סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' נובמבר 28, 2024 4:49 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תמיר בלאט לגרמניה ?
הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 8:17 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
https://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fo ... cID=344766

רועי כהן מפרסם שתמיר בלאט על סף חתימה ל-3 שנים באלבא ברלין, כאשר כנראה יושאל בעונה הראשונה, אולי להפועל. מעניין.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 8:20 pm 
Junior

בושה וחרפה, רק בגלל אבא/קטש/שחקן אמיתי(מחק את המיותר) הוא עובר לקבוצת יורוליג...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 8:30 pm 
מנהל פורום

שלא יושאל, חס וחלילה, שילך כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 8:31 pm 
מנהל פורום

אם כי, חזר מעולה מהפגרה הכפויה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 9:33 pm 
Hall of Famer

יותר מדי מזכיר את בר טימור דאז, לא?
ברור שנוסע במעמד בכיר יותר, אבל לכו תדעו...

450 אלף דולר לשלוש שנים - כסף די קטן

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 10:06 pm 
Junior

בר טימור היה מת להיראות ככה, הוא לא התקרב לזה אף פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2020 11:57 pm 
Junior

זה הכל בגלל החוק הרוסי. הצברים טהורי הדם האלה קיבלו יותר מדי קרדיט ועכשיו הם לוקחים עבודה לגרמנים. איפה הבושה?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 06, 2020 7:51 am 
Junior

תענוג שמתחילה מגמה של יציאת שחקנים ישראלים לחו״ל,זה הדבר הכי טוב לכדורסל הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 4:45 am 
Junior

תמיר בלאט לגרמניה ?
ברכבת!

נערך לאחרונה על ידי קורובייב בתאריך ג' יולי 07, 2020 8:34 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 7:08 am 
מנהל פורום

רכבת בגרמניה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 3:02 pm 
Hall of Famer

לפי רועי כהן, חתם באלבה לשלוש שנים.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 3:26 pm 
Junior

אין ספק שיהיה מעניין לראות אותו נתקל פעם-פעמיים בשבוע בגארדים של היורוליג. האמת היא שזה מסקרן פעמיים, כי זו התנגשות בין שתי תיזות (לא מקוריות במיוחד) שלי: 1. בלאט הוא שחקן אחו שרמוטה אוברייטד. 2. אין באמת כזה הבדל בין ״שחקני יורוליג״ לשאר השחקנים שמשחקים כדורסל בדרג שמתחת ליורוליג.

המסקנה המתבקשת: יהיה שחקן של 8 נק׳ ו-5 אס׳ למשחק ביורוליג ויעורר ויכוח אינסופי בקרב האוהדים בברלין - האם אאיטו נותן לו קרדיט רק בגלל ״שחקן אמיתי״, האם הקבוצה משחקת יותר טוב כשהוא על הספסל ומה בכלל אפשר ללמוד ממדד הפלוס מינוס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 4:18 pm 
Sophomore

אין סתירה בין שתי ה"תזות" שהצגת.
יכול להיות שהוא אוברייטד (לא חושב) בלי קשר לעובדה שהחלוקה הדיכוטומית המוזרה הזאת של "שחקן יורוליג/לא שחקן יורוליג" היא דמיונית ואין בה כלום.

לא ברור לי איפה בכדורסל של אאיטו הוא יכול להשתלב, אבל בהנחה שיושאל - לך תדע אם הוא/אאיטו יהיו שם בקיץ הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 4:47 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
לפי רועי כהן, חתם באלבה לשלוש שנים.

ויושאל בעונה הראשונה עדיין לא ברור לאיזו קבוצה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 6:46 pm 
Hall of Famer

אפשר לשאול מה הלוגיקה?
הם בונים על זה שהוא ישתפר משמעותית בעונה הבאה?
הם כבר סגורים על קו גארדים לעונה הבאה, ובכל זאת היה להם חשוב לצרפו?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 7:19 pm 
Junior

נביא בעירו כתב:
אין ספק שיהיה מעניין לראות אותו נתקל פעם-פעמיים בשבוע בגארדים של היורוליג. האמת היא שזה מסקרן פעמיים, כי זו התנגשות בין שתי תיזות (לא מקוריות במיוחד) שלי: 1. בלאט הוא שחקן אחו שרמוטה אוברייטד. 2. אין באמת כזה הבדל בין ״שחקני יורוליג״ לשאר השחקנים שמשחקים כדורסל בדרג שמתחת ליורוליג.

המסקנה המתבקשת: יהיה שחקן של 8 נק׳ ו-5 אס׳ למשחק ביורוליג ויעורר ויכוח אינסופי בקרב האוהדים בברלין - האם אאיטו נותן לו קרדיט רק בגלל ״שחקן אמיתי״, האם הקבוצה משחקת יותר טוב כשהוא על הספסל ומה בכלל אפשר ללמוד ממדד הפלוס מינוס...

לא בטוח שהבנתי את התזה השניה.
אם אתה טוען שאין באמת הבדל בין השחקנים החלשים ביורוליג לשחקנים מובילים ביורוקאפ, אז די ברור שזה נכון. אם הטענה היא שאין הבדל משמעותי בין השחקן הממוצע ביורוליג לשחקן הממוצע ביורוקאפ אז לדעתי אתה טועה בענק.
דיברתולומיאו (שחקן טוב בהרבה מבלאט) די הסריח את הפרקט בשתי העונות הראשונות שלו ביורוליג והיה נראה לא ברמה. לזכותו יאמר שהעונה הוא שדרג את היכולות שלו משמעותית (משער שלספרופולוס חלק לא קטן בעניין) ובמרבית העונה הוא נראה כמו שחקן יורוליג חביב בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 8:50 pm 
Junior

אני אסביר: כמו שאבישי אמר בצדק, שתי הטענות שלי לא באמת סותרות האחת את השנייה. אבל הפנטזיה שלי שעכשיו כשבלאט קופץ כיתה החולשות שלו יתגלו וכולם יראו מה הוא שווה באמת, כנראה לא תתממש באופן מלא, בעיקר כי אני לא באמת מאמין שמדובר באמת ברמה אחרת של כדורסל. ברור שהשחקנים שם יותר טובים בממוצע מהשחקנים בשאר אירופה, אבל הדיבורים האלה על שחקנים שהיו אמנם מדהימים בליגה אבל לא מסוגלים להצליח ביורוליג כי זה ״כדורסל אחר״ הם די חארטה בעיניי.

אני לא חושב שהדוגמה של דיברתולומיאו כל כך מוצלחת. הוא אולי שחקן יותר טוב מבלאט (אני לא משוכנע, וכאמור - אני לא סובל את תמיר הקטן ולא מחזיק ממנו במיוחד, אבל יש דברים שהוא שכח שדיברתולומיאו לא יידע בחיים), אבל הוא גם שחקן אחר לגמרי מבלאט, ובעיקר כזה שמסוגל לתרום גם כשהמפתחות לא בידיים שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 9:06 pm 
Sophomore

מה שהנביא. אין מחלוקת שרמת הכדורסל ביורוליג גבוהה מכל ליגה אחרת באירופה, אבל הדיבורים של "שחקן יורוליג" נסמכים בעיקר על תחושות בטן ואיזה שיח שהשתרש [באופן לא מפתיע] בישראל כאילו יש יורוליג ויש את כל שאר הענף. שחקנים יכולים להצליח בסיטואציה מסוימת ביורוליג ולהסריח את הפרקט לאחר מכן במפעלים משניים ולהפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 9:09 pm 
Junior

באירופה הקבוצה יכולה להסתיר פגמים של שחקן ספציפי ולכן הרבה שחקנים יכולים להשתלב ביורוליג, בלי להיות מאורות גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 10:25 pm 
Junior

אני מסכים שיש שחקנים שהם לא כוכבים ברמות נמוכות ויכולים להיות שחקני יורוליג לגיטימיים לגמרי, אלא שבעיני זה לא כי פערי הרמות לא גדולים (הם מאוד מאוד גדולים), אלא כי יש שחקנים עם תכונות מסוימות (לרוב הבנת משחק ומהירות מחשבה) שמאפשרות להם להשתלב גם ברמות שגבוהות לכאורה מרמת הכישרון שלהם. על פניו זה משהו שדווקא אמור לשחק לטובתו של בלאט כי הוא שחקן שחושב מאוד מהר, אבל במקרה שלו החסרונות הם כל כך משמעותיים שיכול מאוד להיות שלא יאפשרו לו להרוויח זמן פרקט בכלל.
ולגבי דיברתולומיאו, לא הבנתי למה זו דוגמה לא טובה. דווקא בגלל שהוא לא צריך את הכדור ביד זה היה אמור לעזור לו להצליח, ובפועל הוא מאוד מאוד התקשה להסתגל לרמה ולפיזיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 11:03 pm 
Junior

דיברתולומיאו זו דוגמה לא טובה כי הדברים שבהם הוא התקשה בשנים הראשונות שלו ביורוליג (אחד על אחד בהתקפה + הגנה באופן כללי) הם אלמנטים של המשחק שבלאט יודע היטב שהוא גרוע בהם. לדיברתולומיאו לקח זמן להבין מה הוא יכול לתת במכבי וכשהאסימון נפל הוא הפך לרול פלייר סביר. בלאט לא ממש מסוגל למהלך כזה כי כדי להיות משמעותי הוא אמנם צריך הרבה דקות משחק ואת הכדור ביד מצד אחד, אבל מצד שני אין לו שום אשליה שהוא יכול להתמודד פיזית עם מישהו בהגנה או בהתקפה והוא לעולם לא ינסה לעשות משהו בלי לקבל קודם חסימה טובה ואפקטיבית.

לגבי כל שאר הדברים נראה לי שכולנו מסכימים פחות או יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 11:44 pm 
Sophomore

אלבה חתומה על חוזה מובטח מול היורוליג, או שהיא צריכה לזכות באליפות כדי להיכנס כל פעם?
כי אם אופציה ב' נכונה, ובלאט יושאל בשנה הקרובה, אף אחד לא מבטיח שהוא ישחק ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 07, 2020 11:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אלבה לדעתי חתומה ליורוליג כרגע רק לשנה הקרובה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 08, 2020 1:28 am 
Sophomore

לדעתי בלאט יפול בקבוצה החדשה שלו.
ללא קשר ליורוליג

הוא שחקן מאוד מיוחד
יש לו דברים טובים ודברים נוראיים
בהפועל הוא מקבל במה ויד חופשית לעשות המון.
הסיבה שאני לא רואה אותו מצליח במקומות אחרים היא שאני לא מאמין שהוא יקבל יד חופשית אצל מאמנים אחרים.
וכמו שראינו בעונה האחרונה שלו בחולון (שם הוא איבד את מקומו ברוטציה וירד להיות שחקן 7-9 )
כך יהיה גם בברלין (לדעתי)
ולכן ללא קשר ליכולת שלו , אנחנו נראה ממנו הרבה יותר תצוגות של שחקן שמפחד על מקומו מאשר של שחקן שבטוח שהשמש זורחת לו מהתחת (ואני אומר את זה לחיוב לגבי איך שהוא משחק היום )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 10, 2020 7:42 am 
Sophomore

כרגיל הפרגון לבלאט כאן בסל ניוז מגיע ביד רחבה. כולל פנטזיות שסוף סוף נראה באמת כמה הוא שחקן חלש ולא שווה. נסתר ממני הרצון העז של הרבה אנשים לראות אותו נכשל. אולי כי הוא הבן של אבא שלו? אולי כי קטש מחבב אותו ונתן לו הזדמנות בירושלים ובנבחרת? או שזה פשוט הפרגון הישראלי הידוע במיטבו.

אני לא באמת יודע אם תמיר יצליח ביורוליג או לא. זה תלוי בהמון גורמים ובאמת אין הרבה שחקנים עם הנתונים הגופניים והאתלטיים שלו שעשו את זה. אבל אני כן יודע שעד עכשיו הוא הצליח להתעלות על הרבה מהתחזיות השחורות שניתנו כאן ברוחב לב. זכורות לי כאן באתר התבטאויות שאם הוא פעם יגיע לנבחרת ישראל אפשר לסגור אותה ולזרוק את המפתח לים (או משהו בסגנון). וגם שהסיבה היחידה שהגיע לירושלים הייתה פרוטקציה ושם המשפחה שלו.

מעניין אותי מה היה קורה אם פאקונדו קאמפאסו היה ישראלי. בטח היה פה כבר מי שימצא פגמים בהגנה שלו, בסיומת ליד הטבעת ובגם בקליעה הלא יציבה מרחוק ויאחל לו להיכשל. כדי להיות ברור, בלאט הוא לא קאמפאסו, שמהיר ואתלטי יותר, וגם שומר טוב יותר. קאמפאסו לדעתי הוא שחקן נבא גבולי והיה אדיר באליפות העולם בקיץ שעבר. אבל יש ביניהם גם דמיון -- בגודל, ביכולת המסירה הפנומנלית, וביכולת להשתלט על משחק ההתקפה של הקבוצה שלהם. יודעים מה, בלאט אפילו קלעי שלשות קצת טוב יותר. וההגנה? כאמור, קאמפאסו בהחלט טוב יותר. אבל האקסיומה שהשתרשה כאן שבלאט הוא חור שחור הגנתי ברמות היסטריות והיסטוריות גם היא בעיני מוגזמת. יש לו דקות שהוא מאבד בהן ריכוז (או חשק) ובאמת נראה לא טוב. אבל יש גם לא מעט פעמים במשחקים שהוא לדעתי שומר סביר בהחלט, מצליח להישאר לפני השחקן המתקיף וגם להציק לפעמים. אם יוכל לצמצם את נפילות המתח ההגנתיות הוא יכול לדעתי להיות שחקן שמיש גם ברמות גבוהות יותר של כדורסל והיעילות ההתקפית, שרק הולכת ומשתפרת, תהיה שווה למאמנים נסיונות להחביא אותו בהגנה.

בסופו של דבר, יש לתמיר איי קיו כדורסלני נדיר, ואישית אני תמיד מעדיף לראות שחקנים מהסוג הזה על פריקים אתלטיים עם אינטליגנציית משחק נמוכה. מקווה שיצליח גם בקבוצה הבאה שלו, שבתקווה תשחק באופן שממקסם את היכולות שלו. ואשמח גם לראות אותו בעתיד בנבחרת ישראל, כרכז ראשון, שני או שלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], רוני דיאון ו 67 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה