סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 11:26 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 11:28 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עוד שנה של מגרש פתוח, אלי סהר, מצלמות לא בפוקוס וג'ף אדריאן [כן..בחור מוזר].

נראה לי הכי כיף לקרוא תחזיות פרי סטייל. כי נקודות,ריבאונד ואסיסטים זה נחלת העבר ובכלל הפנים היום היא למולטידיספלינריות, סווינגרים וכיוצא מזה.

הכי כיף לקרוא תחזיות לא על מכבי וירושלים. כי יש יותר מידי מאלה ופחות מידי על קבוצות אחרות.

זרים שמגניבים אותי כי הם שיחקן במכללות ואהבתי לראות אותם שם : אלייז'ה בראיינט [אילת], איגור קולשוב [זר כל עוד אין לי הוכחות שהוא יהודי וכמות הטוויטים שלו על פוטבול..], בראיינט קרופורד [גלבוע].

תחושה של החמצה : פארודי והאמסטף שלו שהוטס במבצע מיוחד מאמריקה הלטינית והוחזר שבוע לאחר מכן שמאמציו של תומר ירון למצוא שורשים יהודיים לפארודי כשלו. איפה אתי אלטמן שצריך אותה..

תחושה של החמצה 2 : שאק דיוויס מהשחקנים המגניבים במכללות חותם בהרצליה ואז מבריז לסין ומוחלף במומייה הילטון ארמסטרונג. בעע..

תחושה של רוממות נפש : רמי הדר חוזר לליגה. הכימיה המטורפת עם שדרי הקווים, השימוש המוגזם במילה system. התגעגעתי.

תחושה של רוממות נפש 2 : איך מייק הנרי מצא את עצמו בנהריה בדיוק ?

תחושה של השתוממות : הרכב הטלאים של בראד גרינברג. קצת זרים מפעם, זר משנה שעברה, קצת ישראלי צעירים דרג ח', מוסיפים שושי אחד ומגישים עם מנה הגונה של מתאזרחים [כושלים] בצד.

חמישיית הזרים ומועמדים טבעיים לדרושפאקה: מייקל דיקסון, דקוואן קוק, מייק הנרי, ג'ף אדריאן [טוב הוא בהרצליה עד המוות], ג'יימס קלי.

gone until december : בליזניוק, וויבר, שולר, פולאנד [כי נהריה לא יכולה לפגוע בארבעה זרים בול], תומאס האילתי [כנ"ל לאילת].

סולידיים משעממים : קמרון לונג, ג'ראלד לי, לנדון מילבורן, קוריי וולדן וכל הפועל תל אביב בעצם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 11:44 am 
מנהל פורום

שאק דיוויס זו באמת בעסה :(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 4:42 pm 
Sophomore

נחמד חתול. איזו שהן תחזיות לגבי ישראלים בולטים או כאלה שיפרצו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 4:51 pm 
Senior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
שאק דיוויס זו באמת בעסה :(

מזל שמלכתחילה הוא היה שאק מוריס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 5:17 pm 
Junior

הדימיון המצמית לביג בייבי..

ישראלים זה משעמם. הם מפונקים ומעדיפים בינג' בנטפליקס על חדר הכושר.

השחקנים הישראליים שהכי מעניינים אותי לעקוב אחריהם השנה הם 1) יפתח זיו - מאווירת הדאנג'ן של אלפסי לאווירת הטטא הילינג של גורקה. אם הוא נותן שני שליש עונה כמו השליש האחרון של שנה שעברה מדובר בקפיצה עצומה וחדשות טובות לכדורסל הישראלי. אם זה לא יקרה השנה, אז זה כבר בעצם כנראה אף פעם לא יקרה.

2) אור לאומי - סימן שאלה גדול. במשחקי הכנה ששיחק הבנתי שנראה טוב. הוא סקנד גארד ישראלי עם מידות ויסודות טובים (יודע לעשות קצת מהכל בעצם). אולי יום אחד הוא יגאל אותנו מייסורי בר טימור.

3) אבדיה ג'וניור - כן שוב הוא. מתי לאבא זופי ישתחרר הפקק. רק בבקשה לא עוד כתבה במאקו בבית חשוך מידי שזופי מגיח מהצללים עם הלוק של שומר יערות. קריפי.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 5:31 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
הדימיון המצמית לביג בייבי..

ישראלים זה משעמם. הם מפונקים ומעדיפים בינג' בנטפליקס על חדר הכושר.

השחקנים הישראליים שהכי מעניינים אותי לעקוב אחריהם השנה הם 1) יפתח זיו - מאווירת הדאנג'ן של אלפסי לאווירת הטטא הילינג של גורקה. אם הוא נותן שני שליש עונה כמו השליש האחרון של שנה שעברה מדובר בקפיצה עצומה וחדשות טובות לכדורסל הישראלי. אם זה לא יקרה השנה, אז זה כבר בעצם כנראה אף פעם לא יקרה.

2) אור לאומי - סימן שאלה גדול. במשחקי הכנה ששיחק הבנתי שנראה טוב. הוא סקנד גארד ישראלי עם מידות ויסודות טובים (יודע לעשות קצת מהכל בעצם). אולי יום אחד הוא יגאל אותנו מייסורי בר טימור.

3) אבדיה ג'וניור - כן שוב הוא. מתי לאבא זופי ישתחרר הפקק. רק בבקשה לא עוד כתבה במאקו בבית חשוך מידי שזופי מגיח מהצללים עם הלוק של שומר יערות. קריפי.

מסכים עם השלושה. תוספות שלי:

פחות או יותר כל הישראלים של ראשון, שהיא בעיני גם הקבוצה הכי מעניינת בליגה השנה. קולשוב, אריאל, שגב, בלייזר, ואפילו עבו. רק טישמן כבר לא מעניין.

לוי וזוסמן במכבי. אמורים לראות לא מעט דקות בליגה.

ימדר בהפועל. במשחקי ההכנה קיבל קצת דקות והראה משחק פיק-אנד-רול יפה. אחד היחידים עם פוטנציאל ממשי למלא את החור של הנבחרת בעמדת הרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 10:05 pm 
Sophomore

אז זיו לקח לתשומת ליבו. משחק מצויין של 25 נקודות באחוזים טובים, 5 ריבאונדים, 3 אסיסטים (ועוד כמה מסירות טובות שלא הסתיימו בסל) וכמעט ללא איבודים. זה נגמר בסוף בהפסד של נהריה לבאר שבע בהארכה, אבל זיו עשה כל מה שיכל. נקווה שהפתיחה הזו מרמזת על הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ספטמבר 25, 2018 10:45 pm 
Junior

מסכים כמעט בהכל. יש גם את הישראלים של הגליל. לדעתי שוכמן עוד יכול להשתפר עם בחירת זריקות יותר טובה וכניסות יותר תכופות לסל.

הכמעט נוגע לבלייזר. שחקן שהוא כל כך רך מנטלית בהתקפה. זה כרוני. לדעתי הוא מיקסם את הפוטנציאל שלו ולא נשאר שום דבר מעניין לבדוק ולצפות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2018 6:50 pm 
Sophomore

תמיר בלאט גם יהיה מעניין מבחינתי, כשנה ראשונה שבה יש ממנו צפיות אמתיות להיות שחקן מוביל ולאור היכולת שלו בנבחרת ובהכנה.
ברמת עניין פחותה, גם תום מעיין באשדוד נמצא בסיטואציה מעניינת, עם סיכוי טוב לקבל הרבה דקות.
גם גולן גוט בנ"צ מעניין. הייתה לו שנה לא רעה עונה שעברה, ובנ"צ מאמינים בו.
בנ"צ יש גם את יניב סולומון, שיקווה לקבל הזדמנות קצת יותר רצינית ממה שהיה לו בראשון.
ואחרון חביב- עמית גרשון מהפועל ב"ש גם יצר אצלי סקרנות במשחק ממול נהריה. הוא צעיר, ומעניין יהיה לראות את ההתפתחות שלו והאם הוא יתקע יתד בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 26, 2018 8:41 pm 
Junior

עמית גרשון הראה מול נהריה ביטחון וחוצפה חיובית שזה אחד הדברים החשובים לשחקן צעיר שרוצה לתקוע יתד.

לגבי יניב סולומון..מצד אחד כן וכבר כתבתי את זה. הוא לא ממש קיבל מברנר הזדמנות. אבל המשחק אימון שלו שראיתי מול ראשון עורר בי כמה ספקות לגביו. הוא מבין את המשחק בצורה נמוכה בוא נגיד. בכל מקרה, הוא לא יקבל הרבה יותר מידי דקות אחרי גוט ברוטציה.

גוט נראה לי שחקן עם תקרה נמוכה מזאת של שוכמן. שוכמן השנה בגלבוע הראה שהוא ממש מסוגל להוביל כדור לפרקים ארוכים.

מעיין שחקן גמור מבחינת פוטנציאל מאז הפציעה. אין מה לראות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 2:51 pm 
Sophomore

קצת הקפצה אבל זה כנראה הכי מתאים לכאן.

לגמר גביע ווינר מגיעות הערב שתי קבוצות יוצאות דופן בקונספט שבו נבנתה הקבוצה, אבל יחד עם זה בקונספציות הפוכות.

מתוך עשר קבוצות "הבטן" (תקציבית לפחות) בליגה, הבניה המקובלת, בגדול, היא, שני ישראלים מובילים, אולי אולי שניים וחצי, ועוד שני ישראלים "משלימים". בדרך כלל אלו, או ותיקים בחלק היורד של הקריירה, אבל שפחות או יותר יודעים מה הם יתנו, או הימור על צעירים עם עתיד אבל לא בוודאות עם הווה, כלומר אתה לא יודע מה בדיוק תקבל מהם, או סתם שחקנים בינוניים שנועדו למלא דקות ישראלים.

דהיינו, בכל קבוצה יש בד"כ מינימום שנים ומקסימום שלושה ישראלים שיש בסיס איתן להניח שהם שחקני ליגה לגיטמיים ואפשר להעריך פחות או יותר מה הם יתנו לך. אפשר לקרוא להם "שחקני חמישייה" בליגה.

צביקה שרף היה מהמתנגדים הקולניים והבולטים ביותר לחוק הרוסי. הוא טען (בצדק יש לומר), שהחוק מהווה מטרד למאמן שצריך לקחת בחשבון שיקולים לא מקצועיים בהחלטות של תוך כדי משחק. אז הוא מצא פתרון לחוק הרוסי. בראשל"צ הוא שבר את הבניה הקלאסית הנזכרת והחתים ארבעה שחקנים שככל הנראה היו שחקני חמישייה בכל קבוצה אחרת בארץ (מלבד מכבי ת"א ואולי גם ירושלים). זה כמובן בא על חשבון מספר הזרים שם הוא החתים שלושה וחצי זרים בלבד, אבל השקיע קצת יותר כסף (ואולי גם מחשבה וחיפוש) בזרים עם נסיון אירופי (משמעותי- לונג וסטיבנס או מינימלי- רייט). מעשית הוא לא צריך כמעט להתחשב בחוק הרוסי. ועדות לכך ניתן למצוא בחלוקת הדקות בין ישראלים לזרים בחצי וברבע הגמר (חצי חצי).

עד עכשיו הקונספט הזה מצליח ובצורה מרשימה. ימים יגידו אם זה יצליח גם לאורך זמן.

בצד השני של המשוואה נמצאת הפועל ב"ש.
שני "הישראלים" "המובילים" הם ווריק וקולמן. ווריק בשנה שעברה עם ממוצע של 19 דק' וקולמן עם פחות מ15 דק' בממוצע (והוא אוטוטו בן 35). לא רואה אותם שחקני חמישייה באף קבוצה בליגה. שאר הישראלים בקבוצה אפילו לא היו מוכרים לי עד לפני שלושה שבועות (טוב, חוץ מאליאספור, אבל זה לא באמת אומר משהו). לא יודע אם זה מאילוצים (לא יכלו להביא את זליקוביץ נעימי או ניסים?) או כשיטה. לא ראיתי את המשחקים שלהם אז אני לא ממש יודע איך הם מנצחים משחקים באיזה חיבור קבוצתי יוצא דופן או עם זרים טובים במיוחד. אבל בשורה התחתונה, שוב עד עכשיו, העסק עובד. ואני מעריך שאם הם ישארו בליגה עוד לפני הישורת האחרונה זו תהיה בכלל הצלחה.

בקיצור, שתי גישות מקוריות ושונות בתכלית בתחום הישראלים הגיעו עד גמר גביע ההכנה של הליגה. אז אולי הקונספט הקלאסי הוא מוטעה ולא כדאי?!

דעתכם?

נערך לאחרונה על ידי יוניק בתאריך ה' אוקטובר 04, 2018 2:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 2:54 pm 
Hall of Famer

הקונספט של ב"ש הוא מוכר וידוע. תשקיע בזרים את מירב הכסף שלך ואיזה ישראלים שתצליח להשיג בפרוטות שנשארו. הרבה קבוצות עובדות כך. הרצליה לאורך השנים ידועה בכך שהישראלים הם מטרד עבור אקוניס ומפריעים לו להפגיז בזרים. ברור שעם התקציב של ב"ש, רמת הישראלים בפרוטות אפילו יותר נמוכה מכרגיל, אבל לא נראה לי שהפער בין התקציב שהופנה לזרים לעומת ישראלים חורג ממה שאנחנו מכירים מהעבר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 4:28 pm 
Sophomore

בעונה שעברה שיחק בהרצליה הישראלי עם הסקור הגבוה בליגה (אלל"ט), שון דוסון (וגם תום מעיין וזליקוביץ).
לפני שנתיים שיחק שם כראם משעור שנבחר לחמישיית העונה וראשון בליגה בריבאונדים (וגם תום מעיין וזליקוביץ).
לפני שלוש שנים מלבד השלישיה שנשארה לשנה אח"כ (והייתה באותה שנה עדיין הרבה פחות בשלה ומוכרת) היה גם מורן רוט.

זה לא נראה לי דומה למצב בב"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 6:06 pm 
Sophomore

אכן, מבחינתי באר שבע היא הקבוצה הכי פחות מעניינת בליגה. כבר נמאס לחזור על זה, אבל מי שרוצה לראות 5 אמריקאים ברמה בינונית על המגרש רוב המשחק יכול בכיף לצפות בהרבה ליגות אירופאיות או בג'י ליג. זה שבמקרה הקבוצה משחקת גיאוגרפית בדרום ישראל לא ממש מזיז לי. גרשון יכול אולי לפרוץ קצת, אבל הוא היה שחקן משני גם בליגה הלאומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 8:13 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
אכן, מבחינתי באר שבע היא הקבוצה הכי פחות מעניינת בליגה. כבר נמאס לחזור על זה, אבל מי שרוצה לראות 5 אמריקאים ברמה בינונית על המגרש רוב המשחק יכול בכיף לצפות בהרבה ליגות אירופאיות או בג'י ליג. זה שבמקרה הקבוצה משחקת גיאוגרפית בדרום ישראל לא ממש מזיז לי. גרשון יכול אולי לפרוץ קצת, אבל הוא היה שחקן משני גם בליגה הלאומית.

לפי המדד הזה ראשל"צ הכי מעניינת..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 8:21 pm 
Sophomore

יוניק כתב:
סאבוניס כתב:

אכן. כבר כתבתי למעלה. ולא רק בגלל שיש לה ישראלים מובילים, אלא גם בגלל שרובם צעירים שרק נכנסים עכשיו לשנות השיא שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 8:52 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
יוניק כתב:
סאבוניס כתב:

אכן. כבר כתבתי למעלה. ולא רק בגלל שיש לה ישראלים מובילים, אלא גם בגלל שרובם צעירים שרק נכנסים עכשיו לשנות השיא שלהם.

האמת שאני מסכים. בעצם זה לא רובם אלא כולם. אריאל ובלייזר כבר לא צעירים?!

פשוט הניגודיות בין ראשל"צ לב"ש בגמר הווינר זועקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 8:57 pm 
Sophomore

יוניק כתב:
סאבוניס כתב:
יוניק כתב:
סאבוניס כתב:

רק טישמן כבר לא ממש צעיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 9:25 pm 
Sophomore

סאבוניס כתב:
יוניק כתב:
סאבוניס כתב:
יוניק כתב:
סאבוניס כתב:

רק טישמן כבר לא ממש צעיר.

ואגב, גם ההגנה של ראשון נהדרת וחלק ממה שהופך את הצפייה בהם למעניינת. חלק מזה זה הלחץ של הגארדים וההגנה הטובה של קולשוב, אבל בעיקר זה בגלל הניידות הנהדרת של הגבוהים -- סטיבנס ובעיקר שגב הנהדר. אקטיבי, ארוך, אתלטי, מכסה שטחים, וגם ריבאונדר מצויין. מאוד מעודד מבחינת נבחרת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 9:42 pm 
Freshman

רגע, אז טישמן בן ה-27 כבר לא ממש צעיר אבל בלייזר שיהיה בן 26 בעוד חודשיים עדיין צעיר? יש איזה נוסחה שאפשר להיעזר בה במקרים כאלה? טוב שלא קראתם להם ילדים, כבר התקדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 04, 2018 10:29 pm 
Sophomore

Rondo כתב:
רגע, אז טישמן בן ה-27 כבר לא ממש צעיר אבל בלייזר שיהיה בן 26 בעוד חודשיים עדיין צעיר? יש איזה נוסחה שאפשר להיעזר בה במקרים כאלה? טוב שלא קראתם להם ילדים, כבר התקדמות.

ממש לא מעניין אותי איך אתה רוצה לקרוא להם. הנקודה היא שכבר ברור שמטישמן לא ייצא שחקן כדורסל טוב ברמת הליגה הישראלית. האחרים דווקא נראים כמו מי שיכולים ורובם עוד יכולים להשתפר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה