
אלופת אירופה עם קבוצה שבקושי שווה יורוקאפ.

וצרפת היא אחת הנבחרות הטובות ביבשת כבר למעלה מעשור וגם אצלה אין ממש קבוצות ראויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה