סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2019 12:41 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ת'רד הבית האטלנטי:
viewtopic.php?f=1&t=18250

ת'רד העונה שעברה:
viewtopic.php?f=1&t=17541

סיכום התחזיות משנה שעברה:
קליבלנד - לוטרי. לאב ותומפסון נעדרו רוב העונה.
אינדיאנה - מקומות 6-7. בפועל סיימו מקום 5.
מילווקי - מקומות 6-8. בפועל סיימו מקום ראשון במזרח, הרבה בזכות עונת MVP של יאניס.
דטרויט - מקומות 6-8. בפועל סיימו מקום 8.
שיקגו - לוטרי. אכן.

מילווקי באקס (60-22 בעונה שעברה):
נשארו: יאניס אנטטוקומפו, אריק בלדסו, קריס מידלטון, ברוק לופז, ג'ורג' היל, ארסן איליאסובה, די ג'יי ווילסון, סטרלינג בראון
הגיעו: תנאסיס אנטטוקומפו (אח של, פנתינאייקוס), דרגן בנדר (פיניקס), קייל קורבר (יוטה), רובין לופז (אח של, שיקגו), ווס מתיוס (אינדיאנה)
עזבו: ניקו מירוטיץ' (ברצלונה), טוני סנל (דטרויט), פאו גאסול (פורטלנד), מלקולם ברוגדון (אינדיאנה)
תחזית: זו צריכה להיות השנה שלהם. לברון וקוואי במערב. בוסטון איבדו את קיירי והורפורד. נשארה בעיקר פילי כיריבה מרכזית, וזה בהנחה שאף אחת לא תתחזק במהלך העונה. אני אלך עם גמר מזרח בשלב זה.

אינדיאנה פייסרס (48-34 בעונה שעברה):
נשארו: ויקטור אולדיפו, דומנטס סבוניס, מיילס טרנר, טי ג'יי ליף, דאג מקדרמוט
הגיעו: מלקולם ברוגדון (מילווקי), ג'סטין הולידיי (ממפיס), ג'רמי לאמב (שארלוט), טי ג'יי מקונל (פילי), טי ג'יי וורן (פיניקס)
עזבו: ת'אד יאנג (שיקגו), בויאן בוגדנוביץ' (יוטה), דארן קוליסון (פרש מכדורסל), טייריק אוונס (מושעה על עבירות סמים), קורי ג'וזף (סקרמנטו), ווס מתיוס (מילווקי), קייל אוקווין (פילי)
תחזית: המצב לא ממש השתפר באינדיאנה. הקו הקדמי נשען בעיקר על טרנר וסבוניס אחרי עזיבתו של יאנג. בקו האחורי הוסיפו הרבה אבל איבדו גם לא מעט. בסוף הכל יישען על הבריאות של אולדיפו ששיחק בשנה שעברה רק 36 משחקים. אולדיפו צפוי להיעדר לפחות עד סוף דצמבר ככה שהפתיחה לפחות תהיה די קשוחה. נלך כרגע על לוטרי בגבולות מקומות 8-10. מעט מדי מוציאים לפועל.

דטרויט פיסטונס (41-41 בעונה שעברה):
נשארו: אנדרה דראמונד, בלייק גריפין, רג'י ג'קסון, לוק קנארד, ת'ון מייקר, לנגסטון גאלוויי
הגיעו: דרק רוז (מינסוטה), טוני סנל (מילווקי), מרקיף מוריס (אוקלהומה), ג'ו ג'ונסון, טים פרייז'ר (מילווקי)
עזבו: חוזה קלדרון (שחקן חופשי), ויין אלינגטון (ניו יורק), ג'ון לור, זאזא פצ'וליה (פרש מכדורסל), גלן רובינסון השלישי (ג"ס), איש סמית (וושינגטון)
תחזית: עם דראמונד ובלייק זו קבוצה שאמורה לעשות פלייאוף. התוספת של רוז ומוריס ואייסו ג'ו משמעותית יותר מאלו שעזבו. מקומות 6-8.

שיקגו בולס (22-60 בעונה שעברה):
נשארו: לאורי מרקאנן, זאק לוין, אוטו פורטר, דנזל וולנטיין, צ'נדלר האצ'יסון, כריסטיאנו פליסיו, קריס דאן, וונדל קרטר ג'וניור, ריאן ארצ'ידיאקונו
הגיעו: קובי וייט (רוקי, בחירה 7 בדראפט), לוק קורנט (ניו יורק), תומאס סטורנסקי (וושינגטון), ת'אד יאנג (אינדיאנה)
עזבו: רובין לופז (מילווקי), ויין סלדן, אנתוניו בלקני
תחזית: לקבוצה הזאת אין כ"כ הגנה מלבד וונדל קרטר ג'וניור ויאנג. קובי וייט נראה חמוד סה"כ ומבחינתי שייפטרו מקריס דאן המיותר וישאירו את עמדת הרכז לוייט, סטורנסקי וארצ'ידיאקונו. ביום נתון כשהטריו של מרקאנן, לוין ופורטר תופסים יד זו קבוצה שיכולה לעשות חיים קשים לכל יריבה, אבל בלונג ראן אני לא רואה אותם עושים משהו מעבר לגירוד של הפלייאוף מלמטה. מקום 10, נניח.

קליבלנד קאבאלירס (19-63 בעונה שעברה):
נשארו: קווין לאב, קולין סקסטון, טריסטן תומפסון, ג'ורדן קלרקסון, מתיו דלאבדובה, ג'ון הנסון, ברנדון נייט, לארי נאנס ג'וניור, קדי אוסמן, אנטה זיזיץ'
הגיעו: דריוס גרלנד (רוקי, בחירה 5 בדראפט)
עזבו: מרקז כריס (ג"ס), צ'נינג פריי, ג'יי אר סמית, ניק סטאוסקאס, דיוויד נוואבה (ברוקלין)
תחזית: סגל לא רע בכלל, השאלה רק אם זה מתחבר למשהו מעבר, ולתחושתי לא כ"כ. לאב מעבר לשיא, ותומפסון עסוק בדברים אחרים. גרלנד בחירה מוזרה בהתחשב שגם סקסטון רכז. לוטרי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2019 10:40 pm 
מנהל פורום

לא מתרגש מזה שיש שני רכזים בעמדות 1/2 זה הצליח ביוסטון עם הארדן וכריספול
מאוד תלוי באוריינטציה של שני השחקנים האלה, איזה איום הם בקליעה ומה הם יודעים לעשות בלי כדור

המזרח כל כך חלש מתחת בוסטון, טורנטו, מילווקי ופילי שכל אחת יכולה להשתחל לפלייאוף מבלי שאני אקבל שוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 01, 2019 11:55 pm 
Sophomore

אם שארלוט תגיע לפלייאוף זה בהחלט יהיה מפתיע מבחינתי. למרות שמי יודע, אולי בוואקום הצעירים יתנו עונת פריצה ויחפו על החיסרון של ווקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 9:29 am 
Sophomore

המזרח מזעזע...

בוסטון נחלשה (בעיקר העזיבה של הורפורד)
טורונטו אין מה לדבר.

פילי הולכת בתקווה להיות מפלצת הגנתית אבל התקפית קבוצה מוגבלת ביותר.

מילוואקי עם הפריק.

ואלה עוד ה4 המובילות שאין עליהן עוררין. האמת שלדעתי אינדיאנה יכולים לעקוף גם את טורונטו וגם את בוסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 10:13 am 
Junior

איזה זלזול משווע באינדיאנה, אחרי מה שהפגינו בעונה האחרונה והחיזוק הנהדר שלהם בקיץ...אתה כותב "הכל יישען על הבריאות של אולדיפו ששיחק בשנה שעברה רק 36 משחקים", כשבפועל הם סיימו במקום 5 במזרח, אז מן הסתם לא הכל נשען על הבריאות של דיפו. נכון שגם בוגדנוביץ', שמילא את החלל של דיפו כסקורר המוביל, עזב. אך במקומו הגיעו ברוגדון, וורן ולמב. אתה כותב שאין עומק מאחורי סבוניס-טרנר ובכלל לא מציין את הרוקי ביזאטצה, שנראה מוכן לתרום מידית מבחינה פיזית וליטוש התקפי. מה גם שסבוניס וטרנר אומנם ישחקו עוד יותר ביחד, אבל עדיין נראה את שניהם מאיישים את עמדת הסנטר בנפרד לפרקים ממושכים, עם וורן או ליף כסטרץ' 4.

כמו כן, יש אפשרות ריאלית לשיפור מבפנים עם זינוק של הולידיי בעונת סופמור, אחרי שכבר כרוקי הראה ניצוצות והרשים רבים. אני מעריך שעד סוף הקדם עונה הוא יאייש את עמדת הרכז הפותח, ברוגדון יכול לאזן אותו יופי כסקנד גארד. זאת הסיבה שפריצ'ארד צירף את מקונל, שיעלה מהספסל לצד ג'סטין הולידיי, מקדרמוט, וורן וגוגה. על פניו זה ספסל שרק וורן מעט נוצץ בו, אבל מאמין שהוא מסוגל להתגלות כבנץ' מוב דומה לזה שהבולס העלו בתחילת העשור (לא זוכר מי היה הרכז המחליף, אבל היו שם רוני ברואר, קורבר, גיבסון ואשיק - יחידה מאוזנת שהיתה גדולה מסכום חלקיה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 2:01 pm 
Hall of Famer

אני מאמין באינדי בסך הכל.
זה לא רק הסגל המעניין אלא בעיקר המאמן שעושה שם עבודה נהדרת.
הבעיה היא שהאפסייד הוא לא כל כך גבוה.
הם מעין יוטה של המזרח, רק פחות טובים ופחות מסוכנים (ליוטה יש פוטנציאל מסוים -גם אם קטן- להיות דטרויט).

מאנו - כתבת שפילי הולכת בתקווה להיות מפלצת הגנתית אבל התקפית קבוצה מוגבלת ביותר.
אני גם מקווה שהם יהיו מפלצת הגנתית. יש כמה סימני שאלה בעניין הזה (בעיקר הכבדות של הורפורד והאריס בעמדות 3 ו-4 אבל גם סימונס שלא תמיד מצליח לשמור על שחקנים זריזים ולפעמים סתם מאבד ריכוז) אבל אני אופטימי בגדול. השאלה היא לגבי ההתקפה. אני לא חושב שהם מוגבלים ביותר, לפחות לא בעונה הסדירה. אמביד, האריס וסימונס הם כלים משמעותיים בהתקפה. פוטנציאל ההיעלמות ההתקפי של סימונס בפלייאוף וזה שאין גו-טו-גאי בפלייאוף זו בעיה לא פשוטה. הם יצטרכו להתעלות הגנתית כדי לתת פוש, אבל לפני כן בעונה הסדירה, אני לא מודאג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 2:53 pm 
Sophomore

וואלה לא יודע מה דעתי עליהם. מצד אחד בלי באטלר ובלי רדיק נראה שהכל הולך להיות יותר צפוף ותקוע. האם זה מספיק כדי שלא יעשו עונה סדירה טובה? לא נראה לי. אמביד לבדו מספיק לעשות עונה סדירה טובה, אם הוא בריא.
האם לא יסתדרו בפלייאוף? גם את זה אני לא חושב בהכרח. לכאורה, יש שם הרבה כשרון וגודל התקפי והגנתי. הם אולי הקבוצה הכי פיזית וגדולה בליגה ויש להם יאניס-סטופר. למעשה, כנראה הם הפייבוריטים שלי להגיע לגמר העונה. הם גם יכולים לקחת אליפות... אבל בעצם אני מרגיש שיש אצלם גם פוטנציאל להתרסקות רצינית.

כי האמת שראינו את סימונס ברגעים של פלייאוף נראה כמו כלום ושום דבר, וסימונס כרגע זה הדבר הכי טוב שיש להם בקו האחורי. ועם סימונס נראה כמו כלום ושום דבר ואפילו בלי רדיק שיכול קצת לשחרר מחנק, אני לא יודע מה יהיה שם... הדרך שלהם צריכה להיות קודם כל קבוצה הגנתית מפחידה ואז יש על מה לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 2:57 pm 
Hall of Famer

טוב, בגדול אני מסכים איתך.
סימונס הוא סימן השאלה הכי גדול של פילי בפלייאוף.
מצד שני, יש כאן גם הזדמנות אם באמת סימונס הצליח לשפר את הקליעה (ואולי אפילו להשתמש בה מדי פעם).

פוטנציאל ההתרסקות הכי גדול שם הוא פציעה חלילה של אמביד (או של אחד השחקנים המרכזיים האחרים).
נשמע שמאבקי האגו הפוטנציאליים בין סימונס לבין אמביד בסך הכל בשליטה כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 8:52 pm 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
איזה זלזול משווע באינדיאנה, אחרי מה שהפגינו בעונה האחרונה והחיזוק הנהדר שלהם בקיץ...אתה כותב "הכל יישען על הבריאות של אולדיפו ששיחק בשנה שעברה רק 36 משחקים", כשבפועל הם סיימו במקום 5 במזרח, אז מן הסתם לא הכל נשען על הבריאות של דיפו. נכון שגם בוגדנוביץ', שמילא את החלל של דיפו כסקורר המוביל, עזב. אך במקומו הגיעו ברוגדון, וורן ולמב. אתה כותב שאין עומק מאחורי סבוניס-טרנר ובכלל לא מציין את הרוקי ביזאטצה, שנראה מוכן לתרום מידית מבחינה פיזית וליטוש התקפי. מה גם שסבוניס וטרנר אומנם ישחקו עוד יותר ביחד, אבל עדיין נראה את שניהם מאיישים את עמדת הסנטר בנפרד לפרקים ממושכים, עם וורן או ליף כסטרץ' 4.

כמו כן, יש אפשרות ריאלית לשיפור מבפנים עם זינוק של הולידיי בעונת סופמור, אחרי שכבר כרוקי הראה ניצוצות והרשים רבים. אני מעריך שעד סוף הקדם עונה הוא יאייש את עמדת הרכז הפותח, ברוגדון יכול לאזן אותו יופי כסקנד גארד. זאת הסיבה שפריצ'ארד צירף את מקונל, שיעלה מהספסל לצד ג'סטין הולידיי, מקדרמוט, וורן וגוגה. על פניו זה ספסל שרק וורן מעט נוצץ בו, אבל מאמין שהוא מסוגל להתגלות כבנץ' מוב דומה לזה שהבולס העלו בתחילת העשור (לא זוכר מי היה הרכז המחליף, אבל היו שם רוני ברואר, קורבר, גיבסון ואשיק - יחידה מאוזנת שהיתה גדולה מסכום חלקיה).

ברוגדון זה רכז מחליף של מילווקי; לאמב ו-וורן זה סקוררים בקבוצות חלשות.
יכול להיות שאתבדה ובמזרח החלש יש להם גם אפשרות להתלכד ולנצח משחקים, אבל כן, זה בעיקר תלוי בבריאות של אולדיפו, שלדעתי אגב הוא אולסטאר במזרח אבל לא איזה סופרסטאר שיכול לנצח כל קבוצה ביום נתון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 02, 2019 9:52 pm 
Hall of Famer

גם אולדיפו עד לפני שנתיים היה סקורר של קבוצות חלשות... האמת היא שלדעתי הגדולה האמיתית של אולדיפו היא בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 03, 2019 12:23 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
B.Grant44 כתב:
ברוגדון זה רכז מחליף של מילווקי; לאמב ו-וורן זה סקוררים בקבוצות חלשות.
יכול להיות שאתבדה ובמזרח החלש יש להם גם אפשרות להתלכד ולנצח משחקים, אבל כן, זה בעיקר תלוי בבריאות של אולדיפו, שלדעתי אגב הוא אולסטאר במזרח אבל לא איזה סופרסטאר שיכול לנצח כל קבוצה ביום נתון.

גם בוגדנוביץ' עד לפני שנתיים היה סקורר בקבוצה חלשה. אין לי מה להוסיף על אמירתך לגבי וורן ולאמב כל עוד לא תפתח אותה ותבהיר למה התכוונת (שהם מילאו ואקום? שהם צ'אקרים שלא יודעים לשחק כדורסל מנצח?). לאמירה על ברוגדון בכלל חבל להתייחס, שכן היא מנותקת מהאמת.

עוד קצת על המערכת של הפייסרס ועל הקיץ שעבר עליהם מפי אנשים שאשכרה לוקחים חלק פעיל בNBA:

Opposing player on Indiana as a free agent destination: “It’s not Los Angeles, Miami or New York. But all they do is win. That matters. I didn’t go there, but not because I wasn’t interested. They just got other guys signed before we talked to them. I don’t know if superstars are lining up for Indiana, but all the next guys are. And guys love playing for Nate (McMillian).

Opposing executive on the Pacers summer: “They did it again. Kevin Pritchard is pretty good at creating a lot of nothing. Sure, he had cap space this summer, but he got two starters who are as good as or better than the ones he lost. He added some bench guys who are better than the ones he lost. And he’s got kids who are ready to step forward. It’s never flashy, but it’s always good.

https://basketball.realgm.com/analysis/ ... mer-League

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 03, 2019 8:44 pm 
Hall of Famer

לא מבין מה צריך לפתח בטענות. קבוצה מלאה בכל מיני בינונימים. אף אחד מהם לא בטופ5 של העמדה שלו. זה יכול להספיק לפלייאוף, אבל לא להרבה יותר מזה.
אני מאוד מסמפט את ברוגדון, אבל מבחינת כשרון הוא לא רכז טופ10 בליגה, בלחץ אולי טופ15.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוקטובר 04, 2019 11:58 pm 
Hall of Famer

מעניין מה וורן יעשה באינדיאנה. שנת פריצה אפשרית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 12:34 am 
Hall of Famer

אולי ילמדו אותו למסור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 12:35 am 
Hall of Famer

אני בספק :) אבל הוא יקלע לא מעט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 1:13 pm 
Junior

התותח המפוברק כתב:
לא מבין מה צריך לפתח בטענות. קבוצה מלאה בכל מיני בינונימים. אף אחד מהם לא בטופ5 של העמדה שלו. זה יכול להספיק לפלייאוף, אבל לא להרבה יותר מזה.
אני מאוד מסמפט את ברוגדון, אבל מבחינת כשרון הוא לא רכז טופ10 בליגה, בלחץ אולי טופ15.

יש פער גדול בין "בינונימים" ולא טופ 5 בעמדה, לבין מה שמשתמע מדבריך על וורן ולמב - שהם פרצו בקבוצות חלשות, כלומר מילאו ואקום.
לגבי ברוגדון, לא מעניין אותי להיכנס לדירוגים המטופשים האלה, אבל הוא בהחלט שחקן נהדר לשים בפוינט לצד גארד מוביל כמו אולדיפו, לכשיחזור. ועד אז הוא ישחק גם הרבה 2 לצד הולידיי. אם אינדיאנה הסתדרה רוב עונה שעברה בלי דיפו, אני מעריך שברוגדון-למב-וורן יותר ממסוגלים להיכנס לנעליהם של קוליסון-בוגדנוביץ'-יאנג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 05, 2019 3:05 pm 
Hall of Famer

אסור לשכוח שקוליסון-בוגדנוביץ'-יאנג היו בקבוצה וצברו ניסיון במערכת.
וורן ולאמב הם שחקנים עם פוטנציאל ואני חושב שהם שווים יותר מהערך הנתפס שלהם כרגע, הם בהחלט עשויים להיות שיחוק של אינדי. כנ״ל ברוגדון היעיל.
מצד שני, אינדי איבדו את בוגדנוביץ׳ שהוא שחקן נהדר ויאנג גם כן תרם להם.
בסך הכל, אני מאמין באינדי, היה להם קיץ מוצלח ובכלל הניהול שם טוב מאוד, אבל סביר להניח שהבסט קייס סנריו שלהם (בלי להתחשב בפציעות של קבוצות אחרות) הוא מקום שלישי/רביעי במזרח וסיבוב שני בפלייאוף.
האם יגיעו אליו? בעיקר תלוי איך ומתי אולדיפו יחזור..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: יואי ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה