WTF כתב:
ברמה האישית, לברון שחקן טופ 10 בכל הזמנים, וזה למרות שעד לפני 3 שנים היכולת (skill, not ability) שלו במשחק הכדורסל היתה בינונית - הוא פשוט נראה כמו תיכוניסט שמשחק כדורסל חובבני ומתמודד מול קבוצת ילדים ביסודי. בשנים האחרונות הוא פיתח אלמנט טכני בסיסי במשחק, זריקה, והפך לבלתי עציר.
מבחינת חדוות צפיה, לברון אחראי לכדורסל הכי לא אסתטי שראיתי מימי. אולי משם נובע הקיטוב ביחס אליו - כמה נורא הכדורסל של הקבוצות שלו ומה שהוא עושה לכוכבים שמשחקים איתו. הוא איכשהו הצליח להתחמק מההאשמות שששחקנים אחרים סבלו מהן כל הקריירה - למרות שהוא סירס אולסטארים והבריח כוכב צעיר ממש לאחרונה.
קבוצתית, בכל הקריירה של לברון במזרח היו שתי קבוצות שהיה להן קייס לגיטימי לאליפות, בוסטון לשלוש שנים, ודטרויט לשנתיים. כל שאר היריבות שלו במזרח לא עוברות סיבוב שני במערב. זה מסביר את מספר הגמרים המופרך שלו ויחס ההפסדים הגבוה.
בתרבות שמקדשת סטטיסטיקה, לברון בדרך למספר 1 בכל הזמנים. אישית, לא הייתי רוצה לראות אותו בקבוצה שאני אוהד.
אני ממש רוצה להימנע משימוש במילים שיכולות להתפרש כזלזול, אז רק אגיד כך - אתה בטוח שאתה כותב על השחקן הנכון? נראה כמו טקסט שנכתב מתוך איזה תודעה על שחקן שהתקבעה על סמך הרגשה ואולי איזה 3 דק' צפייה ולא על ה...מציאות.
על אסתטיקה אני לא אתווכח, אבל להגיד על לברון שמבחינת SKILL הוא לא באמת משהו מיוחד? כלומר ברור שמה שהופך אותו ל
כל כך טוב זה השילוב עם הנתונים הפיזיים המפלצתיים שלו, אבל לברון בעיני (ובעיני רבים אחרים) זה שחקן שגם אם היה 1.85 היה כנראה אחד השחקנים הכי טובים בליגה וכנראה הרכז הכי טוב. את הזריקה שלו הוא לא פיתח רק בשנים האחרונות. היא תמיד הייתה שם אבל לא תמיד יציבה והוא היה תלוי בה הרבה פחות בגלל היכולות שלו לעבור שומרים.
והסיבה שהוא "איכשהו" הצליח להתחמק מהאשמות שהוא פגע בשחקנים שלידו היא שפשוט אין סיבה שיהיו האשמות כאלה. סגנון המשחק שלו לא מסרס שחקנים טובים. אולי האגו שלו כן סירס במידה מסויימת אגו של שחקנים אחרים, אבל מבחינת כדורסל תמיד ביקרו אותו שהוא מוותר על זריקה בשביל מסירה, הוא תמיד מייצר לאחרים. היה שחקן שדעך ליד לברון ופתאום פרח בלעדיו? היחיד שאפשר להגיד שאולי סורס על ידי לברון זה כמובן קיירי, אבל שם זה כאמור ענייני אגו (בעיקר של קיירי כנראה) וגם אולי קצת התנגשות בסגנון משחק כי קיירי צריך את הכדור ביד כדי לפרוח, הוא לא שחקן שיסתפק רק בלסיים סלים שלברו מייצר לו.