stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:
שמע, אני לא אוהב את המודל הזה שלך של שחקן טופ5 וx שחקני טופ20, זה שרירותי מדי ולא תופס רבע מהמורכבות שיש בבניית קבוצה אלופה.
ברור שבפועל בשביל לקחת אליפות אתה ברוב המקרים תצטרך שחקן מהטופ של הטופ ועוד צוות מסייע של כמה שחקנים טובים, אבל זה מן הסתם לא מספר את כל הסיפור וגם בינינו - זו מטרה שמאוד מאוד קשה להשיג בליגה של 30 קבוצות.
אם לצורך העניין מרקאנן, כריס דאן וזאק לאוין מגיעים לבסט קייס סצנריו שלהם ומירוטיץ׳ שומר על הרמה מהעונה, אני לא חושב שיהיה שם שחקן טופ 5 או ארבעה שחקני טופ 20, אבל כן תוכל להיות חבורה צעירה ומגובשת שרצה כמה שנים ביחד ואולי תוכל לאיים על התואר. העניין הוא שמפה ועד לתסריט הזה יש מרחק ענק וההסתברות שלו היא לא כזו סבירה, לדעתי.
במילים אחרות, אני לא חושב שהמתמטיקה הזו היא מה שעומדת בפני הבולס, כמו זה שרוב הסיכויים שלפחות שחקן או שניים מהחבורה הזו לא יראה כמו החלום הכי ורוד שלו, ובגלל זה אם הם יכולים להפסיד עוד כמה משחקים העונה ולהביא עוד פרוספקט רציני, ואולי אפילו אחד שיתאים ליד מרקאנן, זה יכול להיות שווה את הויתור על הפלייאוף ועל מירוטיץ׳.
אני לא יודע מה זה אומר שאתה לא אוהב את המודל הזה.
האם אתה לא מזהה את המודל הזה בקונטנדריות העכשוויות?
ג״ס אפילו העלתה את הרף עוד יותר עם שני שחקני טופ5 ושני שחקני טופ20 (ביחד עם מאמן וספסל טובים) ולכן קשה מאוד לרדוף אחריה.
וכמובן שזו מטרה שקשה מאוד להשיג ולכן יש רק 2-3 קונטדריות בשנה וגם הן בד״כ חוזרות על עצמן במשך מספר שנים.
המודל המדויק יותר בעיניי שאני חושב עליו הוא מורכב יותר (ניסיתי להדגים אותו בתחילת השנה עם שקלול רשימות ה-15, מודל שלוקח בחשבון גם את שחקני המשנה, חוזק הספסל ואיכות המאמן) אבל לרוב, גם המודל הפשטני יותר הוא די מדויק.
הקבוצה הצעירה, חמודה ומגובשת של הבולס שאתה מתאר יכולה לעשות ריצה נחמדה מאוד אבל הריצה הזו תסתיים כנראה, לכל היותר, בחצי גמר מזרח.
זה שאני לא אוהב את זה אומר שאני חושב שזה לא נכון להסתכל על זה כאילו זו הדרך היחידה להיות קונטנדרית, או שזה מבטיח לך להיות כזו.
בפועל, ב15 שנים האחרונות רוב הפיינליסטיות לא הורכבו ככה וכדי להגן על התאוריה אתה טוען פה שקווין לאב הוא בטיר מעל וול, ביל, לילארד ואחרים. אני לא אוהב את ההסתכלות הזו - תחליף את לאב בשחקן טופ 30 ושחקן טופ 40, לא תקבל קונטנדרית?
לא, לא טענתי שלאב הוא בטיר מעל וול, ביל, לילארד ואחרים.
הלכתי רק שמונה שנים אחורה כי לא היה לי כח לבדוק מעבר לזה אבל תרשה לי לנחש שהלייקרס עם שאק והשלישיות הגדולות של ס״א ובוסטון סוגרים את הפינה.
מבין 8 השנים האלו, המודל הפשטני יותר עובד ב-6 מתוך 8 המקרים (75%) ובכל מקרה, בשנתיים החריגות, נראה שאליפות מחייבת נוכחות של סופרסטאר שהוא טופ5 בליגה (ונראה שגם מאמן בטופ של הליגה).
2017 - ג״ס - קארי, דוראנט, תומפסון וגרין - צ׳ק
2016 - קליבלנד - לברון, קיירי ולאב - צ׳ק
2015 - ג״ס - קארי, תומפסון וגרין - צ׳ק
2014 - סן אנטוניו ספרס - קוואי הוא טופ5 בליגה (הלך ראש בראש עם לברון וניצח), המודל המדויק יותר מצליח לתפוס את דאנקן, מאנו ופארקר ביחד עם פופ. המודל הפשטני יותר לא.
2013 - היט - לברון, ווייד ובוש - צ׳ק
2012 - היט - לברון, ווייד ובוש - צ׳ק
2011 - דאלאס - נוביצקי, קיד ושות׳ - נוביצקי היה טופ5 בליגה. מעבר לזה, לא תופס במודל הפשטני.
2010 - לייקרס - קובי, גאסול וביינום (+ אודום) - צ׳ק
מעניין שניסחת את זה ״רוב הפיינליסטיות לא הורכבו ככה״.
לברון לא יסכים איתך, כנראה. הוא הרכיב שתי אלופות בדרך הזו.
הוא, ווייד ובוש ממש מצאו את הנוסחא מבחינתם לתארים והלכו על זה.
זה אולי התממש פחות טוב משהם ציפו אבל עדיין הביא לארבעה גמרים ושתי אליפויות (אאל״ט).