סאבוניס כתב:
ניצחון נאה לעתודה במשחק הראשון מול נבחרת רוסית יותר גבוהה, אתלטית וחזקה. משחק של ריצות. ברבע הראשון ישראל הייתה טובה יותר, עם שלשות של סהר ועבודה יפה בצבע של אטיאס, יחד עם משחק תוקפני של הגארדים פריצקי וגת שהובילו ליתרון 11. ברבעים השני והשלישי הכישרון העודף של הרוסים בלט והם ניצחו אותם ב-20 הפרש. ישראל התקשתה להתמודד מול הפיזיות הרוסית ושלחה את הרוסים לקו בלי סוף. ובאופן לא אופייני לקבוצה צעירה, הם לא החטיאו משם. בסוף הרבע השלישי היו הם עמדו על 28 מ-29 מהקו ונראו בדרך לניצחון קל. אבל אז עוד מהפך. ישראל הידקה את ההגנה (רק 10 לרוסיה באחרון) ונהנתה גם מלא מעט מזל עם החטאות של הרוסים מתחת לסל.
מבחינת שחקנים:
אהרוני היה המצטיין. לא גבוה, חזק, או מהיר במיוחד, אבל שחקן חכם ויוצר, שסיים עם 15 נקודות ו-6 אסיסטים אחרי שעלה מהספסל.
יהל מלמד די הפתיע אותי אחרי שלא החזקתי ממנו בגילאים הצעירים יותר. סמול פורוורד חביב. לא מרשים במיוחד מבחינה אתלטית, אבל שיחק יפה, לקח מה שנתנו לו והתמודד יפה בהגנה. 14 נקודות באחוזים טובים וגם 7 ריבאונדים ו-6 חטיפות.
רועי פריצקי עם משחק מפוזר (6 איבודים), אבל נראה אולי כמו הפוטנציאל הכי מעניין בנבחרת הזו. מהיר, אתלט טוב, ומשחק עם הרבה ביטחון וגישה התקפית. צריך לשפר את קבלת ההחלטות והקליעה, אבל מבחינת נתונים גופניים נראה כמו מישהו שיכול לשחק בליגת העל.
גם את שוהם גת אני מחבב, למרות שגם לו לא היה משחק מוצלח במיוחד. מהיר ולא מפחד לתקוף את הסל.
לוטן אמסלם הראה ניצוצות עם כמה מהלכים בסיום שניצחו את המשחק. אבל לא שיחק מספיק כדי שיהיה ברור אם אלו רק הבלחות מקריות.
דורי סהר אכזב. התחיל טוב עם שתי שלשות, אבל זה בערך כל מה שעשה במשחק הזה. משחק אנמי שלו והוא נראה די אבוד מול הפיזיות הרוסית.
וגלעד לוי... עלה רק כששני הגבוהים האחרים צברו עבירות, למרות שלא מדובר כאן על איזה עילויים גדולים. שיחק פחות מארבע דקות, שבהן נראה די כבד בהגנה, כרגיל. אבל איתו על המגרש יש מימד אחר להתקפה הישראלית וגם איום חסימה נדיר. כרגיל בנבחרות הצעירות, המאמנים כמעט לא משתמשים בו. אז אולי הם יודעים למה, אבל זה עדיין מרגיש פחדני ושאפשר להוציא ממנו יותר. הרי מיונתן לוי ואטיאס (שניהם היו לא רעים אגב היום) לא ייצאו שחקני נבחרת בוגרת וספק לא קטן גם אם שחקני ליגת על. אז למה לא לתת יותר שפשוף למי שלפחות יש לו איזשהו פוטנציאל מעניין, גם אם כרגע זה נראה רחוק? הרי אפילו לא נלחמים כאן על הירידה לדרג ב' או משהו כזה.
נראה לי התבלבלת בת'רד