סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 5:31 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 63 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 4:59 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
אני עדיין מחכה לשמוע למה האזרוח של פארמר הוא קומבינה. תסביר בבקשה.
הוסבר בעבר וחבל לטחון מים, הרי אני אגיד א', אתה תגיד ב', ראי יתערב ויכתוב מילים שנונות, ו-so on, עזוב...חבל על הזמן שלי ושלך...

בואו נחזיר את האשכול הזה לנתיבו הראשי שהרי הוא עוסק ב"שמש העמים" ששב ללבוש את המדים האדומים ולחלק תורים לאופטיקה הלפרין לשופטי ליגת ווינר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 5:07 pm 
Hall of Famer

אז בוא נעשה את זה אחרת. אני אגיד את העובדות כפי שאני יודע. אתה מוזמן להפריך אותן, אבל עם עובדות, לא עם מחשבות.
העובדות כפי שאני יודע אותן הן שג'ורדן פארמר הוא בן לאם יהודיה וכתוצאה מכך זכאי לאזרחות על פי חוק השבות. בדיוק כמו טרוויס ווריק וספסנר ווייס ומתאזרחים רבים אחרים שכנראה שלא עברו ברחוב הירקון (ברחוב לא מסריח כמו בנחל) שאיתם אין לך בעיה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 6:07 pm 
Hall of Famer

וגם רוצ'סטי זכאי מכח השבות, וגם אלכסנדר.

אפשר להגיד שחוק השבות מסריח, אני בכיף אסכים איתו, אבל אם לאדון אדום אין בעיה עם ת.ז. כחולה שמקבל כל עולה חדש בנתב"ג-אתמהה מה הבעיה שלו עם שחקני כדורסל דווקא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 6:09 pm 
Hall of Famer

אגב, אין לי מושג מה קרה אצל האוול ואיך התהליך שלו קרה מהר, אבל ברנדון באומן שנשוי כדין כבר שנתיים לישראלית-עדיין לא קיבל אזרחות למיטב ידיעתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 6:57 pm 
Junior

הבעיה היחידה שיש לי עם האזרוחים היא התחושה שהאופן בו בודקים את הבקשה של כדורסלן שונה מהאופן בו בודקים את הבקשה של אדם אחר, מחבר העמים למשל שמבקש להגיע לכאן על בסיס חוק השבות. במקרה אחד של מישהו שהכרתי אישית , ראיתי איך טרטרו אותו במשך המון זמן וכל פעם בקשו עוד מסמך ועוד אישור. אני לא בטוח שלרוצ׳סטי למשל עשו את זה.
באופן דומה, יש שחקני כדורסל שקבלו את האזרחות על בסיס נישואין לישראליות באופן מזורז יותר ממי שאינם כדורסלנים.

מעבר לכך, זה החוק במדינה, וגם אם אני חושב שהוא מטומטם, אני לא יכול לצפות שמי שזה יכול לסייע לו, לא ינצל אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 7:02 pm 
Senior

אני הייתי מעביר תקנה שלצורכי הליגה, שחקן ייחשב כישראלי רק אם עברו שלוש שנים (או כל מספר אחר אם בא לכם) מיום אזרוחו.
מתאים גם לנבחרות לעניות דעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 7:18 pm 
Hall of Famer

ומנוגד לעקרון השוויון ולחוק חופש העיסוק באופן מהדהד ומובהק כלכך, שמוזר שמישהו מציע את זה בכלל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 7:27 pm 
Freshman

והטבות מס לזרים ולעולים חדשים לא פוגע בעיקרון השוויון?

חוק הצעירים לא פוגע בחופש העיסוק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 7:40 pm 
Hall of Famer

הטבות מס נחקקות (תיאורטית) לטובת עידוד הכלכלה. הנימוק הזה גובר על הפגיעה המסוימת בשוויון. איך אתה מנמק שיתוף מתאזרחים בנבחרת רק 3 שנים מיום אזרוחם?

חוק הצעירים לא מהווה פגיעה בחופש העיסוק. תראה לי בית דין לעבודה שיתיר סטטוס של "לא ישראלי" למי שאוחז ת.ז. כחולה כדין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 7:48 pm 
Freshman

איך הטבת מס לזר (לא עולה חדש, שם זה ברור) מעודדת את הכלכלה? איך זה עוזר לספורט אני כן מבין, אבל לכלכלה?

וחוק הצעירים כן פוגע בחופש העיסוק של שחקנים יותר מבוגרים בשל כך שהחוק הזה כופה על המעסיק לקחת שחקן צעיר יותר. מעבר לפגיעה בחופש העיסוק יש גם פגיעה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

אגב, תקרת שכר לא מהווה פגיעה בחופש העיסוק/הקניין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 9:32 pm 
Senior

הטבת מס לזר קשורה בהסכמי מס עם ארה"ב, כך שאני מתאר לעצמי שזה יכול להיות די משמעותי לכלכלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 27, 2018 9:48 pm 
Hall of Famer

הטבות מס לזר זה נושא שנוי במחלוקת לכשעצמו, אבל ההגיון שעומד מאחוריהן-במקרה של ספורטאי-זה קידום כללי של ענף שבו הזרים נחשבים למומחים בתחומם ויכולים להניעו קדימה.

פגיעה בחופש העיסוק ובחוק שוויון הזדמנויות משמעה שמאן דהוא מופלה או נחסם בקבלתו למשרה מסוימת (בהנחה שכישוריו הולמים אותה) כתוצאה ממוצאו/דתו/מינו/גילו וכד'. חוק הצעירים לא מגביל אף אחד מלעבוד כשחקן כדורסל, הוא רק מגדיר מכסה מסוימת על פי גיל-זו סוג של אפליה מתקנת שמקובלת בענפים שונים ובהקשרים שונים. לכן אין בעיה גם עם מכסת זרים. אבל מתאזרחים הם אזרחים ישראלים שווים לכל דבר ועניין לאזרחים מלידתם, וכל נסיון לסמן אותם כזרים ייתקל בחסימה על פי חוק.

תקרת שכר היא לא פגיעה בחופש העיסוק ולא בחופש הקניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 10:43 am 
Freshman

Hacohen כתב:
הטבות מס לזר זה נושא שנוי במחלוקת לכשעצמו, אבל ההגיון שעומד מאחוריהן-במקרה של ספורטאי-זה קידום כללי של ענף שבו הזרים נחשבים למומחים בתחומם ויכולים להניעו קדימה.

פגיעה בחופש העיסוק ובחוק שוויון הזדמנויות משמעה שמאן דהוא מופלה או נחסם בקבלתו למשרה מסוימת (בהנחה שכישוריו הולמים אותה) כתוצאה ממוצאו/דתו/מינו/גילו וכד'. חוק הצעירים לא מגביל אף אחד מלעבוד כשחקן כדורסל, הוא רק מגדיר מכסה מסוימת על פי גיל-זו סוג של אפליה מתקנת שמקובלת בענפים שונים ובהקשרים שונים. לכן אין בעיה גם עם מכסת זרים. אבל מתאזרחים הם אזרחים ישראלים שווים לכל דבר ועניין לאזרחים מלידתם, וכל נסיון לסמן אותם כזרים ייתקל בחסימה על פי חוק.

תקרת שכר היא לא פגיעה בחופש העיסוק ולא בחופש הקניין.

מאחורי כל פעולה עומד היגיון כלשהו. את ההיגיון מאחורי הטבת המס לזרים כולנו מבינים, אך האם זה מצדיק פגיעה בשוויון שעה שקבוצת שחקנים אחת משלמת מס מלא בעוד הקבוצה השניה לעתים לא תשלם מס בכלל (עד חוזה של 100 אלף דולר נראה לי - ממש לא שכר רעב)?
אם באמת הטבות המס לזרים נובעת מהסכמי מס בין ישראל לארה"ב, כפי שטען סתיו, אז ברור שזה גובר על כל דבר, אבל להבנתי זה לא ככה ואותם הסכמים עוסקים במניעת כפל מס. אבל יכול להיות שאני טועה.

וחוק הצעירים מאוד פוגע בחופש העיסוק ומהווה פגיעה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה. הוא משאיר שחקנים מבוגרים יותר ללא עבודה כיוון שקבוצות מחויבות לשריין 2 מקומות (לא סגור על המספר האמיתי) לשחקנים צעירים. הוא מצמצם את מקומות העבודה עבור אותם שחקנים לא צעירים. אם מקום עבודה מסוים מגייס עובדים ומצהיר ש-20% מהמקומות שהוא מציע מוגבלים אך ורק לגברים או לנשים לא נשואות וללא ילדים, זה היה עובר?

ותקרת שכר מונעת משחקן מסויים למקסם את השווי השוק האמיתי שלו, והכל בשם הרצון לשמור על ליגה מאוזנת ותחרותית. בטוח שלולא תקרת שכר לברון ג'יימס יכל להרוויח 50 מיליון במקום 35 מיליון. יש פה פגיעה חד משמעית בקניין של השחקן. זה לא אומר שהפגיעה לא מוצדקת, אבל היא קיימת.

ואני מאוד מסכים שקשה מאוד לעשות הבחנה בין ישראלי לישראלי (ואני אגב כלל לא חושב שצריך להגביל מתאזרחים). אבל יש לזה תקדים - פיב"א. אמנם היא לא כפופה לחוק הישראלי, אבל היא בהחלט כפופה לעקרונות חוקתיים במדינה בה היא פועלת (שווייץ). בתחושה שלי לפחות, חופש העיסוק ועקרונות שנובעים מחוק יסוד כבוד האדם וחירותו מוכרים גם במדינה כמו שווייץ ולא ייחודיים לישראל בלבד.

דמיין לך שעכשיו קבוצה עם אמצעים כלכליים אדירים מאתרת זרים מעולים ושולחת אותם לגיור מזורז בקהילה יהודית מוכרת בארה"ב אך ורק כדי שיוכלו לקבל אזרחות. אמנם מעוות, אך החוק הישראלי מכיל זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 11:15 am 
Hall of Famer

כתבת הרבה אך לא מדויק. אנסה להגיב לפי הסדר:

1) הטבות מס לזרים: כאמור, שאלת העלות-תועלת וכן הפגיעה בעקרון השוויון שנויים במחלוקת במקרה הזה. יהיו שיטענו שההטבה אינה מוצדקת, יהיו שיטענו שכן. אך עובדה היא שהנימוק התקבל והסעיף חוקק. כפי ששאלתי אותך קודם, מה הנימוק להפליה לטובה של ישראלים מלידה על ישראלים מתאזרחים?

2) חוק הצעירים: אתה כנראה לא ממש מכיר את המושג של העדפה מתקנת, שקיימת ומקובלת בישראל ואף מוגדרת בנציבות שירות המדינה. כאמור, אין פגיעה בחופש העיסוק כי לא יפסלו שחקן בגלל גילו-אלא במקרה הקיצון בגלל שמכסת גילו מלאה. זה הבדל.

תקרת שכר: חופש הקניין הוא הזכות של אדם להחזיק בקניין פרטי, וזכותו לשמור על קניין זה. אין כל קשר בין החופש החוקתי הזה לבין תקרת שכר, שהיא שיטה כלכלית.

לא הבנתי את התקדים של פיבא, תן דוגמה.

והנושא של גיורי אינסטנט היה באופנה לפני משהו כמו 30-40 שנה (ראי מומחה גדול ממני לזה). אף אחד לא עושה את זה יותר, ובעידן מאגרי המידע הממוחשבים והכח הנוכחי של הרבנות האורתודוקסית בישראל-אף אחד גם לא יכול לעשות את זה. זה עוד לפני שלא נראה לי שתמצא "זר מעולה" שילך לעבור גיור מזורז רק בשביל הכבוד לשחק בישראל. חוק השבות מטומטם? בעיניי כן, אבל מכיוון שהוא חל ותקף-אתה לא יכול לבכות שהסבא/סבתא היהודים של רוצ'סטי ואלכסנדר נשלפים מהבוידעם כשהם מגיעים לשחק בישראל, ואתה בטח לא יכול להפלות אותם מול ישראלים אחרים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 11:41 am 
Freshman

1. אני אישית גם בעד הטבת המס לזרים, אבל זה לא הנושא. הצבעתי על מקרה נוסף בו יש פגיעה בעיקרון השוויון. אגב, למיטב ידעתי הטבת המס החקוקה הזו, מעולם לא עמדה בפני ביקורת שיפוטית. זה יכול להיות המצב במקרה שיחקקו חוקים שמגבילים מתאזרחים - ייתכן שזה ירוץ שנים רבות ויום אחד ייפול למישהו האסימון שניתן לעתור נגד זה.

2. מכיר מצוין את הנושא של העדפה מתקנת, רק לא חושב שהיא נחוצה לעניין שחקנים צעירים. אגב, גם העדפה מתקנת מהווה פגיעה בחופש העיסוק/עיקרון השוויון אלא שבמקרה הזה הגיע מי שהגיע למסקנה שמדובר בפגיעה סבירה ומידתית. דמיין לך שתהיה העדפה מתקנת ליוצאי צבא בלבד - אתה לא רואה מצב שזה נפסל?

3. זכות קניין היא גם הזכות שלי "למכור" את שירותיי במחיר שנראה לי. אם יש לי בית שאותו אני מעוניין למכור אותו ב-10 מיליון אך יגבילו אותי באמצעות רגולציה ל-2 מיליון בלבד, זו פגיעה בחופש הקניין שלי. אגב, גם כאן אני חושב שמדובר בפגיעה סבירה.

4. פיב"א מגבילה אותך לשחק עם מתאזרח אחד בנבחרת ובכך היא עושה הבחנה בין מקומי למקומי.

5. זה שאף אחד לא עושה היום גיורי אינסטנט (עושים, אבל נעזוב את זה), לא אומר שאי אפשר לעשות את זה. לרבנות אגב אין שום מילה בעניין וגם גיורים רפורמיים וקונסרבטיביים תופסים לעניין אזרחות. לכן נתתי תרחיש תאורטי בלבד שקבוצה עשירה תעשה זאת על בסיס קבוע - האם עדיין תחשוב שאין מקום להגביל זאת?

נערך לאחרונה על ידי בטן רכה וחביבה בתאריך ו' ספטמבר 28, 2018 11:51 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 11:51 am 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
1. אני אישית גם בעד הטבת המס לזרים, אבל זה לא הנושא. הצבעתי על מקרה נוסף בו יש פגיעה בעיקרון השוויון. אגב, למיטב ידעתי הטבת המס החקוקה הזו, מעולם לא עמדה בפני ביקורת שיפוטית. זה יכול להיות המצב במקרה שיחקקו חוקים שמגבילים מתאזרחים - ייתכן שזה ירוץ שנים רבות ויום אחד ייפול למישהו האסימון שניתן לעתור נגד זה. הצבעת על מקרה, הצבעתי על נימוק. שאלתי מה הנימוק שלך לפגיעה בשוויון לגבי כדורסלנים מתאזרחים, לא ענית.

2. מכיר מצוין את הנושא של העדפה מתקנת, רק לא חושב שהיא נחוצה לעניין שחקנים צעירים. אגב, גם העדפה מתקנת מהווה פגיעה בחופש העיסוק/עיקרון השוויון אלא שבמקרה הזה הגיע מי שהגיע למסקנה שמדובר בפגיעה סבירה ומידתית. דמיין לך שתהיה העדפה מתקנת ליוצאי צבא בלבד - אתה לא רואה מצב שזה נפסל? אתה לא חושב שהיא נחוצה זה סבבה, נניח שגם אני לא. ויש העדפה מתקנת ליוצאי צבא, למשל "עבודה מועדפת" או מלגות שמקבלים יוצאי צבא בלבד ואפילו שירות קרבי בלבד. כל זה לא מהווה פגיעה בחופש העיסוק, כפי שהראיתי קודם.

3. זכות קניין היא גם הזכות שלי "למכור" את שירותיי במחיר שנראה לי. אם יש לי בית שאותו אני מעוניין למכור אותו ב-10, אך יגבילו אותי באמצעות רגולציה ל-2 מיליון בלבד, זו פגיעה בחופש שלי. אגב, גם כאן אני חושב שמדובר בפגיעה סבירה. לא, זו לא הזכות לקניין. כאמור, הזכות לקניין היא זכותך להחזיק רכוש פרטי וזכותך לקבוע מה לעשות בו. אין שום זכות שמגדירה שלא תהיה תקרת שכר-במשק בכלל ובענף ספציפי בפרט. בגלל זה אפילו בליגת הכדורסל של ארה"ב ההיפר-קפיטליסטית מתאפשרת תקרת שכר.

4. פיב"א מגבילה אותך לשחק עם מתאזרח אחד בנבחרת ובכך היא עושה הבחנה בין מקומי למקומי. אני לא יודע אם יש חוק שיכול להגביל את פיבא לעניין הנ"ל, אבל כחוק מדינה בוודאי שהדבר אסור כפי שהסברתי לעיל. שינסו להגביל מתאזרחים ויראו.

5. זה שאף אחד לא עושה היום גיורי אינסטנט (עושים, אבל נעזוב את זה), לא אומר שאי אפשר לעשות את זה. לרבנות אגב אין שום מילה בעניין וגם גיורים רפורמיים וקונסרבטיביים תופסים לעניין אזרחות. לכן נתתי תרחיש תאורטי בלבד שקבוצה עשירה תעשה זאת על בסיס קבוע - האם עדיין תחשוב שאין מקום להגביל זאת? אז שיעשו גיורים אינסטנט, לי זה באמת לא מזיז. אני מתנגד לחוק השבות. אבל אני שואל אותך, מרגע שחוק השבות חל-מתוקף מה תעשה הבדל בין רוצ'סטי ואלכסנדר לבין כל עולה חדש אחר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 12:14 pm 
Freshman

1. אישית אני לא רואה לנכון להגביל, אך אם תשאל אחרים שכן מעוניינים אני חושב שיש אינטרס והוא למנוע יצירת יתרון בלתי הוגן, בדרך של עקיפת חוקי הזרים בליגה באמצעות אזרוח.

2. עבודה מועדפת לא מונעת מאחרים שאינם יוצאי צבא לעבוד באותה עבודה בדיוק, אלא לכל היותר לא ליהנות מהמענק בסוף. אני מדבר איתך על מצב שבו משרד ממשלתי משריין מספר מקומות ליוצאי צבא בלבד (בדומה למצב שקיים עם בני מיעוטים כיום) כאשר לשירותם הצבאי אין כל רלוונטיות לדרישות התפקיד המיועד (בשונה ממצב בו חברות אבטחה מסוימות מגייסות רק יוצאי צבא קרביים).

3. דוגמא לפגיעה בזכות הקניין https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1000925696.
"הגבלת גובה שכ"ד הינה התערבות רגולרית פסולה בחיי המסחר החופשיים ומהווה אף פגיעה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו (שקבע כי זכות הקניין הינה זכות בעלת מעמד על חוקתי) וכן בעקרונות חוק החוזים".

4. כמו שאמרתי, פיב"א כפופה לעקרונות ייסוד בשווייץ, ולא יהיה מופרך להניח שגם שם מכירים בעקרונות שאנו מדברים עליהם.

5. ימציאו כל מיני חזקות. למשל יראו ששחקן נשאר כאן ליותר משלוש עונות ובכך זה לכאורה יוכיח שהגיור לא נעשה אך ורק לצורך מטרה כלכלית וכו'. זה פחות מעניין, פשוט הראיתי שניתן לפעמים לעקוף עקרונות ייסוד אם מוצאים תכלית ראויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 12:24 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הנימוק להצדקת אפלית המתאזרחים הוא מאוד פשוט - רצון למנוע התאזרחויות אינסטנט שכל מטרתן לאפשר לשחקן לשחק עם דרכון מתאים.

יש אינטרס למדינה למנוע התאזרחויות כאלה ויש אינטרס למארגני תחרויות בינלאומיות למנוע התאזרחויות כאלה. וכמו שמדינה יכולה לתת הטבות לעולים חדשים כדי לעודד התאזרחות היא יכולה להקשות עליהם כדי לא לעודד אותן. אולי זה לא משכנע חוקית או מוסרית אבל זו ההצדקה הרשמית והדי ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 12:31 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
1. אישית אני לא רואה לנכון להגביל, אך אם תשאל אחרים שכן מעוניינים אני חושב שיש אינטרס והוא למנוע יצירת יתרון בלתי הוגן, בדרך של עקיפת חוקי הזרים בליגה באמצעות אזרוח. אבל אתה לא יכול לטעון לעקיפת חוקי הזרים באמצעות האזרוח, כי האזרוח הוא על פי החוק.

2. עבודה מועדפת לא מונעת מאחרים שאינם יוצאי צבא לעבוד באותה עבודה בדיוק, אלא לכל היותר לא ליהנות מהמענק בסוף. אני מדבר איתך על מצב שבו משרד ממשלתי משריין מספר מקומות ליוצאי צבא בלבד (בדומה למצב שקיים עם בני מיעוטים כיום) כאשר לשירותם הצבאי אין כל רלוונטיות לדרישות התפקיד המיועד (בשונה ממצב בו חברות אבטחה מסוימות מגייסות רק יוצאי צבא קרביים).וגם חוק הצעירים לא מונע ממי שאינו צעיר לעבוד באותה עבודה בדיוק...

3. דוגמא לפגיעה בזכות הקניין https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1000925696.
"הגבלת גובה שכ"ד הינה התערבות רגולרית פסולה בחיי המסחר החופשיים ומהווה אף פגיעה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו (שקבע כי זכות הקניין הינה זכות בעלת מעמד על חוקתי) וכן בעקרונות חוק החוזים". אתה נתת עכשיו דעה של עו"ד מקרקעין בעל אינטרס מובהק בתור הוכחה לטיעון שלך? כי אני חושב שנתתי נימוקים קצת יותר כבדי משקל. והעו"ד הזה מקשקש. זכות הקניין היא בדיוק מה שאמרתי, היא לא הזכות להרוויח כסף ללא הגבלה. אגב, בגרמניה יש חוקי הגנת דייר מחמירים שמגבילים העלאת שכ"ד.

4. כמו שאמרתי, פיב"א כפופה לעקרונות ייסוד בשווייץ, ולא יהיה מופרך להניח שגם שם מכירים בעקרונות שאנו מדברים עליהם. אני לא מומחה למשפט חוקתי, כנראה שגם אתה לא. פיבא וכפיפותה לחוק השוויצי לעניין זה-לא מעניין ולא רלוונטי. אנחנו מדברים על אפליה בין אזרח לאזרח על בסיס השאלה מתי קיבל את אזרחותו. תישאר במענה על זה.

5. ימציאו כל מיני חזקות. למשל יראו ששחקן נשאר כאן ליותר משלוש עונות ובכך זה לכאורה יוכיח שהגיור לא נעשה אך ורק לצורך מטרה כלכלית וכו'. זה פחות מעניין, פשוט הראיתי שניתן לפעמים לעקוף עקרונות ייסוד אם מוצאים תכלית ראויה. סבבה, שיפסלו את הגיור ויבטלו את האזרחות. עדיין לא ענית לי מתוקף מה אתה מבדיל בין השבות שנותנת לאלכסנדר ורוצ'סטי אזרחות לשבות שנותנת אזרחות לכל מהגר אחר בסטטוס הזה[/

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 12:34 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
הנימוק להצדקת אפלית המתאזרחים הוא מאוד פשוט - רצון למנוע התאזרחויות אינסטנט שכל מטרתן לאפשר לשחקן לשחק עם דרכון מתאים.

יש אינטרס למדינה למנוע התאזרחויות כאלה ויש אינטרס למארגני תחרויות בינלאומיות למנוע התאזרחויות כאלה. וכמו שמדינה יכולה לתת הטבות לעולים חדשים כדי לעודד התאזרחות היא יכולה להקשות עליהם כדי לא לעודד אותן. אולי זה לא משכנע חוקית או מוסרית אבל זו ההצדקה הרשמית והדי ברורה.

סבבה, זה רלוונטי לספרד שם הקבוצות עושות קומבינות עם מדינות ודואגות לאזרוחים שאתה מדבר אליהם. בישראל זה לא רלוונטי, והשאלה שלי היא מתוקף מה תגביל את רוצ'סטי ואלכסנדר לעומת אוחיון ולאומי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 1:13 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זה רלוונטי באותה המידה גם לישראל אם היא בוחרת ככה. זה שלפי חוקי ההתאזרחות אדם יכול לקבל בקלות יחסית אזרחות לא אומר שהוא יעשה את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 1:20 pm 
Freshman

Hacohen כתב:
אבל אתה לא יכול לטעון לעקיפת חוקי הזרים באמצעות האזרוח, כי האזרוח הוא על פי החוק.[/b]

וגם חוק הצעירים לא מונע ממי שאינו צעיר לעבוד באותה עבודה בדיוק...

אתה נתת עכשיו דעה של עו"ד מקרקעין בעל אינטרס מובהק בתור הוכחה לטיעון שלך? כי אני חושב שנתתי נימוקים קצת יותר כבדי משקל. והעו"ד הזה מקשקש. זכות הקניין היא בדיוק מה שאמרתי, היא לא הזכות להרוויח כסף ללא הגבלה. אגב, בגרמניה יש חוקי הגנת דייר מחמירים שמגבילים העלאת שכ"ד.

4. אני לא מומחה למשפט חוקתי, כנראה שגם אתה לא. פיבא וכפיפותה לחוק השוויצי לעניין זה-לא מעניין ולא רלוונטי. אנחנו מדברים על אפליה בין אזרח לאזרח על בסיס השאלה מתי קיבל את אזרחותו. תישאר במענה על זה.

5. סבבה, שיפסלו את הגיור ויבטלו את האזרחות. עדיין לא ענית לי מתוקף מה אתה מבדיל בין השבות שנותנת לאלכסנדר ורוצ'סטי אזרחות לשבות שנותנת אזרחות לכל מהגר אחר בסטטוס הזה[/
[/quote]

1. אין בעיה עם אזרוח, הבעיה נובעת כאשר האזרוח מריח לא טוב. כאן יכול לבוא הרגולטור ולקבוע חזקות בחוק. אם רוצים למנוע מצב של אזרוחים "מסריחים", ניתן לקבוע חזקות בחוק. זו לא בעיה.

2. באותה מידה אני יכול לקבוע שגם העדפה מתקנת ליוצאי צבא בלבד במשרדים ממשלתיים לא מהווה פגיעה באלו שאינם כאלה, לעבוד באותו מקצוע בדיוק. בתכלס יש פגיעה, כי אם במצב נורמלי אוכל להיות מועמד ל-8 מקומות עבודה, החוק קובע שאוכל להיות מועמד ל-6 מקומות עבודה.

3. זו טענה מאוד יומרנית. אתה בעצם טוען שאותו עו"ד, שהוא אגב בין הטובים והמוערכים בתחום המקרקעין (למרות הדיבור המצחיק שלו), תחום שב-90% ממנו בערך עוסק בדיני קניין, לא מבין כלום מהחיים שלו. אני במקרה כן משפטן וכן יודע (לא חושב) שהזכות הקניינית משתרעת גם לאזורים האלה. כלומר לזכות שלי למכור את המוצר שלי במחיר שנראה לי. זה שבמקרים רבים מגבילים בעלי זכות קניינית, וההגבלה גם מאושרת ע"י ביהמ"ש, לא אומר שלא קיימת פגיעה בקניין. זה אומר לכל היותר שהפגיעה היא מידתית וסבירה.

4. לגבי פיב"א זה כן יכול להיות רלוונטי, כי פעמים רבות בית המשפט בוחן את המצב המשפטי בעולם. הוא כן יכול לקחת את המקרה של פיב"א ולהסיק ממנו גם לכאן.

5. אם אפשר לבטל גיור ואף לבטל אזרחות, אז אי אפשר לקבוע חזקות בחוק שמטרתן למנוע (או לפחות לנסות) מעשי מרמה? בהינתן הידיעה שרבים עושים שימוש בפרצה בחוק הישראלי, בדרכים לא כשרות, אזי למדינה אין סמכות לנסות לפחות לצמצם את התופעה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 1:33 pm 
Hall of Famer

ראובן, לא הבנתי מה אתה אומר.

אתה אומר שההגיון באפלית מתאזרחים הוא רצון למנוע התאזרחויות אינסטנט. אולי צריך להגדיר יותר טוב מה זה "התאזרחויות אינסטנט", אבל בעקרון בעולם הכדורסל מדובר על ג'ייסי קארולים למיניהם שמתאזרחים להם במדינה כזו או אחרת שאין להם קשר אמיתי אליה, כדי שיהיה להם דרכון אירופי ולקבוצותיהם קל ונעים יותר בחיים.

עכשיו, בישראל אף אחד לא נותן אזרחות שכזו. נותנים אזרחות לפי חוק השבות, והחוק הזה שווה לנגר שהיגר לכאן מקזחסטן, קונדיטור מונצואלה ו...שחקן כדורסל אמריקאי. עכשיו תסביר לבית דין לעבודה שאתה מפלה שחקן כדורסל ישראלי לעומת שחקן כדורסל ישראלי אחר, בגלל המועד שבו קיבל את תעודת הזהות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 1:37 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
Hacohen כתב:
אבל אתה לא יכול לטעון לעקיפת חוקי הזרים באמצעות האזרוח, כי האזרוח הוא על פי החוק.[/b]

וגם חוק הצעירים לא מונע ממי שאינו צעיר לעבוד באותה עבודה בדיוק...

אתה נתת עכשיו דעה של עו"ד מקרקעין בעל אינטרס מובהק בתור הוכחה לטיעון שלך? כי אני חושב שנתתי נימוקים קצת יותר כבדי משקל. והעו"ד הזה מקשקש. זכות הקניין היא בדיוק מה שאמרתי, היא לא הזכות להרוויח כסף ללא הגבלה. אגב, בגרמניה יש חוקי הגנת דייר מחמירים שמגבילים העלאת שכ"ד.

4. אני לא מומחה למשפט חוקתי, כנראה שגם אתה לא. פיבא וכפיפותה לחוק השוויצי לעניין זה-לא מעניין ולא רלוונטי. אנחנו מדברים על אפליה בין אזרח לאזרח על בסיס השאלה מתי קיבל את אזרחותו. תישאר במענה על זה.

5. סבבה, שיפסלו את הגיור ויבטלו את האזרחות. עדיין לא ענית לי מתוקף מה אתה מבדיל בין השבות שנותנת לאלכסנדר ורוצ'סטי אזרחות לשבות שנותנת אזרחות לכל מהגר אחר בסטטוס הזה[/

1. אין בעיה עם אזרוח, הבעיה נובעת כאשר האזרוח מריח לא טוב. כאן יכול לבוא הרגולטור ולקבוע חזקות בחוק. אם רוצים למנוע מצב של אזרוחים "מסריחים", ניתן לקבוע חזקות בחוק. זו לא בעיה. מה זה "אזרוח מסריח"? יש תהליך אזרוח חוקי. אתה מדבר על מצב של גיור מזויף, נניח? אז שיבטלו את האזרוח. אבל זה לא הקייס. הקייס הוא מה שונה רוצ'סטי מאוחיון.

2. באותה מידה אני יכול לקבוע שגם העדפה מתקנת ליוצאי צבא בלבד במשרדים ממשלתיים לא מהווה פגיעה באלו שאינם כאלה, לעבוד באותו מקצוע בדיוק. בתכלס יש פגיעה, כי אם במצב נורמלי אוכל להיות מועמד ל-8 מקומות עבודה, החוק קובע שאוכל להיות מועמד ל-6 מקומות עבודה. זו לא פגיעה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, אז בוא נחסוך את הפלסף.

3. זו טענה מאוד יומרנית. אתה בעצם טוען שאותו עו"ד, שהוא אגב בין הטובים והמוערכים בתחום המקרקעין (למרות הדיבור המצחיק שלו), תחום שב-90% ממנו בערך עוסק בדיני קניין, לא מבין כלום מהחיים שלו. אני במקרה כן משפטן וכן יודע (לא חושב) שהזכות הקניינית משתרעת גם לאזורים האלה. כלומר לזכות שלי למכור את המוצר שלי במחיר שנראה לי. זה שבמקרים רבים מגבילים בעלי זכות קניינית, וההגבלה גם מאושרת ע"י ביהמ"ש, לא אומר שלא קיימת פגיעה בקניין. זה אומר לכל היותר שהפגיעה היא מידתית וסבירה. אז אתה והוא חושבים. מילטון פרידמן ישמח לדעת שהקפיטליזם של אסכולת שיקגו הגיע עד לזכות חוקתית. אתם פשוט מבלבלים בין מושג הזכות לקניין לבין עקרונות הקפיטליזם של אסכולת שיקגו.

4. לגבי פיב"א זה כן יכול להיות רלוונטי, כי פעמים רבות בית המשפט בוחן את המצב המשפטי בעולם. הוא כן יכול לקחת את המקרה של פיב"א ולהסיק ממנו גם לכאן. מכיוון שאתה לא יודע ואני לא יודע על איזה בסיס חוקי פיבא מסתמכת, בוא נניח לזה ונדבר על ישראל.

5. אם אפשר לבטל גיור ואף לבטל אזרחות, אז אי אפשר לקבוע חזקות בחוק שמטרתן למנוע (או לפחות לנסות) מעשי מרמה? בהינתן הידיעה שרבים עושים שימוש בפרצה בחוק הישראלי, בדרכים לא כשרות, אזי למדינה אין סמכות לנסות לפחות לצמצם את התופעה? מי אמר שאי אפשר לקבוע חזקות? בפעם ה...אני מדבר על רוצ'סטי ואלכסנדר, לא על מתגייר-מזויף-תיאורטי [/quote]

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 28, 2018 1:52 pm 
Freshman

סליחה, קראתי את סעיף 5 שלך לא נכון קודם.
קודם כל, ההבחנה נעשית רק לצורך רישום כישראלי בליגת הכדורסל. לכל עניין אחר הוא ישראלי לכל דבר ועניין.

שנית, מאחר שאנו יודעים שקיימים אינטרסים מובהקים של זרים שמעוניינים לשפר את מעמדם על ידי אזרוח ולאחר מכן לחזור לחו"ל, יכול להיות שנדרש מנגנון שייפקח על התופעה המאוד ספציפית הזאת, שאינה קיימת במצב הרגיל אצל עולה חדש מאתיופיה, נניח, שעפ"י הניסיון שלנו מתכוון להישאר כאן לכל חייו.
מאחר שרוב העולים לא מגיעים הנה כדי להיות שחקני כדורסל מקצועניים, אז הגבלה מסוימת על מתאזרחים ממילא לא רלוונטית לגביהם. אבל במצב תיאורטי בו עולה חדש הגיע ארצה במטרה לשחק כדורסל אני מוכן להחיל עליו ועל רוצ'סטי את אותם הכללים.

אגב, יצא שוב שאני בעד להגביל מתאזרחים, למרות שזה לא המצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 63 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה