...לפיב"א אירופה. תסלחו לי על הכותרת החלקית, נגמר המקום.
תזכורת: ב-2017 נפסק נגד היורוליג תשלום של 900K יורו (+הוצאות משפט) לפיב"א אירופה, עקב ההסכם שהיה קיים בין יול"ב (כשהיא עוד ארגנה את היורוליג) לבין פיב"א, שסיים את הפיצול השני בכדורסל האירופי ב-2004. ההסכם ההוא חייב את יול"ב לשלם לפיב"א 400K יורו בשנה. ב-2010 היורוליג הפך לחברה פרטית, שלקחה על עצמה גם את ההתחייבות הזו במקום יול"ב. ב-2012 פרסמה פיב"א את התוכנית החדשה שלה לכדורסל הבינלאומי עם החלונות המוכרים לנו. היורוליג קפץ על ההזדמנות והודיע שזו הפרה של ההסכם, ולכן חברת היורוליג מפסיקה לשלם את ה-400K השנתיים. פיב"א תבעה את היורוליג בטענה שאין פה הפרת הסכם, ודרשה לחייב את היורוליג בתשלום של 400K יורו לשנה על התקופה מ-2012 והלאה. ב-2017 פסק בית המשפט האירופי בלוקסמבורג שפיב"א לא הפרה את ההסכם, תביעת פיב"א מתקבלת עד תפוגת ההסכם ב-2015, וקבע שהיורוליג ישלם לפיב"א 900K יורו (פלוס הוצאות משפט). מעבר ל-2015 אין הסכם, ולכן על השנים מאז היורוליג לא צריך לשלם (הערה שלי - כנראה שזו גם הסיבה שבאותה השנה פיב"א החלה לפעול להקמת המפעלים שלה). היורוליג ערערו לבית המשפט האירופי לערעורים.
לפני כשבועיים התקבלה פסיקה סופית - ערעור היורוליג נדחה, והתשלום נותר על כנו.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|