סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 9:35 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 28 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שבעה-עשר, מי תובע?
הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2020 6:42 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
https://m.one.co.il/Mobile/Article/19-2 ... tml?ref=hp

המתאזרחים מגישים תביעה בטענה לאפליה נגדם
בתביעה שתוגש לבית המשפט על ידי 14 מתאזרחים, ביניהם חנן קולמן וטי.ג'יי קליין, מבקשים השחקנים לבטל את ההסכם שנחתם בין המנהלת לארגון השחקנים

נערך לאחרונה על ידי קורובייב בתאריך ג' אוגוסט 11, 2020 1:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ארבע-עשרה, מי תובע?
הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2020 11:47 am 
Hall of Famer

נאחל להם בהצלחה (ואף הרבה מעבר לכך)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 22, 2020 1:30 pm 
Hall of Famer

שאלה טכנית: מתאזרח עקב עלייה לארץ (חוק השבות) - הוא מקבל הקלת מס ששמורה לכל עולה ועולה, ולאחר מכן משלם מיסים כרגיל נכון? אין כאן את עניין ההקלות במיסוי כמו שיש עם שחקנים זרים.
צודק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 23, 2020 11:00 pm 
Junior

הגישו
" שחקני כדורסל מתאזרחים הגישו היום (רביעי) תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לקבוע שההסכם שנחתם בספטמבר החולף בין מנהלת ליגת הכדורסל לארגון השחקנים לא בתוקף ולא נוגע לשחקנים. השחקנים טוענים כי ההסכם נעשה תוך פגיעה בהם, כפי שנחשף ב-ONE.

בתביעה, שהוגשה ע"י עורכי הדין רועי רוזן וערן נוימן, מבקשים השחקנים: “בית המשפט מתבקש ליתן סעד הצהרתי לפיו ההסכם שנערך בין מנהלת הליגה לבין ארגון השחקנים מיום 28.9.2019, הינו חסר תוקף ביחס למבקשים, וזאת בשל העובדה שגובש ונחתם בחריגה מסמכות תוך פגיעה קיצונית בעקרונות היסוד של השיטה.
התביעה מוגשת נגד מנהלת ליגת העל, ארגון שחקני הכדורסל ואיגוד הכדורסל. התובעים: טראוויס ווריק, ג'וש פרוינד, פיליפ הרץ, סטו דגלאס, ספנסר וייס, טי ג'יי קליין, חנן קולמן, ריצ'ארד האוול, פרדריק בורדיון, טרנס ווטסון, קלארק רוזנברג, ג'ייק פמברטון, דייויד כהן, ג'ו ג'ו פאלאס. השחקנים טוענים כי בגלל ההסכם ולמרות שהם אזרחי המדינה בעלי תעודת זהות, מפלים אותם והפכו אותם ל”אזרחים סוג ב'”."
https://www.one.co.il/Article/19-20/2,6 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 25, 2020 3:36 pm 
Junior

זה לא קצת מאוחר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 2:08 am 
Sophomore

קורובייב כתב:
הגישו
" שחקני כדורסל מתאזרחים הגישו היום (רביעי) תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לקבוע שההסכם שנחתם בספטמבר החולף בין מנהלת ליגת הכדורסל לארגון השחקנים לא בתוקף ולא נוגע לשחקנים. השחקנים טוענים כי ההסכם נעשה תוך פגיעה בהם, כפי שנחשף ב-ONE.

בתביעה, שהוגשה ע"י עורכי הדין רועי רוזן וערן נוימן, מבקשים השחקנים: “בית המשפט מתבקש ליתן סעד הצהרתי לפיו ההסכם שנערך בין מנהלת הליגה לבין ארגון השחקנים מיום 28.9.2019, הינו חסר תוקף ביחס למבקשים, וזאת בשל העובדה שגובש ונחתם בחריגה מסמכות תוך פגיעה קיצונית בעקרונות היסוד של השיטה.
התביעה מוגשת נגד מנהלת ליגת העל, ארגון שחקני הכדורסל ואיגוד הכדורסל. התובעים: טראוויס ווריק, ג'וש פרוינד, פיליפ הרץ, סטו דגלאס, ספנסר וייס, טי ג'יי קליין, חנן קולמן, ריצ'ארד האוול, פרדריק בורדיון, טרנס ווטסון, קלארק רוזנברג, ג'ייק פמברטון, דייויד כהן, ג'ו ג'ו פאלאס. השחקנים טוענים כי בגלל ההסכם ולמרות שהם אזרחי המדינה בעלי תעודת זהות, מפלים אותם והפכו אותם ל”אזרחים סוג ב'”."
https://www.one.co.il/Article/19-20/2,6 ... tml?ref=hp

חנן קולמן לא פרש כבר ?

בכל מקרה זה אחלה מקרה בוחן.
נראה לאן זה יוביל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 11:40 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני מתאר לעצמי שהמשיבים יבקשו קודם כל למחוק מהתביעה את אלה שנמצאים פה 4 שנים ויותר, כמו קולמן. ההסכם, כך הם יטענו, בכל מקרה לא מפלה אותם ורואה בהם ישראלים מן השורה. יש רגליים לטענה הזו ואני מניח שבית המשפט אכן ימחק את המתאזרחים הוותיקים מהתביעה.
זו בדיוק הייתה החוכמה של האיגוד וארגון טהורי הדם בהסכם הזה, הפרד ומשול בין המתאזרחים ומחיקת המתאזרחים הוותיקים, שהם הקבוצה החזקה יותר וכבר למדו מי נגד מי. עם החדשים יותר קל להתעסק. לאט לאט הוותיקים יפרשו, מתאזרחים חדשים לא יבואו כי הם על קווטה נפרדת ונושאים קנס גבוה, והכדורסל הישראלי יתנקה ממתאזרחים. זו המטרה.

ואכן זה מקרה בוחן מעניין מאד אם בכדורסל מותר מה שאסור באף מקצוע אחר - להפלות בקווטה של מקומות עבודה בין אזרחים ישראלים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 03, 2020 3:36 am 
Junior

מנהלת הליגה מוכנה לדחות את חוק המתאזרחים בשנה. אירגון השחקנים מתנגד
https://sports.walla.co.il/item/3377699

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 03, 2020 4:07 am 
Hall of Famer

אני לא יודע איך לתקוף את האירוע הזה
בסוף הרי זה עוד "חוק שוחד" שמגדיל את אי השיוויון בליגה
מכבי ת"א (ואולי גם ירושלים בעונות מסוימות) תשלם את החצי מיליון ותעלה למשחקים עם 5 זרים לצד 3 מתאזרחים (ואני בטוח שאף הם ימצאו את הדרך להחריג חלק מהשחקנים גם מההגדרות הללו)
קבוצת אמצע/תחתית תעלה למשחק (לכל היותר) עם 4 זרים + מתאזרח בודד (וזה אף יהיה מתוך אילוץ, בניגוד למצב הקיים כיום)

אז מה עשינו פה בעצם

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 03, 2020 8:49 am 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
ההנחה שלך שהחוק הזה אמור איכשהו לטפל בשיוויניות בליגה היא לגמרי מוטעית. "עשינו" זו מילה שמניחה שהוא אמור איכשהו לשרת את אוהדי הכדורסל או את הספורט באופן כללי, וזה פשוט לא נכון. המטרה שלו היא בדיוק אותה מטרה של כל החוקים שארגון השחקנים דחף להם - להעלות את המחירים של ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 03, 2020 9:36 am 
Hall of Famer

לא הנחתי זאת
אני בסך הכל חושב בקול רם בכדי לגבש דעה אישית על המשמעות של החוק בפועל
וזה במנותק מהשאלה האם זה חוקי/אתי/ראוי ליצור אפליית מתאזרחים וכו'

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 03, 2020 12:45 pm 
Hall of Famer

Amos Gueta כתב:
ההנחה שלך שהחוק הזה אמור איכשהו לטפל בשיוויניות בליגה היא לגמרי מוטעית. "עשינו" זו מילה שמניחה שהוא אמור איכשהו לשרת את אוהדי הכדורסל או את הספורט באופן כללי, וזה פשוט לא נכון. המטרה שלו היא בדיוק אותה מטרה של כל החוקים שארגון השחקנים דחף להם - להעלות את המחירים של ישראלים.

של הצברים בלבד כמובן. המטרה של הקנס הזה היא, עם הזמן, לנקות את הליגה ממתאזרחים, ושהשוק הישראלי יהיה של צברים ילידים בלבד.
אני רק תוהה אם היה חוק כזה לפני שנים - כמה ברודים, לייבוביצ'ים, סטיב קפלנים, סילברים וכו' היינו מפספסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 03, 2020 1:17 pm 
Hall of Famer

למה צריך ללכת כה רחוק?
אני מניח שחלק גדול ממצדדי החוק כה מתגאים בדור השחקנים הנוכחי עם בלאט, אבדיה, דאוסן, בריסקר, ג'ייק כהן וכו', ויהיו הראשונים לצהול כאשר נבחרת ישראל תוכיח את כוחה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 05, 2020 4:02 pm 
Junior

ביית,הדין דחה בשנה, המנהלת לא מקבלת את הכרעת הדין?
https://m.one.co.il/Mobile/Article/20-2 ... tml?ref=hp
אה, ויש כבר.שבע עדר עותרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 05, 2020 7:57 pm 
Hall of Famer

לפחות ממה שאני קורא בניסוח של השופט מול הניסוח של המנהלת, המנהלת עושה דין (לפחות חלקי) לעצמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 05, 2020 9:55 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
למה צריך ללכת כה רחוק?
אני מניח שחלק גדול ממצדדי החוק כה מתגאים בדור השחקנים הנוכחי עם בלאט, אבדיה, דאוסן, בריסקר, ג'ייק כהן וכו', ויהיו הראשונים לצהול כאשר נבחרת ישראל תוכיח את כוחה.

בלי קשר לתמיכה שלי בחוק או לא (לא מת עליו וחושב שהוא די עקום), אני אשמח אם הנבחרת תצליח וכל אחד מהנ"ל יוביל אותה. אבל לדעתי ערבבת פה לא מעט.

קודם כל ג'ייק כהן הוא היחיד ברשימה הזו שלא נולד וגדל בישראל. אבל החוק הזה לא היה חל עליו בכל מקרה מכיוון שהוא שיחק בנבחרות הצעירות של ישראל (אותו דבר יהיה נכון לגבי טי ג'יי ליף או עמנואל שארפ אם וכאשר).

כל היתר גדלו בישראל ולא שונים מכל ישראלי אחר, בין אם הוא בן למהגרים (סורקין; קולשוב) או לא. ולגבי ההורים שלהם, זופר אבדיה, ג'ו דוסון ומארק בריסקר (ואפשר להוסיף לרשימה גם את דרק שארפ) הגיעו לכאן כזרים, שיחקו לא מעט שנים בישראל, וקיבלו אזרחות רק לאחר שנישאו לתושבות המקום. הם היו מגיעים לישראל גם אם היה חוק כזה בזמנו. אולי הם היו צריכים לחכות עוד שנה או שתיים שבהם היו נאלצים לשחק על סטטוס של זר (אני לא בקיא במה החוק אומר לגבי זרים ששיחקו כאן כמה שנים ואז התאזרחו). אבל סביר להניח שזה לא מה שהיה הופך את הקערה לאור העובדה שהם נישאו למקומיות והקימו כאן משפחה.

כך שבלאט הוא היחיד ברשימה הזו שאולי לא היה מגיע לכאן תחת החוק המדובר (לאור ה"אהבה" הגדולה לבן שלו בפורום הזה, נראה לי שלא מעט מגיבים כאן לא היו מצטערים במיוחד על זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 06, 2020 12:11 am 
Hall of Famer

אני לא מדבר על החוק עצמו כמגביל את השמות שציינתי. אף אחד לא חשב שתמיר בלאט יוגבל מהחוק.
אני מדבר על האפליה (שספק אם קבילה משפטית, אבל איני בקיא בכך) והבוז כלפי מתאזרחים, בעוד אותם האנשים ממש יריעו למתאזרחים (ובני מתאזרחים - מסיבות כאלה ואחרות כפי שציינת) שישחקו בנבחרת ישראל, במכבי ת"א וכו'. האם זה סביר שאוהד כדורסל יתמוך בחוק בעוד הוא מעריץ ומריע לרוצ'סטי והאוול? (כן, לקחתי דמויות קיצוניות שהאזרוח שלהם כפי הנראה לא בדיוק "על פי הספר")

הרי בסוף המטרה של החוק ברורה לכולנו.
מטרת משנה שתמיד דואגים לשמר היא על פי מתווה "חוק השוחד", שיש תנאים שהקבוצות הגדולות יכולות לחרוג מהם, תמורת תשלום סכום נוסף (די זניח עבורם).
לא ראיתי למשל יותר מדי בליגות אחרות (ותקנו אותי אם אני טועה), אפילו בכדורגל, שקבוצה יכולה להעסיק זרים/מתאזרחים מעבר למכסה קבועה - בתמורה לתשלום.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 06, 2020 12:20 am 
Hall of Famer

שאלה
מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק:

כל קבוצה שתחתים 3 זרים המשחק צריכה 6 HGP בטופס
כל קבוצה שתחתים 4 זרים צריכה 5 HGP בטופס
כל קבוצה שתחתים 5 זרים צריכה 4 HGP בטופס

האם הקטע פה זה טריק שכאילו לא מחייבים הגבלה על כמות מתאזרחים (לכאורה), אלא מחייבים בכמות של Home grown players וזרים מינימלית מסוימת - 9, מה שמותיר מקום לשלושה מתארזחים בקבוצה.
האם זה הרעיון?
ואם אני מחתים 3 זרים, ואין לי 6 HPG זמינים למשחק נתון - מה קורה?!

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 06, 2020 1:11 pm 
Hall of Famer

כן, זה הרעיון. וזה נראה לי על פניו עקיפה של החלטת השופט. השופט מדבר על ההסכם בכללותו שיוקפא עד העונה הבאה (לפחות), כך שכמו שאני מבין את הניסוח גם החלק הזה אמור לא להתקיים. השאלה היא אם למישהו יהיה איכפת, כי לעותרים הספציפים עצמם ספק אם זה משנה.
כבר אמרתי בעבר שהמנהלת וארגון טהורי הדם מתנהלים בנושא בחוכמה רבה. בלי ציניות. הפרד ומשול קלאסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 07, 2020 8:56 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
האם זה סביר שאוהד כדורסל יתמוך בחוק בעוד הוא מעריץ ומריע לרוצ'סטי והאוול?

אני משער שאתה שואל אם סביר שאוהד כדורסל יתמוך בחוק ועדיין יריע להאוול כשהוא משחק בנבחרת. כי אם מדובר על משחק בקבוצה כלשהי, אז אני משער שזה קשור לאם האוול משחק בקבוצה של אותו אוהד. בכל מקרה, במה זה שונה מתמיכה בהגבלה על מספר הזרים בקבוצה ועדיין להריע לזרים שבכל זאת משחקים בקבוצה שלך?

ולגבי הנבחרת, גם כאן זה לדעתי לא בהכרח סותר. בנבחרת ניתן לשתף רק מתאזרח אחד. אז אותו אוהד כדורסל יכול לתמוך בהגבלות מסויימות על מספר המתאזרחים החדשים בליגה (בצורת החוק הנוכחי או חוק אחר) ועדיין לרצות בהצלחת הנבחרת, כולל המתאזרח שמשחק בה. וכאמור, לדעתי בנים של מתאזרחים שגדלו בישראל לא רלוונטיים לעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 07, 2020 12:32 pm 
Hall of Famer

טוב, לא יודע
אני לתומי מרגיש ממש לא נוח עם החוק וחושב שהוא מקומם
ואני לא נכנס לפן המשפטי הטכני האם הוא חוקי בכלל (כי אין לי שבריר של מושג בכך)

אולי אני במיעוט פה בכלל

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 07, 2020 3:51 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
טוב, לא יודע
אני לתומי מרגיש ממש לא נוח עם החוק וחושב שהוא מקומם
ואני לא נכנס לפן המשפטי הטכני האם הוא חוקי בכלל (כי אין לי שבריר של מושג בכך)

אולי אני במיעוט פה בכלל

אני דווקא מסכים לגבי אי הנוחות עם החוק הזה. גם אני ממש לא מת עליו. זה חוק די מעוות, בטח בעניין הקנסות, שכמו שציינת משאיר פתח לקבוצות מסויימות לעקוף אותו. ובכלל, אפלייה בין אזרחים היא לא משהו שצריך להרגיש נח איתו.

אבל צריך לזכור גם את הנסיבות המעוותות שמאחוריו: (1) חוק השבות הישראלי, שמקנה אזרחות אוטומטית ומיידית לכל מי שמביא (או מפברק) תעודות על סבתא יהודיה; ו(2)תקנות מס דרקוניות, שנותנים הטבות מפליגות לאזרחי האינסטנט האלה בשנים הראשונות שלהם בישראל ומאפשרות לקבוצות לשלם להם פחות. הקומבינציה הזו היא כר פורה לכל מיני הפועל באר שבעיות (וגם מכבי תל אביביות) לחפש מתחת לאדמה אמריקאים בינוניים (או פחות בינוניים) עם קשרים מפוקפקים יותר או פחות ליהדות ולהביא אותם לישראל בכמויות גדולות, לא פעם בעיקר מסיבות כלכליות לדעתי. וזה אכן יוצר מצב שבו ילידי המקום מופלים לרעה, גם בהשוואה לזרים וגם מול מתאזרחים. במאמר מוסגר, כבר חצי מאה שיש בכדורסל הישראלי מתאזרחים, כמו שראי ציין. אבל בשנות השמונים והתשעים הם נוספו לשני זרים והשאירו מקום לילידי המקום בסגלים. היום, קבוצות כמו מכבי ובאר שבע מחזיקות 4-6 זרים ואליהם מוסיפות 3-4 מתאזרחים ובמקרה של באר שבע איזה כמה צעירים מקומיים לפוסטר.

הפיתרון כמובן צריך להיות שינוי חוקי המס, ולדעתי גם שינויים לחוק השבות והאזרחות. אבל עד היום לא היה מספיק לובי פוליטי/ספורטיבי להבטיח שזה לא יקרה. אז זה מוביל לחוקים מעוותים, שמנסים להתמודד עם חוקים מעוותים אחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 07, 2020 4:01 pm 
Hall of Famer

אחלה
אז קודם כל הבה נילחם קצת יותר בפיברוקים (שחלקם ידועים כבר בזמן אמת, ולא רק במקרה בדיעבד), ובאמת לעשות משהו כדי ליישר יותר את תנאי עלות ההעסקה לקבוצות עקב המיסוי - אבל ללא הקלות לקבוצות עתירות הממון והקשרים.
עובדתית אגב כרגע בהפועל באר שבע כבר 4 זרים ו-5 מתאזרחים לקראת העונה הבאה... (עודד הלפרין נתן סקירה נאה על כך בפודקאסט)

אגב, הרי גם הגבלה נוספת של מספר זרים / כמות ההחלפות שלהן היא צעד מסוים כאן - זה מאוד קל ונוח ללכת רק על הראש של המתאזרחים.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 07, 2020 5:26 pm 
Sophomore

מסכים. אני ממש בעד. שלושה זרים לקבוצה בלי כל מיני טריקים, חריגות וקנסות. הלוואי שזה קורה מחר. הבעייה שיש לובי חזק מאוד נגד זה, בעיקר של מכבי וירושלים, אבל בגלל חוקי המיסוי גם של קבוצות אחרות שמרוויחות מזה כלכלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 07, 2020 9:48 pm 
Sophomore

בראש ובראשונה זה אינטרסים של סוכנים.
אגב סתם שאלה מוזר שבכדורסל לא עלתה שאלת שירת ההמנון של מתאזרחים....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 28 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], picknroll ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה