אני מקווה שלא יצאתי אוויל ופספסתי שרשור בנושא.
אז אנחנו אחרי בערך שני שליש עונה (קצת יותר) וממש אפשר כבר להבין איפה הליגה נמצאת, ולהבין מה המירוצים שעוד נשארו עד סוף העונה ברמה הקבוצתית וברמה האישית
ראשית, מעל כולם מילווקי, וזה לא קרוב, אז כן, ראינו אותם בפלייאופים האחרונים, וכן יש כמות מידע לא מבוטלת שמצביעה על כך שבודנהולצר לא מהווה יתרון בפלייאוף, וכן המזרח ממש חלש (אם כי בתחתית ולא בצמרת), אבל הם הבטיחו כבר כניסה לפלייאוף, הם בדרך למאזן היסטורי (לא אתפלא אם מחסום ה-70 ישבר) והנצחונות פשוט קלילים. הגנה טובה, סגל מאוזן, כוכב ענק ובגדול לא הרבה חולשות, לפחות לא בשביל העונה הרגילה. לא הרבה מאד מתחת, הלייקרס. הם קצת אנדרייטד לטעמי באופן מוזר, אני גם חושב שהוא כ"כ נבהל מזה שאנשים יתחילו לשים לב לכמה הקבוצה טובה יותר עם לברון מאשר שהייתה איתו, עד כדי כך שהאנס החליט לרצוח את ביתו ולהתאבד כדי שידברו עליו ולא על העונה של הלייקרס, תמיד היה מגלומן. ההגנה הכי טובה בליגה בעיני, הצמד הכי טוב בליגה בעיני, לברון בכלל פנומנלי. אבל שוב, קצת סימני שאלה לקראת הפלייאוף, ובראשם, הבריאות של לברון (אני לא ממש מודאג, אבל זה דיון לכל הפחות) ומידה קצת משונה של ירידה מסוימת ביכולת של דיוויס, המספרים עוד שם, אבל ההגנה לקחה איזה חצי צעד אחורה, ובהתקפה הוא פשוט לא כל כך יעיל כבר תקופה (שוב, מראה עיניים פה יותר מהמספרים) אני מרגיש שקצת האט את הקצב, אם זה משהו רציני, אז יש פה בעיה רצינית.
שתי אלו יסיימו ראשונות את הקונפרנסים שלהם, פה אין מירוץ. במזרח, טורונטו ובוסטון ירוצו ראש בראש על המקום השני, שמבטיח גם המנעות מפילי/אינדי/מיאמי, אני חושב שלטורנטו יש יתרון קל במרוץ כי הם פשוט קבוצה עמוקה יותר כפי שמגיפת הפציעות הוכיחה, אבל זה באמת יתרון קל, הסגל של הסלטיקס לא מחורבן הרי גם כן, וגם הם ניצחו בהרכבים חסרים (אם כי, לא כמו טורונטו). כך או כך, אף אחת מהן לא תסכן את מילווקי, אלא אם... חכו להמשך הפוסט. פילי/אינדי/מיאמי לא נראות טוב יחסית (פילי רוב העונה, אינדי ומיאמי במשחקים האחרונים), כל מיני סיבות יש לזה, רק מפילי אני מודאג באמת. אבל! שני האיומים העיקריים על הבאקס נמצאים כאן, מיאמי ופילי, המצ'אפים הכי טובים בעיני מולם, יהיה להם אבל קשה להגיע לגמר המזרח. שאר המזרח קקי גדול ממש. במערב, וואלאק, הכל הגיוני לי, איבדתי כל יכולת לאחוז שם בנארטיב. אני מניח שהקליפרס בורדרליין מאכזבים? ויוסטון בורדרליין הפכו לקבוצה הטובה בליגה? מעבר לכך? הכל פסיכי. התחתי פה גם זוועות ד"א, מיניסוטה והסאנס אלו שתי תועבות. המירוץ למקום השמיני ממש ממש ממש מגניב!
שחקנים, יאניס MVP, הארדן שני, לברון סוג של טוען לכתר אולי? ג'ימי באטלר יכול היה לארגן לעצמו קייס, כנ"ל לילארד, אבל שניהם בחרו להפצע, לוזרים. AD במיקס? לא חושב בעצמי. בקליפרס, אולי קוואי בדיפולט. עזבו, זה של יאניס.
MIP? באם וסיאקם. שזו גם להקת היורוטראש החביבה עלי. ROY? נראה לי שג'ה, אבל זאיון יכול לקחת את זה, סיום קבוצתי חזק שנשען על הרוח הגבית שגם ככה יש לו, וזה שלו. שחקן הגנה? כמה הומר אהיה אם אכתוב שמרקוס סמארט? התשובה אגב, היא מאד הומר, הוא אפילו לא שחקן ההגנה השלישי הכי טוב בבוסטון השנה, שזה מדהים. אני חושב שיאניס מאיים על דאבל בפרסים אישיים, ומקווה שזה מה שיקרה, וזה לא שזה נטול הגיון, AD מועמד מאד מאד מאד מאד חזק, אני אישית גם חושב שהוא יזכה, רודי גובר ואמביד שם גם כן, אני מניח שלמרות מה שכתבתי קודם, סמארט יקבל יחס פה, לא כי מגיע לו (אם כי, שחקן הגנה מדהים), אלא כי זה ממש פרס של נארטיבים, יותר מכמעט כל האחרים, פרט ל... COY. ניק נרס וזהו. אולי גם שו איסמו המאמן של טורונטו, ואם ממש רוצים עוד שתי אופציות, אז אפשר לציין את המאמן של האלופה המכהנת ואת מאמן המזרח באולסטאר האחרון. יא אבא, איזו עבודה שהוא עושה שם. פרס מפעל חיים לאונס, קובי בראיינט.
לא אכתוב על חמישיות עכשיו, אבל תרגישו מוזמנים אם בא לכם. כן רוצה לציין שני שחקנים שחובה לשים לב אליהם לדעתי לקראת הפלייאופים, הראשון, ווסטברוק שנותן עכשיו תקופה שהיא לא פחות מפנומנלית, ההתקפה מטורפת, השליטה שלו בעצמו נהדרת וההגנה חזרה שוב, אם זה על אמת, וזה לא זנבו של העקרב, זו קבוצה שהולכת על אליפות. השני, זוכרים שאמרתי קודם במזרח שתחכו למשהו? אז הנה, אם טייטום זה מה שאנחנו רואים עכשיו במשחקים האחרונים, בוסטון היא האיום הכי גדול מילווקי. כי זה פאקינג סופרסטאר ברמה מטורפת, בחודש האחרון הוא אחד מחמשת השחקנים הטובים בליגה, התקפית והגנתית. אני מניח, מקווה שלא, אבל מניח שכן, שזו רק תקופה מעולה ממש, אבל אם הנחיתה מכאן היא ל-80% מהרמה של המשחקים האחרונים, זו עדיין קפיצת מדרגה אדירה עבורו. נכון לעכשיו זה שחקן שחסרה לו יכולת מסירה וקפיצת מדרגה רצינית בקבלת החלטות בשביל להיות שחקן בקליבר של MVP ברגע שימצה את ההתפתחות הקיימת ממילא של הדברים שהוא טוב בהם. לא ציפיתי לכזה זינוק העונה. ואני כבר מודיע, אם ראס וטייטום לא בחמישיית העונה זו ההוכחה הסופית שכולם שונאים מזרחים.
|