סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 1:04 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ים מדר לדראפט
הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 7:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אחד מהרכזים ההגנתיים הכי טובים בעולם נרשם לדראפט. בידיעה בוויינט דובר על סיבוב שני אפשרי.
לדעתי טעות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: ים מדר לדראפט
הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 11:15 am 
Junior

עידו יצחקי מאתר "הופס" בטוויטר:
ציטוט:
בום! ים מדר נרשם לדראפט, בניגוד לכל התחזיות לפיהן יירשם בשנת 2021. אני מעריך שבסביבתו מאמינים שביטול עונת המכללות רגע לפני השיא שלה עשוי להקפיץ את הערך של אלו ששיחקו כדורסל מקצועני כבר שנתיים. מדר עם סיכוי סביר להיבחר בסיבוב השני בינתיים, אך רחוק מכדי לדעת. החלטה מעניינת.

ערב הרשמתו הוא לא מדורג בשום מוק דראפט (ההערכות שיירשם ל2021 כמובן) ובדירוג של ESPN הוא ממוקם 74. גם אם ייבחר בתרחיש כלשהו, לדעתי יושאל לעונת התחשלות נוספת באירופה והקבוצה הבוחרת תרוויח את הזכויות עליו. לא יהיו הרבה הזדמנויות להרשים את הסקאוטים עד הדראפט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 11:46 am 
Hall of Famer

איזה כיף שמילים זה בחינם. "מדר עם סיכוי סביר להבחר בסיבוב השני בינתיים, אך רחוק מכדי לדעת". קשקשת חלולה.

אין לי מושג איך באמת ביטול המכללות מקדם אותו, אני רק יודע שהייתי בוחר 900 שחקנים בכל מחזור דראפט נתון לפני שהייתי שוקל להסתכל על שחקן כמו מדר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:22 pm 
מנהל פורום

אדום88 כתב:
עידו יצחקי מאתר "הופס" בטוויטר:
ציטוט:
בום! ים מדר נרשם לדראפט, בניגוד לכל התחזיות לפיהן יירשם בשנת 2021. אני מעריך שבסביבתו מאמינים שביטול עונת המכללות רגע לפני השיא שלה עשוי להקפיץ את הערך של אלו ששיחקו כדורסל מקצועני כבר שנתיים. מדר עם סיכוי סביר להיבחר בסיבוב השני בינתיים, אך רחוק מכדי לדעת. החלטה מעניינת.

ערב הרשמתו הוא לא מדורג בשום מוק דראפט (ההערכות שיירשם ל2021 כמובן) ובדירוג של ESPN הוא ממוקם 74. גם אם ייבחר בתרחיש כלשהו, לדעתי יושאל לעונת התחשלות נוספת באירופה והקבוצה הבוחרת תרוויח את הזכויות עליו. לא יהיו הרבה הזדמנויות להרשים את הסקאוטים עד הדראפט

אין לו סיכוי סביר להיבחר בדראפט, אלא סיכוי אפסי. בנוסף, צריך להגיד לעידו יצחקי שאין דבר כזה ב-נ.ב.א "להשאיל" שחקן. הדראפט זה רק זכויות והקבוצה יכולה פשוט לא להחתים אותו. אם מחתימה אותו אז הוא משחק אצלה. בעצם יש סוג של השאלה, לליגת הפיתוח, אם אפשר לקרוא לזה השאלה.

לדעתי, ובגלל שאני מעריך שגם הסוכן של מדר דיי מבין את זה, מדובר במהלך שמטרתו לקדם את השם של מדר בזירה הבינלאומית. אולי כדי לקבל הצעות מאירופה. הבעיה עם זה היא השירות הצבאי של מדר שייתכן ויהווה בעיה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:35 pm 
Junior

השירות הצבאי של אבדיה מהווה בעיה? הבעיה היחידה שמדר לא בכיוון אפילו, בלאט מתאים יותר ממנו לשחק ב-NBA(לא שהוא מתאים, כן?)...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:38 pm 
מנהל פורום

אבדיה יקבל ספורטאי עילוי, אבל אני לא בטוח שמדר גם יענה לקריטריונים. אולי כן. יכול להיות שבאמת זו המטרה - לנסות לקבל הצעות מאירופה ואולי באמת לצאת לחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:51 pm 
Junior

אם בן שהר קיבל, אז גם מדר יקבל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 12:56 pm 
Sophomore

זה לא בריא למדר שהסוכן מנסה לפמפם אותו כאילו הוא מניה בבורסה. יש לו כישרון. אבל הוא צריך להוכיח את עצמו על המגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 1:03 pm 
מנהל פורום

arie כתב:
אם בן שהר קיבל, אז גם מדר יקבל...

שינו מאז כמה פעמים את הנהלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 16, 2020 1:17 pm 
Hall of Famer

itay2 כתב:
זה לא בריא למדר שהסוכן מנסה לפמפם אותו כאילו הוא מניה בבורסה. יש לו כישרון. אבל הוא צריך להוכיח את עצמו על המגרש.

בריאות אני לא יודע, עסקית זה לא רק לגיטימי שהסוכן שלו מנסה לפמפם אותו-זו העבודה שלו וזה מה שהוא אמור לעשות.

זה שטכנית תקרת הזכוכית של מדר היא משהו כמו שחקן ליגה צרפתית סביר, עניין אחר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 4:56 am 
Sophomore

הכהן, נדמה לי שאתה די מגזים. גם אני לא אוהב את ההייפ והרעש שהסוכן של ים עושה מסביבו. וגם התקרית בנבחרת לא בדיוק היתה מיי קאפ אוף טי. אבל מכאן ועד לקבוע שהוא כלומניק יש קצת מרחק.

900 שחקנים אחרים לפניו בדראפט בכל מחזור נתון? על סמך מה? ומי הם ה-900 האלה? להזכירך, מדובר כאן על שחקן שהיה בלי ספק בין חמשת הטובים באליפות אירופה לעתודה כשהוא צעיר בשנתיים מהאליפות, עם כדורסל יפה וניצוצות מבטיחים. לא בטוח שהפוטנציאל ימומש, אבל להגיד שהוא לא קיים?

תקרת הזכוכית היא שחקן ליגה צרפתית סביר? אפשר לחשוב שההבדל בין הרמה של הליגה הצרפתית לזו של הישראלית כזה עצום... ומדר כבר השנה, בגיל 19, היה שחקן ליגה ישראלית סביר. לא טוב במיוחד, אבל סביר. אז איך אפשר להגיד שזו התקרה שלו? אם הכל מתחבר, התקרה של שחקן עם האתלטיות, הכישרון, השליטה בכדור וראיית המשחק שלו היא אכן רכז נבא מחליף, או לפחות שחקן יורוליג טוב. כמובן שאין שום ודאות שזה יקרה, אבל רק בגלל שהוא ישראלי לבן לא צריך גם להגזים בהערכות חסר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 3:57 pm 
Hall of Famer

איפה קבעתי שהוא כלומניק? שחקן שיכול להיות שחקן סביר ברמה האירופית הבינונית (ליגה ישראלית, ליגה צרפתית, ליגה גרמנית) הוא לא כלומניק, הוא מקצוען ברמה די מכובדת.

900 שחקנים לפניו בכל מחזור, זה כן. עם כל הכבוד הלא-מאד-גדול שיש לי להצטיינות באליפויות עתודה (מה שלום איציק אוחנון ואורי יצחקי?)-בטח ובטח בשנים האחרונות כשההרכבים חסרים-אם אני ג'יאם שצריך לבחור בדראפט, הדבר האחרון עלי אדמות שאני מחפש זה רכז נמוך, צנום, לא אתלט במיוחד, נטול הגנה ובעל קליעה מפוקפקת. אני מחפש איזשהו אפסייד שרלוונטי לרול-פלייר בNBA: כח/סייז/הגנה/קליעה. יש אינספור שחקנים אמריקאים בכל רגע נתון שמסוגלים לעשות את מה שמדר עושה. אין לו שום יתרון יחסי ברמה הזאת, ספק אם יש לו כזה ברמה האירופאית הבינונית (שבה, כאמור, הוא יכול להיות שחקן סביר, אבל לא איזה שובר-שוויון).

לגבי "שחקן סביר מהו", אני מסכים שהשנה הוא היה סביר למדי בקבוצה גרועה. אמנם בגיל צעיר וזה ייאמר לזכותו, אבל העניין הוא שאני לא רואה את האפסייד הגדול אצלו. אז בגיל 19 הוא שחקן של 8 נק' למשחק בקבוצת תחתית ישראלית, ונניח בעוד 5 שנים הוא יהיה שחקן של 14 נק' למשחק בקבוצת צמרת. סבבה. זהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 4:25 pm 
מנהל פורום

אני מסכים חלקית עם נדב. אולי לא 900 שחקנים, אבל יש לפחות עשרה אירופאים ועוד איזה 100 אמריקאים בגילו שיהיו יותר מתאימים ממנו ל-NBA.
הוא מעולה לגילו וזה בין השאר כי הוא מביא משהו שונה ביחס לישראלים האחרים - שילוב של יכולות אתלטיות מעולות, יחד עם יכולת אישית מאוד גבוה בלייצר לעצמו מצבים קליעה וכל זה עם ביטחון ובגרות גבוהים. ישראלי צעיר עם סגנון של גארד אמריקאי. רק שיש עוד מלא אמריקאים שמשחקים דומה, אבל יהיו יותר גבוהים, או יותר חזקים, או יותר זריזים או כל הנ"ל ביחד.
לאבדיה לשם השוואה יש את הגובה, יחד עם הבנת המשחק הייחודית שלו וזה הופך אותו לשחקן מיוחד.

ולמי שהביא את היכולת בנבחרות הצעירות - הנה היה בקיץ שעבר את שארפ הצעיר, שחקן תיכונים נחמד מאוד, אבל לא איזה פרוספקט מדהים, ועדיין הוא היה רמה אחת מעל הנבחרת שלנו ובין הטובים באליפות אירופה וזה כשהוא צעיר בשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 4:38 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שים מדר מתאים לנ.ב.א.
ולא הייתי שוקל אותו בסיבוב השני
אבל אין 900 שחקנים לפניו בכל מחזור.
הוא היה יותר דומיננטי מאורי יצחקי ואיציק אחנון, אאל״ט
ויש לו - לפחות ברמה האירופית - יתרון של זריזות ומהירות ונדמה לי שהוא גם מגן טוב ולא ״נטול הגנה״.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 4:55 pm 
Sophomore

לא יכול להגיד שראיתי את מדר הרבה העונה, אבל בקצת שראיתי - שאלת היכולת ההגנתית הייתה לא רלוונטית כי הילד פשוט לא טרח לתת מאמץ מינימלי. זה מצטרף לתחושה שעולה מהכתבות עליו ומידיעות כאלה ואחרות (למשל, ראיתי איפשהו שהוא נרשם לדראפט בשביל "לא לתת לאבדיה לברוח לו" או משהו בסגנון. אם זה באמת נאמר, זה חוסר מודעות עצמית מוחלט), שהוא בטוח שהוא כוכב כבר כעת. אני מקווה בשבילו שיוריד קצת, כי אני כן חושב שיש שם כשרון מעניין ובאליפות העתודה הוא באמת עשה דברים יפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 5:22 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
ויש לו - לפחות ברמה האירופית - יתרון של זריזות ומהירות ונדמה לי שהוא גם מגן טוב ולא ״נטול הגנה״.

זה הכי "נדמה לי" שיכול להיות. תמיר בלאט גארי פייטון לידו.

ואפרופו תמיר בלאט, הנה שחקן שיש לו חסרונות בולטים (סייז, הגנה), ומנגד יש לו יתרונות ברמה האירופאית הגבוהה (מסירה, קליעה). גם הוא היה כוכב עתודה גדול. תעשו את החשבון שלכם (כולל הבדל הסייז המסוים) לגבי ההתאמה לNBA.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 7:31 pm 
Sophomore

בלאט היה כוכב נבחרת עתודה גדול, אבל בשום שלב אף אחד שמבין משהו לא דיבר עליו כאפילו אופציה לשחקן נבא ובצדק. לשחקן בגובה שלו בלי אתלטיות יוצאת דופן פשוט אין מה לחפש ברמות האלה. ההבדל הגדול עם מדר זה 10 סנטימטרים של גובה, אבל לא פחות חשוב הבדל גדול באתלטיות. ים בהחלט לא אתלט גדול ברמה של ה-נבא, אבל גם לא נמצא בנחיתות בולטת.

לגבי העתיד, חשבתי שאנחנו מדברים כאן על התקרה שלו. וזו, להערכתי דווקא גבוהה למדי (של בלאט למשל, שחקן שאני מאוד אוהב בגלל התכונות שציינת, מעולם לא הייתה מעבר לשחקן ליגת על טוב). כמה גבוהה? לדעתי, זה תלוי בעיקר בקליעה. הוא הראה ניצוצות בעניין הזה ואם יוכל לפתח קליעה עקבית מבחוץ, בהחלט יש על מה לבנות. אז מה התקרה הזו? לדעתי, שחקן פחות או יותר ברמה של עודד קטש אם הוא יכול להפוך לקלעי טוב. קטש היה סקורר מגוון יותר כבר בגיל 19 וקלעי נהדר עם שליטה נהדרת בכדור. אבל ים אתלטי יותר, עניין קריטי לרמות הגבוהות. בהחלט יש לו הרבה דברים לשפר כדי להגיע לרמה של קטש, אבל זה לא בלתי אפשרי. ועודד היה שחקן יורוליג טוב ובסיטואציה מסויימת יכל להיות גם שחקן נבא (כמעט הפך לכזה).

שוב, זו בעיני התקרה של מדר ואין שום הבטחה שיגיע לשם. אבל להיתלות בהגנה שהוא מראה כרגע כסיבה שהוא לא יגיע לשם נראה לי קטנוני. קודם כל, כי אני לא חושב שהוא עד כדי כך גרוע בצד הזה ("תמיר גארי פייטון לידו"? באמת?). וחוץ מזה, הכלים שם (אתלטיות, זריזות) כדי להשתפר לא מעט והוא לא יהיה היחיד שהיה מגן גרוע כבן-עשרה ובסופו של דבר הפך למגן סביר. בסופו של דבר, הפוטנציאל ההתקפי הוא החשוב ביותר לבחון בשלב הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 7:45 pm 
Hall of Famer

דווקא מבחינת אן.בי.איי הדבר החשוב יותר הוא ההגנה. ים מדר לא הולך להיות שחקן התקפה טוב באן.בי.איי. אני לא חושב שגם גדולי מעריציו חושבים שהוא הולך להיות שחקן התקפה בולט באן.בי.איי. אם הטיקט של מדר לא התקפי, אז ההגנה שלו חשובה מאד. הוא לא יכול לקבל דקות כשחקן מחליף עם הגנה חלשה והתקפה לא טובה.
אין לי מושג מה הפוטנציאל ההגנתי של מדר. אבל העונה נראה היה שמעבר ליכולות פשוט לא הייתה השקעה, אפילו לא בצחוק. ואם שחקן צעיר, שבפוזיציה להוכיח את עצמו ולקבל כמה שיותר דקות מרשה לעצמו לזרוק זין בצד ההגנתי (ולא שבליגת העל העונה הוא ממש שרף רשתות) זה אומר משהו עליו (וגם על המערכת שגיבתה אותו).

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 8:29 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
בלאט היה כוכב נבחרת עתודה גדול, אבל בשום שלב אף אחד שמבין משהו לא דיבר עליו כאפילו אופציה לשחקן נבא ובצדק. לשחקן בגובה שלו בלי אתלטיות יוצאת דופן פשוט אין מה לחפש ברמות האלה. ההבדל הגדול עם מדר זה 10 סנטימטרים של גובה, אבל לא פחות חשוב הבדל גדול באתלטיות. ים בהחלט לא אתלט גדול ברמה של ה-נבא, אבל גם לא נמצא בנחיתות בולטת.

לגבי העתיד, חשבתי שאנחנו מדברים כאן על התקרה שלו. וזו, להערכתי דווקא גבוהה למדי (של בלאט למשל, שחקן שאני מאוד אוהב בגלל התכונות שציינת, מעולם לא הייתה מעבר לשחקן ליגת על טוב). כמה גבוהה? לדעתי, זה תלוי בעיקר בקליעה. הוא הראה ניצוצות בעניין הזה ואם יוכל לפתח קליעה עקבית מבחוץ, בהחלט יש על מה לבנות. אז מה התקרה הזו? לדעתי, שחקן פחות או יותר ברמה של עודד קטש אם הוא יכול להפוך לקלעי טוב. קטש היה סקורר מגוון יותר כבר בגיל 19 וקלעי נהדר עם שליטה נהדרת בכדור. אבל ים אתלטי יותר, עניין קריטי לרמות הגבוהות. בהחלט יש לו הרבה דברים לשפר כדי להגיע לרמה של קטש, אבל זה לא בלתי אפשרי. ועודד היה שחקן יורוליג טוב ובסיטואציה מסויימת יכל להיות גם שחקן נבא (כמעט הפך לכזה).

שוב, זו בעיני התקרה של מדר ואין שום הבטחה שיגיע לשם. אבל להיתלות בהגנה שהוא מראה כרגע כסיבה שהוא לא יגיע לשם נראה לי קטנוני. קודם כל, כי אני לא חושב שהוא עד כדי כך גרוע בצד הזה ("תמיר גארי פייטון לידו"? באמת?). וחוץ מזה, הכלים שם (אתלטיות, זריזות) כדי להשתפר לא מעט והוא לא יהיה היחיד שהיה מגן גרוע כבן-עשרה ובסופו של דבר הפך למגן סביר. בסופו של דבר, הפוטנציאל ההתקפי הוא החשוב ביותר לבחון בשלב הזה.

ים מדר לא "לא אתלט גדול ברמת NBA", הוא "נון פקטור אתלטי ברמת NBA". בכל רגע נתון יש במכללות, בג'יליג, בתיכונים ובכל ליגה על הפלנטה מאות גארדים שהאתלטיות שלהם טובה משלו. כדי להיות רול-פלייר בNBA אתה צריך אדג', שתהיה לך לפחות יכולת אחת מיוחדת שאתה עושה ממש טוב, כדי שתהיה לך איזושהי רלוונטיות. וגם זה לא מספיק, אבל כמו שעמוס ציין נכון-בדרך כלל זה מתחיל מקשיחות והגנה. בוא ניקח רגע לדוגמה את וויל צ'רי, שיצא לי במקרה לראות איזה שניים-שלושה מתוך 8 המשחקים שלו בקליבלנד ב2014. הוא היה נראה לי כמו השחקן הכי גרוע שראיתי בחיים שלי בNBA, ולא בכדי הוא נפלט משם אחרי אותם 8 משחקים. השחקן האיום הזה, 1.85, בנוי פי כמה יותר טוב ממה שים מדר אי פעם יהיה בנוי. הוא היה שחקן ההגנה של הקונפרנס שלו במכללות פעמיים (והוא רכז נמוך, כן?). הוא הגיע משם לאירופה, לז'לגיריס, הפך לשחקן יורוליג (בינוני מאד לזר אמריקאי), לקח איתה אליפות. עבר לאלבה ברלין, לקח איתה גביע. יותר מאוחר הגיע לצדוויטה, לקח איתה דאבל קרואטי ונבחר לMVP של הגביע. משם קיבל חוזה באולימפיאקוס. בקיצור-שחקן עם כשרון שלא מספיק להיות קרוב לNBA, אבל מספיק טוב כדי להיות שחקן מוביל ברמות הביניים+ של אירופה ושחקן משלים ברמות הגבוהות באירופה. איזה יתרון גדול יש לים מדר על וויל צ'רי, למשל? במה הוא יותר טוב ממנו?

לגבי הדיבורים על "מגן סביר", כמו שאמרו פה לפניי, בוא נראה אותו מנסה בכלל להזיז רגליים. כרגע זה ברמה של מישהו שמבקש שקל להגיע לבאר שבע כדי לתפור שם עסקת נדל"ן שתעשה את שנינו מיליארדרים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 8:33 pm 
Hall of Famer

יצוין שגם שיין לארקין (השחקן הטוב באירופה...) היה נון פקטור בנ.ב.א
מה שכן, הוא היה יותר פקטור מאשר גל מקל, איתו חלק את עונת הרוקי (נדמה לי) בקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 8:53 pm 
Hall of Famer

וגם ננדו דה קולו, שחקן-על אירופאי עם סייז נהדר לגארד שנבחר בתור מי שהיה כוכב של ממש בליגה הצרפתית כבר בגילאי 20-21, ולכולי עלמא שחקן הרבה יותר טוב ממה שים מדר אי-פעם יהיה, נבחר 53 (אמנם בדראפט חזק) ולמרות ששיחק בשתיים מהקבוצות הכי קוסמופוליטיות ופתוחות לצ'אנסים לזרים בליגה (סא"ס וטורונטו)-נפלט מהליגה אחרי עונה וחצי במצטבר שבה לא השאיר כל חותם.

בקיצור, שאיפות זה טוב. שמדר ישאף להזיז רגליים בהגנה, לשפר את הקליעה ולתחזק קריירה מקצוענית סבירה בתחום הכשרון שלו. שזה לא NBA, ולדעתי גם לא יורוליג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 9:11 pm 
Junior

המסקנה מכל דיוני הפרוספקט נבא - כן או לא, היא בעיקר שלאף אחד, כולל כאלה שמקבלים על זה מלא כסף מקבוצות נבא, אין באמת מושג. על כל ננדו דה קולו או שאראס שאתה תופס את הראש איך הם לא כוכבים בנבא, יש לא מעט דלבדובות ודניאל תייסים שאתה לא מבין איך הם בכלל התגלגלו לשם מלכתחילה. לי באופן אישי כן נראה שיש בים מדר משהו מיוחד ואני לא אהיה בשוק אם הוא יגיע למקומות שעליהם הוא חולם. מצד שני, היו מלא שחקנים שחשבתי שבטוח יגיעו לשם ולא הגיעו ועוד מלא שחקנים שחשבתי שאין סיכוי שיגיעו לשם וכן הגיעו, אז באמת שאין לדעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 9:19 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
המסקנה מכל דיוני הפרוספקט נבא - כן או לא, היא בעיקר שלאף אחד, כולל כאלה שמקבלים על זה מלא כסף מקבוצות נבא, אין באמת מושג. על כל ננדו דה קולו או שאראס שאתה תופס את הראש איך הם לא כוכבים בנבא, יש לא מעט דלבדובות ודניאל תייסים שאתה לא מבין איך הם בכלל התגלגלו לשם מלכתחילה. לי באופן אישי כן נראה שיש בים מדר משהו מיוחד ואני לא אהיה בשוק אם הוא יגיע למקומות שעליהם הוא חולם. מצד שני, היו מלא שחקנים שחשבתי שבטוח יגיעו לשם ולא הגיעו ועוד מלא שחקנים שחשבתי שאין סיכוי שיגיעו לשם וכן הגיעו, אז באמת שאין לדעת.

זה תיאור מאד כוללני ולא מדויק, שדומה לטיעון "בבורסה אי אפשר לדעת בודאות מה יעלה ומה ירד, לכן לאף אנליסט ומנהל השקעות אין מושג". מאד ברור איך שאראס, נטול ההגנה והאתלטיות, לא היה כוכב בNBA. דה קולו, שמאד מוכשר וטוב לאירופה, פשוט לא מספיק מוכשר לככב בNBA. קוראים לזה הבדלי רמות. יש אנומליות נדירות וספציפיות כמו ג'ו אינגלס למשל-אבל הן מוסברות די בקלות על ידי הפרמטר של קשיחות והגנה. זה בדיוק מה שיש לדלאבדובה וזה הטיקט שלו בליגה. גם של דניאל ת'ייס אגב, שהוא שומר מעולה והיה כוכב בליגה הגרמנית ושחקן יורוליג סביר ביותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 9:53 pm 
Hall of Famer

כשרואים את דה-קולו באליפויות הנבחרות (ומשווים אותו למשל לפורנייה שמשחק לצידו - והוא הרי אחלה שחקן ב-NBA) אני לא חושב שרואים שהוא "פשוט לא מספיק מוכשר לככב בNBA".
יש דברים לפעמים שלא מסתדרים מכל מיני סיבות, ולא קל להסביר אותם (אפילו לא לאחר מעשה, ובוודאי שלא לחזות מראש...).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 19, 2020 10:02 pm 
Hall of Famer

לא ממש ראינו את פורנייה באירופה-הוא נחשב לצעיר מאד מוכשר, נבחר 20 בדראפט לא רע (מספר משהו לפחות על האינדיקציה שהיתה לסקאוטים בשעתו על הפוטנציאל שלו אל מול זה של דה קולו), ומאז הוא שם-מתפתח והופך לשחקן שהוא היום, שזה שחקן מוביל בקבוצה רעה. יש לו גם יתרון סייז של איזה 5 סנטים על דה קולו, אבל אפשר לזרום עם האמירה שדה קולו בסיטואציה אחרת יכל למצוא את עצמו בNBA. ברור מאד שלא ככוכב, סביר מאד להניח שלא כשחקן משמעותי בקבוצה טובה. כי יש הבדלי רמות עצומים בין הNBA לאירופה, ושחקנים שבגיל שיא קריירה הם כוכבי יורוליג-בדרך כלל פשוט לא מספיק טובים להיות משמעותיים בNBA. יוכיח לארקין, יוכיח דה קולו, יוכיח שאראס, יוכיחו עוד רבים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 57 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], shmueliki, stambody ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה