אני לא רואה סרט שריאל משחזרת תצוגת שלשות כזו, ועוד מצד שחקנים בני 36-37, זה בגדר הופעה של פעם בעונה, זה לא שמדובר בכוכבי NBA, בטח לא קוזר. ופרננדז עם כל הכבוד לא הולך לשחזר הופעה כזו בהמשך הסידרה, לא רואה אותו מגיע לדאבל פיגרס שוב.
החדשות הטובות מבחינת מכבי זה סורקין שהיה טוב -2 צידי המגרש ועוזר מאוד בכיסוי ההגנתי, כמו כן ריינולדס שיודע לשים כדור על הריצפה יחסית לגבוה בעמדה שלו, בנוסף לניידות שלו והיכולת שלו לסיים חזק בטבעת בהחלט אומר שלמכבי יש מה למכור בצבע. אחרי הכל הוא וסורקין ביחד השיגו יותר תפוקה התקפית מהגבוהים של ריאל עם כל זה שהם משכו יותר תשומת לב מההגנה, זה לא שהשאירו את ריינולדס או סורקין חופשיים מתחת לסל.
המפתחות למשחק הבא מבחינת מכבי לטעמי:
1. לייצר תפוקה ראויה מהרכזים שלה - אוואנס או זיו, גם וילבקין יכול לרכז אבל לא כפיתרון קבע ולא רוב המשחק. 2. להרים את התפוקה התקפית של וויליאמס ונאנלי על ידי ריווח של משחק ההתקפה עם כמה שיותר שחקנים שיכולים לטווח מעמדות 1-4 או אפילו 1-5 3. להפעיל הגנת לחץ על הגארדים של ריאל. לגארדים של מכבי יש את הרגליים והפיזיות לכך, אין סיבה שמכבי תסיים עם פחות מ-7-8 חטיפות במשחק מול קבוצה שנשענת על ארבעה גארדים בני 33-37. כי עם כל הכבוד לכיסוי בריבאונד והעצירה של הגבוהים של ריאל במשחק הראשון, מכבי ניצחה רק ב-2 ריבאונדים את ריאל, בעוד ריאל הגיעה ללא מעט זריקות פנויות וקלעה במעל 50 אחוז מה-3, לכן יישום נכון של הגנת הלחץ על הגארדים של ריאל וניצול הזדמנויות מחטיפות יכולים להטות את הכף בסדרה, במקום להגיע למלחמות על הריבאונד, אפשר להשיג יותר פוזשנים ומבטים יותר טובים לסל. גם "טראפים" שונים על הגבוהים של ריאל כשהם מקבלים את הכדור ולייצר מזה חטיפות ולהביא אותם לעבירות תסכול.
ריאל איכותית יותר ממכבי, אבל גם יותר שבירה מנטאלית והרבה פחות אנרגטית ורעבה, נצטרך לראות איך החזרה של הורטל תשפיע על המשך הסדרה, אבל אני לא רואה את ריאל משחזרת מופע שלשות כזה במשחק הבא או בהמשך הסדרה, לא בכמות הקליעות ולא באחוזים, ככה שיפלו מן הסתם יותר ריבאונדים, ועל זה בונה ריאל, מכבי כמו שכתבתי קודם, צריכה להשיג פוזשנים יקרים מחטיפות בהגנת לחץ על הגארדים וטראפים על הגבוהים וסחיטות עבירות. ללכת לקו כמה שיותר, זה נקודות יקרות, והיא השמיטה 8 כאלה אתמול וחבל.
אם הורטל לא הולך לתת הצגה גדולה, מכבי לדעתי פייבוריטית לנצח את המשחק הבא, ריאל לא הולכת לשחזר את מופע השלשות מאתמול, וגם אם הגבוהים של ריאל ירימו את התפוקה שלהם, אצל הגארדים היא בהכרח תרד, ואני לא רואה מצב שאוונס, ויליאמס ונאנלי משחזרים ערב התקפי דליל משוקלל של 18 נקודות יחד, ואני צופה שמכבי תסיים עם מספר חטיפות כפול אם לא משולש במשחק הבא.
|