סאבוניס כתב:
בלאט היה כוכב נבחרת עתודה גדול, אבל בשום שלב אף אחד שמבין משהו לא דיבר עליו כאפילו אופציה לשחקן נבא ובצדק. לשחקן בגובה שלו בלי אתלטיות יוצאת דופן פשוט אין מה לחפש ברמות האלה. ההבדל הגדול עם מדר זה 10 סנטימטרים של גובה, אבל לא פחות חשוב הבדל גדול באתלטיות. ים בהחלט לא אתלט גדול ברמה של ה-נבא, אבל גם לא נמצא בנחיתות בולטת.
לגבי העתיד, חשבתי שאנחנו מדברים כאן על התקרה שלו. וזו, להערכתי דווקא גבוהה למדי (של בלאט למשל, שחקן שאני מאוד אוהב בגלל התכונות שציינת, מעולם לא הייתה מעבר לשחקן ליגת על טוב). כמה גבוהה? לדעתי, זה תלוי בעיקר בקליעה. הוא הראה ניצוצות בעניין הזה ואם יוכל לפתח קליעה עקבית מבחוץ, בהחלט יש על מה לבנות. אז מה התקרה הזו? לדעתי, שחקן פחות או יותר ברמה של עודד קטש אם הוא יכול להפוך לקלעי טוב. קטש היה סקורר מגוון יותר כבר בגיל 19 וקלעי נהדר עם שליטה נהדרת בכדור. אבל ים אתלטי יותר, עניין קריטי לרמות הגבוהות. בהחלט יש לו הרבה דברים לשפר כדי להגיע לרמה של קטש, אבל זה לא בלתי אפשרי. ועודד היה שחקן יורוליג טוב ובסיטואציה מסויימת יכל להיות גם שחקן נבא (כמעט הפך לכזה).
שוב, זו בעיני התקרה של מדר ואין שום הבטחה שיגיע לשם. אבל להיתלות בהגנה שהוא מראה כרגע כסיבה שהוא לא יגיע לשם נראה לי קטנוני. קודם כל, כי אני לא חושב שהוא עד כדי כך גרוע בצד הזה ("תמיר גארי פייטון לידו"? באמת?). וחוץ מזה, הכלים שם (אתלטיות, זריזות) כדי להשתפר לא מעט והוא לא יהיה היחיד שהיה מגן גרוע כבן-עשרה ובסופו של דבר הפך למגן סביר. בסופו של דבר, הפוטנציאל ההתקפי הוא החשוב ביותר לבחון בשלב הזה.
ים מדר לא "לא אתלט גדול ברמת NBA", הוא "נון פקטור אתלטי ברמת NBA". בכל רגע נתון יש במכללות, בג'יליג, בתיכונים ובכל ליגה על הפלנטה מאות גארדים שהאתלטיות שלהם טובה משלו. כדי להיות רול-פלייר בNBA אתה צריך אדג', שתהיה לך לפחות יכולת אחת מיוחדת שאתה עושה ממש טוב, כדי שתהיה לך איזושהי רלוונטיות. וגם זה לא מספיק, אבל כמו שעמוס ציין נכון-בדרך כלל זה מתחיל מקשיחות והגנה. בוא ניקח רגע לדוגמה את וויל צ'רי, שיצא לי במקרה לראות איזה שניים-שלושה מתוך 8 המשחקים שלו בקליבלנד ב2014. הוא היה נראה לי כמו השחקן הכי גרוע שראיתי בחיים שלי בNBA, ולא בכדי הוא נפלט משם אחרי אותם 8 משחקים. השחקן האיום הזה, 1.85, בנוי פי כמה יותר טוב ממה שים מדר אי פעם יהיה בנוי. הוא היה שחקן ההגנה של הקונפרנס שלו במכללות פעמיים (והוא רכז נמוך, כן?). הוא הגיע משם לאירופה, לז'לגיריס, הפך לשחקן יורוליג (בינוני מאד לזר אמריקאי), לקח איתה אליפות. עבר לאלבה ברלין, לקח איתה גביע. יותר מאוחר הגיע לצדוויטה, לקח איתה דאבל קרואטי ונבחר לMVP של הגביע. משם קיבל חוזה באולימפיאקוס. בקיצור-שחקן עם כשרון שלא מספיק להיות קרוב לNBA, אבל מספיק טוב כדי להיות שחקן מוביל ברמות הביניים+ של אירופה ושחקן משלים ברמות הגבוהות באירופה. איזה יתרון גדול יש לים מדר על וויל צ'רי, למשל? במה הוא יותר טוב ממנו?
לגבי הדיבורים על "מגן סביר", כמו שאמרו פה לפניי, בוא נראה אותו מנסה בכלל להזיז רגליים. כרגע זה ברמה של מישהו שמבקש שקל להגיע לבאר שבע כדי לתפור שם עסקת נדל"ן שתעשה את שנינו מיליארדרים.