סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 2:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 2:34 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
משהו מוזר לי בסיפור הזה, והייתי שמח לשמוע אם למישהו יש באמת מידע על הנושא.
מניח שאם שחקן אמריקאי מגיע לארץ, הקבוצה צריכה לממן לו מגורים, רכב וכרטיסי טיסה לבית לפחות כמה פעמים בשנה לו ולמשפחתו/ לכל הפחות בת זוגו.
שכירות דירה נורמלית זה לא פחות מ5000 שקל בחודש (לא רואה שחקן כדורסל לבנבן שבא ממשפחה יהודית אמריקאית חי באיזו דירה שותפים מעופשת), תוסיפו לזה רכב, תוסיפו לפחות 4-5 פעמים טיסות טרנס אטלנטיות לבית בחופשות ובחגים כפול מינימום2, תוסיפו לזה משכורת מינימלית של 7000-8000 שקל בחודש (סתם השערה, נראה לי מגוחך לבקש מאדם לחיות ולשחק בארץ זרה בשביל סכום פחות מכך), והגענו לסכום של מאות אלפי שקלים, מינימום.
וזה לכל מיני שחקנים שברור שלא יוכיחו את עצמם בליגה, או שכבר הוכיחו את עצמם כשחקנים לא ראויים (אהמ דייויד כהן אהמ בן איזנהארט). לא עדיף לקבוצה כמו באר שבע (לדוגמא) לקחת את הסכום הזה ולהשקיע אותו בשדרוג של ההצעה לשחקנים הזרים שלה בעוד 20 או 30 אחוז כך שיצליחו להביא שחקנים סבירים יותר מפטרוסלי לורנס ולינהארט?
מניח ששחקן עתודה סביר יחתום על 5000 שקל בחודש (לדעתי חוזה חייל זה אפילו פחות...), לא יהווה שינמוך משמעותי ביחס למתאזרח, ויחסוך המון כסף למערכת על פניו...
האמת שהאופציה היחידה שאני רואה ליישב את זה היא שהיהודים הנחמדים בעצם מתנדבים כאן וההורים ציונים בברוקלין או לוס אנג'לס ממנים את השהות של בניהם כאן ב"פרויקט תגלית" פרטי, כך שהקבוצה לא משלמת לא דירה ולא טיסות.
מה באמת המציאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 3:13 pm 
Junior

זה ודאי העניין הזה שהקבוצה מממנת שכירות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 3:28 pm 
Freshman

זה כן אני כתב:
זה ודאי העניין הזה שהקבוצה מממנת שכירות?

לשחקנים זרים, בוודאי.

למתאזרחים לא?
אז יוצא שהם באמת מתנדבים כאן, בהינתן שזרי קצה ספסל מרוויחים לא יותר מ10000 שקל בחודש, במציאות שוק הדיור בישראל- הם למעשה מתנדבים :ne_vi_del:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 4:16 pm 
מנהל פורום

השאלה כמובן מה האופציות האחרות עבור אותם שחקנים
כנראה שהם לא עדיפות על לשחק כדורסל ולהרוויח מספיק כדי לממן את הוצאות המחייה שלך.
תמיד אפשר לעזוב את הכדורסל וללכת לעבוד בעבודה "רגילה" אבל כל אחד מאמין שהוא יהיה בסוף איזה ג'ונדי או מישהו שפרץ ממעמד מתאזרח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 5:25 pm 
Junior

אתה יכול להפעיל את אותה לוגיקה ולשאול למה הפועל אילת לא העדיפה להשקיע בשלושה זרים טובים על חשבון ארבעה חתולים בשק.

לא ממש יודע לגבי השכר של חבורת דיוויז'ן 3. אני חושב ששחקנים בבאר שבע מקבלים דירות, אולי ודים יודע יותר. שחקנים ישראלים בנס ציונה אגב לא מקבלים ועדיין הם דופקים על דלתותיה כדי לשחק אצלה, מעניין למה.

תומר ירון ציין בזמנו שיש מתאזרחים שמוכנים לשחק עבור 1500 דולר בחודש. אגב, גם ציין שיש לו מערך של סקאוטרים שעובדים עם המועדון כדי לחפש אותם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 5:30 pm 
Junior

דיקרסון אמר באותו ראיון אמבטיה שג'וש פרוינד גר איתו (בקומה העליונה) והם התחבאו באמבטיה יחדיו..אם זה סוגר לך קצת את הלופ ומכניס נופך רומנטי לעניין.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 5:56 pm 
Freshman

החתול יובב כתב:
אתה יכול להפעיל את אותה לוגיקה ולשאול למה הפועל אילת לא העדיפה להשקיע בשלושה זרים טובים על חשבון ארבעה חתולים בשק.

לא ממש יודע לגבי השכר של חבורת דיוויז'ן 3. אני חושב ששחקנים בבאר שבע מקבלים דירות, אולי ודים יודע יותר. שחקנים ישראלים בנס ציונה אגב לא מקבלים ועדיין הם דופקים על דלתותיה כדי לשחק אצלה, מעניין למה.

תומר ירון ציין בזמנו שיש מתאזרחים שמוכנים לשחק עבור 1500 דולר בחודש. אגב, גם ציין שיש לו מערך של סקאוטרים שעובדים עם המועדון כדי לחפש אותם.

גם זר "חתול בשק" שווה משהו, או לפחות מובא משום שיש סיכוי סביר שיהיה שווה משהו.
כאן מדובר בשחקנים שברור שלא באמת יתרמו לקבוצה, והם עדיין עולים לה מאות אלפי שקלים בשנה לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:03 pm 
Freshman

החתול יובב כתב:

אפילו ניקח 1500 דולר בחודש, נוסיף דירה, רכב, מספר כרטיסי טיסה טרנס אטלנטיים לאורך השנה, והגענו לכמה עשרות אלפי דולרים - מוזר להשקיע את זה במישהו לקצה הספסל, לפחות בעיני.
מעבר לזה, עבור בחור אמריקני בוגר קולג' לשחק במדינה זרה רחוק מהמשפחה הילדים/ אפשרויות התעסוקה מהצד וכו' עבור 1500 דולר, זה להתנדב!!!
זה אומר שאבא ואמא העשירים ממנים את זה שאני משחק כדורסל בארץ ישראל.
בהינתן שבכדורסל הישראלי כולו יש סה"כ מקום ל40-50 כדורסלנים ישראלים שאשכרה יכולים להתפרנס מזה- קצת לא הוגן שהם צריכים להתחרות על מקום העבודה מול מתנדבים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 6:19 pm 
Junior

אולי תצטרף לדיון בת'רד הסמוך עם הכומר האוונגליסטי הזועם שנע בין התקף אגרסיב אגרסיב להתקף פאסיב אגרסיב וחוזר חלילה.

אתה תוקף את העניין בפרטים שאנחנו לא מודעים אליהם. בסופו של דבר, מועדוני הדיוויז'ן 3 הם שלושה : אילת, באר שבע ואשדוד.

לכולם מאפיינים בחלקם משותפים : פריפריה יחסית, ללא מחלקת נוער מייצרת שחקנים, שכירות יחסית זולה אני מניח ובאשדוד ואילת מנהלים את העסק עסקנים מקומיים שחיים מהיום למחר. כל זה, קרקע פורייה לחיפוש קיצורי דרך. לא תמיד גם עומד שחקן הדיוויז'ן 3 מול שחקן עתודה זול. עיקר שחקני הדיוויז'ן 3 באו כרכזים מחליפים לליגה על חשבון שחקנים כמו זיו בן צבי, נאור שרון, עדי כהן סבן וכדומה שיש להם גם שוק בלאומית. נראה לי ברור שמיני פמברטונים, הוניגים, כהנים אכן יותר זולים מהנ"ל.

להזכירך שגם אמסלם טרם מותו ניסה ליצור מודל של קבוצת קולג' ישראלית באילת, אבל אז נפטר. לאחר מכן בא העסקן האילתי התורן והתלונן שעמית עבו קיבל דירה באילת והבן שלו לא ממחלקת הנוער לא וביטל לו את החוזה..זו צורת הניהול כאן וככה זה נראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 8:17 pm 
מנהל פורום

לגבי ב"ש, ממה שאני יודע כל שחקן שמגיע לפה מחו"ל או המרכז/צפון, הקבוצה דואגת לו לדירה. זרים (או מתאזרחים ותיקים) עם משפחות מקבלים דירה רצינית, וצעירים (בין אם חיילים עדיין או מתאזרחים יוצאי קולג') מקבלים יחידת דיור בשכונה נחמדה. לגבי רכב אני לא סגור על זה. לא יודע מי מקבל ומי לא, אבל הם כולם גרים בערך באותה שכונה ולדעתי מגיעים יחד לאימונים ומשחקים.

אני למשל לא חושב שהמתאזרח הדני מקבל בסך הכללי יותר מנועם לייש. ההבדל (מבחינת הקבוצה) שהדני יכול פתאום להפתיע ולהיות מציאה גדולה (והוא לא...), בעוד שמנועם לייש יודעים מה מקבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 28, 2019 8:30 pm 
Junior

הרץ בא על חשבונו והעמדה של יאיר קרביץ. לייש בכלל לא באותה עמדה ובסך הכל חלק מהאופנה של קבוצות ליגת על להצטייד בשני רכזים מחליפים שיתחרו על עמדת הרכז המחליף, במיוחד שכהן סבן אחרי פציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Bing [Bot] ו 142 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה