למרות שאני מבין לגמרי את השיקולים של הפועל במעבר לפיבא, ולמרות ששם נפלנו כבר ברבע הגמר, אני מעדיף את היורוקאפ, יותר אטרקטיבי פחות גארבץ'
עכשיו לגמר ולנסיה הקבוצה שעונה להגדרה המילונית קבוצת טופ יורוקאפ, הקבוצה המעוטרת בתולדות המפעל בהפרש, מולה קבוצה שתמיד פילרטטה את השלבים הגבוהים של המפעל, אבל לא עשתה בו תואר גמר היה הכי רחוק וגם זה רק פעם אחת. ברוב הפעמים לא הגיעה אפילו להצלבה. אבל אז עשתה מה שכל קבוצת יורוקאפ שרוצה להגיע רחוק עושה, לקחה את דוקטור למפעלים משניים בכדורסל האירופי הלו הוא אאיטו רנסס. גם את גראן קנריה הוא לקח די רחוק במפעל הזה לא מזמן. שתי הקבוצות משחקות במפעל מאז שנוסד 2000 עם הפסקות לטובת היורוליג.
אלבא גמרה את שלב הבתי השני במאזן 1:5 לפני ריטאס ומונקו, אחר כך עברה את מלאגה ואז את אנדורה, בקיצור קטלה 2 ספרדיות רק כדי לפגוש את הספרדיה הגדולה מכולן במפעל. הכי טובים: לוק סיקמא ששיחק גם בולנסיה, אחד השחקנים האהובים עלי באירופה, אנרג'ייזר מטורף, 4 מודרני שעושה כמעט הכל, יכול לשחק גם בשלוש גידראטיס ליטאי שזו לו הצצה הראשונה מחוץ לליטא, עוד שחקן שעושה הכל ומסוכן מהשלוש יותר מסיקמא והוא שלוש שיכול לשחק ארבע שלא לדבר שיכול לשמור גארדים, אחלה בחלה של שחקן למדתי להכיר רק העונה הזו סיווה פייטון, בוגר לואיזוויל, 8.5 אסיסטים במפעל, 15 נק' ב50% מהשלוש. אלבה היא הקבוצה השנייה שלו באירופה אחרי קזארטה. אם אני מכבי, מחליף אותו בפארגו שלשום. ראוי לאזכור גם השחקן האיסלנדי הטוב בעולם הרננסון גארד עם יד טובה מהשלוש ושומר קשוח בליגה אלבה מקום רביעי עם משחקים חסרים בהנחה שהיא לא מפסידה במשחקי ההשלמה היא במקום 2-3
ולנסיה סיימה במאזן 0:6 לפני מלאגה והכוכב, בדרך טיאטאה בקלות את ריטאס וקזאן הכי טובים דובלייביץ' כמובן, כיוון שאני כותב בסלניוז אני מרשה לעצמי לא להרחיב מעבר לאזכור השם הקדוש והנורא וויל תומאס, שחקן בסדר כזה, קצת כבד, קצת איטי אבל מדוייק וקבוצתי, מבין את המשחק טוב מאוד, בוגר ג'ורג' מייסון ואן רוסום בן ה33 לא חודל ולא מאט טובי מייק ישר מאלופת המכללות הנוכחית לסגל של ולנסיה, רוקי. סנטר 2.13 עם איום סביר מהשלוש 33% עם שלשה וקצת במשחק תומאס מאט שחקן ממכללה טובה (לואווה סטייט) כמעט רוקי (עונה שניה אחרי עונה אחת באוברדיורו) 13 נק' ב43% נהשלוש ו65% מהשתיים, מה רע?
אפשר לראות את המשחק בשידור מלא וישיר בצ'רלטון תמורת 13 שקל או משו כזה, אפשר לזפזפ לליגת האלופות כשיש גולים
|