אני לא מרבה לכתוב על כדורסל נשים כי א. זה לא מעניין אותי, ב. תולדה של א', אני לא ממש עוקב אחריו. אבל היום במקרה נתקלתי בידיעה מעניינת בנושא, כבר לא חדשה, שלא זוכר אם דיברו עליה, אבל יש לה השפעה ישירה על כדורסל הנשים בישראל ובכלל באירופה.
בינואר נחתם CBA חדש ב-WNBA. ההסכם החדש מגדיל את השכר של השחקניות, כך שהחלק שלהן בפדיון של הליגה יהיה גדול יותר, דומה לחלק של שחקני ה-NBA בפדיון של הליגה שלהם. אבל מה שמשפיע על הכדורסל האירופי הוא החלק השני, זה שהשחקניות צריכות לתת. השחקניות מחוייבות מעכשיו להצטרף לקבוצות שלהן כבר במחנה האימונים לפני העונה. איך זה משפיע? עונת ה-WNBA מתחילה בסוף מאי, מחנות האימונים בתחילת מאי או בסוף אפריל. זה מתנגש עם סיום העונה באירופה, וזה לא סוד ששחקניות WNBA היו באות להשלים הכנסה באירופה כולל בישראל בזמן שב-WNBA לא משחקים. התוצאה הייתה ששחקניות WNBA שמשחקות באירופה וסחבו את הקבוצות לשלבים היותר מאוחרים היו מפספסות את מחנות האימונים ב-WNBA, ולפעמים אפילו כמה משחקים בתחילת העונה. הדבר הזה עכשיו נאסר כחלק מה-CBA, ואני מניח שהתוצאה תהייה - פחות שחקניות WNBA באירופה, או כאלה שיצטרכו לעזוב לפני משחקי ההכרעה של הקבוצות שלהן.
_________________ אנחנו מגש היהודים שעליו לך ניתנה מדינת הכסף. ...הכרזה זו, במושב מועצת המדינה הזמנית (מגילת העצמאות)
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.
|