ודים כתב:
המסלול של בנדר בהחלט תואם עד כה לאבדיה. גם אם מבחינת נתונים וסגנון יש הרבה הבדלים.
לא לשכוח שהמיקום של הבחירה זה יחסי. כל דראפט זה רמת שחקנים אחרת. הרבה יכול להשתנות בשנה, אבל אני לא רואה שבדראפט הנוכחי כוכבים גדולים בצמרת ובטח לא עומק. אבל נראה עוד חצי שנה.
בנדר, כמו אבדיה, בנה את המניה שלו בהתחלה על זה שכיכב שנתיים רצוף בטורנירי גילאים. שם הוא הראה יכולת להוביל כדור, למסור, לקלוע, לחסום, לקחת המון ריב', אתלטיות וכל זה בגובה 2.13. עדיין אבל מול שחקנים בני גילו או שנה מעליו. אחר כך המניה שלו עלתה לאחר כמה הופעות טובות במחנות שונים, כולל המחנה באירופה לקראת הדראפט עצמו. את אף אחד ב-NBA לא ממש עניין הביצועים הלא יציבים שלו בר"ג בליגה הלאומית בגיל 17, וגם לא ממש היכולת החלשה במכבי בגיל 18.
אני חושב שההופעות שלו באליפויות הגיל פחות נלקחו בחשבון. הוא לא השתתף באליפות האחרונה לפני שהוא נבחר בדראפט, כלומר דובר על אליפות גילאים שנערכה שנתיים לפני שהוא נבחר.
אני מניח שלא התחשבו יותר מדי בהופעות שלו במכבי ופספסו בגדול. כי את הדברים הרעים אפשר היה לראות כבר שם ואת הדברים המיוחדים שדיברו עליהם, כמו ראיית המשחק ויכולת הובלת הכדור יכולת להבין שהם במקרה הטוב משהו שיש עוד הרבה לעבוד עליו, במקרה הרע (או במציאות כפי שהתגלתה) לא קיימים.
אני מניח ששתי הסיבות המרכזיות שבגללן הוא נבחר היו שילוב הסייז שלו עם יכולת הקליעה מבחוץ שגרמו לאנשי האן.בי.איי לחשוב במונחי נוביצקי הבא וכנראה גם אימונים אישיים טובים לפני הדראפט .
בסופו של דבר שחקן עושה נפח עבודה מסויים שמציב אותו במעמד מסויים לפני הדראפט ואז מגיעים האימונים האישיים שמהווים את הפיסה הכי חשובה אצל מקבלי ההחלטות באן.בי.איי. כלומר אבדיה לא ייפול לסיבוב השני גם אם הוא יהיה גרוע באימונים אישיים, אם הוא ימשיך למצב את עצמו ככישרון טופ 10 בדראפט, אבל הוא בהחלט יכול לגלוש לכיוון המקום ה-20 עם אימונים אישיים רעים. אימונים אישיים טובים יכולים להקפיץ אותו קצת למעלה.
כספי לדוגמא הוכיח את האופי הפייטרי שלו באימונים האישיים וזה מה שהבטיח לו את הסיבוב הראשון.