סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' דצמבר 02, 2024 6:14 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פרסי סוף השנה
הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 6:42 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
פציעות, זה עיקר הסיפור, וזה הרג חלק גדול מהקבוצות העונה, כולל מועמדים מובילים לתארים כמו סטף וקיירי. אבל גם קאזינס ולאב ורבים וטובים אחרים, וחבל.
בעיניי, באופן כללי היתה עונה מאכזבת מאד. 20 המשחקים האחרונים נראו כמו גארבג' ארוך ומתמשך, וחלק גדול מהקבוצות (בטח מהחלק התחתון של הטבלה) שיחקו עם שחקנים חדשים שבכלל לא היו שם עד אז משיקולי טנקינג וכאלה. מה שכן, דבר אחד היה ברור העונה אולי יותר מתמיד – מה שבאמת חשוב זה היכולת להכניס כדור לסל.

MVP: ג'יימס הארדן.
אולי לברון קרוב ומבחינה התקפית מדובר היום בשחקן מושלם יותר מתמיד, אבל ההגנה דעכה ובעיקר – קליבלנד סיימה עונה חלשה מדי בשביל לתת לו MVP. דוראנט מוכיח עם כל יום שעובר ללא סטף, שסטף הוא במובהק ה MVP של האלופה. יאניס עוד לא שם, אנתוני דייויס דווקא קרוב אבל משחק בקבוצה חלשה מדי. אז ג'יימס הארדן. שיפר את ההגנה, המסירות שלו אבסולוטיות, שלא לדבר על שבירת הקרסוליים. מלך הסלים, שלישי בטבלת האסיסטים. מהחכמים באדם ובאופן כללי שחקן אדיר.
2. לברון
3. אנתוני דייויס
4. דרוזן
5. השותפים לשעבר אלדרידג' ודיים (כן, אני יודע, אני קצת מרמה)

שחקן ההגנה: אל הורפורד
בשליש הראשון דיברתי על קפלה, שהוא אכן העוגן של ההגנה של יוסטון, אבל הוא לא באמת כזה כוח אימתני. בשליש השני דיברתי על דריימונד, אבל אין לי מושג מה עבר עליו (ועל כל גולדן סטייט) מאז פגרת הפלייאוף. מי שהיה פעם הקונצנזוס לשחקן ההגנה הטוב בעולם, קאווי לאונרד, היה פצוע כל השנה וזה משאיר בעיקר שלושה סנטרים. גובר הוא כנראה זה בעל האימפקט ההגנתי הגדול מבין השלושה, אבל הורפורד היה מרכז ההגנה של אחת משתי קבוצות ההגנה הטובות בליגה, ובעיקר – הוא היה בריא יותר ושיחק יותר מהשניים האחרים. אז הוא.
2. רודי גובר
3. ג'ואל אמביד
4. קלינט קאפלה
5. דריימונד גרין

השחקן השישי: לו ווליאמס
אבל חייבים להודות שגם הוא קצת נחלש בשליש האחרון של העונה ועדיין בקלות הסקורר הטוב ביותר של קבוצה שבסופו של דבר לא היתה רחוקה מהפלייאוף, ובאופן כללי סקורר אדיר.
2. אריק גורדון
3. דומנטאס סבוניס
4. קייל קוזמה
5. טרי רוזייר

השחקן המשתפר: ויקטור אולדיפו
אולדיפו יהיה בחמישיות העונה שלי ושל אחרים, הוא אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה, אחד משחקני ההתקפה הטובים בליגה, והוא הוביל את אינדיאנה ל 5-6 מקומות יותר מהצפוי לה במזרח. הוא קייס סטאדי למה שווה ווסטברוק, וגם בלי ווסטברוק, וכשלעצמו הוא שחקן אדיר. מלך החטיפות (והדיפלקשנים) של הליגה, חודר עצום, יודע לקלוע, יודע להסיט. יודע לעשות הכל. לוק-אין לתואר הזה, לא פחות משלו ווליאמס הוא לוק-אין לתואר הקודם.
2. סטיבן אדמס – בעיניי נו בריינר למקום השני כמעט כמו אולדיפו במקום הראשון. השיפור ההתקפי מכריע
3. קלינט קאפלה בעיקר בגלל השיפור המשמעותי בהגנה
אני לא אוהב לבחור למקום הזה שחקני שנה שניה. נראה לי שזה מוציא קצת את העוקץ אבל אי אפשר שלא להזכיר את השניים הבאים
4. ג'מאל מורי
5. ג'יילן בראון
ולמעשה גם אי אפשר לא להזכיר את קריס דאן שנתן שיפור עצום אבל שיחק רק 52 משחקים העונה.

[b]רוקי העונה: בן סימונס[/b]
כן, פוטו פיניש בינו לבין מיצ'ל, ואני מעדיף רק בקצת את הראשון, למרות ששניהם עצומים. סימונס יכול להיות מג'יק הבא. מיצ'ל יכול להיות קובי או דווין וויד הבא, ושניהם צריכים להוביל קבוצות לצמרת הגבוהה בעשור הקרוב, איזה רוקיז מדהימים, ואיזה מחזור רוקיז מדהים.
2. דונובן מיצ'ל
3. ג'ייסון טייטום
4. קייל קוזמה
5. דניס סמית' ג'וניור

מאמן השנה: דווין קייסי
כי אם תואר רוקי השנה צמוד מאד בין שניים, תואר מאמן השנה צמוד בין ארבעה, לפחות. נדמה לי שלדאנטוני מגיע לא פחות, אבל דאנטוני קיבל שנה שעברה ולא יקבל שנתיים ברציפות. דווין קייסי, הוא עדיין לא עילוי התקפי, אבל הוא לגמרי סדרן המשחק הטוב בליגה, ומה שהוא עשה לספסל של טורונטו עוד יילמד בספרים, יצירת מופת.
2. מייק דאנטוני
3. ברד סטיבנס
4. ברט בראון
5-6 קווין סניידר וטרי סטוטס. אני מעדיף את האסתטיקה של הראשון, אבל נדמה לי שהשני עשה אותו דבר עם פחות.

חמישיית העונה הראשונה:
למרקוס אלדרידג' (שהיה לדעתי סנטר השנה, בעיקר, כשפאו גאסול עולה בספסל)
אנתוני דייויס (שלמעשה גם היה סוג של סנטר השנה, ברגע שקאזינס נפצע, ודייויס התחיל לפתוח ליד מירוטיץ' וכאלה)
לברון
הארדן
לילארד

חמישייה שניה
אמביד (שווה חמישייה ראשונה במקום אלדרידג' אבל נעדר מיותר מדי משחקים מבחינתי וכמו שכתבתי כאן כמה פעמים זה גורם די מכריע מבחינתי)
גריק פריק
דרוזן
אולדיפו

ווסטברוק - בכל זאת ממוצע טריפל דאבל.

חמישייה שלישית:
הורפורד
קא"ט (בפוטו פיניש על יוקיץ' בגלל תמונת הפלייאוף)
דוראנט (ואני אגיד זאת שוב, אני עדיין בעד שיעשו עליו טרייד. לא סובל אותו)
קיירי
בן סימונס

מבחינתי אגב, דונובן מיצ'ל קרוב מאד לחמישייה במקום קיירי, ששיחק את המינימום מבחינתי של משחקים על מנת להכניס אותו (60 משחקים).. באופן כללי, לו היתה חמישייה רביעית היא היתה מורכבת מיוקיץ' לצד פול ג'ורג', באטלר (שהיה בחמישיה השלישית למצער, לו היה משחק יותר), מיצ'ל וסטף קרי שלצערי פשוט לא שיחק מספיק משחקים השנה, כי באלה שכן, הוא לפחות חמישייה שניה, אם לא ראשונה.

חמישיית הגנה ראשונה:
גובר
הורפורד
דריימונד גרין
אולדיפו
כריס פול
- כי האמת צריכה להיאמר, והיא שהוא כיסה על הבינוניות של גורדון וכמובן הארדן בהגנה

חמישיית הגנה שניה
אמביד
קפלה
דוראנט
קייל אנדרסון (שאפשר מבחינתי גם להחליף בדג'ונטה מורי, שניהם עשו דברים מעולים בהגנה של הספרס השנה)
בן סימונס

וכן, זה אומר שיאניס בחוץ אחרי התלבטות קשה, גם אנתוני דייויס. גם פול ג'ורג'. שלושתם היו מרכיבים חמישייה שלישית אמנם, יחד עם ריקי רוביו ונדמה לי שגם רוברט קובינגטון שהיה יופי השנה.

חמישיית רוקיז ראשונה
מרקאנן
קוזמה
טייטום
מיצ'ל
סימונס

חמישיית רוקיז שניה:
באם אדביו
דילון ברוקס

בוגדנוביץ' של סקרמנטו שאני הרבה יותר אוהב מאשר הבוגדנוביץ' של אינדיאנה.
ד'ארון פוקס
סמית' ג'וניור

כשהנעדרים הבולטים הם ג'וש ג'קסון וג'ייסון קולינס מבחינתי

ואם אני רוצה להזכיר עוד סיפור אחד השנה, אז שיפסיקו לחרטט לי על מותו של הגבוה. כל מיני גבוהים פרחו היום. אמביד הוא הכי קלאסי שיש. (השלוש הוא כלי, אבל רחוק מלהיות העיקר אצלו). וולנצ'יונאס ששנה שעברה דיברו על כך שאיבקה ישחק בעיקר במקומו, שיחק המון ועשה המון (למרות שהוא דווקא כן פיתח קליעה כלשהי מהשלוש) . אדמס הוא עוד סנטר קלאסי שבקלאסיים שפרח השנה, למרות שהוא אפילו לא חושב לזרוק מהשלוש. דראמונד, עוד סופר קלאסי, הפך להיות ורסיטלי והגנתי מתמיד. גם הוא וגם ג'ורדן למדו אפילו לקלוע קצת מהעונשין השנה. דוויט נתן משחק של 30 ריבאונדים והיה טוב מאשר בשלוש השנים שקדמו לזו. קפלה הוא הכלי מס' 3 של יוסטון. גובר, הורפורד ואמביד הם ביחד ללא ספק שחקני ההגנה של השנה וכו' וכו'.
אז אם יש גם סנטרים הגנתיים, וגם כאלה שאוהבים לקלוע מהשלוש (לופז, אני מדבר עליו), וגם כאלה שאוהבים לטחון לגמרי (אדמס, וולנצ'יונאס וכו'), מה אין? אם אתה סנטר הגנתי שלא מסוגל לקלוע בכלל (כמובן נואל, ביומבו, מהינמי ודומיהם), אין לך מקום. שזה טוב, כי ברוב העמדות אין לשחקנים כאלה מקום (פרט לעילויים אמיתיים כמו בן וואלאס, טוני אלן או אנדרה רוברסון), אז מה עוד חדש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פרסי סוף השנה
הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 8:01 am 
מנהל פורום

אחלה הודעה נורטון, תודה.

השגותי,
שחקן ההגנה של העונה, זה קאפלה או גובר, אני מבין את ההחלטה שלך לתת משקל לכמות משחקים, אבל במקרה של גובר (ויותר מאוחר אמביד בחמישיות) הייתי חורג מהכלל הזה. מה שגובר עשה להגנה של יוטה הרגע שחזר זה לא יאמן. וקאפלה הוא כמעט דריימונדי ביכולת שלו להחליף על כל שחקן בליגה כמעט.
MVP,
הייתי מכניס את יאניס במקום 5, אבל אני מבין את הבחירה שלך.
שחקן שישי,
אם כבר מישהו מבוסטון אז את מרקוס מוריס ולא את רוזייר. אבל לא את שניהם מבחינתי, מי שחסר שם זה פרד ון וליט לדעתי, במקום השלישי אפילו.
מאמן,
כל העונה הייתי על העגלה של קייסי. בשבועות האחרונים העברתי את תמיכתי, החשובה!, לסניידר. אצלי הדירוג הולך ככה, סניידר, סטיבנס, דאנטוני, קייסי, בראון.
יש לי עוד דברים, אבל אני הולך לשוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 9:04 am 
Junior

פציעות, מאבק טנקינג עמוק בקבוצות (הניקס נתנו פוש בסוף) וזה כבר נמתח לכמעט שליש מהליגה. דאלאס פתחה במשחק האחרון עם שבעה שחקנים שלא נבחרו ובחירת סיבוב שני. נמאס מהמוצר הזה.

בגלל שהדראפט גם עמוס בכישרון, מאבק הטנק היה פחות מעניין. אם כי אוהדי אורלנדו בטח מאושרים מהניצחון במחזור האחרון..

סופרסטארים אגו מניאקים או סתם פאתטים (דוראנט) לפני עוד קיץ קשה של פסטיבל ההחלטה של לברון.

המערב שהיה אמור להיות חזק ואיכותי הוכה בפציעות במיוחד. פורטלנד, סאן אנטוניו נטולת קוואי, מינסוטה, הפליקנס.. כולן לא באמת מאיימות על מישהו ומכיוון שכך אגב סניידר בוודאי לא צריך להיות מאמן השנה בעיניי. דאנטוני או סטיבנס.

אפשר להתנחם במספר כוכבים צעירים שמשחקים כדורסל אחר ונעים לצפייה: יוקיץ, טייטום, לונזו ווכמובן בן סימונס. כל זאת לקראת עוד נחשול כישרון שעומד לשטוף את הליגה ובתקווה ייקח איתו את הרושם של כמה סופרסטארים מבוגרים יותר ומאוסים.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 12, 2018 9:47 am 
מנהל פורום

לא אגע בהכל, אבל חצי הגרוש שלי

חמישיות העונה

ראשונה
הארדן
דרוזן (עונת פריצה שלו שהפרידה אותו מהשותף הצמוד לאורי ושמה את המפתחות אצלו באופן מוחלט)
לברון
דוראנט (עדיין מספרי על בקבוצה השנייה במערב ובליגה)
דיוויס

שנייה
לילארד
ראסל
יאניס
למרקוס
אמביד

שלישית
אולדיפו
בן סימונס
באטלר
הורפורד
קא"ט

מאמן העונה

ברט בראון עשה מפילי קבוצה. וזה עוד אחרי עונה שפולץ כמעט ולא שיחק בה.
הסיומת הנהדרת (0-16) כולל 9 האחרונים ללא אמביד, ונציצחון בקרב ראש בראש מול הלברוניאה, סגרו את העניין מבחינתי.
2. דאנטוני - לקח את יוסטון למקום ראשון במערב כנגד כל ציפייה
3. דווין קייסי - גם כאן. טורונטו ראשונים כנגד כל הסיכויים. ההרגשה שלי שזה לא יחזיק מים בפלייאוף, אבל הפרסים זה לעונה הרגילה
4. בראד סטיבנס - בלי היוורד ועם 3/4 קיירי. מקום שני עם פריצה של הרבה צעירים.
5. קוויין סניידר - הלך היוורד. הלך גם היל. גובר שיחק פחות מ-60 משחקים. ויוטה הפסידו רק 3 משחקים יותר וסיימו באותו מקום חמישי במערב.

"האבחנה שהספרס טועים כשהם נותנים ללברון לזרוק-קשקוש של אחד שלא ראה 100% מהסדרה"
פלאש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 13, 2018 2:14 pm 
Junior

ת'רד מעולה נורטון! תודה

אני בהגנה הולך עם גובר למרות חסרון המשחקים שלו. האיפקט שלו בהנגה היה כל כך גדול שלטעמי זה מפצה (מבחינת הבחירה) על מיעוט המשחקים.
מאותה סיבה אגב אני הייתי מכניס את קארי לאחת החמישיות... אם הבחירה בחמישיה השלישית היא בין קארי עם 51 משחקים לבין קיירי אירווינג עם 60 אז אני הייתי הולך על סטף (שהסטטיסטיקה שלו עדיפה בכל פרמטר).

( מצד שני יכול להבין אנשים ש51\56 משחקים בעונה זה מעט מדי עבורם כדי לחלק פרסים... אני לא מאלו :) )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Gilsh, Google [Bot] ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה