סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 9:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: קדטים 2020
הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2019 10:38 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
חצי שנה לפני אליפות אירופה בקיץ, יצא לי לראות כמה משחקים של הצעירים בטורניר חג המולד ברומניה. ישראל הביסה בלי קושי (אישור ה-30 הפרש בכל המשחקים) את בולגריה, רומניה, ומקדוניה. זה בד"כ יחסי הכוחות מול הנבחרות הללו, אבל לא תמיד (במיוחד מקדוניה), ככה שטוב לראות.

בסה"כ נראה כמו נבחרת לא רעה. כרגיל, אין גבוהים (לא יודע מה הגבהים, אבל ככה זה נראה), ובגיל הזה הרבה פעמים גם אם יש איזה תורן או שניים המאמנים בוחרים לוותר עליהם כי קשה להם להשפיע. זה לא ממש הפריע לנבחרת. אין איזה כישרון על, אבל יש כמה שחקנים שחקנים נחמדים ומשחק קבוצתי לא רע. אם שארפ ג'וניור יצטרף אליהם זה יכול לשנות את הגג, אבל גם בלעדיו זו נראית כמו נבחרת שאמורה לפחות להישאר בדרג הראשון.

ארבעה שחקנים שהתבלטו בעיני ומעניין לעקוב אחריהם:

יואב ברמן – נראה לי כמו השחקן הכי מוכשר של הנבחרת הזו ופוטנציאל יפה לבוגרים. גארד גבוה, עם יד טובה, שליטה נאה בכדור, וגם קצב משחק טוב. לוקח את הזמן בחדירות (חודר בעיקר לימין) ומסיים יפה. קלעי טוב עם קליעה שיכולה להתרגם גם לבוגרים. שחקן שקול ואלגנטי שמזכיר לי קצת את נועם דוברת. בערך היחיד בנבחרת שגם יכול להטביע מדי פעם. לא אתלט גדול, אבל בהחלט סביר. בלית ברירה, שיחק בעמדת הגבוה המוביל בהגנה ברוב המשחקים. אבל הוא לגמרי גארד ואני מקווה שיתנו לו גם להוביל כדור בקבוצה שלו בשנה הבאה, כמו שנתנו לדברת בנוער של ראשון.

עידו מנצ'ל – רכז מוכשר, אבל קצת בלגניסט. מאוד מהיר, אתלט טוב ומשחק בלי פחד. אבל לא פעם מכריח חדירות ומסירות ולא קולע באחוזים טובים. בהחלט אהבתי את הפוטנציאל וחוסר הפחד שהראה בקדטים בשנה שעברה וגם את ראיית המשחק. משחק עם לא מעט תשוקה למשחק. יכול ליצור גם לעצמו וגם לאחרים. אבל צריך להתבגר ולהתמתן בקבלת ההחלטות, להמר פחות ולהפחית את כמות האיבודים. וגם לחפש יותר את החברים, כמו שרכז אמור לעשות. גם הקליעה מבחוץ חשודה. מצד אחד, היא נראית די טוב – הוא זורק בג'אמפ, עם כח ברגליים שמאפשר גם סטפ-בקס או התרוממות מעל למגן. כשזה נכנס, זה נראה טוב וכמו משהו שיכול לעבוד גם ברמה גבוהה יותר. מצד שני, היו גם כמה החטאות מכוערות שלא ממש בכיוון וזריקות לא במקום. כמו שאר האספקטים, חסרה כאן יציבות.

נועם יעקב – רכז נחמד, שדי מצא חן בעיני. תוקף את הסל עם כדרור יפה ומהירות טובה, אבל גם מחפש למסור. איזון טוב בין מסירה לחיפוש אחרי הנקודות שלו. נראה שיש לו גם יד לא רעה מבחוץ. לא אתלטי כמו מנצ'ל, אבל יותר אחראי ויציב.

בן אונצ'ה – אהבתי גם את מה שראיתי ממנו. גארד לא גבוה במיוחד אבל חזק ואתלטי עם קליעה טובה. יודע גם לחדור ולא אנוכי – מחפש את החברים לקבוצה. כנראה השומר הכי טוב בנבחרת -- חזק, אקטיבי, וחוטף טוב. קצת מאוהב מדי בשלשות ממה שראיתי. צריך לחדור יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: קדטים 2020
הודעהפורסם: א' דצמבר 22, 2019 11:59 pm 
Junior

מנצ'ל שחקן מהיר מאוד כזכור לי מהקיץ.

לגבי גבוהים. מאגר הגבוהים הישראלי עלה מעל לקו האדום, אז אפשר לספוג כמה שנות בצורת. כמובן שהרבה תלוי במה ייצא מלוי.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2019 9:30 am 
מנהל פורום

שים לב שזה רחוק מלהיות סגל סופי. למעשה חצי מהשחקנים פה זומנו פעם ראשונה לנבחרת, והטורניר הקצר הזה נועד לבדוק אותם וסביר שחלקם לא יהיו בסגל בהמשך.
בנוסף יש גם שני שחקנים משמעותיים שכנראה פצועים - ניב למפרט, הרכז המוביל יחד עם מנצ'ל, שהוא בוודאות פצוע, וניב אבידן שהוא בעצם הסנטר של הנבחרת (קצת מעל 2 מטר לדעתי) מזכרון-יעקב שבקיץ האחרון עבר לנערים א' ולנוער של מכבי ת"א.
ברמן בהחלט מוכשר והוא כבר באזור 1.95 אם לא יותר. יש גם כמה פורוורדים נחמדים באזור ה-1.98 בסגל, אבל כאמור הגבוה היחיד זה אבידן שלא היה.
אגב, בסגל הזה יש ארבעה שחקנים מראשל"צ (משחקים בשתי קבוצות נערים א' שונות באותה הליגה) שאחד מהם זה אחיו הצעיר של נועם דוברת, אבל נראה שמיעט לשחק בטורניר. עוד משהו מעניין לגבי הסגל זה שיש שחקן שמשחק בנערים א' ארצית (בר מיכאלוב מנהריה).
עוד פרט טרויוויה - בן אונצ'ה (ראשל"צ) הוא הבן של ג'ון אונצ'ה, שחקן כדור-יד ניגרי שהגיע לשחק בארץ והתחתן עם ישראלית.

לרוב המדד לנבחרת קדטים חזקה היא כמות השחקנים המשחקים בנוער (בנוסף לנערים או לפעמים אפילו רק בנוער). מהסגל הנ"ל לדעתי רק מנצ'ל באמת שחקן נוער משמעותי וגם זה בליגה השנייה לנוער במדי מודיעין ולא בליגת-העל לנוער. אולי גם ברמן בגלבוע, למרות שלא ראיתי אותו מככב אצלם ברשימות הקלעים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 23, 2019 6:47 pm 
Sophomore

תודה על ההשלמות ודים. מקווה שאבידן שחקן מוצלח, כי ממש לא היה שם כלום בצבע ומול נבחרות כמו איטליה, ספרד וסרביה זה יכול להיות לא נעים.

אכן שמתי לב לדברת הצעיר (יאיר) וחשבתי שכנראה מדובר באח של. הוא השחקן הנוסף שיחסית הרשים אותי ולא רק בגלל השם. עלה מהספסל ולא בלט מבחינת מספרים, אבל רואים שיש לו כדורסל וגם הנתונים הפיזיים נראים טוב (גובה, תנועה). נראה לי שהוא צעיר מרוב מהאחרים בכמעט שנה וצריך עוד להתבשל, אבל יש עם מה לעבוד.

בעיקרון אתה צודק לגבי שחקני נוער משמעותיים כמדד לחוזק של הקדטים. רק שלא פעם אצלנו זה כולה עניין של שחקנים שהתבגרו מוקדם ויכולים להתמודד פיזית מול הגדולים. זכורים לי מקרים כמו אופיר לוי, רון סבג, או ערן אסנטי, שכולם היו משמעותיים בקבוצות נוער בגיל צעיר אבל בקדטים היו שחקנים בינוניים וכמובן לא הצליחו (חוץ מאסנטי) אפילו להיות שחקני ליגת על בסופו של דבר. גם רועי הובר מתאים לפרופיל הזה. או שוטבין ושון דניאל, שדווקא נראו לא רע בקדטים (אישית, לא קבוצתית), אבל לא הגיעו לשום דבר בבוגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17 ו 111 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה