סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 12:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הטיים אאוט של וובר
הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 1:49 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
בעקבות טור שקראתי על המקרה בשעמום הקורונה, חזרתי שוב למהלך של וובר ב93.
מישיגן שהפסידה בגמר המכללות של 92, עלתה לגמר מול צפון קרוליינה.
וובר שהיה אמור להיבחר ראשון, הוליך את חמשת המופלאים שכללו אותו, ג'יילן רוז, ג'ואן הווארד, ג'ימי קינג וריי ג'קסון.

אז כמובן שמה שזכור הוא בקשת הטיים אאוט של וובר תחת הלחץ בפיגור 2, שניות בודדות מהסיום, ואז התברר שאין למישיגן טיים אאוטים.
והעונש? טכנית וסגירת הסיפור מהצד השני.
אבל בכלל היו צעדים ברורים של וובר בתחילת המהלך של הובלת הכדור.
אם הצעדים היו נשרקים, אולי כל התדמית שלו הייתה שונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הטיים אאוט של וובר
הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 2:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עוד חוק מטופש בכדורסל המכללות (בהנחה שהוא עוד קיים). למה לתת טכנית על זה? פשוט לתת למשחק להמשיך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 2:09 pm 
Hall of Famer

עניין הצעדים מוכר וידוע, ובכלל רואים על כל ההתנהלות של וובר כמה הוא היה מבוהל וחסר בטחון. הדהירה שלו לצדי המגרש עם כלכך הרבה זמן על השעון במקום פשוט למסור לג'יילן רוז...התקפת פניקה של ממש. לא יודע אם צעדים היו מוציאים אותו יותר טוב מזה, זה היה סוגר את המשחק באותה מידה. בכל אופן קראתי ממש לאחרונה איפשהו שמבחינת וובר, האירוע לא קרה מעולם. מובן מאליו לצופים מהצד שזה ישב עליו כאות קין כל הקריירה, אבל הוא עצמו לא היה מוכן לדבר על זה מילה. לא קרה וזהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 3:11 pm 
מנהל פורום

גם עד כמה זה באמת פגע בתדמית שלו? זה מן הסתם לא עזר לו, אבל כמה זה באמת פגע בו? אני אישית מרגיש שבסופו של דבר, עם כל מה שוובר עשה בקריירה שלו, זה לא יותר מסוג של אנקדוטה לגביו. כשאומרים לי כריס וובר זה לא הדבר הראשון שאני חושב עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 7:46 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
עוד חוק מטופש בכדורסל המכללות (בהנחה שהוא עוד קיים). למה לתת טכנית על זה? פשוט לתת למשחק להמשיך.

לא כל כך הבנתי את הקשר לכדורסל מכללות, זה קיים גם במכללות, גם ב-NBA וגם ב-FIBA.
ודים כתב:
גם עד כמה זה באמת פגע בתדמית שלו? זה מן הסתם לא עזר לו, אבל כמה זה באמת פגע בו? אני אישית מרגיש שבסופו של דבר, עם כל מה שוובר עשה בקריירה שלו, זה לא יותר מסוג של אנקדוטה לגביו. כשאומרים לי כריס וובר זה לא הדבר הראשון שאני חושב עליו.

לא יודע כמה זה קשור לתדמית, אין לי ספק אבל, בייחוד אחרי צפיה ב-30 על 30 על הפאב פייב, שהדבר הזה עיצב את כל הקריירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 7:53 pm 
Hall of Famer

ממש לא אנקדוטה. כן אירוע משמעותי שליווה אותו בקריירה גם באן בי איי, ונראה שברגעים מכריעים של הקריירה (עד כמה שהיו לו), הוא לא פעם נחנק.
לא יודע אם הייתי מרחיק עד "אות קין", זה לא שהבנאדם רצח מישהו.
שורה תחתונה מה שבעיקר העיב על הקריירה שלו היו הפציעות. רק ב-6 עונות עבר את ה-70 משחקים. בשיא הקריירה בסקרמנטו קרע את הצולבת בסדרה מול דאלאס, ומאז כבר לא חזר לעצמו.
בשיא שלו היה פאוור פורוורד מאוד מלהיב, אבל מבחינת כישרון ויכולת לאורך זמן הוא לא באמת התקרב לדאנקן, גארנט או נוביצקי.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 8:25 pm 
Hall of Famer

G כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא כל כך הבנתי את הקשר לכדורסל מכללות, זה קיים גם במכללות, גם ב-NBA וגם ב-FIBA..

לא מכיר כזה חוק בפיב"א. בכלל, הרי בפיב"א שחקנים לא מבקשים פסק זמן, רק המאמנים (או העוזרים שלהם), והם מבקשים מהמזכירות ולא מהשופטים. פסקי זמן בפיב"א גם לא עוצרים את המשחק באמצע מהלך, הם מבוצעים כשהמשחק ממילא מופסק וגם אפשר לבטל את הבקשה לפני שהמשחק מופסק. בפועל הם גם בדרך כלל שואלים את המזכירות אם יש להם, המזכירות אומרת שלא, ושלום על ישראל.
ב-NBA אני לא יודע, אם זה קיים גם שם זה מטופש באותה מידה. השחקן ממילא מכניס את עצמו לנחיתות כי הוא משוכנע שהמשחק הולך להיעצר, תנו לו להסתבך עם עצמו. אין מה להוסיף על זה טכנית.
ספציפית לגבי כדורסל מכללות, זה בהקשר של חוקים אחרים שקיימים רק שם שבעיני הם מטופשים ולא הגיוניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 26, 2020 9:51 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי את ההצעה שלך. קח כעובדה שבאן.בי.איי ובמכללות שחקנים לוקחים פסקי זמן. עכשיו, מה אתה רוצה שיקרה כששחקן מבקש פסק זמן שאין לו? שהמשחק יימשך? זה יכול להיגמר בפרס לשחקן, כי ברגע שהוא יבין שאין לו פסק זמן, הוא יוכל פשוט להמשיך במשחק. במקרה של וובר, אולי הוא היה מצליח להוציא את הכדור מהדאבל טים? איזה עוד חוקים בעיניך מטופשים בכדורסל המכללות למעט חוק חץ הפוזשן, שבאמת מאד מטופש?

הטיים אאוט פרום הל ממש לא היה אנקדוטה. אתה בישראל אולי לא ישר חושב על הטיים אאוט. בארה"ב זה אולי הדבר שהכי מזוהה עם וובר, כמובן עם היכולות הנהדרות שלו כשחקן אן.בי.איי. בכל מקרה, אין ספק שהמקרה הזה ישב עליו לאורך כל הקריירה. במקרים רבים הוא ברח מהכדור בדקות הסיום. במקרים אחרים היה נדמה שהוא מכריח דברים רק כדי להראות שהוא התגבר על הטיים אאוט. בכל מקרה הוא היה שחקן שלא ניתן לסמוך עליו בדקות הסיום.

אני במקרה ראיתי את המשחק הזה בלייב. אחד המשחקים היותר גדולים שיצא לי לראות בכדורסל המכללות (למרות שחצי הגמר של מישיגן מול קנטאקי של ג'מאל משבורן היה יותר מוצלח בעיני). זה היה ברור לכל מי שראה את המהלך בלייב שוובר עשה צעדים לפני שהוא התחיל עם הכדרור שלו. גם היה ברור בלייב שאין לו מושג מה הוא עושה ולמה. פסק הזמן היה רק הדובדבן על מהלך היסטרי מאלף ועד תו.

בפסק הזמן החוקי האחרון של מישיגן, לפני זריקות העונשין, סטיב פישר וצוות האימון שלו ציינו שוב ושוב שלקבוצה אין פסק זמן. יכול להיות שזה למעשה גרם לאפקט ההפוך. מרוב הדיבור על פסקי זמן והלחץ האטומי שוובר היה בו במהלך הוא פשוט ביקש פסק זמן. יש גם טענה שאחד משחקני הספסל של מישיגן צעק לו לקחת פסק זמן וזה בכלל בלבל אותו. בתמונות אחרי שוובר ביקש את פסק הזמן רואים שחקן (לא זוכר מי) ששמח על פסק הזמן.

בהקשר לפאב פייב, אין ספק שפסק הזמן העיב על החברות שלהם. וובר הסתגר וניסה להתרחק. אבל זה לא היה מה שחיסל את החברות. העובדה שוובר (וגם אחרים) קיבל כסף מבוסטר של מישיגן ולמעשה ניסה לזרוק את הבוסטר הזה מתחת לגלגלים ע"י שקר (ואח"כ גם הורשע בעדות שקר לוועדת חקירה של הסנאט) גרמה לנתק עם השחקנים האחרים(בעיקר רוז), שראו באותו בוסטר דמות אב ולמרות שהם הכירו בעבירות שנעשו, הם עדיין הכירו לו תודה על מה שהוא עשה עבורם (לא רק הכסף) ולקחו אחריות על העבירות שלהם. בסופו של דבר הישגי הפיינל פור של מישיגן נמחקו מספר ההיסטוריה של טורניר המכללות (כמו האליפות של לואיוויל ב-2013).

מומלץ מאד לראות את הסרט על הפאב פייב מבית 30 על 30 של אי.אס.פי.אן. ברור שזה סוג של סרט "מטעם" כשהמפיק של הסרט הוא לא אחר מאשר ג'יילן רוז, נדמה לי גם ג'וואן האוורד (בדיוק כמו בסרט על פרדי מרקיורי). אבל סרט מרתק ורוז לדעתי כן מטפל בנק' היותר בעייתיות בקבוצה המדהימה הזאת. בכל מקרה, אחת מהקבוצות שחרגו מתחום הצר של הספורט והשפיעו על כל תרבות הספורט והתרבות הפופולרית בארה"ב וגם בעולם.
ודבר אחרון - לפני הפאב פייב -
https://www.pinterest.com/pin/415316396871979677/
אחרי הפאב פייב -
https://the5thelementmag.com/2014/02/10 ... a-forever/
וכן, תגידו לי איזה מכנסיים הייתם מעדיפים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 27, 2020 8:57 am 
Hall of Famer

כן, אני רוצה שהמשחק יימשך. אין טעם לעצור אותו, השחקן שם את עצמו בעמדת נחיתות גם ככה. אם הוא מצליח לצאת מזה למרות זאת - יופי לו, אבל הוא כבר מעניש את עצמו. על מה נותנים לו טכנית? הוא פגע בשחקן או בשופט? הוא עיכב את המשחק? לא, הוא פגע בעצמו ובקבוצה שלו גם ככה.
ולגבי חוקי כדורסל המכללות, כמדומני היה לנו פעם דיון ארוך על זה. לא חסר. ה-1+1 בהנחה שעוד קיים, שעון הזריקות הארוך, חץ הפוזשן מעל כולם - על זה לפחות אנחנו מסכימים (לא מבין איך זה תפס בפיב"א, אבל ביורוליג הוא כבר נעלם וכנראה גם בפיב"א הוא בדרך החוצה), ויש עוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 12:07 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כן, אני רוצה שהמשחק יימשך. אין טעם לעצור אותו, השחקן שם את עצמו בעמדת נחיתות גם ככה. אם הוא מצליח לצאת מזה למרות זאת - יופי לו, אבל הוא כבר מעניש את עצמו. על מה נותנים לו טכנית? הוא פגע בשחקן או בשופט? הוא עיכב את המשחק? לא, הוא פגע בעצמו ובקבוצה שלו גם ככה.
ולגבי חוקי כדורסל המכללות, כמדומני היה לנו פעם דיון ארוך על זה. לא חסר. ה-1+1 בהנחה שעוד קיים, שעון הזריקות הארוך, חץ הפוזשן מעל כולם - על זה לפחות אנחנו מסכימים (לא מבין איך זה תפס בפיב"א, אבל ביורוליג הוא כבר נעלם וכנראה גם בפיב"א הוא בדרך החוצה), ויש עוד.

אני לא מבין טכנית איך אתה רוצה שזה יקרה
אם השחקן מבקש פסק זמן , השופט עוצר את המשחק
ואם אחרי העצירה השופט מבין שאין פסק זמן אתה רוצה שכמו בסנוקר השופט יחזיר את כולם למקום שבו הם היו בזמן הבקשה ?
או שאתה רוצה שהשופט בזמן המשחק גם יהיה אחראי על לדעת לאיזה קבוצה יש פסקי זמן ולאיזה אין ?
נראה לי שיהיו פה הרבה טעויות אם זה יקרה (פעם השופט לא יתן פסק זמן כי הוא יטעה ויחשוב שאין ופעם הוא יתן במצב שאין )

נראה לי שאין דרך אחרת בגלל שהמשחק נעצר , מלבד להעניש את השחקן/מאמן שלקח את פסק הזמן

תחשוב על העולם שלנו אם מאמן שנגמרו לו פסקי הזמן וצריך כמה שניות לדבר עם השחקנים שלו , מבקש פסק זמן כשהעוזר שלו מדבר עם 2 שחקנים בזמן בזמן הוויכוח על האם יש או אין פסק זמן ומתדרך אותם.
קבוצות יתחילו לעשות את זה בצורה קבועה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 11:44 am 
Hall of Famer

כן, טכנית ככה אני רוצה שיהיה. אחד מאנשי המזכירות, שזה יהיה תפקידו, יידע את השופטים (ואת המאמן של הקבוצה, שיהיה אחראי להעביר את זה לשחקנים) שאין יותר פסקי זמן, ואם שחקן מבקש פסק זמן השופט פשוט יתעלם ממנו.

וחשבתי על "העולם שלנו" ואם הכוונה שלך היא הכדורסל של פיב"א - אין אפשרות כזו. ב"עולם שלנו" מאמנים מבקשים פסק זמן מהמזכירות ולא מהשופטים, השופטים לא מעורבים בתהליך כל עוד המשחק נמשך, ואם אין פסק זמן המזכירות אומרת למאמן "אין לך" וזהו (וממילא גם אם יש לו פסק זמן - בפיב"א פסק זמן לא עוצר משחק רץ, הוא ניתן רק כשהמשחק נעצר או אחרי סל נגד הקבוצה שביקשה). אין בחוקת פיב"א עבירה טכנית אוטומטית על זה. אם הוא מנסה לעכב את המשחק במכוון בדרכים אחרות הוא יכול לקבל טכנית על עיכוב המשחק, אבל אין טכנית אוטומטית על בקשת פסק זמן כשאין לך. אז מה מפריע למאמנים לעשות את מה שתיארת כבר עכשיו? עובדה שלא עושים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 12:56 pm 
Senior

אני חושב שכל עוד השחקנים מבקשים פסק זמן מהשופטים, אי אפשר שלא לעצור את המשחק. מה שכן, אני לא רואה סיבה למה לתת על זה טכנית (אולי אפשר לתת טכנית על בקשה שניה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 1:09 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אפשר לדעתי כבר לפתור דברים כאלו טכנולוגית, בטח ברמת הNBA. למשל עם מיקרופונים וזיהוי קול, אם שחקן צעק טיימאאוט יש טיימאוט אוטומאטי, ואם לקבוצה שלו אין טיימאאוט הטיימאוט פשוט לא יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 1:35 pm 
Hall of Famer

עכשיו ראיתי את החוק ב-NBA והוא עוד יותר מוזר בעיני. שחקן שמבקש פסק זמן שאין לו מקבל את פסק הזמן בכל זאת, בנוסף לעבירה טכנית ובנוסף לכדור מהצד לקבוצה השנייה. הצליחו לעבור את חוסר ההגיון אפילו של ליגת המכללות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 1:36 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
אני חושב שכל עוד השחקנים מבקשים פסק זמן מהשופטים, אי אפשר שלא לעצור את המשחק. מה שכן, אני לא רואה סיבה למה לתת על זה טכנית (אולי אפשר לתת טכנית על בקשה שניה)

אז העליתי דרך שאפשר.

עריכה: עכשיו הסתכלתי עוד קצת על חוקת ה-NBA ומתברר שהמזכירות - יותר מדויק, זה שאחראי על התוצאה ומילוי הטופס, שהוא גם אחראי על ספירת הפאולים ופסקי הזמן - כבר היום אמור ליידע את השופטים והמאמן כשהקבוצה לוקחת את פסק הזמן האחרון שלה.
נו באמאשכם. יחד עם החוק בהבאתי קודם, חוסר ההגיון רק הולך ומתגבר. השופטים יודעים, המאמן יודע - שיידע את שחקניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 2:10 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עכשיו ראיתי את החוק ב-NBA והוא עוד יותר מוזר בעיני. שחקן שמבקש פסק זמן שאין לו מקבל את פסק הזמן בכל זאת, בנוסף לעבירה טכנית ובנוסף לכדור מהצד לקבוצה השנייה. הצליחו לעבור את חוסר ההגיון אפילו של ליגת המכללות.

זה סוג של lose-lose מכל בחינה אפשרית...
הרי למה בעצם יש הגבלה של פסקי זמן? מן הסתם בכדי לא לפגוע בשטף המשחק עם עצירות מיותרות
אז הבה גם ניתן פסק זמן מעבר למכסה (שסביר שכבר אף אחד ממילא לא רוצה לאור השינוי "בסטטוס המשחק"), וגם נלך לקו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 2:54 pm 
Hall of Famer

אני גם לא מבין את ההגיון של הטכנית, שתי אפשרויות בעיני, או שמחליטים שפשוט מתעלמים מהבקשה וממשיכים לשחק, או, אם מגיעים למסקנה שלא ריאלי שהשופט יזכור תוך כדי משחק כמה פסקי זמן יש לקבוצה ומחליטים שכל בקשה לפסק זמן מחייבת עצירת משחק לבדיקה, שבקשת פסק זמן מעבר למכסה פשוט גורמת לאיבוד כדור ומעבירה את הפוזשן ליריבה, שום צורך לזריקת עונשין נוספת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 30, 2020 3:05 pm 
Hall of Famer

ב-NBA כאמור השופט לא צריך לזכור כמה פסקי זמן יש לכל קבוצה, רק אם יש או אין, ולא לבד - הוא מיודע על ידי המזכירות כשנגמרים לקבוצה פסקי הזמן. סביר להניח שקבוצה לא תבזבז את כל פסקי הזמן שלה לפני, נניח, שתי הדקות האחרונות, וכנראה הרבה פחות. אז שיזכור לדקה-שתיים, בשביל זה הוא שופט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 18 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, Google [Bot], סאבוניס ו 35 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה