סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 2:23 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 839 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מכבי 19/20
הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 2:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
סופעונת היורוליג היא הסופעונה האמית של מכבי שבמישור ההצהרתי מבדלת את עצמה מהליגה שוב ושוב בסוף גם המישור המעשי יגיע ...הלוואי

הישראלים?
טיוס, ג'ונדי להשאיר. הם באמת מספיק טובים גם ביורוליג
כהן? נראה לי מיותר. עדיף אולי נמרוד לוי או גינות (כן, כן..חתום וכו)
זוס, צריך להשאר. גם ייבחר בדראפט בטח יושאר לעונת התבשלות
אבדיה? צריך להשאר ולקבל יותר הזדמנויות בעיקר בליגה המקומית
ישראלים נוספים? לא צריך יותר למעט פילרים בשקל שבעים בעיקר שחקנים עם אוריינטציה הגנתית

זרים?
על בלייק צריך להתאבד. תהייה עליו תחרות קשה בקיץ. יש דיבורים שפיטינו שם עליו עין והוא בטח לא היחיד
כל השאר? למעט קיין פארגו שחייבים ללכת אפשר להשאיר כשחקני רוטציה, על ווילביקין נדבר בנפרד. לקלויארו, קול ואובריינט יש איכויות מספיקות להיות שחקני רוטציה בקבוצת טופ 8. אבל חייבים להיות עם ראש פתוח לחלופות

ווילביקין? הוא בשום אופן לא יכול להשאר המנהיג. לחלוטין לא. סקנד גארד שמותר לו לכדרר? אולי, תלוי בתקציב. הוא חור בהגנה, צ'וקר, וכריזמה של בוגי יעלון.
אממה? יושב על קרוב ל10% מהתקציב הכולל!
מכבי חייבת לחפש קונה אפילו שישתתף ברוב ולא בכל המשכורת. בלאט יכול להיות יעד מעניין שמסוגל לשלם משהו. מנהיג חלופי? מיילס אדמס? זוכרים? הייתי בודק מה קורה איתו, אולי בא לו להתפשר על כמה דינרוס בשביל לשחק בליגה תחרותיות.

יאניס. כשהוא הגיע טירחנתי פה לא מעט שאני לא מחזיק ממנו. לא ממזר, חסר הברקות מקומיות. איש של משטר משמעת והתאמות.
מכבי לא תצא מהמקום הזה בלי מאמן מגוון יותר.
טרנקיירי יכול להיות מעניין. אבל הסיכוי שוויצ'יץ' יבחר בו זה בערך כמו הסיכוי שאצליח לכתוב את כל מה שיש לי להגיד עד סוף הפוסט לכן נסיים פה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מכבי 19/20
הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 3:00 pm 
Hall of Famer

בכל אתרי הספורט מפורסם שווילבקין ובלאק בתוכניות.
כל שאר הזרים אולי חוץ מאןבאיינט ישוחררו ובצדק.
בגזרה של הישראלים כולם אמורים להישאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 3:58 pm 
Hall of Famer

ממש לא אהבתי את ווילבקין השנה עם כל העצלות, ההחלטות המטופשות והכמה (וכמה) משחקים שהוא הפסיד למכבי במאני-טיים. אבל, וזה אבל חשוב, לא הייתי סוגר את הדלת על האפשרות שהוא יכול להיות גארד מצוין לרמות הגבוהות של היורוליג, יש לו את כל הכלים, יש לו בטחון עצמי בטונות, אבל הוא חייב מערכת שתמזער את החולשות שלו ותבליט את היתרונות. מכבי של השנה, שיש לה אולי שחקן אחד בקו האחורי שמקבל החלטות חכמות (רול), היא ממש לא הסביבה המתאימה לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 4:05 pm 
Sophomore

הבנתי שהיורוליג שנה הבאה עם עוד 4 משחקים. אז גם את זה צריך לקחת בחשבון.

זוסמן יהיה חייב להראות יותר יכולות התקפיות. 15 דקות שהוא מקבל צריכות להנפיק יותר מ 3 נק' ואסיסט אחד.
זה אפילו לא טל בורשטיין לעניים (המקסימום שחזיתי לזוסמן).

לא היתי משאיר את ווילבקין ולא רק בגלל המשכורת הגבוהה (לא חושב שצריך לפרט).
בלאק לא הראה יותר מידי אכפתיות למעט בשלבים מסויימים לקראת סוף העונה, וגם אז לא נתנו לא את הכדור מספיק. לא בטוח שצריך להשאיר.

היתי נותן עוד צ'אנס לאוביינט, וגם את רול היתי משאיר, אבל בתפקיד משני יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 7:26 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

במקום מכבי הייתי מתאבד על בלאק. הם לא ימצאו סנטר יותר טוב ביבשת הישנה שלא יעלה יותר ממנו או שאינו תחת חוזה (ביטאדזה לדעתי יעבור למנש וברנדון דייויס יקבל הרבה כסף מקבוצה אחרת אם לא ישאר בזלגיריס). לדעתי הוא בכיף שווה 2.5 מיליון לשנתיים.

את ווילבקין הייתי שמח אם יעזיבו. הוא לא רכז, בעל ראיית משחק בעייתית ביותר ומינוס בהגנה. אממה, פשוט יהיה חבל להפסיד עליו כל כך הרבה כסף אחרי שהשקיעו בביי אאוט המפלצתי שלו, אז אלא אם יצליחו למצוא קבוצה שתשתתף ברוב השכר שלו (ועל הדרך יפסידו גם את ההשקעה בביי אאוט שלו מדרושפקה) מכבי צריכים לקוות שהוא יביא אליפות (אחרת האוהדים יצלבו אותו) ולהחתים לצידו רכז גבוה, הגנתי עם יכולות ניהול משחק שישלים אותו. עולים לי לראש מיציץ (שגם אם לא ישאר באפס יהיה יקר מדי), בראד וונמייקר אם יחליט לחזור מהמנש להיות ראש לשועלים באירופה, יוביץ מבאיירן שהוא לא כוכב בשום צורה ולא התפתח למה שחשבתי שיהיה אבל עדיין רכז סולידי. גבוה, מוסר מצוין שממעט לאבד ומגן טוב שיכול לשמור על גארדים גבוהים, ואלכס קארוסו שהיה מלפפון בקיץ שעבר ומראה דברים יפים (מבחינה אישית לפחות) בלייקרס לאחרונה. גארד גבוה ואתלטי להפתיע, מגן מצוין ומוסר לא רע בכלל, והדובדבן הוא שהוא נראה כמו הבן האובד של מייקל רול וג'ק כהן (ירש את השיער מהראשון וכל שאר הפרצוף מהאחרון) אז עזיבה שלהם לא תהיה כה טראומטית לאוהדים.

מלבד שניהם, מהזרים הייתי משאיר רק את קלויארו כמחליף בעמדות 3/4. הוא שחקן קבוצתי וחכם שעושה את הדברים שלא רואים בסטטיסטיקה ואולי בשנה השנייה גם תחזור לו היד מבחוץ שקצת איכזבה השנה.

פארגו בלי הזריזות והאתלטיות הוא שחקן מזיק וקיין למרות ההגנה והאהבה מספרופולוס הוא שחקן בעייתי ביותר לקבוצה ששואפת להתקדם רחוק במפעל - אז שניהם צריכים לעזוב ראשונים.
לאובריינט הייתי נותן כמתנת פרידה כרטיס לכיוון אחד לסין שם יוכל לזרוק כאוות נפשו ולא לעשות הגנה. אני פשוט לא רואה אצלו יותר מדי אפסייד. יש שם כישרון (בעיקר התקפי) אבל אינטלגנציית משחק ובגרות שלא לרמה הזאת. והוא אמנם שחקן מאוד פיזי אבל עדיין רך בפוסט (גם בהגנה וגם בהתקפה עם כל זריקות הפיידאווי הבורחות ממגע וההחטאות ממטר כשהוא מנסה לחפור מול הגנות חכמות) וחוץ ממסה גדולה הוא אתלט לא טוב - לא מגן על הטבעת, איטי כמו צב ולא אקספלוסיבי (מה שלא ישתפר עם הגיל).
לגבי רול, הוא שחקן התקפה מאוד יעיל עם משחק אלגנטי וחכם אבל ההגנה שלו כל כך בעייתית שקשה להחזיק אותו על המגרש דקות ארוכות בלי שינצלו אותו פעם אחר פעם (כבר ציינתי שאם היו משלבים אותו ואת קיין לשחקן אחד הוא היה כוכב?). התלבטות... אם מצליחים להוריד את החוזה שלו לפחות מ400k (מה600 המוגזמים שהוא מרוויח לפי הפרסומים) הייתי שוקל להשאירו (אבל רק אם שאר חברי הקו האחורי מלבד ווילבקין יהיו מגנים טובים).

מבחינת ישראלים - זוסמן כ2 מחליף וג'ון די כרכז שלישי (ושחקן שישי בליגה) כמובן צריכים להישאר. את טיוס גם הייתי משאיר אבל רק בחוזה נמוך יותר (לא מעל 500k), אני לא חושב שיש קבוצה אחרת בארץ שתשלם לו יותר.
ג'ק כהן שחקן תורם לליגה אבל פשוט אין לו מה לחפש ביורוליג. את אבדיה, אם בכל מקרה הוא מתכנן להיבחר בדראפט ולא יהנו ממנו בעתיד (כלומר עד שהוא יחזור לאירופה) הייתי משאיל לקבוצה אחרת בליגה, רצוי אחת שמשחקת במפעל אירופי.
הייתי שוקל להביא את קולושוב מראשון. אולי הוא מאכזב קצת השנה אבל אפשר להתייחס אליו כרוקי באירופה ועדיין יש לו לדעתי פוטנציאל כ3&D מחליף ביורוליג. ובמיוחד לא הייתי רוצה שי-ם יחתימו אותו וכך ישיגו את ה3 הישראלי (הכנראה) הכי טוב בליגה בשנים הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 8:07 pm 
Hall of Famer

לגבי טיוס מכבי צריכה לקבל החלטה. קודם כל אני מניח שאי אפשר להוריד אותו משמעותית בשכר. אז מכבי צריכה להחליט מה המעמד שלו. אם הוא הסנטר המוביל וישלים אותו שחקן פנים שיכול לשחק ב-2 עמדות או מחליף זול סטייל אייברסון, אז להשאיר. אם מתכננים להביא סנטר בכיר או להשאיר את בלאק, אז העלות של טיוס הרבה יותר גבוהה מהתועלת, גם אם לוקחים בחשבון שהוא הישראלי היחידי בערך שברמה אירופאית גבוהה. בליגה אפשר להסתדר גם בלעדיו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 8:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

טיוס כבר לא סנטר פותח לקבוצה שחושבת על ההצלבה.
בהתקפה הוא אמנם פיתח ג'אמפ חביב מהבייסליין מטווחים קרובים אבל הוא מתקשה הרבה יותר לסיים בצבע מבעבר, ובהגנה הוא אף פעם לא היה שומר גדול ומלבד יכולת החסימה הוא בעייתי גם בפוסט וגם בעזרה בפיקנרול. כסנטר מחליף הוא עדיין יעיל מול רוב הקבוצות.

צריך גם לקחת בחשבון שכספי עשוי לחזור לאירופה אם לא יקבל חוזה. אישית אני מקווה שישאר במנש כי מצד אחד אני בספק אם הוא יהיה שובר שיוויון ברמת היורוליג ביחס לשכר שיבקש (הוא יכול לשמור על מספרי 3 זריזים? הוא יכול להתמודד עם ה4 הבכירים כמו שנגליה ורנדולף?) ומצד שני אם הוא חוזר מכבי תהיה חייבת להחתים אותו כי הקהל לא יסלח אם הבן האובד יחתום בבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 9:36 pm 
Hall of Famer

קארוסו יקבל חוזה בנ.ב.א. הוא מראה דברים יפים מאד כשנותנים לו הזדמנות. אז אמנם הלוואי על מכבי, אבל זה לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 05, 2019 11:15 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
קודם כל פארגו וקיין - צריכים לא סתם לעוף, אלא עם בעיטה מנעל צבאית. אני רוצה לראות את סימני הנעל על התחת שלהם בסוף העונה.
את קלויארו הייתי משאיר. הוא אמנם איבד את הקליעה בעיקר בחצי השני של העונה, אבל הוא קלעי יותר טוב מזה, ויחד עם הדברים האחרים שהוא עושה הייתי משאיר אותו.
מייקל רול - תלוי בכסף. 600K דולר הוא לא שווה. הוא שחקן נחמד התקפית, קלעי לא רע ועושה רושם של בן אדם חיובי, מבין את משחק אבל לא תמיד הכשרון שלו והיכולות הפיזיות שלו מספקות את מה שהראש חושב.
וכאן מגיעה שאלת וילבקין. הבעייה הגדולה עם וילבקין מעבר לביצועי הכדורסל השנויים במחלוקת שלו היא היותו ילד קקה, שהחברים שלו לקבוצה כנראה סוג של מלאכים אם עוד לא דפקו לו מכות בחדר ההלבשה. הייתי שולח אותו לקבוצה אחת עם גלן רייס או משהו אם היה אפשר... בסוף השאלה אם יישאר או ילך תלויה באפשרויות להיפטר מהחוזה שלו או מחלקו.
אובראיינט - גם כאן זה תלוי בכסף, כי במקרה שלו המספרים מרמים. הוא לא שחקן לרמות האלה. שומר נורא ואיום והבנת כדורסל של הנעל של מייקל רול.
בלאק - אני לא שותף לאורגזמה הקולקטיבית ממנו, עדיין לא יציב עם לא מעט חסרונות. אבל מצד שני כנראה שמכבי לא תוכל להשיג 5 יותר טוב ממנו. צריך לנסות להשאיר אבל אני מעריך שהסיכוי לא גבוה, גם אין מי יודע מה כסף עודף בקבוצה כל עוד וילבקין והחוזה שלו נשארים.

ישראלים - ג'ון די, אבדיה ויובל זוסמן נשארים. אשר לזוסמן, יש דיבור על זה שהוא ידרוש לפתוח את חוזהו אם ייבחר בדראפט ה-NBA (מן הסתם לא בסיבוב הראשון), אני משער שהוא רוצה סעיף דקות שבמכבי מחלקים כה בנדיבות לאחרונה. אם אני הייתי מנהל במכבי הייתי שולח אותו לכל הרוחות, יש לך חוזה ועכשיו לך תשחק כדורסל. אבל אם לנמרוד לוי פתחו את החוזה והוסיפו לו סעיף דקות בלי סיבה וללא תמורה, אני לא פוסל שיעשו את זה גם עם זוסמן...
טיוס. שאלה גדולה. נתן כמה משחקים טובים לאחרונה אבל בסך הכל הוא לא שווה את הכסף שלו, ותנודות מצבי הרוח שלו הולכים ומחריפים. אם הוא ידרוש שכר שאף קבוצה אחרת בארץ לא יכולה לשלם, במכבי צריכים להגיד לו יפה שלום ושיחפש את מזלו באירופה.
ג'ייק כהן - אם הוא לא יקר מדי הייתי משאיר בעיקר לליגה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 12:08 am 
Hall of Famer

כמו שאני רואה את זה - בסופו של דבר הישראלים במכבי (וגם בירושלים - אם היא מתבססת על 7 זרים) פרט לטיוס, הם בעיקר כדי לתת שקט ודומיננטיות בליגה, מבלי ההכרח להתיש את הזרים בכל משחק נתון.
דיברתולומיאו וג'ייק כהן הם ברמת זרים בליגה הישראלית, ולכן לי לפחות אין שאלה שמכבי צריכה להשאירם עד אשר יירדו ביכולת מפאת גילם. את זוסמן (שקיבל השנה קרדיט רב מאוד בסופו של דבר - שותף בכל המשחקים בכל המסגרות, 26 דקות בממוצע בליגה הישראלית, 15 דקות בממוצע ביורוליג) ואת אבדיה (ש"אוטומטית" יוכלו להתווסף לו בליגה לפחות עוד 83 דקות ששיחק העונה נמרוד לוי, וברור שיש "למצוא" לו עוד דקות בעונה הבאה) כמובן שיש גם להשאיר לטובת הצביון, קשר עם הקהל, המשכיות וכו'.
טיוס, גם אם לא נותן את התפוקה המצופה מעלותו הגבוהה - הוא עדיין שחקן ללא תחליף (כי להביא במקומו זר גורר בעיות אחרות).

בזרים, מבחינה מקצועית הייתי משאיר את בלאק וקלויארו. שניהם הראו מספיק דברים יפים בשביל עונת רוקי ביורוליג.
כהרגלי אציע למכבי לפתוח את העונה עם פחות זרים (העונה פתחה עם 8 - מוגזם בעיני), ורק במקרה הצורך ולאור צרכים שיתגלו - להוסיף זרים בהמשך, בייחוד לאור השינוי הצפוי בחוקי הליגה - רק 5 זרים שיירשמו לכל משחק נתון.
נניח חמישיית זרים פותחת ביורוליג, אז טריו של גארד זר (קורי וולדן יכול להיות שיחוק אדיר לדעתי)-קלויארו-טיוס מהספסל זה די והותר כשחקנים 6-8, ויש את 4 הישראלים המשלימים בנוסף (כשפרט לאבדיה, האחרים כן הראו שיכולים לתת פה ושם תרומה גם ברמת יורוליג בסיטואציות מסוימות).

בנוסף, אני די מסכים עם רוח הטור הבא:
https://sports.walla.co.il/item/3228935

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 9:22 am 
Sophomore

השאלה הגדולה של הקיץ תגיע מכיוון ניקולה וויצ'יץ' שמסיים חוזה.

בעקבות הכישלון במילאנו, שכנראה תבצע שוב מהפכה בסגל, יש כמה אופציות מעניינות: נאנלי, קוזמינקאס, נדוביץ', גודאיטיס
לוק סיקמה המצויין מאלבה ברלין
בראד וונאמייקר (שיחק עם ווילביקין בדרושפאקה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 9:23 am 
Junior

-adi- כתב:
הצחקת אותי. מכבי תקועים עם וויצ'יץ' בתור מנהל מקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 11:00 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
טיוס, גם אם לא נותן את התפוקה המצופה מעלותו הגבוהה - הוא עדיין שחקן ללא תחליף (כי להביא במקומו זר גורר בעיות אחרות).

למה הוא שחקן ללא תחליף? אולי למעט ווילביקין, בשל הבייאאוט, טיוס הוא השחקן עם עלות המעביד הכי גבוהה. האם אי אפשר לקחת את העלות הזאת ולהוסיף עוד זר בטופ אפילו בשכר של 1.5 מיליון. אפשר לקחת עוד זר בקרוב למיליון ועוד זר זול ב-300 אלף.
היתרון הגדול של טיוס הוא בכך שהוא ישראלי ברמה גבוהה מאד. אבל בעיני בליגה הוא לא בלתי ניתן להחלפה ובכיף אפשר להסתדר בלעדיו, בעיקר עם היכולת שג'ייק כהן מראה ונותן פתרון לגבוה ישראלי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 12:56 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

-adi- כתב:

בעקבות הכישלון במילאנו, שכנראה תבצע שוב מהפכה בסגל, יש כמה אופציות מעניינות: נאנלי, קוזמינקאס, נדוביץ', גודאיטיס
לוק סיקמה המצויין מאלבה ברלין
בראד וונאמייקר (שיחק עם ווילביקין בדרושפאקה)

הלוואי שיצליחו להביא את סיקמה, שחקן שאני מאוד אוהב. ריבאונדר, מוסר מצוין, מגן פיזי וטוב, יודע לקלוע מבחוץ (אבל לא מתפרע עם זריקות משם) ואתלט מפתיע. השאלה לגביו היא ההתאמה ליורוליג בגיל 30, אחרי הניסיון המר עם ניק קיינר-מדלי - עוד 4 לא מאוד גבוה שהיה כוכב ביורוקאפ ובליגה הספרדית ולא הצליח להתבלט ביורוליג היותר גבוהה ופיזית.
הבעייה שמסתמן שאלבה יהיו ביורוליג בעונה הבאה ואז יכול להיות שהוא ישאר שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 1:07 pm 
Hall of Famer

למכבי היו 2 בעיות עיקריות העונה-מחסור חמור באינטילגנציית משחק, בעיקר בקו האחורי ובעיקר ובעיקר בעמדה 1, זה הצורך הכי דחוף לטעמי, קומבינציה של ווילבקין-ג'ונדי זו התחלה די רעועה בכיוון הזה ומכבי צריכה מנהל משחק רציני שמסוגל לסחוב 30 דקות לערב לפחות. שנית-קליעה, מכבי אמנם קלעה כמות יפה של שלשות, אבל הייתה רק מקום 14 באחוזים ומקום 15 באחוזי עונשין (מקום 8 לאחוזים מ-2 שזה לא משהו בכלל לקבוצה שיש לה בסגל את בלאק וטיוס שחיים מהטבעות), בלי קליעה אין ריווח, בלי ריווח האחד-על-אחד של ווילבקין הרבה פחות יעיל ואז גם נכווים מהחסרונות שלו וגם לא מרוויחים את היתרון אולי הכי גדול שלו. אם כבר תקועים עם ווילבקין ולא מוצאים לו קונה, מכבי חייבת להתאים אליו את הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 1:34 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
shmueliki כתב:

למה הוא שחקן ללא תחליף? אולי למעט ווילביקין, בשל הבייאאוט, טיוס הוא השחקן עם עלות המעביד הכי גבוהה. האם אי אפשר לקחת את העלות הזאת ולהוסיף עוד זר בטופ אפילו בשכר של 1.5 מיליון. אפשר לקחת עוד זר בקרוב למיליון ועוד זר זול ב-300 אלף.
היתרון הגדול של טיוס הוא בכך שהוא ישראלי ברמה גבוהה מאד. אבל בעיני בליגה הוא לא בלתי ניתן להחלפה ובכיף אפשר להסתדר בלעדיו, בעיקר עם היכולת שג'ייק כהן מראה ונותן פתרון לגבוה ישראלי.

קודם כל במקום טיוס תצטרף להביא ישראלי אחר תורם (אחרת באמת נפגעת), וזה כבר נניח על חשבון ה"זר הזול" כדבריך
ועובדתית חלק גדול מהזרים שמכבי מביאה סביב המיליון דולר פשוט לא טובים יותר מטיוס עצמו
למעשה אפשר לשאול מתי במכבי היה שחקן בעמדה כלשהי שהיה ברור שהוא משמעותית טוב מטיוס? לא יודע מה התשובה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 1:49 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע אם למכבי היה שחקן טוב יותר מטיוס במיליון דולר וצפונה מכך בשנים האחרונות, אבל מכבי משכיבה על טיוס מעל 1.5 מיליון כל שנה ומקבלת שחקן מחליף של 20 דקות למשחק. זה נראה לך דיל טוב עבור קבוצה עם משאבים כמו מכבי תל אביב? אם מכבי תחליט שטיוס הוא הסנטר הפותח שלה ובהתאם מביאה שחקנים, אז בעיני יש פה דיון. אבל כל מכבי זורקת את הכסף על טיוס ומשאירה אותו במעמד של 20 דקות, זה פשוט בזבוז משאבים נוראי.

ואתה לא יכול לתת נימוק שאומר שמכבי במילא לא יודעת לבחור זרים טובים ומביאה שחקנים יקרים שנכשלים פעם אחר פעם, אז בוא נזרוק את הכסף על טיוס. הפתרון לא לזרוק את הכסף על טיוס, אלא לדעת להביא זרים טובים.

למכבי כרגע יש סגל ישראלי שכולל את ג'ייק כהן, דיברתולומיאו, זוסמן ואבדיה, שצריך להיות שחקן רוטציה תורם בליגה הישראלית. אפשר להביא את ישראלי באיזה 150 אלף כגיבוי, בהתאם לסגל, אבל סגל של 4 ישראלים זה מספיק ביותר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 4:22 pm 
Hall of Famer

קודם כל כרגע הדיבור הוא שאם מכבי תשאיר את בלאק זה יהיה באותו סדר גודל של עלות (שכר גבוה יותר שיתקזז עם מיסוי נמוך יותר) - אז לאור תעודת הזהות טיוס כבר עדיף.
בוודאי שאם בלאק לא נשאר, וצריך לבנות את הקו הקדמי ממשהו, אז הגיוני להשאיר את טיוס ולהביא במקביל גבוה בכסף לא קטן אבל שיוכל גם לשחק לצידו דקות מסוימות (אף אחד לא מכריח להביא עוד 5 מוצהר שלא יעלה איתו על המגרש למשך עונה שלמה).
המציאות מראה שמכבי לא "תדע להביא זרים טובים" כהגדרה. באסקוניה מצליחה לא אחת לדוג בסכומים נמוכים משמעותים גבוהים שנהפכים לטופ האירופי - מכבי לא. אז אם מכבי כהרגלה בונה בכל עונה כמעט את כל הסגל מחדש - איך נאמר, תוחלת ההימור לא כל כך גבוהה...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 6:18 pm 
Hall of Famer

אז אם מכבי לא מצליחה לדוג זרים טובים, אז בוא נעשה משהו יותר הגיוני. נשאיר את טיוס כגבוה הפותח, נביא בסכום לא גבוה איזה אייברסון, או זר אחר שתמיד אפשר יהיה להחליף אותו במהלך העונה ונשים את הכסף הגדול על עמדה 4, במקום לקחת שם שאריות כמו אוברייאנט.
אני שוב חוזר ואומר, למכבי אין תקציב גדול. זה לוקסוס שאין כמותו לקבוצה במעמד של מכבי לשלם את הסכום הגדול ביותר בקבוצה על שחקן מחליף. לא הגיוני בעליל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 10:24 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני ממש מקווה שמכבי סימנו את לוק סיקמה מאלבה.
הוא מסיים חוזה בסוף העונה ואחרי שנים בליגות חזקות (ספרדית, גרמנית, משתתף קבוע בשלבים המאוחרים ביורוקאפ) נראה אותו סופסוף ביורוליג. אני מעריך שגם אם אלבה יעפילו תהיה עליו תחרות ולדעתי מכבי חייבים לנסות ללכת עליו. מת על השחקן הזה. שחקן דבק, סופר אינטליגנט, מוסר נהדר, קשוח, יכול להתאים לצד הרבה סוגי סמולים וסנטרים (כל עוד אחד מהם לפחות יגן על הטבעת). לוקח אותו כל יום בשבוע על פני ה"פוטנציאל" של אובריינט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 9:22 am 
Freshman

מה דעתכם על כספי? אני ממש חושב שזו שגיאה רצינית. הוא מאוד יקר, פציע ולא מוביל. הוא ייתן כמה משחקים גדולים עם קליעות מידי פעם מהשלוש, אבל רוב הזמן יעדיף חיים נוחים, יברח מלעשות הגנה ויעביר את הזמן. קצת מזכיר לי את אליהו. מצד שני, המודל של גיא פניני די מצליח בחולון וגם שם הייתי ממש סקפטי.
לדעתי לא מוצלח. בטח לא במחירים שמפורסמים. אני חושב שמדובר קודם כל בהחתמת יחצ ורק אחכ באמת בכדורסל. עוד תכמון של ההנהלה לגרום לנו לקנות מנויים, שזה מה שחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 10:09 am 
Hall of Famer

מצד שלישי, המודל של גיא פניני ממש לא הצליח במכבי לפחות בשנתיים האחרונות שלו.
גם אני חושב שזה יהיה בזבוז כסף אם וכאשר, אבל זה כל כך מתאים להנהלה הזו של מכבי לזרוק עליו כסף...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:28 pm 
Hall of Famer

אני חושב שכספי זה נו בריינר למכבי. הוא עדיין אמור להיות ברמת יורוליג טובה, הוא סוג של סמל ואני מניח שהאוהדים לא היו שמחים לראות אותו בקבוצה אירופית אחרת. והוא בהחלט יכול להפתיע לטובה מקצועית, הוא לא איזה שחקן שבור. אם היו קוראים לו "ריצ'י טאוסון" והוא היה בא עם רזומה הNBA של כספי כזר, אני מניח שהיתה התלהבות לא מעטה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:32 pm 
Hall of Famer

השאלה אם על "יכול להפתיע לטובה מקצועית" אתה שם 4 מיליון דולר (אני מניח שזה נטו, אז תוסיף מס של ישראלי).
הוא גם עבר בשנים האחרונות שורה של פציעות שהוציאו אותו מהמגרשים לתקופות לא קצרות. אני לא יכול לדעת מה זה אומר על מצבו הרפואי היום ועל הסיכון לפציעות נוספות. ובין כה במכבי פציעות זה משהו שמעלה ערך של שחקן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 1:12 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
מצד שלישי, המודל של גיא פניני ממש לא הצליח במכבי לפחות בשנתיים האחרונות שלו.
גם אני חושב שזה יהיה בזבוז כסף אם וכאשר, אבל זה כל כך מתאים להנהלה הזו של מכבי לזרוק עליו כסף...

לא רק שהחתמות פופוליסטיות כאלה מתאימות להנהלה הנוכחית, זה גם יתן להם לגיטימציה שלא להחתים זרים יקרים נוספים וכך נזכה לעוד החתמות מסוגו של קיין + אם הקבוצה תיכשל תמיד אפשר יהיה להפיל את האשמה ביכולת של כספי ש"לא עמד בציפיות".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 839 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Janiv ו 136 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה