היום התחילה אליפות העולם עד גיל 19 (ילידי 2000 ומטה) בכרתים.
למי שזוכר, פעם הייתה גם אליפות עולם לעתודה (עד 21) אבל כיום יש רק U17 ו-U19 לסירוגין כל שנתיים. אז הפעם מדובר על הטורניר לשנתון 2000 ששיחקו השנה באליפויות הנוער המקומיות.
מאירופה עלו: סרביה האלופה, לטביה הסגנית, צרפת ממקום 3, רוסיה ממקום 4 ויוון שסיימה 14 והייתה אמורה לרדת דרג, אך היא המארחת של הטורניר (ומסתבר שגם מארחת את אליפות אירופה לנוער הקרובה ולכן גם נשארה בדרג א').
http://www.fiba.basketball/world/u19/2019יש שידורים חיים ומוקלטים של כל המשחקים.
שחקנים בולטים ששווה לעקוב אחריהם
ממה שאני מכיר:
ג'יילן גרין האמריקאי, קטן בשנתיים מרוב שאר השחקנים (שנתון 2002). כוכב תיכונים, ה-MVP של אליפות העולם U17 קיץ שעבר, מועמד לבחירה טופ3 בדראפט עוד שנתיים (או עוד שנה אם יאפשרו שוב לבני 18 לגשת). גארד סופר אתלט בוגבה 1.96.
תכל'ס גם כל שאר הנבחרת האמריקאית בפוטנציה. רובם אגב בכלל בני 18. השמות שאני יותר מכיר - אוון מובלי, שחקם פנים 2.11 מוכשר, קייד קאנינגהאם שאמור להיות רכז טבעי בגובה 2.01.
שני שחקני הפנים הסרבים שהובילו אותם לתואר בשנה שעברה: פיליפ פטרוסב, 2.10 ששיחק השנה בגונזגה. מרקו פקרסקי, 2.08 מפרטיזן. מככבים בנבחרות הגילאים השונות מאז גיל 15. זו כנראה העונה האחרונה שלהם בנבחרות צעירות. יהיה מעניין לראות אם הם גם יגיעו עוד שבועיים ישר לטורניר העתודה בת"א, כי הם אמורים להיות המובילים בסרביה גם שם.
בצרפת הסגל יחסית אנונימי - הכוכב הבולט של שנתון 2000 דאמבויה ישחק בליגת הקיץ וכוכבי שנתון 2001 המוכשרים כנראה ישחקו רק באליפות אירופה לנוער.
שחקן מעניין, אם כי אני לא יודע עד כמה יבלוט בטורניר, הוא קאי סוטו הפיליפיני - 2.17 יליד 2002 ונחשב פרוספקט NBA.
גם באוסטרליה יש שחקן מעניין משנתון 2002 - טאמורי סלים ויגנס, גארד נמוך (1.80) אבל סופר מהיר ומוכשר שגם נחשב פוטנציאל NBA.
תוצאות:
בינתיים במשחק הפתיחה מאלי ניצחו את לטביה 93-79. לטביה הגיעו למקום שני באליפות אירופה בזכות הבייתיות ובזכות הכוכב שלהם זאגורס שעדיין מתאושש מפציעה ולא יצא לטורניר ובלעדיו אין להם מה למכור. במאלי יש הרבה שחקנים שמשחקים מגיל צעיר באירופה או בארה"ב ויש גם את האקדמיה של ה-NBA באפריקה וכל זה מאוד העלה את הרמה שלהם.
הסרבים דרסו את סין 106-57.
ארה"ב תשחק מול ניו-זלנד ב-20:00.